Witam, nie wiem czy da sie to zrobic, ale prosze o dodanie OGONA, tak ogona, do skorzanej zbroji, zbroji nowicjusza oraz szat magow (wody, ognia, i arcymaga ognia) . Pewnie to praca czasochlonna, (o ile w ogole jest to mozliwe) ale potrzebuje tego ogona do... czegos A jesli sie komus chce to do kazdej Ale watpie
Czemu niby niemożliwe? Wystarczy mieć program do modelowania 3D i 5 minut wolnego czasu . Raczej wątpię czy komuś będzie chciało by się to zrobić, http://www.max3d.pl/tutorials.php poczytaj sobie. Po 20 minutach sam będziesz umiał sobie dodać ogon gdziekolwiek chcesz
Kwalat, To jest możliwe. Mógłbym spróbować, ale raczej nie w tym roku - nie mam zbyt wiele czasu, a pancerze to rzeczywiście jest BARDZO żmudna praca.
LeetJan, Jeśli nie znasz się na moddingu to się nie odzywaj. Mówisz, że wystarczy program do modelowania 3D i kilka minut pracy. Mylisz się. Powiem Ci jak bardzo. Na początku trzeba pobrać pliki z modelami i animacjami pancerzy (.asc). Potem znaleźć Kerrax'a do 3DS MAX lub Blendera. Następnie otworzyć zaimportować pancerz do programu i dorobić ogon. Ale to jest najmniejsza część pracy. Prawie każda, nawet niewielka, zmiana na pancerzu wiąże się z koniecznością ponownego przypisywania całego szkieletu do modelu, co przy braku umiejętności może zająć nawet kilka(naście) dni, więc...
P.S. Do LeetJan, nie mów już nic więcej jeśli nie masz o tym pojęcia. Ja jeszcze nie potrafię przypisać od nowa szkieletu do modelu pancerza, ale nie krzyczę, że jest to prosta robota itp. ani się nie wymądrzam, jakobym rzekomo umiał coś takiego zrobić.
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
timex550, no to przywaliłeś. Zajmuję się moddowaniem gier od 3 lat* (również programowaniem i gdzieniegdzie modelowaniem.), więc proszę, nie pouczaj mnie w tej kategorii. No chyba że masz dłuższy staż ode mnie lub na zbyciu kilka dobrych modów .
Gość mówi o samym dodaniu ogona do modelu, nie sprzeciwiaj się - jest to praca na 5 minut. Zbroja NIE MA SZKIELETU, bo zbroja nie jest ANIMOWANA tak jak np. model postaci który MA SZKIELET, bo JEST ANIMOWANY . Oczywiście ogon nie ruszałby się i wyglądałoby to sztucznie. Dlatego można byłoby dać mu animacje.
A więc, timex550, jeśli się na czymś wystarczająco dobrze nie znasz, to nie kłóć się z innymi, kompromitujesz się.
PS. Trochę głupotę walnąłeś kiedy napisałeś że to nie praca na 5 minut, bo musiałby ściągnąć GMDK, program do edycji, ect... Chyba zanim napisał posta, poczytał trochę o tym, i ma PRZYNAJMNIEJ zainstalowanego MDK (no chyba że jest skończonym lamerem ).
* Aktualnie zajmuje się modem i spolszczeniem do Mount & Blade.
Ja tego nie ogarniam Wiec jesli komus sie chce to prosze o pomoc (Timex, jak znajdziesz czas to zrob, bardzo prosze ) Ostatnio jak probowalem modowac, to zepsulem calego Gothica, ale to szczegol ^ ^
Na twoje nieszczęście kolego w Gothic'u zbroja to model postaci, który nadpisuje gołe ciało i posiada ona szkielet, do którego musi być podpięta. Więc zajmuj się swoim M&B, ale nie wymądrzaj się, jeśli chodzi o modding innych gier, skoro nie masz na dany temat pojęcia. Dziękuję, dobranoc.
Słuchaj kolego, zajmuję się ogólnie moddingiem. Mount & Blade tylko chwilowo, czytaj uważniej. Model zbroi w Gothic'u nie ma cholernego szkieletu. Człowieku, stworzyłeś kiedykolwiek moda? Zapewnię nie, więc się nie udzielaj. I, tak jak powiedziałem wcześniej - nie sprzeczaj się. Skoro nic nie wiesz na dany temat
Spokój. Każdy następny post odnośnie tej kłótni/dyskusji jak kto woli, zostanie ukarany ostrzeżeniem. Takie sprawy proszę załatwiać przez prywatne wiadomości.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Oczywiście. Wiedziałem, że moderator zareaguje.
Ale, żeby nie było się o co czepiać wrzucam paczkę ze "skórzanym pancerzem", który ma dodany ogon. Na razie tylko jeden armor, bo tylko na tyle miałem czas.
http://www.speedyshare.co...ny_z_ogonem.rar
Kwalat, Musisz dodać pancerz jako nowy, bo podmienienie starego pliku .asc nic nie da (problem silnika Gothica z nazwami). Mam nadzieję, że wiesz jak to zrobić. Jeśli jednak nie wiesz, to pisz mi na PW. Odpiszę i wytłumaczę jak najszybciej.
P.S. Liczę na monetę.