Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Amulet Gorzkiego Życzenia
Autor Wiadomość
Rynezian 

Monet: 1
Medale: 1

Wysłany: 24-07-08, 19:36     

Wiecie co? Czytam Wasze komentarze... I jestem wzruszony. Naprawdę. Przeważnie się nie wzruszam. Czy to jakiś film czy książka ze smutnym zakończeniem... Tak szczerze to wzruszyłem się jak nigdy od 3-4 lat. Cieszę się... Nie złe słowo. Dzięki za uznanie... Też złe. Tego nie da się opisać. Po prostu. Dziękuję Wam. Naprawdę dziękuję.

PS Drako, czarne włosy i skórę zrobiłem sam.

Rezo 

Wysłany: 31-07-08, 09:11     

Fabuła:10/10 - no po prostu przepiękne! Wciągająca w odpowiednim tempie.
Estetyka:10/10 - ładnie wszystko poukładane ;) .
Tekst:10/10 - jak najbardziej pasuje do klimatu pozbawiony ortów i literówek.

10/10 - BestSeller jednym słowem :) .

Telvani 

Wysłany: 31-07-08, 22:05     

Ten komiks to cudo. Lepszego chyba nigdy nie widziałem. 10/10, choć drobna uwaga, która nieco mnie... zniesmaczała :)

Oboje pisze się wtedy kiedy jest mężczyzna i kobieta :)

Cavalorn 

Wysłany: 11-09-08, 15:55     

Powiem jedno. Naprawdę zasłużyłeś na ten znak bestsellera, gratuluję. :) Ocena... A po kiego ci ona? ;) Komiks BARDZO BARDZO BARDZO dobry! Wspaniały! Ocena opisowa... :P
Ale ten nekromanta to ożył i dopiero ten piorun naprawdę go zabił, czy jak to? Bo chyba Tornac i Ogden nie zostawili go żywego, kiedy poszli do amuletu?
Kurde, dlaczego ja zawsze znajdę coś, do czego mogę się przyczepić lub do czego mieć jakąś wątpliwość :?: :!: :P

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

Fargel

Wysłany: 11-09-08, 17:32     

Brak mi słów to jest lepsze niż...wiele dobrych komiksów Piotra_pl.Ten komiks oglądałem ponad 35 minut a ma aż 23 arkusze czytałem go tak szybko że hop już się arkusz skończył no nie mogę ci dać tylko taką ocenę 10/10

Ostatnio zmieniony przez Fargel 13-09-08, 11:41, w całości zmieniany 1 raz  

Dankaw 

Monet: 4
Medale: 2

Wysłany: 13-09-08, 11:26     

Co prawda oceniłem Ci go już wcześniej, ale zbrodnią by było gdybym nie zrobił tego jeszcze raz: Ten komiks jest najlepszy i najpiękniejszy jaki czytałem! 10/10 Inaczej tego nie da się wyrazić!

Rogash 

Wysłany: 14-09-08, 11:33     

Zajerąbisty komiks :D Jeden z najlepszych jakie czytałem! BestSeller!!! 10/10 i bez gadania. ?adnych minusów.

adrianszyd 

Wysłany: 07-11-08, 16:32     

No trzeba się zgodzić z przedmówcami. Komiks oryginalny i bardzo ciekawy.
Co się będę rozpisywał. Ocena mówi sama za siebie

Ocena 10/10

rafjaw5 

Monet: 2

Wysłany: 24-01-09, 09:30     

nie no niem a się naprawde po co zrospisywać (moi poprzednicy to zrobili)
jednym słowem komiks jest ZAJEB**TY

1/10 to znaczy 10/10

Foxta

Wysłany: 22-02-09, 05:13     

:D od kiedy przeczytałem Basket & Wigo Piotrapl myślałem ,że nie znajde już na całym forum czegos tak dobrego... i tu wkracza !Rynezian! XD szacun koleś :jezor: ocena oczywiście 11/10 ;] (10 to za mało)

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 14-07-09, 11:49     

O kurde to ja tego nie oceniłem?! Jasna cholera trzeba błąd naprawić... No komiks jest genialny. Wogóle się nie nudziłem, dobra może kilka (set xD ) literówek było ale to nie zmienia oceny. Chciałbym pospoilerować ale Ado'o by mnie zabił :P . 10/10 w pełni zasłużony Bestseller.
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Myrtan 

Wysłany: 05-12-09, 15:33     

Komiks świetny, genialny :D Masz łeb żeby to wszystko wymyślic koleś :)
Fabuła rozwinięta bardzo dobrze 10/10 a i ciekawa :) , teksty takie "fantasy" :) 8,5/10, sreeny oh ho ho także genialne musialeś sie pewnie nieźle nadrudzic nad tym wszystkim ;) , zdarzały sie błędy ort. Dziwne jest to, że na początku komiksu bo zabiciu tego wyslannika nekromanty uciekał bez kostura, a w nastepnym screenie miał już kostur ;) Ale daje Ci 9,5 :)
Pozdro Myrtan

Rhobar I 

Wysłany: 21-12-09, 20:06     

To było genialne. Nie wiem jak nazwać ten komiks. Był lepszy niż książka z 1000 stron. Co ja mówię, to było lepsze niż Star Wars, Władca pierścieni, i nawet lepsze od samej gry gothic( a to jest chyba największa pochwała). Gościu to było genialne. Nie zdziwił bym się gdyby przyszli do Ciebie z Hollywood i chcieli kupić prawa autorskie. Ale dobra przejdźmy do oceny.

Fabuła- 10/10 genialna. Najpierw niepozorna, ale później człowiek się czuje jakby film oglądał.

Wykonanie- 10/10 były drobne błędy ale przy całokształcie komiksu są one jakby porównać wielkość chomika do wielkości wszechświata.

Tekst- 10/10 kilka literówek, ale co mi tam.

Ogólnie- Postawie Ci ocene 10/10

Ten komiks zasługuje na Bestsellera. A według mnie jest na podium 3 najlepszych komiksów na forum. Albo nawet najlepszy.

Średnia ocen Armii: 6,1

Komiksy które zamierzam zrobic:
1. Ostatnia Ofensywa

kerplunk 

Wysłany: 03-05-10, 17:50     

Świetny komiks 10/10. Gdy skończyłem czytać, czułem lekki niedosyt. Ale to lubie w komiksach, naprawde świetny.

FIREWOLF 

Monet: 1
Warn: 1/4

Wysłany: 29-05-10, 22:00     

No tak. Przedewszystkim przepraszam kilka osób:

Po 1 moderatora działu, że mimo, że komiks wyszedł od razu, wstawiam tu dwa posty.
Po 2 samego Ryneziana, za to, że dałem mu tak mizerny i debilowski komentarz na początku jak nigdy...

Dlatego też, postanowiłem go ocenić jeszcze raz. Ryn, jeśli to czytasz, wróć do GK :( Nie wiem czemu, ale nie Piotr_PL, Ado'o (sory Ado'o, ;p) ani Pumo czy Kael i Doriansen (bez urazy chłopaki :P ) razem wzięci nie są dla mnie takimi mistrzami w komiksologii, jak ty. Mowię całko-k00rfa-wicie szczerze.

Pocznijmy od tego, że ja, Shakall (też już go nie ma... miło go wspominam) no i oczywiście ty byliśmy tuż przy premierze tego arcydzieła. Pamiętam, że wstawiłeś zapowiedź, która zapowiadała komiks jak każdy inny: jest se koleś, który musi przemielić mordę jakiegoś złego kolesia bo mu jakiś wisiorek ukradł czy coś w ten deseń, oczywiście nikt 'dobry' nie zginie a nawet jesli bedzie to jakaś sztywizna pokroju: ,,Oniee. zabiles go. zabije cie za te znieawge11!". no... może ciut mniej sztywno, bo w koncu ty to nie Bercik XD... Dzięki niebiosom, tak faktycznie jest, ale tylko jakby czytać streszczenie, bo sam komiks, nie jest taki schematyczny ani trochę!

Zacznę od fabuły. [spoilery].
Pewien kopacz, Tornac idzie odwiedzić kumpla. Na miejscu spotyka jakiegoś facia, który zabił mu jego jedynego przyjaciela. Rozpacz. Próbuje go zabić, lecz bezskutecznie. (UWAGA!)N Wyrzyca broń i spiernicza do obozu. W Obozie magicznie ten patyk mu się znalazł z powrotem na plecach... mały błądzik :P . Diego uraził jego gołębie serce i uciekł do lasu... hmm... o ile się orientuję, nie był zbyt dobrym szermierzem, nie wiem więc jak jemu udało się przeżyć samemu w lesie trzy lata :P przecież byle wilczydła by go rozszarpały. Nie mowiąc o tym, skąd wziął zbroję i miecz. Przecież sam nie wykuł a okraść kogoś ze zbroi raczej trudno. Ale mniejsza, to na prawdę nic wielkiego. Fakt, przez komiks przetaczały się tego typu kwiatki, ale moim zdaniem ,,barokowość" tego komiksu je całkowicie przyćmiewa... za wyjątkiem jednego... Robiłeś straszliwe błędy orto. Każdemu się zdarzają, fakt, ale no wybacz... żeby nie odróżniać gdzie jest koncówka OM a ˇ no to... to jest tak na prawdę jedyny aspekt złego wykonania :] .

Sceny walki też są niesamowicie precyzyjne! Byłbym w staanie takie zrobić, ale każdy w owych czasach by był :P Nie ma rzezcy nie możliwych, lecz te sceny, które też zastosowałeś, się po prostu idealnie! To jest fenomen! Fenomen w skali świata! Na prawdę Rynezian, ja nie kłamię.

A na koniec?

A na koniec mały dreszczyk... Dreszczyk, który mnie przeszył i nie wiem czemu... przycisnął mnie i (serio...) poryczałem się. ten obrazek, jest raptem ostatnim obrazkiem. To on był tym punktem, gdzie po prostu mi rozładował emocję, prosto w oczy T_T.

ALE! Ale niestety, dla mnie śmierć Ogdena (Towarzysz Tornaca... szlag, zapomniałem jego imienia :/ ) nie była aż tak straszna... raptem on tylko upadł... mogłeś dać tu jakieś emocje, że kamera mu na oczy i teksty: '...zobaczył przed oczami całe życie, jak mu ucieka...' czy cuś. No nic.

Ryni, ten komiks, jest największym z największych dzieł w świecie. Jest moją ikoną a Tornac największym bohaterem komiksowym. Jest on po prostu... no... 'trzyma za jaja', bo jak się nie wzruszyć przy nim, Ryn?

Masz 10- . Ten minus za błędy...
... całkowicie przyćmione resztą.

FIREK

PS. Ryn, weź powróć na forum :( i sory za skretyniały pierwszy komentarz...
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Kronos 

Wysłany: 27-06-10, 12:18   10/10  

Gdy czytałem ten komiks prawie się połkałem...posiada w sobie to coś co powoduje że czytelnik jakby uczestniczył w wydarzeniach z poszczególnej sceny. P******* literówki i błędy, to tylko drobiazg który da się poprawić. Widać że włożyłeś w stworzenie tego komiksu serce więc moja skromna ocena to 10/10 i prawdziwy, zasłużony BestSeller. Oby tak dalej :] .

Gwizdek 

Monet: 7
Warn: 2/4

Wysłany: 27-06-10, 12:40     

Komiks jest świetny, ma w sobie wiele akcji jak i refleksji. Dam mi 9++/10 za literówki. Rób dalej komiksy, masz do tego smykałkę.

PS. Kronos naprawdę się poryczałeś?

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 29-06-10, 10:57     

Powiedzieć że ten komiks jest świetny to kłamstwo i obrażenie jego autora, komiks jest zajebiście świetny. Fabuła jest genialna, zaczęło się od kopacza który szedł odwiedzić przyjaciela a skończyło się na pokonaniu wielkiego zła. Wszystko jest opowiedziane bardzo ciekawie, komiks potrafi nieźle wciągnąć.
Jeśli chodzi o wykonanie to jest bez błędne, niektóre screeny byly nieźle pstryknięte, a sceny walki wyszły ci znakomicie. Tak samo jeśli chodzi o teksty, są dobre, dodają tego klimaciku podczas czytania komiksu. Jednak pojawiało się kilka literówek, ale one nie przeszkadzały tak bardzo w czytaniu tego komiksu. Zasłużony bestseller, komiks na prawdę na niego zasługuje. 10/10

Ponury Żniwiarz 

Wysłany: 29-06-10, 13:49     

Jednym słowem: hardkor :mrgreen: Naprawdę poświęciłeś dużo pracy i czasu skoro dostałeś BestSellera :) Najchętniej od razu wystawiłbym ocenę, ale po co? Ocenię wszystko. Fabuła jest super (mimo, że jest Bezimienny). Przedstawiłeś zemstę w bardzo dobry sposób. Wmieszałeś do wątku głównego przyjaźń, co jest samo w sobie dobrym pomysłem ;) Śmierć Ogdena była... nijaka. A reszta - ideał.
Wykończenie/pisownia: Zacznę od pisowni. Jest... dobrze, ale mogłoby być lepiej. Czasami zjadałeś litery lub robiłeś drobne błędy :P To niewiele, więc jest git. Screeny są ładne, a efekty takie jakieś... ładne ;)
I tyle mojego nudnego komentarza :> 9/10

"Tylko czarne glany są naprawdę funny, bo czarna załoga nosi je na nogach!"

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 22-07-10, 08:16     

Fabuła? Bardzo dobra choć ta końcówka kiedy zabija Ogdena z lekka bezsensowna (to w końcu go wcześniej zabił czy nie?) Ale i tak 10/10. Graficznie też ładnie 10/10. I co najważniejsze: AŻ CHCIAŁO SIĘ WIEDZIEĆ CO BĘDZIE DALEJ! A to jest chyba najważniejsze.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Coone 

Monet: 14

Wysłany: 13-12-11, 20:24     

To najlepszy komiks jaki czytałem. Nie na humor, smutek itd. komiks zasluguje w 101% na bestsellera.
Co prawda można zobaczyć MINI błędy, ale to niemal niezauważalne(chodzi mi o obrazki). 10/10 !!

Powiedz NIE do ACTA !

Odpowiedz do tematu