Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Berło Chaosu (rozdział 1)
Autor Wiadomość
Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 07-03-10, 19:38   Berło Chaosu (rozdział 1)  

Oto jest pierwsza część oczekiwanego komiksu "Berło Chaosu". Oceniajcie! ;)

ROZDZIAŁ 1: PRZYBYCIE

Część I
Część II

Ostatnio zmieniony przez Xardass1 07-03-10, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 07-03-10, 19:56     

bardzo fajnie sie czyta :D fabuła jeszcze nie ukazana wiec nie wystawie oceny. Akcja troche szybko sie dzieje ale to mi nie przeszkadzalo.Dziwne dopasowanie mrocznej postaci do osobowosci raczej marudzacej (nowosc a nowe jest ciekawe :D ) troche mi nie pasuje ze nasz mroczny...nieznajomy ma szate takiego jakby maga i sie bije na piesci to tak jakby kobieta bila sie w sukni, kopala itd... hmmm teksty dobre grafika ok.. wsumie to czekam na kolejne cz ;]

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 07-03-10, 20:54     

Zapowiada się dobrze. ;) Więc fabuły na razie ocenić nie mogę to takie wprowadzenie. Jedyne zastrzeżenie mam do małego szczegółu to nie był rum tylko gin. Teksty dobre, błędów nie znalazłem. Wykonanie bardzo dobre i jeszcze obrazki czarno-białe. ;) Z oceną jeszcze się wstrzymam, bo skończyłeś w odpowiednim miejscu. Ale, gdy pojawi się kolejny arkusz oceny możesz się spodziewać.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

ReDmAsTeR(PL) 

Wysłany: 07-03-10, 21:09     

No nieźle ;D Fajne było jak ''załapał'' bandziora za jaja xD I jak mówił ''brudasie''. Ale podsumujmy...

Plusy:
+Fajna szata
+Ciekawa fabuła
+''Fajne'' efekty łapania
+Wymuszanie rumu i przewozu.

Minusy:

Ogółem: 9/10 Ponieważ dziwnie się na razie skończyło. Chciałbym wiedzieć co będzie dalej xD

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 07-03-10, 21:40     

Zapowiada się świetnie, fabuły jako takiej jeszcze nie ukazałeś więc można to uznać za takie jakby wprowadzenie. Co do wykonania to jest dobre, nie mam do niego jakichkolwiek zastrzeżeń. Teksty także bez zarzutów. Jednak to nie był rum tylko Gin ;P Twoja ocena to: Żadna, wystawie przy następnym rozdziale. ;)

Kraksa 

Monet: 2

Wysłany: 07-03-10, 21:48     

Nie jest źle. Błędów nie znalazłem. Tylko mam się do jednej rzeczy przyczepić, czemu w Zapowiedziach były MT a tutaj NK? Numeruj dymki bo nie wiadomo kto co mówi, ale ja nie miałem problemów. 9/10
"Mam w dupie przeznaczenie!"

Moje Komiksy:

Zrobione:
Ray-Odejście. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4836
Niezapomniana Osiemnastka. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4725
Zatopienie Marzanny. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4882

Zawieszone:
Najemnik-Tajemnicza wieża.

Planowane:
Ray-Przyjaciel

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 07-03-10, 21:52     

Kraksa, jednym słowem... -.-!

Jest to wprowadzenie do komiksu, które odbywa się w Nocy Kruka. Nie zauważyłeś, że on kieruje się do Górniczej Doliny/Myrhandiru w ostatnim obrazku? Tam wykonam płynne przejście do MT.
A jeśli chodzi o dymki, to stosowałem zasadę "pierwszy na górze, ostatni na dole" więc nie było sensu numerować.
Oba błędy które wytknąłeś są bezsensowne.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 07-03-10, 21:56     

Zapowiedź oceniłem na 6/10... Po przeczytaniu pierwszego rozdziału jestem skłonny podnieść ocenę do 8. Początek jest niezły. Mam nadzieję że dalej będzie trzymał poziom. Wykonanie okej, do tekstów nie ma się co czepiać. Pracuj dalej.

Kraksa 

Monet: 2

Wysłany: 07-03-10, 21:56     

Dobra ale to i tak oceny nie zmieni. Za numerację dymków Ci nie odjąłem. A za tamto też nie. I najlepiej rób screeny tak żeby nie było widać bariery.

P.S. Napisz na GR xD
"Mam w dupie przeznaczenie!"

Moje Komiksy:

Zrobione:
Ray-Odejście. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4836
Niezapomniana Osiemnastka. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4725
Zatopienie Marzanny. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4882

Zawieszone:
Najemnik-Tajemnicza wieża.

Planowane:
Ray-Przyjaciel

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 08-03-10, 06:48     

Komiks jest dobry. Ale gdybyś wyciął ten rozdział fabuła komiksu pozostała by taka sama. Mogłeś trochę poczekać i wrzucić z drugim rozdziałem. Mimo moich narzekań, wykonanie i teksty są dobre. I jest trochę klimaciku (ciekawa postać ten zamaskowany koleś). Fabuły nie ocenię, chyba, że chcesz o jeden stopień w dół :) Ode mnie 6+/9.

LEGENDA

Ostatnio zmieniony przez KamilzLasu 08-03-10, 14:16, w całości zmieniany 1 raz  

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 08-03-10, 08:21     

Bardzo dobre! Ładnie wyreżyserowane walki, fajne dialogi, świetne screeny. Aż mnie ciekawi co będzie dalej. 9/10.

Jakoob 

Wysłany: 08-03-10, 15:17     

Zapowiada się ciekawy komiks hmm
Czytałem i już czekam na kolejne części:
No to myślę że jak na razie dam Ci 9/10 ;)
Bo jeszcze nie znam kolejnych arkuszy
no ale jak wyjda ocenie raz jeszcze ! ;)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 09-03-10, 20:38     

Cytat:
Xardass1
: Elminister dał łykowastego na listę ludzi których będzie oceniał, a mnie nie chce :<

Już nie żyjesz :P

Tak więc zacznijmy od początku, który jest taki jakby z nikąd. Po prostu idzie sobie niewiadomo skąd budząc strach w ludziach oraz mającym specyficzne poczucie humoru. Nie podobała mi się akcja z kapitanem piratów, który zachowuje się jak jakaś ciota a to raczej nie pasuje do jakiegokolwiek pirata. Przejdźmy dalej... rozmowa z tym "gościem w wielkiej czapie" jest raczej niepotrzeban z resztą podobnie jak całe to zdobywanie rumu. Drugi arkusz jest trochę ciekawszy od pierwszego. Całkiem fajną akcją była walka z tym bandytą oraz odpowiedź głównego bohatera że nauczył się tego u mnichów ze wschodu. widac że chcesz nadac mu przeszłośc-to Ci się chwali. Na wyrożnienie zasługuje charakter głównego bohatera stara się byc straszny, wychodzi mu to...no i ma całkiem fajne docinki. Kolejnym faktem wartym odnotowania jest kraina w ktorej umieszczasz komiks. Mam nadzieję że pociągniesz to dalej i nie będzie to tylko i wyłącznie nazwa...
Wykonanie jest znośne, nie ma fajerwerków ale nie mam się również do czego przyczepic.
Teksty są całkiem niezłe, zwłaszcza nastawienie głównego bohatera do innych.
Hmm tyle. Zapisałem Cię właśnie na mojej czarnej liście na miejscu 9. To bedzie dla ciebie i błogosławieństwem i przekleństwem- ja już o to zadbam :P
Ocena: 5,5\10
Pamiętaj! Ludzi z czarnej listy oceniam najostrzej jak potrafię chociaż nie tyczy się to nowych...

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Safirka 

Warn: 2/4

Wysłany: 11-03-10, 12:48     

Nie, to nie jest komiks na 10 : P.
Zacznijmy od początku: Co to w ogóle ma być?! Zero wprowadzenia, po prostu idzie sobie jakiś koleś. Nie wiem, co chciałeś tu zrobić, jeśli wprowadzić nutkę tajemniczości to Ci (jak dla mnie) nie wyszło : P. Dalej... Screeny są takie trochę wydłużone, nie wiem może mam problemy ze wzrokiem. Na pewno nie podoba mi się to, że to wprowadzenie to oryginalnego komiksu trwa aż tak długo. Co do tekstów:
:arrow: Opisujesz walki - to błąd ;d
:arrow: Za dużo narratora i wkradają się powtórzenia.
Scena z tym gościem, jak walczy jest w pełnym słońcu, a jak oddaje mu ten rum już jest noc :mrgreen:
Jak dla mnie, ten komiks zasługuje na 6/10. Musisz popracować ;)
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 11-03-10, 19:17     

No dobra, najwyższy czas ci ocenić :) . W sumie, nawet ciekawy komiks, ale z paroma błędami. Pierwszy, to jest charakter głównego bohatera. Zupełnie nie pasuje do postaci, zwłaszcza jeśli chodzi o jego szatę. Swoją drogą, trochę to dziwnę, że nikt nie zwraca na niego uwagi z tą maską. O fabule to nie ma co gadać, ponieważ jeszcze się nie rozkręciła. Za to wykonanie jest na bardzo wysokim poziomie ;) . Jednym słowem, dobry komiks, ale z paroma błędami które ostatecznie zmniejszają ocenę do 6/10.

Silverphilus 

Wysłany: 16-04-10, 20:53     

Na prośbę oceniam:

Moje zdanie o komiksie:
Ciekawy,fajny

Wady:
- Za szybka akcja ( ja akurat tego nie lubię)
- Tak jak powyżej,strój bohatera...i nikt do niego nie mówi że ten strój mroczny?
- Powtórzenia
- Jak dla mnie: za krótki

Jest jeszcze kilka błędów,osoby powyżej ci napisały jakie.

Zalety:
+ Przypadł mi do gustu
+ Fabuła całkiem,całkiem,troche za mało tajemniczości
+ Zdjęcia dobrze robione i nawet się nie nudzi.

Dam ci 8\10.

Denpok 

Wysłany: 16-04-10, 22:17     

Tak, zgadzam się. Za dużo powtórzeń. Kilka literówek, błędów (nie, nie mówię o tym dialogu z gościem w stroju "egzotycznym"), opisy też takie sobie. Tamten pirat rzeczywiście zachowywał się dziwacznie. Poprostu jego wypowiedzi trochę nie pasowały do klimatu. Co do fabuły to ocenię tylko te twoje "wprowadzenie". Hmmm... No niech będzie 4-/6. Pisz dalej i czasem czytaj co piszesz ;) .

Fortuno 

Wysłany: 13-08-10, 12:40     

Hmm... A więc postanowiłem ocenić ci ten zacny komiks. W sumie to nawet fajnie się go czytało, może nie jest to Bestseller, czy chociaż "tajwmniczość" (XD - żart), ale mimo to ciekawie jest.

Myślę, że na razie fabuła się nie rozkręciła, bo nie ma w sumie co się rozkręcić. Jakiś gość w czarnym wdzianku chodzi to tu, to tam, nie lubi piratów, bije wszystkich na łeb (super hero!), pływa łódką, zna paladyna z południa... a właśnie, zapomniałem wspomnieć, że masz u mnie +, bo kilka rzeczy wymyśliłeś. Kraina nowa i inne takie.

Ale przy okazji masz minus za wykonanie. Prawdę mówiąc nie jest ono wysokich lotów. Niektóre ujęcia nie są ładne (choć perełki się zdarzają), a teksty... powiem tak - częsty brak przecinków (w miejscach, w których być powinien, ofc), trochę powtórzeń (ja rozumiem, że "bohater" na razie imienia nie posiada, ale jakoś mogłeś się wysilić i nie nazywać go ciągle "przybysz").

No, więc jak dla mnie zasługujesz na pełne 7/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

karpczonisko 

Wysłany: 13-08-10, 12:57     

Przeczytałem i powiem ci że początek jest... Tajemniczy. No naprawdę nie wiem co mam powiedzieć. Screeny ładnie pyknięte,teksty... Hmmmm raczej są dobre. Ale szkoda że na razie tak mało. No masz na razie 9/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Eragorn 

Wysłany: 13-08-10, 14:18     

Ten koleś ma niesamowity dar negocjacji :P
Nie ujawniono wiele a i tak daje sporo pytań. Wstawiam plusik za dobrze wykreowany świat. Tylko...ten nekro paraduje w tej szacie i praktycznie nikt nie zwraca na niego uwagi...ale dobra twój komiks,twój pomysł. Co do wykonania nie ma rewelacji ale jest dobrze. Masz 8/10.

timex550 

Monet: 15

Wysłany: 19-08-10, 09:34     

Komiks z dość ciekawą fabułą, nie najgorszym wykonaniem i sporą dozą błędów w tekstach, które były jedynem aspektem psującym klimat. Dam przykład - w kilku sąsiednich obrazkach kilka razy użyto słowa "bandyta". Bardzo rzucało się to w oczy, jednak nie przeszkadzało w przebrnięciu przez ogólnie dobą całość, za którą dam ci ocenę 7/10.

michur 

Wysłany: 19-08-10, 11:28     

Komiks nawet ciekawie się zapowiada , wymyśliłeś własne nazwy postaci tym więcej oryginalności, uśmiechnąłem się jak zobaczyłem kolesia w "egzotycznej zbroi" i jego zachowanie xd dużo było na końcu słów "bandyta" w kilku obrazkach.
I zauważyłem ze na przełęczy zmieniłeś zbroje paladynom ale to tak na marginesie.

Ogólnie ocena moja hmm 7,5/10 :D

Ursegor 

Wysłany: 19-08-10, 12:03     

Ciekawy komiks. Bohater mroczny i tajemniczy dodaje tajemniczości do komiksu. Jego przeszłość może być ciekawa. Jedna rzecz która mi się nie podobała to to, że bandyta bez zbroi zaczepił człowieka w mrocznej szacie i gościa w bogatej zbroi. XD

Oceny na razie nie wystawie, czekam na dalsze arkusze. :)

Avidimalo 

Wysłany: 24-07-11, 17:36     

Oj, zaciekawiłeś mnie tym, zaciekawiłeś. Taka bijatyka, a nie zwykłe ciachanie mieczem do trupów. Mroczna historyjka się tu nam szykuje, czuć to już na sam widok głównego bohatera. Choć o fabule nic jeszcze nie wiadomo - to zaznajomiłeś czytelników z klimatem i tematyką utworu. Jeżeli chodzi natomiast o grafikę, to tutaj mi się nie podobało - troszeczkę tylko - to kanciaste wypełnienie. Nie wiem, czy to wina rozdzielczości, ale postacie jakieś taki chude i wysokie, wiesz zapewne co mam na myśli.
Ogółem jest spoko, to tylko taki początek, ale już dodaje charakterystycznego tematu - tajemniczość. Mam nadzieję, że dokończysz tę historię...

Mocarstwo Wszelakich Klocuszków jest wtajemniczone i zaciekawione tym, co będzie dalej... :o
9/10 (jak na razie...)

Odpowiedz do tematu