Dobra biere się za ocenienie
wpierw plusy:
+ ładnie zrobione obrazki
+ wmiare dobra wielkość obrazków
+ numeracja
+ fabuła? (dopiero się roskręca ale póki co mnie się podoba )
tera na ostrzał lecą minusy (take cover! XD):
- eee brak
literówek się nie doszukałem(ja ogólnie jestem kipski z ort.)
mam jeszcze małe zastrzeżenie do dymków, nie raz było, że teks prawie wychodził poza dymek ja osobiście wpierw zrobiłbym tekst, obramowanie, ten dzyndzelek(XD) do twardzy gościa i nie ma szans, że by tekst wychodził!
A tera ocena: 10/10 ( OMG :shock: jak to się stało, że dałem tak wysoką ocenę?! Chyba za dużo wypiłem :shock:
Hmmm...w sumie to dopiero wstęp i nic sensownego się jeszcze nie działo...więc fabułę zostawiam w spokoju. Obrazki są ładnie wykonane. Jedynie mam zastrzeżenia co do tekstów...wkurza mnie kiedy komiks jest w klimatach Gothica, Średniowiecza, a ktoś piszę "kolesia". Trochę nie przemyślane było z tym strażnikiem który tak bez niczego wpuścił tajemniczego mężczyznę do domu. Powinien zapytać się czy ma jakieś dowody na to że ten Gość ma przejąć dom itp...Komiks na razie zasługuje na 8/10.
Ogólnie to nawet ciekawe...wciągnęło szczeże powiem. Obrazki...spoko. Sens wypowiedzi bohaterów...to już gorzej. Texty takie bardziej współczesne są...nie podobała mi się również rozmowa tego tajemniczego "kolesia" ze strażnikiem domu- oczym z resztą już wspomniał Ado'o. Bezimienne screeny-NIE NAWIDZE ICH. Gdyby śmierć spoczywała w moich rękach to wieszał bym wszystkich którzy robią takie zdjęcia. (Nie traktuj tego dosłownie)
Komiks fajny aczkolwiek ma drobne niedociagnięcia.
Ocena...A poczekam za następną częścia...
No... to bierem się za ocenę:
Fabuła - wstrzymam się z tym
Teksty - kilka literówek, a teksty niektóre powinny być bardziej poważne. 7/10
Wykonanie - nawet ładne, ładne fotki itd. 9/10
Ee... coś mi umknęło? AAAA... Ocena końcowa.
Ocena: 8/10
Ten komiks ma potencjał, ale... musisz go wykorzystać .
HunterBots19
Wysłany: 07-05-08, 17:55
Bardzo fajny komiks
fabuła mnie zaciekawiła mógłbyś zrobic jakąś walkę żeby było ciekawiej
Jak na razie dam 9,8/10 bo ramki były za duże ale ja na to nie zwracam większej uwagi
Ty! Niezły komiks! 1 cz. trochę przynudza, ale za to 2 jest ciekawa i to bardzo A teraz plusiki i minusiki....:
Plusy:
-Grafika stoi na poziomie
-Fabuła może być ciekawa
-Teksty narratora też są dobre
-Tempo stoi na poziomie...
Minusy
-Współczesne słowa jak "Ok, kolesia" nie używaj takich...
-Tak jak Ado'o powiedział, powinien wpierw dać dowód ten tajemniczy mężczyzna...
Niech ci będzie na razie 8/10...
Fabuła ciągle się rozwija...w sumie to jeszcze nie działo się za wiele oprócz wyrzucenia bohatera z jego posiadłości . Hmmm...ciągle mam pewne zastrzeżenia do tekstów i do tych niemych screenów. Nie mam nic do niemych screenów, wręcz przeciwnie nadają one bardzo komiksowy klimat...jednakże ty zawsze te nieme screeny robisz od frontu postaci, a to trochę brzydko się prezentuje. Ciągle 8/10 jednak uważam że kiedy fabuła rozkręci się na dobre to będzie lepiej .
Prosiłeś mnie, żebym wymienił wszystkie minusy i plusy... Okej.
-Kilka bezimiennych screenów - nie lubię tego.
-Twarze się powtarzają.
-Błędy ortograficzne się zdarzały (znaleść, pokolei). Interpunkcja jest tragiczna (zdanie typu: "Nie mam ważne zadanie" jest K-O-M-I-C-Z-N-E!)
-Czasem (ale rzadko) wychodziłeś poza dymek.
-Zdania są czasem bez sensu ("To ja pójdę do swoich obowiązków")
-List ojca do syna to pomyłka.
Plusy też są, a jakże!
+Ładne obrazki
+Fabuła wciąga.
+Teksty (oprócz ww.,) są bardzo dobre.
Moja ocena: 69/100 - Zapowiada się interesująco.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Średnio mi się spodobał. Chociaż ładnie go wykonałeś to jednak kilka momentów było bez sensu, jak człowiek, który miał władze nad miastem, miał wielu ludzi, ochronę, oddał tron człowiekowi, któremu był winien pieniądze jako władca nad miastem pewnie by je posiadał. I nie mówiąc tutaj jeszcze o tym, że nie wezwał ochrony podczas walki. No...
Fabuła - 4/6
Grafika - 5/6
Tekst - 5/6
Ocena ogólna - 5-/6
Fabuła - no no no no no... po prostu superowo. 10/10
Teksty - kilka razy brakowało jakiegoś słowa 9/10
Wykonanie - 10/10
Ocena - 9+/10.
Cholipka...miałem ocenić następną część a tu już czwarta...
No dobra nadrabiam zaległości.
Fabuła na początku wciagała średnio...ale rosła w miarę jedzenia (czytania) teraz fabularnie jest dobrze ale jeszcze czegoś brakuje... Obrazki ładne...texty...także. Niestety ale komix trochę przynudza...zwłaszcza z tą kobietą w dokach. Ogólnie wszystko bardzo dobrze ale to wciaż za mało.
Ocena 8,5\10
No no miło się to czyta . Fabuła tak nawet może być . Ogólnie mam parę zastrzeżeń do tekstów...a ci strażnicy stali przerażeni? To muszą być marnymi bodyguardami że przeraziła ich śmierć jakiegoś opryszka . Komiks w dalszym ciągu na 8/10.
Informuje wszystkich co czytają mój komiks, że 5cz. nie pojawi się tak szybko niestety. Nie mam ostatnio weny, a scenariusz mi ciężko wymyślić. To na tyle mam nadzieję, że nie martwicie się aż tak tym bardzo.
no.... ufff trudno ocenić fabuła ciekawa teksty dla mnie ok hmmm grafa i miło sie czyta ;] wsumie ciekawie ale G2 troche mnie irytuje no.... mam uraze a ocenka hmmm 8/10 ;]
HAHAHAHAHA XD Ja przy tobie wysiadam człowieku Teksty jak z jakiegoś opowiadania dla niedorozwiniętych. Wejź ty się kiedyś postaraj dobra? Grafika bez zastrzeżeń, dymki troszeczkę niedociągnięte. Fabuła... komediodramat, przez te teksty.
Nieweim co jeszcze Ci ocenić. Dam... 6/10.