Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-05-11, 21:28
Czy miłość ci wszystko wybaczy?
Autor Wiadomość
Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 16-07-10, 11:13   Czy miłość ci wszystko wybaczy?  

Witajcie

Chciałem zaprezentować Wam mój najnowszy komiks. Sickhead może to nie będzie, ale mam nadzieję, że sprawi wam sporo radości. Komiks będzie najdłuższą z moich dotychczasowych prac. Jest to również mój pierwszy komiks komediowy (nie licząc mini-komiksu "Berek")
Pierwszy raz tworzę w Gothicu 2

Jeszcze tylko jedna uwaga: Jeżeli coś jest napisane kursywą, znaczy to, że bohater mówi to w myślach.

Arkusz 1
Arkusz 2
Arkusz 3
Arkusz 4
Arkusz 5
Arkusz 6
Arkusz 7
Arkusz 8
Arkusz 9
Arkusz 10
Arkusz 11
Arkusz 12
Arkusz 13
Arkusz 14
Arkusz 15
Arkusz 16
Arkusz 17
Arkusz 18
Arkusz 19
Arkusz 20
Arkusz 21
Arkusz 22
Arkusz 23
Arkusz 24
Arkusz 25
Arkusz 26
Arkusz 27
Arkusz 28
Arkusz 29
Arkusz 30
Arkusz 31
Arkusz 32
Arkusz 33

Ostatnio zmieniony przez Doriansen 18-09-11, 12:23, w całości zmieniany 6 razy  

Eragorn 

Wysłany: 16-07-10, 11:28     

xD
Sickhead to może nie jest ale świetnie rozweselił mi dzień :D . Wykonanie w Gothic-u twój standard czyli dobrze. Nie wiem dlaczego ale nie podoba mi się czcionka narratora :/ taka.....inna. Humor jest również dobry...Dupałowice, mają wredne mordy, uśmiech, tryb pijanego i rozmowa o żonie XD> Najbardziej rozbawił mnie ostatni screen XD . Masz 10-/10 za czcionkę narratora i czekam na resztę komiksu

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 16-07-10, 11:47     

Szczerze? To jest żałosne! Nie zaprezentowaleś w tym komiksie nic co by mnie zainteresowało a o rozśmieszeniu tu nie ma mowy. Twój humor nie przypadl mi do gustu. Jest wulgarny i nudny jak flaki z olejem. Wykonanie jest do kitu! Obrazki nierówne i czcionka taka nijaka. Stawiam Ci 0\10

Uwierzyleś? XD

Pierwszy arkusz wyszedl Ci naprawdę fajnie. Opisywanie miasta jest dość ciekawe a strażników tak glupie że aż śmieszne :D Następna fajna scena to mieczyslaw i jego "Inteligentny" kolega wyjeżdzający z jakże inteligentnym tekstem na przywitanie. śmierć ze śmiechu na miejscu. Wizyta w barze również ciekawa. Zgodność wszystkich co do ożenku jest co najmniej ciekawa (Tylko ciekawe jak zareaguje na to twoja dziewczyna? ) Ostatnia scena jest po prostu zabójcza. Wlochata bestia jako zona! Tego można sie domyślić ale nie zmienia to faktu że ten żart mnie powalił :P
Wykonanie jest na wysokim poziomie jak to zwykle bywa w twoich komiksach a teksty...cóż to właśnie one tworzą humor a o nim chyba już wystarczająco dużo napisałem?
Za ten arkusz wystawiam 9\10

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Eskel 

Medale: 1

Wysłany: 16-07-10, 11:58     

Masz rację... Sickhead to raczej to nie jest, a raczej na pewno to nie jest. Ale trzeba przyznać że nieco humor mi poprawił. :P Wykonanie jest bez jakichkolwiek zarzutów, czyli coś co jest twoją dobrą stroną. Bo zawsze jest świetne, może sceny nie są tak świetnie pstryknięte ale też nie są takie złe. W tekstach... No... Z początku było tu trochę śmiechu, potem przy stopowałeś, a przy końcu trochę też się uśmiech pojawił. Fabuła jest eee... po pierwszym arkuszu nie można nic powiedzieć o fabule bo jakby jej tu nie ma? Ale zobaczymy jak to będzie w reszcie komiksu. ;) Ostatni screen wyszedł ci nad wyraz śmiesznie xD 9/10

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 16-07-10, 12:01     

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
(dwie godziny później)
...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... Spoko :P
Faktycznie, Sickhead to to nie jest, ale nie jest to też B&W, jakby nie było. Nie powiem bym od razu umierał ze śmiechu czytając ten arkusz, ale Uśmiech xD na pewno był :mrgreen: Scena w barze okej, a ta kudłata bestia... bezcenne :D 8/10 :P

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 16-07-10, 12:26     

Na początku powiem: DAWAJ NASTĘPNE ARKUSZE!!! Teraz mogę przystąpić do bardziej rozbudowanej kulturalniejszej oceny.

Fabuła: W komiksach humorystycznych fabuła gra drugoe skrzypce. Jest tłem dla docwcipów itd. W pierwszym arkuszu niewiele się dzieje. Naprawdę niewiele. Ale już przedstawiłeś bohaterów (w komiksach humorystycznych łatwiej), wprowadziłeś w przyszłe wydarzenia i narobiłeś mi apetytu. Ciężko to wszystko zrobić w jednym arkuszu.
Ocenię też humor. Tu jest bardzo dobry. Żona miażdży, śpiewy Uśmiecha też. Tryb Pijanego, mordy strażników itd. Po prostu gnieciesz. Poziom Sickheada, UA czy Pana X to to nie jest, ale blisko. Następne arkusze powinny to udowodnić.
Postaci są bardzo dobre. Można ich polubić, można się z nimi zżyć. Tym bardziej czekam na nastpne arkusze.
10/10.

Wykonanie: ujęcia zrobiłeś świetne. Nie ma nudnej statyczności. Postacie wyglądają należycie. Dymki i łączniki są bardzo estetyczne.
Osobną kwestią jest ta kursywa do oznaczania myśli. Pomysł fajny, ciekawy, ale mi bardziej podobają się te kółka odtekstu do baniaka myśliciela. Ale t też nie jest źle.
9/10.

Teksty: panie dzieju, śmieszą, że hej! Ponieważ nie ma zbyt wiele humoru sytuacyjnego, to teksty muszą śmieszyć. I śmieszą. Błędów większych się ustrzegłeś. Teksty nie są wymuszone. Wprawnie używasz narratora.
9+/10.

Ogólnie: widać, że robisz go od serca i życzę, żeby się jej spodobał tak samo, jak mi :D

Ocena: 10-/10.

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 16-07-10, 13:20     

Heh, przyznam, że komiks jest naprawdę dobry. Nie będę mówić, czy według mnie to jest lepsze od pierwszych arkuszy Sickhead czy nie bo się Pumo obrazi... xD Ogólnie, miałem w tym komiksie pare powodów do śmiechu. Najlepsze było jak poszli do tej żony xD . Co tu duzo mówić, komiks jest naprawdę na poziomie, tylko co na tą pogadankę w barze powie twoja dziewczyna? I, jeśli przyjdzie, Chocolate xD . Ale co tam, masz ode mnie 9/10 i ciesz się :P

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 16-07-10, 14:18     

Komiks komediowy jako prezent dla dziewczyny, ach jakie to romantyczne xD

Bierem się za ocenianie.

Cóż, mamy tutaj kolejny komiks o parze kontrastujących ze sobą bohaterów. Zbyt oryginalne to to już nie jest, ale jako że sam zrobiłem podobny komiks, nie będę się tego zbytnio czepiał xD

Teksty oraz strona techniczna komiksu stoi na nie najgorszym poziomie, choć widywałem już ładniejsze komiksy.

Humor... cóż, prawdę mówiąc lekko uśmiechnąłem się przy ostatnim obrazku. Ale to w końcu dopiero pierwszy arkusz, zobaczymy co będzie dalej.

Oceny nie będzie :P

Doriansen 

Wysłany: 16-07-10, 14:37     

Cóż nie myślcie, że to jest jedyny prezent :) Oczywiście otrzymała ode mnie stosowny upominek. :)

Co do rozmowy w barze. Spokojnie ona wie, że to tylko żart i na prawdę tak nie myślę.

Komuś przeszkadzał narrator. Pragnę uspokoić już jest robiony w Times new Roman.

Szczerze mówiąc, to nie spodziewałem się takich ocen. Myślałem, że będzie gorzej. No cóż mam nadzieję, że jak wstawię resztę to oceny się utrzymają (choć mam obawy).

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 16-07-10, 19:30     

Masz talent do komedii. Może Sickhead to nie jest, jednak było kilka rzeczy po których pojawił się u mnie uśmiech na twarzy. Niestety dla mnie arkusz trochę za krótki i nie mam za bardzo jak się rozpisać. Fabularnie jest dobrze, z tekstami również. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to nierówne screeny, ale to już na siłę, aby mieć do czegoś zastrzeżenia. :P Za pierwszy arkusz daję 9\10 no i czekam na kolejne. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 16-07-10, 22:52     

No, wreszcie się do czekałem jakiegoś humorystycznego, 'pełnometrażowego' (mam tu na myśli takiego, który nie jest MK ;) ) komiksu, który trzyma wygórowany poziom od samego początku, do końca. Mam tu na myśli rzecz jasna śmieszny, przemyślany, świetny humor :P Komiks wykonany bardzo dobrze, ujęcia screenów świetne, dialogi pomysłowe i śmieszne... Ogólnie kolejny, niepodważalny dowód, dlaczego zostałeś Mistrzem Komiksów 2007 roku ;) Rzecz jasna oceniam jedynie pierwszy arkusz, ale mam nadzieję że pozostałe trzymają równie świetny poziom humoru i wykonania. Moja ocena: 10/10 w pełni zasłużone ;)

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 18-07-10, 10:34     

Hehe xD
Końcówka arkusza śmieszna - reszta nie za bardzo.
Wykonanie super, teksty super...
No, to by było jakieś 9/10 (za małą ilość śmiechu, ale liczę na to, że dalej się rozkręci :D )

Chocolate 

Monet: 1

Wysłany: 18-07-10, 18:03     

Komiks jest przeznaczony na szczytny cel :D .
Jako przedstawicielka płci żeńskiej na forum, stwierdzam, że to jest słodkie xD .
Taki prezent na urodziny dla dziewczyny... cud miód :D .

A teraz muszę z zachwyconej dziewczynki stać się na nowo użytkowniczką forum komiksowego... No więc: komiks naprawdę fajny. Wredne mordy, świeże owoce, inteligenty kolega, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że temat omawiany o barze, to typowo kabaretowe hasła - ale podoba mi się (A Indiana się mnie boi! Indiana boi się dziewczyn! Cienias! :P ). Żona Uśmiecha wymiata! Bardzo przyjemnie i ładnie zrobione :) .

Ale ocenie już jak będzie całość.

To MOJE! :
Karykaturalne Rysunki
Srebrne Pióro
II i IV wartościowi

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 20-07-10, 17:10     

Powiem tak. Bardzo luźny komiks i mi się spodobał. Może mam niedosyt, bo dałeś tylko jeden arkusz, ale czekam na następne ;) Wykonanie jest w porządku, tak samo jak i teksty. Generalnie jest ok, tylko ta nieszczęsna długość. Ocena: 8+/10.

karpczonisko 

Warn: 1/4

Wysłany: 29-07-10, 22:24     

D... Dupałowice? HEHEHEHE. Rozwaliło mnie to to że mają wredne mordy. ,,ten ma" ,,ten ma". Może to nie było super śmieszne ale zabawne. Sporo luzu wygląda to jakby twórca (bez urazy to tylko taki żarcik hehe) był po maryście :D . Dobre było też to z pracą. Myślę że on będzie drewno piłował a tu patrzę piją gin... hmmm fajna robota dużo ludzi by taką chciało (Ferdek Kiepski :P ). ..Afrycha dzicha" też było niezłe. Ale końcówka... Spowodowała u mnie facepalm. I fajnie wyglądała scena jak się o blat opierał dość realistycznie. Ocena nie może być inna 10/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 18-08-10, 22:13     

Sama końcówka była dość przewidywalna, jednak reszta arkusza była naprawdę śmieszna. Uśmiech, wredne mordy, rozmowy w knajpie... Naprawdę nieźle. W tekstach ciężko znaleźć jakieś rażące błędy, a wykonanie jest jak najbardziej w porządku. Fabuły praktycznie nie ma, więc na razie ciężko cokolwiek oceniać. Pierwszy arkusz spełnił swoje zadanie: rozbawił i narobił smaku. Na razie 9/10 i czekam na resztę pracy.

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Doriansen 

Wysłany: 19-02-11, 16:20     

Oto 11 arkuszy komiksu. Wiem, wiem komiks miał być wydany w całości, jednak z powodu braku weny wrzucam część tego co zrobiłem przez te kilka miesięcy. Myślę, że Wasze (mam nadzieję pozytywne) komentarze dodadzą mi weny i będę w stanie szybko dokończyć komiks.

Ps. Wiem, że niektóre żarty zdążyły się zestarzeć, ale nic na to już nie mogę poradzić.
Ps2. Najlepiej przeczytajcie też pierwszy arkusz :)
Ps3. Przypominam że pochylenie tekstu oznacza, że bohater wypowiada daną kwestię w myślach.

Arkusz 2
Arkusz 3
Arkusz 4
Arkusz 5
Arkusz 6
Arkusz 7
Arkusz 8
Arkusz 9
Arkusz 10
Arkusz 11
Arkusz 12

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 19-02-11, 19:39     

"Robimy najzajebistsze masło" :D
"Heh, zupełnie jak w simsach" :P
"Dawaj na ring" też się wpasowało :) Cała walka naprawdę dobra :)
Ogólnie komiks jest zabawny, był może jeden kiepski moment (Tomek i Bris mini sprej), ale oprócz tego - świetnie. Graficznie bez zarzutu, dobre animacje w odpowiednim miejscu. Teksty bezbłędnie (chyba, nie będę przecież dokładnie sprawdzać :P ). Fabuła jakaś jest. 8/10, choć po skończeniu pewnie będzie więcej :)

LEGENDA

Karik04 

Wysłany: 19-02-11, 20:36     

Świetnie jest, naprawdę świetnie. Przezacnie wprost.

Fabuła: Ciekawa, wciągająca i woóle superaśna. Przygody Miecia po prostu kładą na łopatki. Podoba mi się, że fabuła nie jest tłem dla żartów a raczej motorem napędowym dla nich. Ło to chodzi!
Humor jest przegenialny. Ómierałem ze śmiechu co chwila. Wymieniać tego nie będę, o w jedenastu arkuszach zebrało się tego spoooooooooooooooooooooro.
10/10.

Wykonanie: Ujęcia świetne, animacje perfekcyjnie użyte, pierdółki rozmaite się podobają.
Nowatorski pomysł na przedstawienie myśli bohatera podoba się, ale trza się przyzwyczaić.
Doceniam to ile roboty kosztowało cię zgromadzenie publiki na dachu. Za to wielki szacun.
10-/10.

Teksty: Przezabawne Humor słowny niekiedy powalał, co zaliczę na minus oczywiście.
Zdarzały się literówki typu "zgób", ale nie były one częste.
Nie mam co tu dużo pisać 9+/10.

Ogólnie: Naprawdę świetny komiks. DAWAJ WIĘCEJ!!!

Ocena: 10-/10.

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 20-02-11, 09:28     

Mam mieszane uczucia po przeczytaniu tego komiksu. Co prawda uśmiałem się parę razy, ale ogólnie to większość żartów nieco postarzała i momentami komiks nudnawy. Podobała mi się chyba najbardziej noc pełna wrażeń. xD
"Ta scena trwała 4 obrazki! Nawet się nie zmęczyłem!"
"Heh zupełnie jak w simsach!"
Pomysłowe ćwiczenia...
Ciekawa rozmowa bohatera z ojcem... :D

To jedne z najlepszych i najśmieszniejszych momentów ;) Dalej nie było tak śmiechowo, mimo to nie zarzucam ci braku talentu komediowego. Co do tekstów są niezłe, błędów nie znalazłem. Wykonanie jak dla mnie twoja najlepsza strona. Ładna jakość screenów, już nie zwracałem uwagi na to, że są nierówne. Dobrze dobrana czcionka, a w jednym momencie zgubiłeś łącznik do dymków. :P Ale to takie małe niedopatrzenie. Podsumowując komiks dobry, idzie się pośmiać, ale bywały momenty nudnawe. Na początku chciałem ci dać 7+, ale doceniam twoją ciężką pracę, przede wszystkim ustawienie na dachu podczas walki tylu ludków. :mrgreen: Dlatego za 12 arkuszy daję ci 8\10 i życzę powodzenia. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 20-02-11, 10:21     

Zacznę może od wykonania. Era nierównych obrazków już dawno minęła, ale w tym komiksie bardzo szybko można się było przyzwyczaić. Pod wszystkimi innymi względami było naprawdę bardzo dobrze. Uśmiech Uśmiecha wspaniały, z ustawianiem postaci na dachu miałeś sporo roboty... Przyczepię się jednak do nowego sposobu wyrażania myśli. Przypomina on raczej szept. Ten pomysł uważam za kiepski.

Teraz teksty... Błędy się zdarzały. Głównie literówki, czasem jakiś zgubiony przecinek. Ale nie było źle. Błędy nie wypalały oczu, uniemożliwiając lekturę. Były sobie po prostu. Nie raziły strasznie.

Fabuła... Fabuła jest ciekawa. Nie było za wiele akcji, ale pamiętajmy, iż jest to komedia. Jednak nie zignorowałeś fabuły, pchasz ją naprzód, wplatając w nią humor. Nie odwrotnie. I to się chwali.

Humor jest różny. Niektóre żarty były kompletnie nietrafione (Bris mini sprej). Niektóre stare i już mało zabawne. Jednak zwykle było dobrze. Szczególnie śmieszna była rozmowa z ojcem oraz dwa teksty. Nie będę ich wymieniał, bo zacytował je mój poprzednik. Właściwie mógłbym jeszcze długo pisać, jednak poprzestanę na stwierdzeniu, iż komiks poprawia samopoczucie i potrafi rozbawić.

Podobało mi się, nie powiem. Miałem dać ósemkę z plusem, ale trochę zawyżę. 9-/10. I mam nadzieję ,że wkrótce pojawią się kolejne, jeszcze lepsze arkusze tej naprawdę niezłej komedii.

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 21-02-11, 14:48     

Wykonanie ogólnie jest w porządku, trochę za duże obrazki ale można się przyzwyczaić. Nie ma pikselozy (co jest przeciwieństwem mojego :kurr: ) ale ogólnie jest ok. Plusik wielki za Uśmiecha, i jeszcze może za ustawianie ludków w koszarach.

Fabuła... przyznaję, że dość mnie wciągnęło, ale nie potrafię zarysować głównego wątku. Ot, Uśmiech i GB (Główny Bohater) mają różne przygody. Z żartami natomiast było bardzo różnie. Już w kilku pierwszych arkuszach zaliczyłem ostrego ROTFLA (Noc Pełna Wrażeń, szczególnie Jezioro Łabędzie xD ), ale później było nieco słabiej. Tak, Beliarku ( :trollface: ), chodzi o Tomka i Bris mini sprej. Słabe to było, Tomek mi się już przejadł.

Teksty dość dobre, klimatyczne (to jest jakiś klimat w komedii? :lol: ), kilka razy literówki się trafiły ale ogólnie nic strasznego się nie działo. Jest ok ogólnie.

Bardzo dobry komiks, chociaż nie wróżę mu rychłego końca. Nie zrób z tego Mody na Sukces. 9-/10.

Eskel 

Wysłany: 22-02-11, 09:38     

Sorry, że komenta nie było wczoraj ale niestety nie mogłem, sorry raz jeszcze i już to nadrabiam. ;)

Jeśli chodzi o fabułę tego komiksu to zapewne jakaś tam jest ale ja jej nie zauważyłem, sorry. Może to jest szukanie dziewczyny przez głównego bohatera, a może komiks połączenie ze sobą jakiś wątków pobocznych :?: Nie wiem. ;p No ale humor, jak to wiele razy powtarzałeś komiksy komediowe ci niezbyt wychodzą ale ty sie tam nie znasz, bo to dobra komedia jest. No może nie dorównuje takiemu SH ale na niewesołe dni na poprawe humoru do poziomu bardzo dobrego komiks spełnia wszelkie wymagania. Niezły śmiech wywołało u mnie Noc Pełnia Wrażeń i Jezioro Łabedzie, ale niestety humor zlatywał i do poziomu bardzo niskiego bo Tomek i bris mini sprej czy np. ta walka a mniemam że miała byc smieszna ci nie wyszła. Ale bieg Uśmiecha to coś fajnego, to też wywołało u mnie niezły brecht i to jak pokonał tą ich blokadę xD . Sytuacja Prawie jak w simsach była bardzo śmieszna. Wykonanie, tu raczej sie do niczego nie będe przyczepiał bo jest dobre, fajnie pstryknietę screeny. Teksty są bardzo dobre, niektóre były na prawdę śmieszne, niektóre w ogóle a niektórych w ogołe nie rozumiałem, dopiero po kilku krotnym przeczytaniu xP Błędów nie zauważyłem. Przejdźmy do oceny tego komiksu Beliarze :trollface:

Fabuła: 7-/10
Wykonanie: 9/10
Teksty: 9/10
Humor: 9+/10

Ocena: 8+/10 ale bardzo blisko 9 ;)

karpczonisko 

Warn: 1/4

Wysłany: 22-02-11, 10:12     

Dobra,dobra. Czytałem kiedyś,chyba nawet oceniłem. Ale nie pamiętam czytałem od nowa. To może słowami wstępu:
-Widok żonki,kudłatego potwora,bezcenny
-"Pokaż cycki!" xD
-"Tomek ma bris mini sprej? Idziemy!" :lol:
-"Dawaj na ring!" :D

A teraz ocenianie właściwe:

Fabuła
Fajna. Pogrzana,śmieszna. W sumie nie ma co tu pisać,jakiś nie wiadomo jakich absurdów tu nie ma,choć rzeczywiście troszkę tymi absurdami zajeżdża. Nie ma co się rozpisywać w tym temacie 7,5/10

Teksty
No komedia wszak teksty ważne. Są i śmieszne teksty i mierne... Ogólnie nie jest to komiks przy którym tarzałem się ze śmiech (uniwersytet Alibaba) ani nie wybuchałem co chwilę śmieche (SH). Ale jest zabawny,a nie jakiś kit,stylu "Przygody pana pedofila". Za teksty masz zasłużoną ósemkę. 8/10

Wykonanie
Arkusz wygląda normalnie ;]. Nie które screeny są ładnie pykniętę,choć żadnej rewalacji tu nie ma. Raczej solidna rzemieślnicza robota. 7/10

Ogólnie
Fakt,faktem że komiks wciągnął za to podwyższam ocenę o pół oczka. Ogólnie nie mam jakiś chorych kryteriów oceniania,ani nie daję ocen typu 6 całkiem porządnym komiksom,ale komedię oceniam surowo,bo co by nie mówić mało komedii na GK wychodzi dobrze. Ta wyszła dobrze i porządnie. A łapta 8/10.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Indiana 

Wysłany: 23-02-11, 18:34     

Wiesz co? Morda tego Uśmiecha jest chyba najbardziej lalusiowatą mordą jaką widziałem w Gothicu xD .

Ale przejdźmy dalej. Niektóre momenty zapadną mi na długo z tego komiks (np. scena z wyzwaniem Mieczysława do walki przez "Chłopców ze wsi" albo po tym jak "przygotowali się" według planu Brusa Li :P ). Ogółem przez długi czas jak czytałem ten komiks to mocno byłem uśmiechnięty :D . Ale jakby nie było, niektóre żarty były robione na siłę. No, ale jako prezent dla dziewczyny komiks spełnia zadanie znakomicie, chociaż jednak przez większość część tego co było w komiksie, mało było o miłości. Noo, ale żeby nie było za pięknie powiem ci, że było parę błędów, najczęściej brakowało przecinka :P . Ale jakby nie było, komiks naprawdę mi się podobał. Masz 9+/10

Kentis 
Najemnik

Wysłany: 02-03-11, 22:06     

Genialna komedia. Kwintesencja dowcipu. Dawno już tak się nie śmiałem przy komiksie. Wszystkie żarty na naprawdę wysokim poziomie (tylko Tomek taki sobie). Zmusiłeś mnie do ćwiczenia mięśni twarzy. Komiks trafia na listę "czytam jak chcę się pośmiać". Naprawdę, nie mam co napisać. Wykonanie fajne, ortów nie widziałem.

Cóż nie mógłbym wystawić innej oceny niż 10/10. Gratulacje!

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Doriansen 

Wysłany: 09-08-11, 23:16     

Przyjaciele, po długiej przerwie przesyłam kolejne części mojego komiksu. Prawda jest taka, że już od dłuższego czasu (od października 2010 roku) były gotowe, ale nie dodałem ich gdyż chciałem wrzucić komiks cały. Niestety nie doszło to do skutku. Na moje nieszczęście niektóre żarty zdążyły się zestarzeć. Chcę jednak skończyć tę pracę, nie lubię zacząć czegoś i nie skończyć. Trzymajmy wszyscy kciuki abym w niedalekiej przyszłości w końcu skończył "Czy miłość Ci wszystko wybaczy?"

Arkusz 13
Arkusz 14
Arkusz 15
Arkusz 16
Arkusz 17
Arkusz 18
Arkusz 19
Arkusz 20
Arkusz 21
Arkusz 22
Arkusz 23
Arkusz 24
Arkusz 25

Indiana 

Wysłany: 10-08-11, 09:39     

Pierwsze co pomyślałem: "Ło kurde, jak ja tyle przeczytam?!" Ale nic to, chwyciłem w dłoń leżący obok pogrzebacz do otwierania strychu i bez lęku rzuciłem się w otchłań komiksu.

Ok, już przyjemny był sam początek, czyli rozmowa głównego bohatera z tą babką (opis dojścia do jej domu rozwala xD ). Chwilę później odrobinę jednak zepsułeś trochę mój nastrój dodając tą mordę z komixxów. Naprawdę uważam, że nie powinno się tego mieszać z komiksami z Gothica. Potem znów się uśmiechnąłem, pomimo tego starego żartu z "kto wypina tego wina" :) . A potem znów pomyślałem, że to całe "strup, puk" Uśmiecha jest po prostu głupie. Ogólnie pomyślałem, że czeka mnie spora huśtawa nastrojów :P . I miałem rację, po wkrótce pojawiła się akcja ze zniknięciem Miecia ("Nie widzieli panowie niewidzialnego faceta?" xD ). Potem było tak średnio aż do momentu przyjścia Uśmiecha do swojej żonki :D . Tylko... dlaczego "Módl się o mój powrót" mówi żona Uśmiecha? xD Ale nic to, idziemy dalej. Jest całkiem zabawna akcja w "Coca Club" ale nie było to nic rozwalającego - tylko uśmiech. Następnie historia dziewczyny Mietka (pomysł, że murzynka ma kompletnie bladego dziadka rozwala xD ) jest naprawdę mocna :P . Dalej nie będe się rozpisywał bo praktycznie do końca ciągle się śmiałem :) . Dalej napiszę, że zauważyłem jeden jedyny błąd ortograficzny, a wykonanie było bardzo dobre. No i najważniejsze - może ludzie wezmą się w garść i najpierw ci porządnie ocenią komiks, a potem sami ruszą tyłki i zaczną robić własne :D . Ocena - 10/10

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 10-08-11, 10:16     

No cóż Doriansenie, mogę powiedzieć tylko jedno. HAHAHAHA! To jeden z najlepszych komiksów jakie czytałem xD Może zacznę krótko od wykonania, które jest... No po prostu dobre i nie wiem co jeszcze mogę tutaj napisać, błędów nie zauważyłem :P
Teksty również krótko - Wszystko dobrze, prócz paru literówek za które jednak nie mam zamiaru Cię absolutnie zjechać. Tylko lekko, ale to nic xD

Za to historyjka a raczej jej humor miażdży i podoba mi się bardziej niż SH od ViPa! Pierwszy raz zaśmiałem się kilkakrotnie w jakimś komiksie. Najlepsze wymienił już Indiana więc oszczędzę sobie bo są bardzo podobne. Był nawet moment przestraszenia! Ta twarz z historyjki dziadka.
Jedna w przeciwieństwie do Indyka, mi tam podobało się wszystko, nic nie psuło mi mojego nastroju.

JA CHCĘ WIĘCEJ! DOR, 10/10 I DAWAJ KOŃCÓWKĘ.

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Doriansen 

Wysłany: 10-08-11, 14:25     

Indiana napisał/a:
Tylko... dlaczego "Módl się o mój powrót" mówi żona Uśmiecha? xD

Cholerka mój błąd. Jak będę miał czas to poprawię to, gdyż może to nieco zdezorientować :)

Odpowiedz do tematu