Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Legion (Skończone)
Autor Wiadomość
Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5
Medale: 5

Wysłany: 22-12-08, 17:40     

Ok, no to na życzenie oceniam :D Oceniam całość.
Wiec tak, po pierwsze to nie zaczynamy zdania od więc. Dobra przejdźmy do komiksu:
Naprawde wywołał u mnie bardzo pozytywne odczucia. Na początku myslałem ze będzie z tego zwykłą sieka z udziałem oczywiście bezimiennego. Na szczęście się pomyliłem. Komiks bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Fabuła: to coś nowego. Mnóstwo świetnych i dobrze dobranych do fabuły i tekstów, zwrotów akcji. Naprawdę to wszystko w tym komiksie zaskakuje. Fabuła jest bardzo fajna i co najważniejsze bardzo fajnie zrealizowana. Świetna.
Grafika: Mały minus na grafike, za takie... dziwne troszkę, ale spoko obrazki, za łączniki, za przerwy między obrazkami. No. :] pozatym spoko. Wiele fajnych ujęć ;)
Teksty: Dość często ucięte litery. Pozatym teksty bardzo fajne, przyjemnie się czyta bo pasują do klimatu. ;)
Ogólnie rzecz biorąc: Minusy są, ale przyćmiewa je ilość plusów, których dawno już nie widziałęm w innych komiksach. Jak widzę, to jeszcze nie koniec. Mam nadzieje że na koniec zaskoczysz, ale uważaj żeby nie przedobrzyć, utrzymuj ten poziom! Tak więc: 9/10. Mam nadzieję, że jak wyjdą wszystkie części będe mógł dać 10. ;)

Lee 

Monet: 1

Wysłany: 28-12-08, 06:05     

No chłopie gratulacje komiks bardzo dobrze zrobiony Formalnie nie miałbym zastrzeżeń ale było parę błędów ortograficznych.. Komiks bardzo dobrze się czyta Fabuła wciąga na maksa i jeszcze to powiązanie do Dramatu Gladiatora .Nie no Wymiatasz XD Ocena Oczywiście 10/10 Za Całość jak do tej pory :P

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 16-01-09, 14:07     

Komiks jest świetny :)
Fabuła wciąga jak cholera, graficznie jest bardzo dobrze ;)
Teksty jak najbardziej pasują do sytuacji.
Nie za bardzo lubię pisać długie komenty, więc przejdę do oceny:
Dostajesz 9/10 za to, co dotychczas wyszło ;)

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 18-01-09, 10:14     

Tak, stało się. Oto po prawie roku czasu ( XD ) skończyłem mój komiks. Jeśli przeczytasz go całego i ocenisz, możesz sobie pogratulować :D . OK, zapraszam do czytania.

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 18-01-09, 17:01     

Komiks jest bardzo dobry. Co prawda było parę nonsensów, których nie chce mi się wymieniać, ale ogólnie to dobra praca. Wykonanie w Paincie niezłe, w Gothicu też. Teksty przeważnie dobre i klimatyczne. Fabularnie nie jest to pierwsza klasa (Wrzód XD), ale druga tak :P Powiązania do Dramatu Gladiatora... Świetne. Ale czy Parin i Lyncarder (czy jak on miał :P ) byli bliźniakami? Muszę pochwalić te, hmmm, miecze świetlne. Są one świetne! :P Ogólnie, to dobra robota! 8/10 ode mnie :)

LEGENDA

Indiana 

Wysłany: 18-01-09, 17:13     

Tak KzL, Parin i Lyncander to bracia bliźniacy, a "miecze świetlne" i te błyski zrobiłem w programie LSMaker (właściwe to on przeważnie służy do robienia mieczy świetlnych). Łatwy w obsłudze a można go również wykorzystać do filmów. A krew to robiłem w Gimpie. I wyprzedzę ewentualne pytania: będzie kontynuacja. Pozdro.

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 18-01-09, 17:16     

Ach, no i zapomniałem dodać. Ojciec Parina taki nie był. Przecież on zawsze wtykał nos w nie swoje sprawy, tzn. był wiernym ojczulkiem. :P

LEGENDA

Dankaw 

Monet: 4

Wysłany: 18-01-09, 18:02     

No dobra, to tak - nie chce mi się dzisiaj oceniać, nie mam nastroju, boli mnie głowa itd. ale niech będzie - komiks jest bardzo dobry, ciekawy i dobra długość. Ogólnie mówiąc nie widzę błędów i dostajesz

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Wysłany: 18-01-09, 19:21     

NO! I to się nazywa komiks ;) Wspaniale. Fabułę pociągnąłeś tak jak trzba było. Standard, z zarąbistym zwrotem akcji, i wcale nie aż tak nieprawdopodobnym (w tym akurat danym komiksie). Mówię tu o momencie 'śmierci' bohatera. Znakomicie dokończone i nie przedobrzone! ;) Grafika też spoko. W niektórych momentach krew była... wręcz śmieszna, ale momenty z walką mieczami "świetlnymi" to zrekompensowały. Teksty: Takie jak trzeba. Dokłądnie takie jak trzeba. Niekiedy drobne błędy ortograficzne.
Cóż więcej mogę powiedzieć. Cieszę się, że mam na forum kolejny komiks, który zasługuje na 10/10. Takie właśnie komiksy powinno się robić! Daję 10/10 za całość! BRAWO!

Xardas80

Medale: 1

Wysłany: 18-01-09, 21:15     

"Dziękuję za przeczytanie komisku" XD, to było na koniec. Dobra, lecim z tym koksem ;) . A więc wrażenia fabularne są bardzo dobre. To z mieczami świetlnymi... powinni zakazać gry w JA, już nawet w Gothicu robią sobie Jedi i Sithów XD. No dobra, lecimy dalej! Było kilka literówek i błędów samych w sobie. "...by zionąć na NIM ogniem", było coś podobnego. Nie jedno, było kilka, ale nie podam ci wszystkich przykładów ;) . Sam powinieneś je znaleźć i zadać sobie pytanie - Czy było mnie stać na to, by nie robić takich błędów?
Kolejna sprawa. Napisane było, że Xardas (czy jak on tam miał na imię) nie trafił w Lyncandera, a na obrazku wyraźnie było widać, że przebija mu nogę :D . No dobra, tyle było tego złego. Powrócę do "dobrych stron mocy". Zmartwychwstanie było bardzo ciekawym pomysłem. Bardzo fajnie to wyszło. Szkoda, że nie było pytania, tak się na nie napaliłem XD. ?artowałem z tym napaleniem, ale miałem nadzieję, że będzie jakieś fajne pytanie/jakieś ciężkie pytanie i wybrnie z tego łatwo/będzie miał z tym problemy :( . No cóż, 10/10 ci nie mogę dać za te błędy w tekstach. To by było zniewaga! Chociaż wielu uważa Punkt Zwrotny za chłam - mi się podobał, minusów nie wypisywałem, bo po co - skoro dla mnie nie miał. Ale wróćmy do Legionu. Mam wieeelki dylemat. Z jednej strony chciałbym ci dać dzięki fabule 10/10, ale te teksty... nie mogą mi wylecieć z głowy. Ale cię lubię, chcę ci dać 10-/10, ale coś mi w głowie mówi, że teksty... że twój komiks zasługuje na 9+/10. Walczę sam ze sobą. I kurna... I kurna, nic ci nie postawię! Waham się między 9+/10//10-/10... ehh... nie mogę nic ci nie postawić. A RAZ KOZIE ŚMIERć XD. Masz ode mnie 9+/10, ale fajnie by było jakbyś poprawił te błędy w tekstach ;) . Jak masz ochotę, to je popraw, wyślij mi pw, że poprawiłeś, czytnę cały komiks (bo teraz oceniam cały komiks, a w nim było wiele takich niedociągnięć) i zobaczę, czy je naprawdę poprawiłeś. Jak je poprawisz to masz ode mnie 10/10. Ale ja wybredny XD.

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 19-01-09, 09:10     

Bardzo dobry komiks, który zasługuje na wyższą półkę :)
Czasem są orty, ale teksty mimo wszystko są niezłe ;) Fabuła jest bardzo ciekawa i wciągająca. Miecze świetliste mi się spodobały :)
Niektóre screeny są świetne :D

Jako, że nie lubię się rozpisywać (ale ze mnie leń XD), przechodzę do oceny.
Dostajesz 9,5/10 :)

PS. Nie zapomnij o kontynuacji :P

VchrisV 

Monet: 14

Wysłany: 19-01-09, 11:38     

Mnie orty nie przeszkadzały, więc mógłbym wystawić 10/10 za komiks, ale... Wiem, on nie był jakimś wybrańcem, ale Innos MUSIAŁ go wybrać, skoro dał mu taki miecz i przywrócił do życia, no nie? Masz szczęście, że nie jestem uczulony na wybrańców jak większa część forum ;) . Przejdźmy dalej. Tak naprawdę komiks zaczął mi się podobać dopiero w połowie: ciągle narzynanie demonów, a później spotyka ojca i w końcu rozwija się fabuła. Miecze świetlne... Wyszły bardzo dobrze, tylko to była walka Obi-Wan vs. Lord Vader - ledwo się poruszali, a Lyncander(czy jak mu tam) powinien ciągle próbować zmylić przeciwnika, robić uniki, skakać niczym Anakin w 3 części... No, ale to twoje dzieło, mieszać się nie będę. Ale 10 nie postawię. Musisz się cieszyć ***
[EDIT]
8+/10

Ostatnio zmieniony przez VchrisV 19-01-09, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

Safirka 

Warn: 2/4

Wysłany: 19-01-09, 14:39     

Papcio doskonale to ujął. Jest to komiks który zasługuje na 10/10 i na...
100/100 (pewnie myślałeś że napisze bestsellera?)
Wykonanie jest świetne teksty i fabuła też.

P.S A kiedy będie kontynuacja.
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Indiana 

Wysłany: 19-01-09, 16:25     

VchrisV : Lyncander nie jest żadnym wybrańcem. Innos pozwolił mu wrócić i przy okazji dał mu miecz żeby wykończył Xardzia (spoko Xardas80, to nie do ciebie :D ). A takie walki jak zrobili w SW III to chyba nawet Piotr nie umie XD . Ale walką "Obi-Wan vs. Lord Vader" bym tego nie nazwał bo trochę się ruszali.

Artheneos : Zaspokoję twoją wiedzę i powiem ci że następna część nie wyjdzie zbyt prędko. Ale spoko, to ylko dlatego że planuję dwa inne komiksy.

Dziękuje za oceny.

VchrisV 

Monet: 14

Wysłany: 19-01-09, 18:44     

Indiana napisał/a:
VchrisV : Lyncander nie jest żadnym wybrańcem. Innos pozwolił mu wrócić i przy okazji dał mu miecz żeby wykończył Xardzia (spoko Xardas80, to nie do ciebie :D ). A takie walki jak zrobili w SW III to chyba nawet Piotr nie umie XD . Ale walką "Obi-Wan vs. Lord Vader" bym tego nie nazwał bo trochę się ruszali.

Wiem, z tymi walkami rzeczywiście przesadziłem, ale co do spotkania z wysłannikiem Innosa to zostaję przy swoim :P Gdybym był bogiem tobym nie dał miecza i "drugiej szansy" pierwszemu lepszemu, który okaże się "godny" pokonania Xardasa! Zmieniam ocenę na 8+/10, więcej nie.

P.S.: Ale walkę NAPRAWDę mogłeś zrobić ciut ruchliwszą :D

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 20-01-09, 18:11     

A więc przejdę do oceny całego komiksu.

-Fabuła: orginalna, ciekawa, fajna. Jest jedno, ale w komiksie jest kilka nierozwiniętych wątków (np. z tym magiem co ogłuszył bezio). (9/10).
-Wykonanie: bardzo dobre, nawet ładne efekty w gimpie. Jedynie niespodobały mi się "miecze świetlne" na końcu.(9/10).
-Teksty: tylko kilka błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, stylistycznych. (9/10).
-Podsumowując: 9/10.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 20-01-09, 21:16     

Cóż...te ostatnie arkusze jak i całość, b. dobrze ci wyszła. Fabuła jest całkiem fajna, chociaż lekko przewidywalna, jedyny zwrot akcji który mnie tak naprawdę zaskoczył to to że Marcos okazał się sługą nekromanty, chociaż i tak sądzę że to było głupie posunięcie, ponieważ ten nekromanta i Marcos musieli być poniekąd debilami żeby wyszkolić Lyncydera, a dopiero później zadać pytanie czy się do nich przyłączy. Wykonanie...screeny są ładne, montaż te dobry, jedynie nad efektem krwi musisz popracować bo wygląda dość przeciętnie. I ta walka na "miecze świetlne" (XD). Przykro mi, ale dla mnie to był nie trafiony pomysł. Popsuł mi ostateczne wrażenie. W ogóle walki w twoim wydaniu mnie nie zachwyciły, ale niektóre były nawet ciekawe, niestety te ostatnie do nich nie należały. Ogólnie za całokształt mogę ci dać 8/10. Udany komiks, ale do 10 masz jeszcze kawałek drogi.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Lee 

Wysłany: 20-01-09, 23:48     

No pięknie wykonany komiks,operacja kamerą bez zarzutów praktycznie do niczego nie mam się co przyczepić.No nie no kto by pomyślał że Marcos jest zły :P .Walki w komiksie są zarąbiste doskonale robiłeś te ujęcia oraz i nieźle ci wyszła ta walka na miecze świetlne XD 10/10

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8

Wysłany: 01-02-09, 19:19     

Wow... po prostu wow! Komiks jest naprawdę świetny. Intrygująca fabuła z naprawdą nieoczekiwanym zwrotem akcji. Nie przypuszczałem że Marcus okaże się zdrajcą. Ogólnie fabuła bardzo ładnie opowiedziana. Komiksu o zabójcy demonów jeszcze nie było. Walki wyszły po prostu ŚWIETNIE! Zwłaszcza ostatnia. Efekty które tam zastosowałeś były po prostu wpaniałe! Wykonanie komiksu było ładne. Bez żadnych udoskonaleń, czyli po prostu takie, jakie powinno być :wink: Błędów w tekstach raczej nie było jedynie czasami ich sens był trochę dziwny. Taki jakby niedokończony.
Ocena- Niby zasłużyłeś na 9 ale masz 10\10 za nieprzeciętną i co najwarzniejsze wciągającą fabułę!

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Lestek147 
Oyashiro-sama

Wysłany: 03-02-09, 15:30     

Jeden z najlepszych komiksów na forum. Oryginalna fabuła, dobre wykonanie, i fajne efekty ( jak miecze na końcu). Ocena końcowa : 10/10

wojtek

Wysłany: 05-02-09, 19:46     

masz odemnie te 10/10! dobry komiks baaardzo dobry! Komiks jest u mnie w 10! ( pewnie nikt nic o tym niewie ale.... xd )

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 28-09-09, 16:12     

Komiks po prostu świetny, jeden z lepszych jakie przeczytałem. Oryginalna fabuła, błędów nie widziałem, niezłe efekty, wykonanie tak samo. Te świetlne miecze były boskie ale za bardzo nowoczesne xD Skojarzyła mi się walka ze Star Warsów xD Jak to vader walczył ze Luke xD Tak czy siak 10/10 :D

Chocolate 

Wysłany: 10-10-09, 20:24     

No to tak:
Ha! Najpierw powytykam błędy! :P
Niektóre momenty były takie... "sztywne". Było też kilka literówek i powtórzeń w tekstach,
ALE grafika jest całkiem niezła, fabuła dobra i komiks bardzo mnie wciągnął ;)
Więc ogółem... Hmm... Może 8-/10

To MOJE! :
Karykaturalne Rysunki
Srebrne Pióro
II i IV wartościowi

Karlos_Is_Back 

Wysłany: 10-10-09, 20:57     

No tak, może zbyt późno oceniam ten komiks, ale jestem pod MAŁYM wrażeniem, komiks miło się czyta, jednakże jest w nim kilka niedociągnięć, nie będę ich wymieniał, gdyż panowie powyżej, wszystko opisali.

Grafika 7/10
Fabuła 8/10
Akcja 8/10

Ocena: 7,5/10

Myrtan 

Wysłany: 07-12-09, 19:12     

O mi sie za bardzo nie podobał :? Znudził mi sie klimat tych demonów zombie, szkieletów ;/ A fabuła dziwna mag sie poddał? Ten chytry lis? Dziwne :/ Myslałem ze moze to jakis jego "haczyk" szkoda ;/ obrazki nierówne, rozumiem ze mialy byc chyba specjalnie ale na serio dziwnie to wygląda, nie podoba mi sie klimat G2 niestety :P
8/10
Pozdro Myrtan

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23

Wysłany: 08-12-09, 22:44     

Miałem to ocenić chyba z miesiąc temu XD Ale jakoś wyszło, że oceniam teraz :P Ale przygotuj się na czytanie, bo koment będzie dłuuuugi :D I zacznę od tego, że wcześniejszym moim komentarzem się nie przejmuj, chyba byłem nietrzeźwy jak go pisałem :D Dobra, ale ciebie chyba interesuje opinia o komiksie, a nie moje durne przemówienia (no co koment ma być długi to trzeba go na siłę wydłużać, nie XD ) A więc DO DZIEŁA :P

Fabuła Ma to coś :) Wciąga jak jasna cholera i klimacik jest przedni przy czytaniu. Niby można powiedzieć, że oklepana i takie tam pierdoły, że to o wybrańcu, który walczy ze złem, ale z 80% komiksów ma taką tematykę, więc powinniśmy to tak często mówić :P Ale nielicznym się udaje z przewałkowanej historii, zrobić naprawdę coś fajnego, między innymi tobie się ta sztuka udała :D Jak już mówiłem komiks wciąga bezlitośnie, każdy arkusz kończy się ciekawie, tempo akcji jest prowadzone właściwie nie za szybko, nie za wolno po prostu chce się cały czas czytać :) Plusem jest także, tajemniczość w wielu momentach, nieznany mag wody, paladyn, mag ognia - kim oni są nasuwa się pytanie, a w końcu wszystko się ładnie wyjaśnia i wszyscy są happy XD Miłe jest także powiązanie z innym komiksem, który wyszedł wcześniej, bohater nie staje się pustym człowieczkiem zabijającym demony, tylko gościem z rodziną i emocjami, bo wiemy co się stało z jego bratem, wiemy co nieco o ojcu i możemy lepiej postać zrozumieć. Wymyśliłeś ciekawą i zaskakującą fabułę oraz dobrze ją przedstawiłeś, najważniejszy punkt komiksu jest wykonany prawie idealnie, ponieważ mogła dziwić głupota demonów oraz ich radość po śmierci nekromanty XD "Hura niech żyje Beliar" :P I jeszcze zwróciłem uwagę na pewien szczegół, otóż nie mogę dość do tego w jaki sposób tak szybko przeliczył te 750 sztuk złota :P

Wykonanie tu żeś przycwaniakował :P Podobnie jak w przypadku fabuły, jest wyśmienicie z małymi skazami ;) Zacznę może od złego, bo najmniej to lubię wypisywać (na szczęście u ciebie dużo tego nei ma :P ) Scena przebitego pyska wilka, wyszła nie najlepiej, do tego słabo wygląda krew oraz parę ujęć w walce, np.: Pisze, że nekromancie nie udał się cios, a trzyma miecz w nodze/między nogami bohatera, obie sytuacje korzystne dla maga :) Mogło być coś jeszcze, ale już tego nie pamiętam :D Przechodzimy do scen dobrych :] Obrazek jaskini kiedy wybiera się na ostatni bój, bardzo ładny. Kiedy wyczuwa, że jest obserwowany, to zdjęcie z perspektywy śledzącego jest, aż przesiąknięte klimatem ;) To były chyba te najlepsze ujęcia, poza tym większość była dobra, np.: walki bardzo dobrze wykonane, dużo ciekawych scen z łukiem, efekty magiczne elegancko uchwycone, itd. Poza tym fajnie zrobione miecze, genialnie to wyglądało, szczególnie kiedy wyciągnął ten "zły" miecz, ta długa czerwona krecha i na następnym poświata wokół :) Ach, no i jak już jestem przy efektach to to rozmycie wyszło... fatalnie :/ Tak jakby 200 kg koleś skakał po nim przez rok, a później zaczął tańczyć na tym co zostało :P Ale trzymajmy się tych dobrych ujęć, bo ich naprawdę sporo zarejestrowałem :D

Teksty W porównaniu do wykonania i fabuły, można powiedzieć, że wypadły najgorzej :P Czym wcale nie chcę powiedzieć, że są złe :) Dojrzałem jednego orta: "alkochol", gdzieś na początku i kilka nieklimatycznych odzywek, takich jak na przykład wspomniane "hura" demonów, czy teksty puszczane przez tego "głównego" demona do nekromanty "ledwo się tu mieszczę", czy inne o małych drzwiach, coś tam jeszcze padało z ust bohatera, ale już nie pamiętam dokładnie co, więc nie za cytuję :) Ogólnie to teksty poprawiały się w dalszych arkuszach, pod koniec budowały atmosferę i były klimatyczne (poza okrzykiem demonów XD ), czyli wyszło bardziej pozytywnie niż negatywnie :P

Ogólnie komiks z wyższej półki, ma małe niedociągnięcia, które dla niektórym mogą być niezauważalne, z czystym sercem i wielką przyjemnością wystawiam 9/10 :]

Ps. Się trochę rozpisałem :D
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Indiana 

Wysłany: 09-12-09, 14:19     

Wyjaśnię ci o co chodzi z tym "hura". Otóż, jak ten mag przywoływał armię demonów, oni stawali się jego niewolnikami. A gdy nekromanta umarł, demony mogły wreszcie opuścić świat ludzi, i powrócić do Beliara :P . A to "niech żyje Beliar" oznaczało tyle, że wreszcie ich panem z powrotem był Beliar.

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23

Wysłany: 09-12-09, 14:28     

Ale ja to wiem :P Tylko pomyśl sobie jak wygląda demon krzyczący "hura" :P Dość śmiesznie, dla mnie demon to małomówna potężna istota, która nie przejawia ludzkich uczuć, a tym bardziej takich jak radość czy szczęście :)
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 16-02-10, 16:46     

Trochę mi zajęło przeczytanie całości, ale mogę powiedzieć, że nie był to zmarnowany czas. Komiks jest świetny, fabuła potrafiła wciągnąć. Niestety jak dla mnie było kilka błędów fabularnych. Choćby pierwsza rozmowa bohater rozwcieczony rusza sam na armię demonów. Takie małe niedopracowanie. Albo końcowa walka te miecze przypomniały mi Star Wars, ale do tego nie mam specjalnie zastrzeżeń. Teksty było kilka ortów, głównie brakowało litery, ale to ledwo widoczne. Do wykonania nie mam zastrzeżeń tu poszło ci najlepiej. Screeny ładnie pstryknięte, niektóre rozmazane lubię takie. ;) Po zastanowieniu za całokształt dam ci zasłużone 9\10. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Adi 

Wysłany: 16-02-10, 19:11     

Aż żałuję że wcześniej tego nie czytałem. Początek był ciekawy. Ot zwykły myśliwy. Fajnie że dałeś parę takich rzeczy które dodały trochę realizmu np. to że nie mógł pokonać tego demona na początku itp... szkoda tylko że wszyscy jego przyjaciele okazali się tymi złymi. Wątek ojca sprawia wrażenie wepchniętego na siłę. Tak naprawdę on nic nie zrobił. I nie rozumiem jednej rzeczy, po co inwestowali tyle czasu w tego myśliwego skoro te demony z łatwością same by wszystko opanowały. Ta ostatnia walka na miecze świetlne była.. komiczna. Sam wątek boskiego miecza jest oryginalny, jak zobaczyłem niebieski blask myślę sobie "Fajnie, w sumie to ciekawy pomysł..." ale jak nekromanta wyciągnął czerwony no to padłem... to nie był dobry pomysł. DO tego ten piorun na początku walki. Jak z obrazka pojedynek Sith vs. Jedi. Mimo tego nieudanego końca kimś pod względem fabularnym jest bez zarzutu.
Co do wykonania to też jest super. Świetne ujęcia, ustawienia postaci itd. Genialnie operujesz kodami. Parę tekstów też niszczyło klimat. Wspomniane "Hura" oraz parę innych. Ale można przymknąć oczy. Nudzą momenty jak bohater podróżuje i walczy z fauną i florą.
Pod względem pisowni... parę razy brakowało przecinka i ten najbardziej rażący "alkochol" (powinno samo "h").

Ogólnie... wykonanie na najwyższym poziomie, ortografia też stoi równo (każdemu się może zdarzyć jakiś babol...), zbudowany nastrój i klimat chwilami upada ale podnosi się... wepchnięty wątek Gwiezdnych Wojen wyszedł Ci super ale totalnie nie pasuje. Mimo wszystko, mogę z zadowoleniem wystawić Ci 9/10

W trakcie robótki:
-Ballada o Bardzie (kolejne części)

Zrobione:
-Ballada o Bardzie
-Polowanie
-Ocalony III - Zagłada
-Ocalony II - po drugiej stronie muru
-Ocalony - ucieczka z obozu
-Dzieje Flinta
-Miecz dusz I i II

Pozdrawiam...

Odpowiedz do tematu