Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Legion (Skończone)
Autor Wiadomość
karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 14-08-10, 23:24     

to... To... TO JEST GENIALNE! Ok przypiję się do dwóch rzeczy. Te miecze wyglądały jak... Star Wars i to u mnie wywołało śmiech. Druga rzecz. Oklepana fabuła. Bo jak zwykle myśliwy (już mi się rzygać chce tymi myśliwymi w tylu komiksach),po za tym od zera do bohatera. Ale co do reszty fabuły spodobało mi się nawiązanie do sumienia Gladiatora. A bohater rozwijał się w dobrym tempie nie za szybko nie za wolno. No cóż... Masz ode mnie 10-/10. Wciągnęło diabelnie. Ten minus za tą fabułę. No i pomysł z iluzją... Jakoś o iluzji w Gothicu wcześniej nie słyszałem. No i zaskoczyła mnie akcja z Paladynem.[/scroll]

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 18-08-10, 10:49     

Ech... Nie podoba mi się znowu bezio. Dalej... Fabuła nie podoba mi się, znowu bohater rozwalający zło...

Teksty, Echm... Dość często zdarzały się np. takie: "Myśliwy szybko strzelił i STRZAŁ leciał w stronę bestii"...

Wykonanie, zauważyłem że czasem cięciwa była napięta, gdy bohater trzymał łuk.

Tak więc postawił bym 5/10 może 4/10 ale gdy patrzę na datę (2008) i napis "wyprodukowano dla www.gothickomiksy.mojeforum.pl" to ocena MUSI być wyższa.

-7/10 Ech...

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 24-08-10, 12:51     

Tak naprawdę tylko jedna rzecz raziła mnie w oczy - bezio jako bohater. Moje wprawne oko przewertowało teksty i dopatrzyło się kilku nic nieznaczących literówek, ale te akurat aż tak bardzo na ocenę końcową nie wpłyną.

Niestety, nie tylko bezio w roli głównej jest tutaj minusem, ale też fabuła z deka oklepana. Od zera do bohatera, czyli ze zwykłego myśliwego w człowieka, który uratował świat. Ok, nie powiem, tutaj to wszystko zostało ciekawie opowiedziane i wciąga, aczkolwiek oklepana fabuła jest, bo musi być, minusem.

W wykonaniu nie mam do czego się przyczepić, o tekstach już wspomniałem, ale jak dla mnie komiks zasługuje na 8/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Odpowiedz do tematu