Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Miałczenie owiec
Autor Wiadomość
FIREWOLF 

Monet: 1
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 30-05-10, 14:16     

No więc Spiacy (wiem, że to jest ,,Śpiˇcy" bez polskich znaków, ale ja to od zawsze czytam ,,Spajsi" :P ) Powiem, że komiks mi się bardzo spodobał, serio :P . Cóż, nie jestem jak Elminster, czyli taki wymagający od fabuły. Nie. Tutaj zaprezentowana fabuła według mnie trzyma poziom. Fakt, nie jest jakaś złożona, ale takie cuś pokroju morderstwa jest dla mnie w zupełności wystarczająca... jak na komedię. I właśnie...

Jako komedia komiks spisał się świetnie ;) . WG. mnie ciekawa fabuła (do komedii nie jestem wymagający) idealnie komponowała się z gagami i różnymi duperelami które w tym komiksie są zawarte ;) . Mam aczkolwiek pare zastrzeżeń, przede wszystkim to, że czasami myliłeś imię Charliego i Bruna ( Bruno mówi do Czarliego: ,,Hej Bruno...!") i w I arkuszu napisałeś ,,pożal się boże". Bóg z małej litery... No nic, ale przecież każdemu mógł zjechać palec z szifta, no nie? Inna sprawa. Też w I arkuszu gdy spotkali te 2 szczury. Cóż, ja osobiście nie lubię żartów pod adresem Czarnobyla... dla mnie minus.

A najbardziej (pozytywnie) mnie powaliła akcja z Mapą XD. Serio, ja się śmiałem :P bo jak już mówiłem, jak ja czytam komiks, oglądam TiWi czy gram w coś, to się w to wczuwam całym sercem. Ten komiks nie był wyjątkiem.

Jeszcze mi się niezbyt podobał koniec ;/ Moim zdanie, troszkę tchórzowski... tzn. ,,Miałczenia Owiec 2 nie będzie...". Kurde, szkoda, bo mnie zainteresowały przygody Bruna i Charliego :P . Weź olej to coś tam nabazgrał od niechcenia i rb dalsze części, bo jest przezabawne :D

Ocena: 8/10.

PS. A teraz Spiacy, oceń mój MK, ,,O myszce" XD
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 02-06-10, 16:45     

Spiacy a więc i ja oceniam twoją pracę.

Muszę przyznać, że jesteś dość pomysłowy w dziedzinie humoru. Na prawdę niektóre sytuację potrafiły rozśmieszyć. Tekst Charliego: "Muszę dowiedzieć się z czego robią kebab". Po prostu mistrzostwo. Ale najbardziej rozśmieszył mnie 7 arkusz. Ciekawy pomysł. Wciągnąłem się w historię, a tu nagle takie coś. Uważam jednak, że to nie do końca dobrze. Lepiej by było gdyby najbardziej śmieszyła mnie jakaś sytuacja w komiksie, a nie takie coś. Fabuła niby jest OK, ale nie do końca. Główny wątek podobał mi się. I to tyle. Nie ma nic po boku. Wszystko kręci się wokół tej jednej, głównej gałęzi fabuły. Brakuje tu jakichś nieoczekiwanych zwrotów akcji. Owszem zwroty akcji są, ale raczej przewidywalne. A :!: NIE :!: Przepraszam. Jest :!: Kiedy okazało się, że niedoszły samobójca, to Sado Maso. Ale to tylko tyle. Pochwalę, Cię za nazwy. Niektóre fajnie pasują do zwariowanego klimatu, który utworzyłeś w tym komiksie. Spodobał mi się też pomysł z założeniem UA. :)

Niestety komiks ma poważną wadę. Niedoróbki techniczne. Owszem screeny są dobre. Nie ma w nich jakichś nie wiadomo jakich fajerwerków graficznych, ale obrazują to, co mają obrazować. Poważna skaza to brak łączników przy dość dużej ilości tekstów. O ile można przymknąć oko na jeden, dwa, trzy takie przypadki, to w "Miałczeniu owiec" niestety trochę tego było. Co do poprawności ortograficznej. Specjalnie czy niespecjalnie błędy były i raziły. Jednak masz szczęście, że dla mnie to się nie liczy.

Z "miałczeniem owiec" spędziłem kilka przyjemnych chwil. Komiks jest długi i przyjemnie się go czyta. Posiada specyficzny i ciekawy humor, który nie doprowadza do zniesmaczenia. Niestety praca jest tylko średniakiem. Czytając ją niekiedy miałem wrażenie, że była robiona w dużym pośpiechu. Posiada wiele technicznych uszczerbków i niedoróbek. Jest fabularnie niedopracowany. Widać, że komiks napsuł autorowi wiele krwi przez co czasem można odczuć chęć jak najszybszego skończenia pracy. Nie jestem pewny co do oceny. 7 czy 8 :?: A niech będzie 8 :) W sumie to chyba jedyny komiks na świecie, gdzie występuje owca wilkołak xD

Sajber 

Wysłany: 17-08-10, 09:14     

No to cóż, jak jest komiks to trzeba ocenić, oprócz kilku Twoich wpadek nic nie zauważyłem, raz popełniłeś idiotyczny błąd, gdzie Bruno zamiast krzyczeć do Charlie[scena z Maso Sado(?) gdy skakał] krzyczał sam do siebie. No i kilka mniejszych wpadek, jednak ja Ci dam 10/10, tak naprawdę komiks rozwala prawie wszystkie komedie, a ja biorę za najważniejszy kryterium oceniana typ komiksu, jeśli jest to dobra komedia, to już ma 8/10 ;D.

Odpowiedz do tematu