Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
O człowieku który uratował świat przed zagładą cz.1
Autor Wiadomość
kranik16

Monet: 2

Wysłany: 04-06-08, 16:37   O człowieku który uratował świat przed zagładą cz.1  

A oto komiks o pewnym kopaczu który nazywa się Grim. Posiada on magiczne zdolności zobaczycie w komiksie

Link do komiksu:

cz.1 http://www.fotosik.pl/pok...86d61f6575.html
cz.2 http://www.fotosik.pl/pok...0705996c6f.html

Ostatnio zmieniony przez kranik16 05-06-08, 16:00, w całości zmieniany 1 raz  

Regis_Osso 

Medale: 1

Wysłany: 04-06-08, 17:07     

Ekhm... przepraszam. Co to ma być? Jedyna rzecz jaka mi się spodobała ( :wow: ) w tym komiksie to wątek z tymi magicznymi zdolnościami (ale kopacz?). Więc dam Ci... 0,5/10. Ogółem... komiks kiepściutki.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "

Chrzest Ognia

FIREWOLF 

Monet: 1
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 04-06-08, 17:22     

Słaby komiks! Te ,,zdolności" zapożyczone z mojej zapowiedzi :/ i wogule jak on budził te zdolnohy do życia wyglądał jak przypał (bez urazy :] ) ! komiks do poprawy... ale nie załamuj się ;) lepszy od syna innosa O NIEBO LEPSZE :) 3+/10 żeby nie peszyć :]

EDIT:

po słowach dawcora zmieniłem troszkę wypowiedź :]
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Ostatnio zmieniony przez FIREWOLF 04-06-08, 21:42, w całości zmieniany 1 raz  

Keb-fan Gothica 

Wysłany: 04-06-08, 18:20     

HAHAHAHAHAHAHAHA! O :lol: :lol: :lol: HAHAHA! Aleś dowalił :lol: "w nastempnej czenści bendzie fajna walka"
HAHAHAHA! Rozbroiłeś mnie :lol: co za gówno stworzyłeś JEZU! Najpierw żeby nie było wymienię plusy
+ fajny pomysł z magicznymi zdolnościami...
- ...który został całkowicie schrzaniony :/
- grafika
- Grim wyglądający jak Teletubiś i Pokemon razem wzięty
- fabuła która została schrzaniona
- jeżeli ktoś taki ma uratować świat, lepiej żeby on zginął
- deko pychy pod koniec komiksu
- wielkie czarne tło po chu... znaczy po co?
- co jeszcze tu... a! Inteligentne jest to, że Bartholo mówił do Gomeza jak do służącego.
- haahaaahahahaaha ten gość zdedził jak Grim go chciał przeprosić :lol:
Da się jeść?
Tak, jeżeli w pobliżu jest środek przeczyszczający.
A ocena?
Hmmmmm... co ci tu dać? Komiks sam w sobie jest typu "bez kija nie podchodź", szansy ludziom też dawać nie lubię, zero współczucia, brak uczuć... a ocena a nie opis siebie :D No dobra. Komiks jest badziewiem nad badziewiami już nawet Emil zbójca jest lepszy. Który nawiasem otrzymał odemnie 0/10 :twisted: zgadnij co ty dostaniesz? Brawo! Wygrałeś 0/10!

Diego

Wysłany: 04-06-08, 19:03     

Hehe,tekst na końcu wymiata.
A teraz przejcmy do ocen:

-Krótki
-Wykonanie
-teksty
-Fabuła
+ee...Brak !? ?!

Ocena 2/10 :/

Zrobione:
-Gothic Vs. Świat realny (Mini-Komiks)

Robie:
-Brak

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 04-06-08, 21:18     

Co za ludzie z.... WAS, tak, WAS, nie jego! Rozumiem, może się wam nie podobać, ale nie wylatujcie do niego z tekstem "Co za gówno JEZU" itd. To dopiero początkujący komiksiarz... fakt, komiks jest ogółem zły, ale od razu nie zniechęcajcie go... Chłopak się uczy, właśnie przez takie komenty ludzie odchodzą... A co do oceniania...

Hmm... ogólnie komiks kiepski, powiem ci tak... popraw ortografię, zwolnij trochę szybkość, bo pędzi jak Wrzód uciekający przez chrząszczem, pisz bardziej klimatycznie... wytłumacz w ogóle fabułę... hmm... resztę ci powiedzieli moi przedmówcy... 1+/10 Bo przynajmniej się starasz ;) Rada - Poczytaj trochę porady, zmień lub zwiększ czcionkę i zrób, żeby w każdej cz. było CHOCIA? 25 screenów... ;)

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

kranik16

Wysłany: 05-06-08, 07:14     

Dlatego napisałem że będzie fajna walka bo Gravo się obudzi i będzie walczył z Grimem

Moje komiksy:

O człowieku który ocalił świat przed zagładą cz.1
Przygody jamesa cz.1

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 05-06-08, 08:28     

Hehe...no faktycznie nie najlepszy ten komiks, aleee pocieszę Cię :] ...były gorsze! Naprawdę! W porównaniu z niektórymi komiksami ten to zasługuje na 4/10 :] ...Aleee takiej oceny nie dostaniesz...o NIE! Trzeba się nieco bardziej wysilić :) . A teraz powiem Ci co poprawić...
1. Postaraj się zostawiać mniej wolnego miejsca...a jak już zostawiasz to rób czarne.
2. Mniej powtórzeń (tych jest tu cała masa :roll: ), mniej błędów ort. i językowych! W ogóle zdań nie umiesz układać co prowadzi do tego że czytelnikowi jest ciężko cokolwiek wywnioskować...
3. Zwolnij trochę tempo akcji bo pędzi o wiele za szybko.
4. Tekst "W następnej części będzie fajna walka" baaardzo, a to baaardzo zachęca do czytania następnej części :] . (Oczywiście powiedziałem to z przekąsem...czyli musisz się bardziej postarać aby kogoś zachęcić do czytania następnej części.)
Ale w sumie podoba mi się motyw z mocą, tylko szkoda że tak kiepsko wykonany w Paincie...Wydaje mi się że na 2/10 zasłużyłeś i musisz się bardziej postarać przy następnej części!
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Grzenia 

Monet: 9

Wysłany: 05-06-08, 10:00     

Dobra bede okrutny. (Chociaz sam perfekcyjnych komiksow nie robie) ale to po prostu przekracza norme :) .
1/10
Minusy:
-Krzywe Obrazki
- Przeróbka w paincie (nie dlatego ze jest a dlatego ze jest okropna)
- Ciagłe powtórzenia imienia GRIM (sam robilem takie bledy w koczownikach ale sie tego oduczyłem).
- Fabuła nie fajna
-Komiks za krótki.
A jak juz robisz jakies czary to wykorzustaj zmasowane
Pojedyncze efekty czarow w niewidzialnymi postaciami.
Jednym slowem

TEN KOMIKS JEST BE ! :P

Huraaaaa :D

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie cioty, iż GothicKomiksy mają.

kranik16

Wysłany: 05-06-08, 12:58     

ok następnym razem przy cz.2 zrobie więcej akcji żeby było fajnie w walce z Gravo i z Nadzorcą którego przysłał Bartholo

Moje komiksy:

O człowieku który uratował świat przed zagładą cz.1
O człowieku który uratował świat przed zagładą cz.2
Przygody Jamesa cz.1
Robię:
Nocny zabujca cz.1
Planuje:
Zbieg cz.1

Regis_Osso 

Wysłany: 06-06-08, 19:32     

Druga część... nie wiem czy lepsza czy gorsza ale po prostu kontynuacja pierwszej. Ja nie jestem taki jak Keb ;) ( :lol: ) i nie zdołuję Cię. Więc zmieniam swoją ocenę na 1/10. Głównie dzięki Ado'o. Bo jak wspomniał, starasz się.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "

Chrzest Ognia

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 06-06-08, 21:11     

Dobra może zacznę od wymienienia minusów w DRUGIEJ części:

:arrow: Tekst narratora jakbyś mógł to pisz przy samym górnym boku lewej strony sccrena i najlepiej czcionką Times New Roman o wielkości 14
:arrow: Dialogi natomiast pisz również czcionką Times New Roman jednak o wielkości 11
:arrow: Wypełniaj łączniki
:arrow: Sccreny rób trochę bliżej bohaterów i nie za pleców. (Nie które takie były)
:arrow: PAINTÓWKA!! Rany, wykorzystaj jakoś magię w Gothicu a nie w paincie, bo to jest OKROPNE!!
:arrow: Liczne błędy ortograficzne, np. „Krzyrz”
:arrow: WOW!! Głowa, ale mi zajebista pamiątka
:arrow: Z tym mieczem to z lenistwa? On raczej go nie podał tylko rzucił
:arrow: Nie potrzebne czarne pola wycinaj, bo tylko to nie schludnie wygląda i dodatkowo obciąża wagę pliku.

Fabuła - 2/6
Grafika - 2/6
Teksty - 2/6

Ocena ogólna - 2/6 - Myślę że kolejnym razem pójdzie Ci lepiej ;-)

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 07-06-08, 07:39     

Słaby komiks:
Fabuła - zapowiadała się światnie, ale po przeczytaniu komiksu stwierdziłem, że jest do bani 1\10.
Teksty - lepiej nie mówić...
Wykonanie - chociaż tu mogłeś się postarać 0\10.
Ocena ogólna: 1

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

darth_kranek 

Monet: 8

Wysłany: 07-06-08, 08:06     

Nie lubie dawać złych ocen, ale w tym przypadku zrobie wyjątek:
MINUSY:
-nie równe obrazki (nie uznałbym tego za błąd, gdyby to jeszcze było estetycznie wykonane, a nie jest)
-to czarne tło pod koniec (tak ciężko to uciąć?)
-ogólnie chmurki i texty w nich zawarte (człowieku, co to jest? Chmurki jakieś takie nie ciekawe, kwardratowe owszem, ale czasami sa nie potrzebne, małe doklejone kwadraciki, znaki interpunkcyjne, łączenie wypowiedzi z postaciami)
-te przeróbki z painta (co to? Pokemony? Jak nie umiesz tego robic to lepiej nie rób :/ , nie wygląda to dobrze)
-"musze sprzątnąć zwłoki"? Od kiedy zwłoki wrzuca się do płytkiej wody?
-ta romowa Bartholo z Gomezem (co? Gomez to podwładny Bartholo?)
PLUSY:
+fabuła może być ciekawa...

Ogólnie, rzecz biorąc komiks jest dość cienki :/
Zawaliłeś sprawę w dużym stopniu przy wykonaniu.
Widać, że totalnie olałeś dział Porady :/
Chyba po to jest, żeby z niego korzystać? Nie?
Zanim zrobisz kolejną część, lepiej przeczytaj CAŁY dział PORADY
Bo jeżeli wykonanie będzie dalej takie cienkie, to nikt nie będzie miał zamiaru czegoś takiego czytać :/
A ocena? Masz 1/10 - Ciesz się, że nie masz 0/10 :!:

Zerox 
Nabijacz postów

Monet: 14
Medale: 3

Wysłany: 07-06-08, 08:37     

.......eee..........fabuła...?.....no.....jej po prostu nie ma....są tylko wydarzenia jedno po drugim bez sensu i za szybko.....grafika....też nie za dobra, a teksty nie rozważone i głupie......

fabuła: 0/10
grafika: 1/10
teksty: 0/10

RAZEM: 0,3/10 BADZIEW

Koniec z komiksami - czas na emeryturę

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 08-06-08, 11:46     

,,Dobra teraz masz zostać 15 min. na dworze", ,,Ok teraz stoimy 15 min.", ,,Witaj Grim dzisiaj masz iść na 30 min. na dwór". Co to w ogóle za zadania :? Oprócz tego, zobacz sobie, jak on wygląda, kiedy używa tej ,,mocy". No przecież to żart jakiś. ,,Krzyrz" - jak to zobaczyłem to się śmiać mi zachciało. Słaby komiks, ale się nie poddawaj. I nie rób tej mocy paintem !!!! Dam 1/10.

PS. Widzę, w jaki sposób robisz podpisy. Chłopie, wejdź w Profil i sobie zrób i będziesz miał ten podpis pod każdym postem !!!!

xxxl 

Wysłany: 10-06-08, 14:29     

No,jakiś komiks porządniejszy.
Długosć:6/10 może być
Grafika:Nienajgorzej 5/10
Teksty:Trochę bez sensu 2,5/10
Fabuła:No nieźle 6,5/10
Ogólnie:5/10 Nie tak źle

Kamilzot 

Wysłany: 11-06-08, 10:07     

Początek
Wykonanie:0pkt.
Fabuła:1pkt.
Teksty:0pkt.
Ortografia:0pkt.
Długość:0pkt.
Czy jest wciągające ?
Nieeeee. No może po jakimś trunku :drunken: .
Ocena
1/10. Popracuj trochę :|

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Assasin

Wysłany: 11-06-08, 15:50     

Wykonanie:0 pkt
Fabuła:2 pkt
Teksty:-0
Długość:0 pkt
ps:postaraj sie w 3 odc bo fabula moze byc fajna ale uzywaj photoshopa

PIOTREK 128 

Wysłany: 23-08-08, 18:32     

Hmm...komiks jest słaby.
No pobierz gimpa i w nim byś zrobił jakieś efekty. Gimp jest łatwo dostępny ,a spisuje się świetnie. Ja robię w nim krew i nie narzekam. Wytłumacz mi czemu chce pozbyć się Grima. Jest wojna każdy się przyda, a w szczególności Grim. Głowa na pamiątkę? Może jeszcze na obiad? xD ?arcik.
Fabuła jest prosta jak budowa mózgu Wrzoda. Jest sobie ktoś tam co odkrywa w sobie moce i ratuje świat. Popraw ortografie. Korzystaj ze słownika lub Worda. (Bądź Mozilli) Trudno mi powiedzieć co mi się podobało. O! To że zamiast Gothicowych czarów robisz własne. Tylko że całkowicie to shrzaniłeś. W następnej części zrób coś w Gimpie. Jakiś błysk lub coś. A! Używaj komend. Kiedy gestykuluje przy mówieniu to komiks jest lepszy.
Ocena 2/10
I jak zwykle się rozpisałem.

Moje Prace (Te które są udane xD )

GOTHIX
Ados Buntownik
Sevos syn króla nekromanty
Strażnik Max
Dług

Fargel

Wysłany: 23-08-08, 19:26     

No powiem że były na forum gorsze komiksy ten jest nie najgorszy ale do mistrzowskich też nie należy,komiks powinno się robić w arkuszu poproś kogoś z userów aby ci go dał.Sam nie wiem co postawić no dobra masz te 3/10 po jedynie masz fajny pomysł na fabułe.....

Diegos 

Wysłany: 13-08-10, 21:33     

No cóż... komiks trochę bezsensu. Bohater dostaje misje polegajace na... wyjściu na dwór na pewien czas?? Niezwykle interesujące misje o_O . Postanowił też "sprzątnąć" zwłoki swego przyjaciela więc wrzucił je do wody. Ten Grim to dopiero szaleniec xD później znowu postanowił wrócić, wyciągnąć ciało z wody i zanieść je do chaty. Chyba naprawdę nie miałeś pomysłów na ten komiks i nie za dużo nad nim myślałeś. Cóż trudno, ocena to niestety tylko 2/10 i to głównie dlatego że rozśmieszył mnie fragment gdzie Grim wrzuca trupa kolegi do wody jakby on go zabił i chciał je ukryć, a później chce wrócić żeby go zanieść do chaty.

ReDmAsTeR(PL) 

Monet: 3

Wysłany: 04-09-10, 20:17     

Pięknie! Pięknie... to schrzaniłeś! :?

Zero równych obrazków, teksty bardzo słabe. Fabuła mogłaby być gdybyś jej też nie schrzanił. Teksty narratora są po prostu okropne! Grim poszedł, Grim stał. Co to ma być? Następnymi minusami są... postacie. Wszystkie są jakieś dziwne. Nie wiem czemu tak uważam ale tak jest i koniec. Poza tym, pomysł z magicznymi mocami byłby dobry... gdybyś jego też nie rozwalił... :/

Ogłaszam iż dostajesz... 0-/10. Niestety nie dostajesz nawet tego złego znaczku wartości bo ten komiks nawet na taki nie zasługuje.

Odpowiedz do tematu