Po wykonaniu ostatniego komiksu, zarzucano mi nieoryginalną fabułe i strażnika miejskiego wymiatającego sługi Beliara. Więc proszę - ten komiks jest oryginalny, a główny bohater równie często walczy co ucieka.
Zarys fabularny jest na początku komiksu. Tak dla informacji - komiks rozgrywa się kilkadziesiąt lat po tym, jak bezimienny pokonał orków i uwolnił Myrthanę. A oto sam komiks :
Fabuła. Z jednej strony mknie jak szalona, ale z drugiej wlecze się jak żółw, a to dlatego, że zrobiłeś za dużo bezimiennych obrazków. Po co pokazywać drogę? Piszesz, że fabuła jest oryginalna. Nie bardzo daje się to odczuć. Snowmod niezbyt dobrze wygląda. Teksty są przeciętne, powtórzeń jest bardzo dużo, dwa ortografy znalazłem i więcej językowych i interpunkcyjnych. Wykonanie - oprócz bezimiennych obrazków, błędów związanych ze Snowmodem i niepotrzebnego czarnego miejsca na koniec - okej. Ocena to 6/10.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Zacznijmy od grafiki. Jest bardzo ładna, Zimowa Kolonia jest świetna, Mundury Strażników Pogranicza są fajne. Bardzo za to nie podobają mi się niektóre wyrazy wymazane prostokątem z Painta. Ja bym tak nie zrobił.
Jeszcze troszkę o ujęciach kamery. Bardzo podoba mi się jak strzela z łuku, i robisz takie pseudo-TPP. To jest świetne!
Nie zgadzam się z Kamilem. Fabuła bardzo mi się podoba, i może jestem dziwny, ale lubię nieme obrazki. Chociaż pod koniec fabuła robi się trochę za bardzo zawiła. I dziwne jest to, że zwykły myśliwy, tak szybko stał się dobrym i sumiennym strażnikiem... No cóż...
Oczywiście przyczepię się do poprawności językowej. Parę powtórzeń, ortów... Ogólnie nie ma specjalnych błędów, ale mogło być lepiej.
Minusy:
-Paintowe prostokąty.
-Niekiedy zawiłości fabuły.
-Malutkie błędy gramatyczne.
Plusy:
+Ciekawa Fabuła
+Grafika
+Ujęcie kamery (pseudo-TPP) podczas walki z orkami.
Muszę przyznać że to najlepszy twój komiks. Nie jest on doskonały ale zawsze. Fabuła jest dobra nie jest to kolejny wybraniec. Czytałem to aż 20 minut :shock:. Muszę pochwalić to że jest orginalna i lepsza od CK i SB. Tylko mogłeś nie robić aż tak dużo scen chodzenia. Kiedy on wchodzi do Argena (czy jakoś tak) jest chyba 10 obrazków niepotrzebnych a tam gdzie on ucieka z posterunku przydałoby się z 5. Myśliwy takim dobrym strażnikiem? Ale nie jest tak źle. Dobra tyle o fabule. Przechodzimy do wykonania. Snowmod mi się podoba - to się nazywa śnieżna kolonia. Zbroje też są OK. Podobają mi się nawet bardzo mi się podobają! Ujęcia kamery są genialne szczególnie przy strzelaniu w orków. Hmmm na wykonanie koniec.
Teksty - no k**** jak ty potrafisz spie****** każdy komiks tekstami to ja nie wiem. Raz jakbyś opowiadał ty raz zwykły narrator... Ty lepiej te teksty popraw. W dodatku czasami nie widać ich na obrazkach, małe literówy, orty itp.
Ogólnie - mimo dziadoskich tekstów komiks mi się spodobał. Nadrabiasz to dobrym wykonaniem i ciekawą fabułą. Dylemat - 4+ czy 5-? Niech będzie 5-/6
Niezłe , komiks naprawdę mnie wciągnął. 10/10 , super ! Spodobała mi się ta zima , wg mnie dało to naprawdę niezły klimat . Ujęcia też są naprawdę niezłe.
A tak z innej beczki : Co to za mod , co podmienia kolonie na zimę ? Jeśli byś mógł to podaj nazwę i skąd da się pobrać
Najpierw myślałem że to będzie bardzo dobry komiks. Ale później było coraz gorzej, a zwieńczeniem tego było kiepskie zakończenie. Komiks jest właściwie krótki, fabuła gna jak szalona. Do tego bohater od razu dostaje wielkie zadanie, a na dodatek po dwóch dniach zostaje oficerem. Ale mimo tego wszystko jest bardzo dobrze. Nie chce mi się rozpisywać, dlatego przejdę do oceny: 6,5/10
Dobry komiks, dobrze zastosowany mod i pokazuje że w życiu nie wszystko jest takie łatwe. Widze Mroczne Tajemnice w tym modzie tzn potrafisz przenosić NPC z modyfikacji do modyfikacji.
Plusy
- Świetna fabuła
- Uwielbiam śnieżne krainy
Minusy
- Niektóre screeny są za często bez tekstu.
Ocena
8.5/10
No cóż. Czytałem... i się zawiodłem. Myślałem, że po tych twoim krytykach co do innych komiksów, sam zrobisz porządny... Nie, to złe określenie. Komiks jest niezły, graficznie. Bo fabuła i teksty... Po prostu zawiodłeś. W tekstach, w poważnym komiksie, nie dodawaj słów od siebie! To cholernie psuje komiks. Takie teksty odstaw do komedii. Fabuła... nie wykorzystałeś jej potencjału. Mogłeś za jej pomocą zrobić bardzo dobry komiks, a wyszedł przeciętny. Koleś chodzi od zadania do zadania, wszystko wykonuje śpiewająco, a potem nagle... Atak paladynów i koniec. No litości, to strasznie bolesny kopniak dla oceny komiksu. Nie mogę wystawić oceny większej niż 6+/10. Wystrzegaj się wymienionych Ci błędów . Nie tylko z mojego postu, ale też reszty, "Bo lud dobrze gada".
Nie lubię się rozpisywać, z powyższego komiksu widzę że główny bohater nie posiada wprawdzie żadnego znaczenia dla historii. dlatego 1/10
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Mikmik1 w nie każdym komiksie jest „wybraniec”. Nie wszyscy stosują się do twoich porad. Rzadko kiedy w robionych teraz komiksach jest ktoś taki jak „wybraniec”. Mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź a nie spamować.
Mikmik1, mogę wiedzieć co to ma być ? Jako że nie stosowałem się do twojego pomysłu to 1/10 ? Np. w "Gomezie" nie ma żadnego wybrańca, ale mu nie dasz 1/10 ? Niby czemu ?
A jeśli chodzi o komentarz Rasly'ego - Nie korzystałem z Mrocznych Tajemnic. Nie działa z nimi Snowmod.
wyobraź sobie że twój bohater nigdy nie istniał, czy rzeczywiście tylko dzięki niemu ludzie pojęli tą smutną lekcje. Dla mnie on jest niepotrzebny przez całą historię.
Nigdy nie pisałem o wybrańcach jeżeli tego nie zauważyliście to wybaczcie.
To może inaczej po każdym przedstawieniu w starożytnej Grecji następowało khatarsis-oczyszczenie z emocji (sztuka pomaga stać się lepszym człowiekiem{nie milszym nie bardziej złym}). Tu zostaje pustka tak jakby ta historia nie miała sensu(ostatnia strona) albo komiksu nigdy nie było.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Cóż...fabuła komiksu jest średnio wciągająca. Jakoś konflikt orkowie-ludzie...Znowu szpiedzy...bitwy...średnio mi się to spodobało. Znalazłem sporo błędów w tekstach, literówki brak polskich znaków...trochę to drażni. Wykonanie nie stoi na jakimś wysokim szczeblu, ale nie jest tragicznie...ogólnie trzyma poziom. Co mnie najbardziej wkurzyło? Cholerna nuda...te ciągłe łażenie, zabijanie potworów...Cholernie to nudzi. Masz ode mnie 6-/10 bo jednak nie jest źle .
Cóż. Mi się ten komiks nawet podobał. Bardzo fajny, naprawdę. Oczywiście było trochę błędów, ale to nic. Fabuła jednak trochę dziwna. Nie zrozumiałem, ale ocenę dam dobrą, bo wiele rzeczy mi się podobało.
Komiks jest świetny. Bardzo dobrze go zrobiłeś.
Długość: 8,25/10
Fabuła: Fajna, nieźle ją wymyśliłeś, choć z początku przynudza. Szkoda też, że zabiłeś głównego bohatera. 8/10
Grafika: Dobra, ale czasem widzę paintowe prostokąty i tekst pisany inną czcionką. Miejscami była też nieco niewyraźna. 8,5/10
Teksty: Nieźle wymyślone, pasują do sytuacji, choć czasem są powtórzenia i miejscami teksty są bez sensu. 8/10
Ogólnie: 8,25/10
Komiks jest na średnim poziomie. Nie jest najgorszy ale sporo błędów...sceny nieme są beznadziejne, jest ich zdecydowanie za dużo. Jak pojawią się 2 screeny jak bohater coś robi to jest ok, ale jeżeli jest ich kilka/kilkanaście, tak jak u Ciebie, to jest lipa...
Narrator jest beznadziejny, nie potrafi dobrze skomentować tego co się dzieje i za często dopowiada jakieś pierdoły, a na dodatek na kilku obrazkach jest słabo czytelny.
Fabuła też nie jest za dobra. Myśliwy wpada, troszkę sobie pobiega, awansuje i ginie. Zakończenie też mi się nie podbało.Całkiem ciekawie za to wyszło Ci wykonanie screenów i ujęcia kamery.
MikMik... bo być może on nie był żadnym zasmarkanym wybrańcem-wymiataczem... może on był (skleroza... zapomniałem imiona gł. bohatera XP) uczestnikiem tej Historii? Fakt-faktem że taka bieganina od zadania do zadania jest minusem, ale...
A co do komiksu: Dla mnie jest... troszkę mniej niż bardzo dobrym komiksem jak wyżej, bieganina od kłesta do kłesta (-), było pisane że 2-3 dni drogi a on się dostał w parę chwil(-), Te deszcze ciut nie klimatyczne. Ale to wina i moda i twoja bo: (mod) nie podmienili deszczu na śnieg, (twój) mogłeś poczekać jak deszcz minie ;p, no i te przeklęte bluzgania... co z tego że ocenzurowane, do komiksu o średniowieczu (pseudo) niepasują ,,Qrvy i lleban3" a co do plusów (podśpiewuj muzyczkę Sad Theme [tzn. z Vengardu, tego zruinowanego gdzie są orkowie]) to fabuła mnie trzymała, i ciekawiła! Ładne nazwy i przedewszystkim ''Z@J3B!$t@'' grafa w 1 obrazku XD XD
Ocenka: 7+/10
_________________ DO KUJA Z POLITYKĄ Tu się Gothic i twórczość z niego liczy . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem.
Komiks jest super. Fabuła ciekawa i wciągająca. Najbardziej podobała mi się grafika. Ten śnieg . Wykonanie i teksty dobre, 10/10. Szkoda ze to już koniec
Ps. Daj mi na PW link skąd pobrać te dwa mody których użyłeś
No nie, cały kometnarz poszedł w las. Pisałem pisałem, a tu nagle Opera się wyłączyła razem z kartami. Nie mam ochoty pisać znowu tego samego, więc ocenię ci go nie w moim stylu
Fabuła: 5/10.
plusy: oryginalna; własne nazwy i wymyślone miejsce;
minusy: nudna; łatwa do zgadnięcia; bieganie i gadanie;
Wykonanie: 6/10.
plusy: użycie modów;
minusy; powtarzające się obrazki; zbyt niedopracowane walki;
Teksty: 6/10.
plusy: brak ortografów;
minusy: zbyt dużo długiego, nudnego gadania; niezbtyt dopracowany narrator (raczej tekst i zamazywanie błędów).
Podsumowując: -6/10.
Rada: postaraj się robić ciekawsze fabuły pełne akcji.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Komiks bardzo mi się spodobał, ale mam kilka zastrzeżeń. Bohater biega po różnych wioskach oddalonych od siebie tam i z powrotem. Nie wierze że po wielu godzinach podróży nie chciał wstąpić do osady a jedynie pogadał ze strażnikiem bramy i już poszedł z powrotem. Tak samo akcja za szybko się dzieje, jest także kilka niepotrzebnych obrazków bez dialogu czy choćby kilku słów narratora na których bohater idzie przez jakieś miejsca. Tylko sztucznie wydłużają komiks. Mimo wymienionych wad komiks był bardzo ciekawy i świetnie zrobiony. Daję 9/10
_________________ Jestem nowy, na stronę wchodzę już od bardzo dawna i przeczytałem już sporo komiksów ale zarejestrowałem się dopiero niedawno.