Plakat ładny, ale cóż, na razie nie wiadomo o co chodzi...
Ocenię później, błędów tu żadnych nie widzę, tylko mam pytanie:
W jakiej grze to robiłeś?
Od takich spraw jest PW. Posta zostawiam żeby służył innym za przestrogę... // V
A wiec zaczynamy, z początku obawiałem się komiksu w Simsach 3 i w Gothicu, jednak... nie potrzebnie. Ale o wykonaniu potem! Fabuła... szczerze to ja jej w ogóle tu nie widzę, ale to prolog więc się nie dziwię. Chciałeś przedstawić tego Johna Kowalskiego, co wyszło ci nawet, nawet nieźle. Ciekawi mnie dalsze losy bohatera który z normalnego świata przeniósł się w średniowiecze (?). Może być ciekawie, oj... ciekawie. Przejdźmy do wykonania, dużego plusa masz za screeny w Sims 3, jak już wyżej wspomniałem, obawiałem się tego... bo nigdy nie robiłem tam screenów, i nie wiedziałem czy da się bez tego TDES, choć pewnie zręcznie i ręcznie usunąłeś Screeny jakby były wyostrzone lub zrobione na rysunek(?). Tak czy siak, podobały mi się. Ostatnie screeny, już te z Gothica wyszły całkiem,, całkiem. Mam małą obawę że bohatera weźmiesz jako Bezimiennego. Od razu uprzedzam... Nie bierz go! Po świecie Gothica lata mnóstwo kolesi, a ty chcesz oklepanego , mało oryginalnego Bezia. Ale twój komiks, twoja wola. Ja tylko udzieliłem radę co do bohatera. Ale teksty... No właśnie, te w Sims 3 są dość bardzo współczesne, ale nie dziwię się. Pasują do tych screenów z Sims 3. Jednak dalsze części mniemam że będą w Gothicu, postaraj zrobić teksty mniej współczesnego, a takie pasujące do klimatu komiksu i Gothica . Ograniczyć też narratora, i używaj go w sytuacjach ostatecznych, np. opisaniu świata, bohatera... A nie walki czy jego podróży, bo na ogól to co pisze narrator widać na obrazku... Podsumowując:
Fabuła:X/10 Wykonanie:8+/10 Teksty:7/10
Ocena:8-/10
Ps. Dlaczego dałem przy Fabule "X/10" A no dlatego że póki co to prolog i fabuły mało jest do oceniania. =]
Najpierw ci pojadę, potem będę chwalił. Taki już mój styl.
Po pierwsze, nie wiem po jakiego ch*ja przerabiałeś te obrazki z Simsów programem graficznym. Ładniej by wyglądało bez tego. Po drugie, kilka tekstów jest beznadziejnych. Mogłeś sobie odpuścić to "Hyhyhy" przy joggingu. Po trzecie, po jaki ch*j on wyzywał maga? Co on mu zrobił? No comments...
Zalety:
Komiks ma dość mało zalet, niestety. Oryginalna fabuła może i jest, ale prowadzisz ją nieumiejętnie. Wykonanie... no cóż, to chyba pierwszy komiks w Simsach, za to plus.
Ogólnie:
Komiks jest słaby i niespecjalnie mi się spodobał. Krótki arkusz, dziwne białe "cuś" przy ostatnim obrazku to kolejne błędy. 5/10.
Najpierw ci pojadę, potem będę chwalił. Taki już mój styl.
Po pierwsze, nie wiem po jakiego ch*ja przerabiałeś te obrazki z Simsów programem graficznym. Ładniej by wyglądało bez tego. Po drugie, kilka tekstów jest beznadziejnych. Mogłeś sobie odpuścić to "Hyhyhy" przy joggingu. Imię bohatera... no masakra. Jan brzmiałoby lepiej! Co to ma być, angielskie/amerykańskie imię i polskie nazwisko? To się zdecyduj, rób albo Johna Smitha albo Jana Kowalskiego, tak to brzmi beznadziejnie. Po trzecie, po jaki ch*j on wyzywał maga? Co on mu zrobił? No comments...
.
Bo tak. Nie mam zdania następnym razem nie będzie tego. Dużo os. ma na imię Kowalski w stanach sprawdź. On nie wzywał maga, mag go wezwał
Macius, ale mi chodziło o wyzYwanie (k*rwa, co to za j*bany mag). Po co te wyzwiska? A z tym Kowalskim to nie wiedziałem usunę to z posta i troszkę podwyższę ocenę.
Nie wiem dlaczego rozbawił mnie tekst "I nie jestem j*banym magiem"
Minusik za sklejenie obrazków na początku w ogóle nie zauważyłem ale pod koniec . Z tej fabuły można wykręcić całkiem dobry komiks, było już o programie,który wciąga ludzi do gier,ale pomysł ten jest rzadko spotykany. Dobrze wyglądają screeny z Simsów. Mam pewne zastrzeżenia do tekstów np. wyżej wspomniany cytat. Co jeszcze mogę opisać...chyba nic więc łap 8/10
Nie wiem dlaczego rozbawił mnie tekst "I nie jestem j*banym magiem"
Mnie również on rozbawił.
A więc zaczynamy. Fabuła jest dobra i przemyślana, ale widzę, że nie wykorzystujesz jej całego potencjału. Wykonanie z początku myślałem, równe obrazki i całkiem dobre tło. Niestety na końcu wszystko się wydało. I twoja najlepsza strona to teksty do nich nie moge się specjalnie czepiać. Aczkolwiek niektóre bywały zbędne. Za pierwszy arkusz jestem w stanie wystawić ci 7\10. I mam nadzieję, że wykorzystasz całkowicie fabułę, aby jeszcze bardziej przyciągnąć moją uwagę.
A ja powiem, że to ciekawy "eksperyment".
Jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałam...
Kolejny komiks, który mnie zaintrygował...
No no, coraz ciekawsze pomysły są na komiksy...
Dość dziwne połączenie... Gothic i Simsy... Ale wyszło to nieźle...
No i teraz tak... Niezbyt podoba mi się wygląd... Używałeś jakiegoś filtru w programie graficznym do scen z sims'ów? Jeśli tak, to niepotrzebnie... Jakość zdjęć z Gothica też jest słaba...
Kolejna sprawa: obrazki są nierówne. Powinieneś znaleźć sobie jakiś szablon arkusza, albo sam zrobić. Nie jest to takie trudne, a komiks od razu wygląda lepiej
Teksty są w porządku... Może czcionka troszkę zbyt duża (zawsze narzekałam, że za mała... kobietom trudno dogodzić, co? )
I dymki bez czarnych obwódek są ładniejsze.
Koniec narzekania.
Krótkie to co prawda, ale naprawdę potrafi wciągnąć i zaciekawić.
Kontrowersyjny pomysł
Liczę na to, że poprawisz co poniektóre rzeczy, dotyczące choćby estetyki komiksu. To od razu podwyższy ocenę, zapewniam
Nie zepsuj tego.
A jak na razie...
7/10
_________________ "Jeśli jesteś za słaby, by się zabić, nie jesteś godzien, by żyć. Zabij się."