Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
22-07-11, 14:53
Spółka G
Autor Wiadomość
Gwizdek 

Monet: 7
Warn: 2/4

Wysłany: 21-07-10, 10:20     

No to zaczynamy....

Chyba zacznę od fabuły. Bardzo przypomina mi jakiś komiks, tyle że nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Idą po piwo, którego nie ma... Kurczę jaki to komiks? Dobra dam sobie z tym spokój. Fabuła w tym komiksie jest niestety przewidywalna. Wystarczy przeczytać wszystkie części B&W. Tak mi się wydaje

Potem są teksty. Jest dużo błędów i przekleństw. Taki jak moi poprzednicy to "Alkochol" mnie zniszczyło. Niepotrzebny był narrator wplątujący się do komiksu. Narrator ma być do popisywania, przedstawiania, a nie denerwowania bohaterów. Przynajmniej wg. mnie.

Kolejna jest grafika i modyfikacje świata. Ogólnie jest dobrze. Jak dla mnie obrazki są zbyt jasne. Czasami bolały mnie już oczy od tego. Czasami wydawało mi się, że dymki są do innych postaci.

No i zostały mi jeszcze Ogólne wrażenia. Komiks "Spółka G" to komiksowy debiut E$kela. Nie jest zbyt idealny, ale też nie jest bardzo zły. Co prawda jest wiele nawiązań do B&W, i nie wszystkie są udane, to komiks ujdzie.

Ocena to 5/10.

Ocenił :Gwizdek

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 23-07-10, 11:10     

Początek pierwszego arkusza nudny za to obniżę trochę ocenę. Anty-szatanist Team jedzący Whiskas? Magowie Ognia? No żesz załatwiłeś mnie do reszty :D Rozwalił mnie ten list z przepiciem wszytkiego. :P Dobre dobre. Ogółem mi się podobało choć nie lubię podziału jednego dymku na dwie cześć i na przykład górna część to jedynka a dolna to załóżmy trójka. Wolę jak są dwa oddzielne dymki bo czytam wtedy cały dymek a nie wg. numeracji. Trochę za często powtarzały się teksty z narratorem ale było ok. Wacham się między 8 a 7,9... Ale skoro to był twój debiut to daję 8/10.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 24-07-10, 10:19     

Wykonanie: Spodobały mi się twoje portale itp. fajnie zrobiłeś. Jednak...zerżnąłeś Wino z B&W ORAZ jest podobieństwo do jakiegoś komiksu z pojedynkiem na przeklinanie... zamiast Ka'amil nazywał się Kharim... no nic, 5\10
Teksty: Nie śmieszą mnie przekleństwa, wręcz przeciwnie. Nie chciałbym tego fajnego komiksu obrażać, ale...Daję 5.6\10
Fabuła: Komiks "zaczął się od połowy" czyli: Nie wiemy o co chodzi z grobowcem, co chce Grim i Glen... 4\10
Humor: Tak jak pisałem, ja mam inne poczucie humoru. Wolę coś jak... takie jak w Sickhead. X/X
Operacja Kamerą: Czasem mi się podobała, a czasem nie. Jednak częściej tak. 6\10

Ogółem: Komiks fajny, aczkolwiek ma kilka błędów. Daję 68\100

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16
Medale: 1

Wysłany: 26-07-10, 11:54     

Niestety, ale przeczytałem tylko dwa arkusze. Do całości nie potrafię się zmusić.
"Humor" wyraźnie zaciągnięty z Basket&Wigo. Niestety marnie podrobiony, a twoje własne żarty wyszły... tragicznie. W zasadzie to nie wiem co tu mogę jeszcze napisać, bo spieprzyłeś wszystko. Nie miałem po prostu chęci dalej tego czytać. Mimo, że wykonanie było całkiem całkiem, to fabuła (a raczej jej całkowity brak), humor (którego też nie było) i bohaterowie (którzy odrzucali mnie na każdym kroku) nie pozwoliły mi czytać dalej. Chciałbym napisać dłuższy komentarz, ale w zasadzie nie wiem o czym. Może o tym, że tutaj "humor" i brak logiki nie odrzucał mnie tak jak w WASP. Chociaż i tak ledwo to przeczytałem. Do tego dymki... Kilkanaście wypowiedzi w jednym obrazku. Tragedia.
Nie mogę wystawić nic ponad 3/10.

Chocolate 

Monet: 1
Medale: 2

Wysłany: 08-08-10, 15:14     

No to teraz Ci nawrzucam...

Fabuła (o ile można to tak w ogóle nazwać) jest dziwna i ja jej nie rozumiem. Takie trochę byle co. Wymyślone na szybko.
Ale to moje zdanie i o gustach się nie dyskutuje :P

Zazwyczaj ratują Cię zdjęcia, bo są w porządku, ładne. I teraz też takie są.

I zazwyczaj niszczy Cię ortografia... W sumie to i tak jest już lepiej, ale nadal niedobrze.

Czcionka narratora była w porządku, ale dialogi... Jest trochę za mała - przynajmniej mi się tak wydaje.

W ogóle to nie podobały mi się te dymki - nie lubię jak są ponad 2 na jednym obrazku. Wiadomo, czasami tak toczy się akcja, że trzeba wcisnąć jakoś trzeci dymek, ale w tym komiksie, taka sytuacja była tylko raz, reszta to było po prostu upychanie długiej rozmowy na jednym screenie. Niefajnie.
I co do numerowania - wystarczy odpowiednio ustawić dymki i nie trzeba się kłopotać numeracją. :P

Humor... Czasami się trochę pojawiał. Niektóre sceny były śmieszne, ale naprawdę mogło być lepiej...

Komiks nie jest tragedią, ale nie jest też arcydziełem.
Staraj się bardziej na przyszłość!
5+/10

To MOJE! :
Karykaturalne Rysunki
Srebrne Pióro
II i IV wartościowi

Hubi2 

Monet: 1

Wysłany: 25-09-10, 11:36     

Więc tak... Komiks nie przypadł mi do gustu. Nie rozśmieszył mnie... Może dlatego, że nie trawię połączenia humoru i Gothica...

5/10

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 21-02-11, 22:04     

No dobrze po 20 minutach walki z komiksem przyszedł czas na jego ocenę. Opiszę to jednym słowem - słabizna. Fabułą ok jakaś jest, ale raczej mało ciekawa i nieco... szarpana :?: Wątki zaczynają się i kończą tak szybko, że nie wiedziałem do końca o co w nich chodzi. Humor za bardzo Ci nie wyszedł. Jego większość była dość... żałosna. Choć zdarzyły się momenty po których się uśmiechnąłem. W tekstach dość często pojawiały się różnego rodzaju błędy. Naprawdę chciałbym się bardziej rozpisać na temat tego komiksu, ale się nie da. Nooo dobrze ładny portal.

Spółka G ewidentnie Ci nie wyszła. Jednak po jej przeczytaniu mogę zabrać się za czytanie twojego kolejnego komiksu. Z pewnością zrobię to w niedalekiej przyszłości :) Ocena za Spółkę G to 5/10

Adamek 

Wysłany: 07-07-11, 14:36     

Ktoś wspomniał o inspiracji B&W? Tak? A co tam przypomnę to xD

Fabuła: Chaotyczna. Tyle można powiedzieć. Wygląda na wymyślaną przy robieniu screenów. Można było dużo lepiej to poprowadzić.
Żarty... też nieprzemyślane. Przy większości pojawiał się uśmiech, ale reszta była, bez urazy, żałosna i WYMUSZONA.
Za fabułę 7-/10

Wykonanie: Stoi na nierównym poziomie. Niektóre ujęcia dobre, inne cienkie. Do tego dochodzą białe oddzielacze, bardzo waląca w oczy jaskrawość obrazu i kiepska czytelność napisów w dymkach.
Użycie szarego koloru do myśli tylko jeszcze bardziej utrudnia czytanie.
Niekiedy numery dymków były pisane ręcznie. Kiepski pomysł.
Portal jest bardzo ładny. Nareszcie jakiś pozytyw. I to on zadecydował o ocenie.
Wykonanie na 7/10

Teksty: Humor był już oceniony, więc zostaje poprawność itd.
Przekleństwa raz były cenzurowane, a raz nie.
Dosyć często pojawiały się literówki i niekiedy zdania były źle skonstruowane.
Podobnie jak część żartów, sporo tekstów było żałosnych i nieprzemyślanych.
Tutaj nie ma co podwyższać oceny. 5+/10

Ocena: 6/10

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi