Wprowadzony został LIMIT CZASOWY dla Wspólnego Komiksu. Patrz punkt 1 regulaminu poniżej.
Witam! Otóż już dziś rusza projekt "Wspólny komiks- part II". Pierwszy "Wspólny komiks" trochę nie wypalił głównie z powodu fabuły. Brak tła fabularnego spowodował że każda część prezentowała już inną historię...tak więc powstał pomysł aby zrobić Wspólny komiks, ale z tłem fabularnym. I właśnie to ja zająłem się Prologiem. Zaraz będziecie mięli okazje go przeczytać jednak póki co taki mały regulamin:
1. Osoby tworzące nowe części Wspólnego komiksu obowiązuje limit czasowy:
3 tygodnie - PW z zapytaniem
4 tygodnie - zmiana osoby.
2. Nie komentujemy prac komiksowych w tym temacie. Jeżeli już musisz skomentować czyjąś pracę, rób to przez SB bądź PW.
3. W komiksie nie używamy wulgaryzmów. Pokarzmy odrobinę kultury i nie używajmy przekleństw chociaż w tym komiksie.
4. Komiks powinien być raczej poważny. Jednak szczypta humorku jeszcze nikomu nie zaszkodziła .
5. Osoba która zrobiła swój arkusz wyznacza kolejną, a w przypadku kiedy wybrana osoba odmówi to wyznacza osoba która odmówiła. Czyli Pan Y wyznacza Pana X i kiedy Pan X odmawia to od razu wyznacza kolejną osobę.
No i taka mała instrukcja dla nie do końca kapniętych w tym temacie. Zabawa polega na tym żeby kontynuować historię naszego bohatera. Coś jak nie kończąca się opowieść...Wszyscy rozumieją? ŚWIETNIE! Zabawę czas zacząć!
Uf...ale się napieprzyłem. Starczy tego oto PROLOG:
To czas na wybór! Cholera! XD Ciężko jest tak kogoś wybrać, ale niech będzie. Z okazji urodzin wybieram PUMO. Czekam na potwierdzenie.
PS. Do Adminów oraz Moderatorów działu. Nie usuwajcie "Wspólnego komiksu" jedynki. Szkoda pracy innych. Tak więc będziemy mięli dwa "Wspólne komiksy" Komedię i Poważny .
No wreszcie udało mi się, chociaż kontynuacja nie wyszła mi najlepiej, w mojej części doświadczycie jedynie walki z bandytami, w ogóle nie miałem weny na komiks, a dodatkowo pracę utrudniło mi to, że nie posiadałem CPSPPXI, przez co dymki oraz tekst musiałem robić w Photoshopie (Którego do komiksów nie polecam). Resztę fabuły wyjaśni wam Milten Michał, który zrobi dalsze losy Orina. Ostatnio mi pisał, że ma wielką wenę na komiks, więc proszę bardzo.
No a oto komiks:
Ostatnio zmieniony przez Dartam 06-11-08, 21:18, w całości zmieniany 2 razy
Wybaczcie, że tylko tyle. Nie miałem za dużo czasu na więcej. Wiem, że są błędy typu przebił, przebicia itp. powtórzenia, ale nie miałem czasu poprawiać. Następną część niech zrobi Kuba75.
Dla zasady namieszałem swoim szalonym pomysłem w fabule Proszę jednak, żeby nadal pojawił się wątek z bandytami. Sorry że tak krótko ale wyskoczyły mi 2 sprawdziany więc nie wińcie mnie za długość.
Tylko 15 obrazków, ale to, co chciałem umieścić w tym komiksie, tak naprawdę się tutaj zmieściło.
Wrzucam na imageshacka, bo z innymi hostingami coś mi się psuje.
Ponieważ nie wiem, kto mógłby zrobić kontynuacje, niech zrobi to ten kto ma ochotę.
PS. Może i źle zrobiłem, mieszając w to grę, ale Śniący niekoniecznie musi być demonem.
Edit: Dopiero teraz zauważyłem. Ball Orkut mówi, że nowicjuszami opiekuje się Gosan. Gdy już Orin idzie przez obóz, zaczepia go Joru i mówi, że to on jest przedstawicielem nowicjuszy. Tak naprawdę jest to moja pomyłka, ale można to jakoś wykorzystać.
Ostatnio zmieniony przez Eregrin 04-09-09, 04:15, w całości zmieniany 1 raz
No i macie. Wystawiłem waszą cierpliwość na ciężką próbę, ale oto jest! Nowa część drugiego Wspólnego Komiksu ujrzała światło dzienne. Musiałem ją rozłożyć na dwa arkusze (na półtorej tak w zasadzie), ale oto macie. Enjoy!
Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy zauważyłem że zapomniałem wstawić komiks, który skończyłem długo przed zapowiedzianą datą 14 listopada. Przepraszam za ten błąd Macie następną część.
Jest! kolejna część Wspólnego komiksu 2! Nie jest to arcydzieło, ale przynajmniej zabawa idzie naprzód. Zrobiłem eksperyment i nie uświadczycie tutaj narratora.
A więc oto moja cegiełka. Trochę zaszalałem, czyniąc z Ubera istotę nadprzyrodzoną, ale z takim imieniem nie mógł być człowiekiem
W każdym razie w tej cegiełce nie uświadczycie błyskotliwych dialogów, zwrotów akcji, walk i innych takich. Ponieważ mój kochany Gothic I niemal absolutnie nie pozwala mi n używanie kodów, pierwotny scenariusz mogłem sobie w... wywalić, oczywiście! Macie tutaj tylko smętną ucieczkę z więzienia. "Łeeeee" - powiecie. I tak, będziecie mieli rację. Ale zostawiłem sporo furtek do kontynuacji! Więc nie zrzędźcie!
Nadal eksperymentowałem z formą, wciąż stosuję ten filtr. Ale w nadchodzącym wielkimi krokami kolejnym odcinku "Gry" powinno go nie być. Uważam, że wyszło lepiej niż w pracy na konkurs komiksowy, ale... Jak ktoś chciałby zaprezentować swoją opinię na temat to PeWu. Kombinuję, kombinuję i nie wiem, czy dobrze kombinuję. Zobaczymy.
No cóż... Zebrałem się i stworzyłem to... Coś. Krótkie to, brzydkie, nudne i nieprzemyślane, ale jest. Blah, przez to lenistwo straciłem formę, trzeba się wziąć za coś poważnego...
Oto arkusz:
A następną część niech zrobi... Indiana!
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
A następną część niech zrobi... Ten kto zechcę. I jeśli zechcę. Bo myślę, że komiks skończyłem w takim momencie, że można zrobić kontynuację, ale jednocześnie jest to przyzwoite zakończenie .