Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Frances i Clin
Autor Wiadomość
Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 05-10-08, 08:03     

Stary Frances i Clin, ale w nowym wydaniu. I to o wiele lepszy. Nie ma już tych wkurzających licznych ortów, teksty według mnie są o wiele lepsze no i wykonanie. Nie mam nic do zarzucenie, po prostu mistrzostowstwo. Mam nadzieję że twoja kariera nie skończy się na tych trzech komiksach (i ich doskonaleniu). Co jeszcze... ocena. No tak to masz ode mnie 10/10

Rhobar I 

Wysłany: 10-10-08, 22:04     

daje 10/10 zdecydowanie, bardzo dobre wykonanie i długośc odpowiedni, fabuła wciągajżca

Średnia ocen Armii: 6,1

Komiksy które zamierzam zrobic:
1. Ostatnia Ofensywa

Buntownik Michał

Wysłany: 10-10-08, 22:11     

bardzo mi się komiks podobał, fabuła bardzo wciągająca, bardzo długi komiks, ale warto było czytac 10/10.
-http://gothickomiksy.moje...mat-vt2817.html
Planowane:
-Samotnik

Autor postu to fajny koleś.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 29-10-08, 13:15     

Haha...ten remake świetny! Jeszcze więcej humoru! Lepsza grafika. Chyba wszystko lepsze niż w oryginale. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Bo zrobić dobrą komedię jest naprawdę ciężko, a zrobić świetny remake komedii? MISSION IMPOSSIBLE! :D Masz ogromne 10/10!!! NAJLEPSZA KOMEDIA NA FORUM! Bez dwóch zdań!
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

D-aRta_G.N(A)n
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-08, 00:25     

No Wy****ny w d**e do k***y jest ten komiks! Można się nieźle uśmiać. Dartam robisz świetne komiksy które są śmieszne i zachowują logikę.

Grafika:10/10
Fabuła:10/10
Teksty:10/10

czyli okrągłe 30/30 :)

Bergmanis

Monet: 1

Wysłany: 23-12-08, 16:22   xD  

Fajoski komiks :P

Rhobar I 

Wysłany: 23-12-08, 18:38   Re: xD  

Bergmanis napisał/a:
Fajoski komiks :P

Nie ma to jak opisac fabułe i humor. I w regulaminie punkt numer....(nie pamiętam) to chyba warn, ale nic nie mówie :?

A tak ogólnie to komiks ziomalski!!! Suuuuuper. Uśmiałem sie przy tym nieźle i nawet(chociaż bylem głodny) nie poszedłem do lodówki. Nie bede sie rozpisywał 11/10 (+1 za tą lodówke).

Średnia ocen Armii: 6,1

Komiksy które zamierzam zrobic:
1. Ostatnia Ofensywa

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 29-01-09, 09:41     

Dobre toto :) Jeden z najśmieszniejszych komiksów jakie czytałem i przy okazji jeden z dłuższych w tej kategorii. 9/10.

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 06-02-09, 14:27     

Hmmm.

BUHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHH! tO jest chybA 2 pod względem śmieszności komiks na foirum. Ocena. Zgadnij.

10/10 Zgadłeś!
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

KrissEEEk 

Wysłany: 06-02-09, 17:23     

Buhahaha :lol:
W trakcie czytania byłem w WC 3 razy ! ! !
Ale dobra czas na ocenę :D
:arrow: Fabuła : 10/10 a dodam że to komedia więc nie da się tej oceny zmniejszyć 8)
:arrow: Tekst : 10/10 Nie zobaczyłem nawet przecinka w złym miejscu a co mówiąc o ortografii 8)
:arrow: Wykonianie : 10/10 Bardzo staranne i przejrzyste 8)

No to liczymy :P
10 + 10 + 10 = 30 30 : 3 = 10 - Matma nie kłamie xD

:arrow: Ocena Ogólna : 10/10 - nie mam co do tego wątpliwości :wink:

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 21-02-09, 19:27     

Komiks jest świetny! To się nazywa komedia. Przez cały czas czytania byłem uśmiechnięty. Nie tylko były śmieszne teksty, ale i śmieszne screeny, zatem wszędzie można było doszukać się jakiegoś humorku. ;) Fabuła jest sama w sobie zabawna. Najlepsze chwile, to z tymi menelami. :D

Oceny:

Fabułą: 10/10
Wykonanie: 10/10
Ocena ogólna: 10/10 - super komiks. ;)

Gavin 

Monet: 3

Wysłany: 29-03-09, 16:52     

Cheche...Najbardziej podobał mi się obrazek kiedy Clin czytał mapę. Komiks jest świetny i co rzadko się zdarza całkiem śmieszny 10/10.

Kaamilek 

Wysłany: 28-04-09, 17:31     

Bardzo fajny komiks nie raz się nieźle uśmiałem :] a na końcu żegnaj sylwek to mnie rozbroiło :) ocenka 10/10

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 31-08-09, 15:47     

Komiks jest fajny... Było trochę humoru :D Wykonanie fajne, ciekawy :P Co tu więcej mogę napisać XD Podobało mi się ^^ 10/10

Karlos_Is_Back 

Monet: 12

Wysłany: 11-10-09, 16:02     

Genialny komiks, nadal nie wiem jak Ty to robisz, co do humoru to jest go MASA, nie będę wypisywał dokładnych tekstów, bo zajęłoby mi to do kilku godzin, uwielbiam Francesa i Clina, tak samo jest z Basketem i Wigo, stawiam oba zespoły na równi. Ok, przejdźmy do oceny, oceną jest: 9/10

Sid 

Monet: 4

Wysłany: 25-12-09, 10:42     

Chyba nikt mnie nie zabije jak napiszę Zajebisty komiks (jeżeli tak, to ocenzurować, wiem że przekleństwa są zabronione, ale to grzech lekki xd).
Humor, mmm pychota, ten komiks, i Uniwersytet Alibaba (No i Basket & Wigo) są najśmieszniejszymi komiksami jakie czytałem na tym forum. (Jeżeli nie czytałem, jeszcze jakiegoś ważnego walić na PW!!!).
Fabuła wyśmienita.
No i zazdroszczę ci ortografii. To znaczy, ja raczej piszę bez błędów ortograficznych, ale ty świetnie tworzysz zdania, interpunkcja jest wspaniała (u mnie to jest tragedia!).

Bez dwóch zdań będzie 10/10 .

Pierwszy Userbar - by Sid - trochę nie wyszedł :(

Itachi798 

Wysłany: 26-02-10, 12:53     

Co tu dużo mówić :D Genialny komiks!! Uwielbiam Francesa I Clina tak samo jak ich teksty :Doczywiście 10/10 :D Oby więcej takich komiksów było na GK :D

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4787#73648 - Co lubią ?dzichu i Mietek?

Visor 
Bo w sklepie pustki

Monet: 1
Medale: 2

Wysłany: 23-04-10, 13:36     

Ach, czułbym się źle gdybym nie zaznaczył tutaj swej obecności.

A jako, że po twórczości Piotra był to mój pierwszy komiks, uznałem, że ocenie właśnie Francesa i Clina. Nie można odmówić, że jest on częścią komiksu, który jest na forum owiany sławą legendy i tworu z najwyższej komiksiarskiej półki. Chociaż widać miejscami ślady "oldskulu" to komiks dalej zachowuję najwyższy poziom. Zachowuje go na przykład na polu wykonania technicznego. Co jak co, ale w twoim wypadku nie mogło być inaczej - oprawa komiksu jest wspaniała. Zaczynając od ładnych graficznie obrazków, poprzez wygląd arkusza aż do wykonania tychże ładnych screenów. Powiem tak, że ich rozmiar mieści się w granicach mojego zdrowego rozsądku (widziałem większe, a to już przesada), a wykonanie "mi leży". Screeny są po prostu ładne, wprawdzie czasami zdarzała się mała ujęciowa monotonność, ale z drugiej strony - komu nie? Wygląd samych arkuszy to już klasa światowa. Poczynając od wspaniałego logo u szczytu każdego poprzestając na ogólnym dobrym wrażeniu estetycznym. Jedyne do czego mógłbym się niby przyczepić, to z pixel-dwa za małe przerywniki, ale... nie bądźmy drobiazgowi.

Może zanim przejdę do dalszego wychwalania komiksu napiszę co mi w komiksie ewidentnie nie pasuje. Jest to o dziwo... fabuła. Jest to komiks komediowy i nie ma ona tutaj tak ogromnego znaczenia jak w innych komiksach, ale fakt ten trzeba po prostu odnotować. Przez dużą część twoje dzieło nie ma po prostu określonej linii fabularnej. Wybacz, ale latania pomiędzy obozami - chociaż interesujące i humorystycznie dobre - nie jest zbyt dobrą i spójną historią. Pod koniec komiksu pojawia się już konkretny wątek, ale mam wrażenie jakby był wyciągnięty z kapelusza. W zupełnej separacji od reszty historii. Zdaje sobie sprawę, że poza tym jest jeszcze Kompania, która wałkuje już historię rozpoczętą pod koniec tego komiksu, ale brak takiej fabularnej spójności przez prawie całą "część pierwszą" twojego dzieła wadą pozostaje dalej.

Na szczęście historia jest ubrana w humor. Humor, który miejscami nie może się nie spodobać. Chociaż opierasz się na różnych rodzajach żartów zawsze robisz to na odpowiednim poziomie. Szacunek dla ciebie bo nawet głupie "aha" potrafisz uczynić początkiem zabawnej wymiany zdań. Lub samym w sobie zabawnym... Dzięki Bogu nie pojawiło się w tym komiksie więcej strat ubrań przez Francesa i Clina niż to co jest w wersji finalnej. Za ostatnim razem czułem się już lekko podirytowany widząc uciekających pół-golasów. Chociaż rozumiem, że tego wymagała historia i bez tego bylibyśmy pozbawieni wielu dobrych żartów oraz zabawnych sytuacji. Humor najwyższych lotów.

Co mi jeszcze pozostało... chyba teksty. Co mogę o nich powiedzieć? Że poza nielicznymi literówkami lub brakiem jakiegoś znaku są dobre. Ale takie błędy jak te o których wspomniałem mogą zdarzyć się w komiksie tak dużym jak twój, dlatego nie odejmę ci za to nic z oceny. No dobra irytowało mnie jeszcze ciągłe korzystanie z dziwnego tworu, który brzmi "Nom", ale nie wiem czy był to zabieg umyślny czy po prostu tak pisałeś... Dobrze, że nie boisz się wymian dłuższych zdań pomiędzy bohaterami. Dobry jest też narrator, którego - na szczęście - nie ma za wiele, ale jak już się pojawia zawsze ma coś konkretnego do powiedzenia. Albo zabawnego... I na koniec dodam, że podobało mi się zakończenie. Trochę dziwaczne, ale zarazem bardzo fajne.

Cóż mogę powiedzieć poza tym, że komiks jest naprawdę dobry? Poza niewielkimi lukami oraz jednym większym problemem fabularnym - który problemem może być tylko w moim odczuciu - jest to dzieło najwyższych lotów. I dostaje ono mocne 9/10. Byłbym bardzo szczęśliwy mogąc ujrzeć to trio kolejny raz.
Sickhead (By Visor i Pumo)

I mini komiksy...
Ech, te trendy...

Jeśli chcesz abym ocenił ci komiks, wyślij mi kwiaty i czekoladki.

4lex 

Wysłany: 14-08-10, 18:45     

Dobre ale Basket & Wigo lepsze :> ale i tak 10/10

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 22-01-11, 19:01     

Sporo obrazków na forum ma problem przez fotoo, w tym Twoje komiksy także, Dartamie. Czy można prosić o wrzucenie wszystkich na jakieś inne hostigi? Bo nie da się ich czytać na chwilę obecną.

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 22-01-11, 19:13     

Foto działa. Jeśli pojawia Ci się błąd "403 - Forbidden" to kliknij enter na końcu adresu danego arkuszu i po tym komiks powinien się wczytać. Chociaż wiem, że to trochę denerwujące, więc w najbliższym czasie wrzucę wszystkie komiksy na inny hosting.

[ Dodano: 22-01-11, 20:19 ]
Dobra, dodałem nowe linki z fotorzut.

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Odpowiedz do tematu