Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Visor
27-07-10, 21:27
Bożkowie Thaumur'a
Autor Wiadomość
Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 20-07-10, 22:48   Bożkowie Thaumur'a  

A OTO MÓJ KOMIKS !!! (A właściwie zapowiedź)

Tytuł:Bożkowie Thamur'a
Gatunek:Poważny(???)

Streszczenie Fabuły:
Beliar dowiedział się że zostanie ojcem. Jedyny bóg, któremu nie podobała się obecnośc małego, to ... Innos. Innos próbuje za wszelką cenę pozbyć się Beliara, jednak Władca ciemności jest zbyt silny. Zdesperowany bóg ognia zabiera Thamura,syna Beliara do ludzi, pogrążając Beliara w rozpaczy.Panowi Ognia udaje się wygnać Addanosa z Beliarem do świata ludzi,skazując na wieczne życie ludzkie.A jak to uczynił? To będzie w komiksie ! To Innos jest władcą Bogów! Czy Thamur'owi uda się strącić z tronu Innosa? Czy uda mu się odzyskać moc, którą utracił po przyjściu na świat ludzi? Tego dowiemy się...oczywiście wtedy kiedy zrobię ten komiks !

W kinach od 30 lutego !
( 180 screenów zrobionych )(Mam zamiar zrobić 6 arkuszy po 40 screenów)

Ostatnio zmieniony przez Miłosz 21-07-10, 13:45, w całości zmieniany 4 razy  

Eragorn 

Wysłany: 21-07-10, 05:55     

Ten pierwszy plakat......on jest extra O_o masz już za ten plakat sporego plusa.Fabuła nie jest za nadto oryginalna . Wątek synów bogów był wielokrotnie roztrząsany, mam na dzieję,że wyciśniesz z tej fabuły ostatnie świeże pomysły. Jak już pisałem plakat jest świetny ten płomień dał znakomity efekt do tego plakatu. Ocena za zapowiedź to 8+/10 było by 7- ale ten plakat :P

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 21-07-10, 09:27     

Plakat rzeczywiście ładny. Tylko popełniłeś jeden poważny błąd. Mnie, fanatyka Gothic'a razi w oczy. Mianowicie
Cytat:
To Innos jest władcą bogów!

Bogowie nie mają władcy! Jeśli natomiast pod słowem władca kryło się słowo najpotężniejszy, to masz również ogromny błąd, bo najpotężniejszy jest Adanos, który potrafił wygnać Innosa i Beliara ze "swojej ziemi". Czyli jak mówiłem błąd poważny. Zastanawiam się kto jest matką chłopaka. Ocena jest pozytywna ze względu na plakat.

7/10

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 21-07-10, 10:18     

Fabuła... No nie wiem co o niej powiedzieć. Wątek z Bogów i Syn jednego z Bogów był już kilkakrotnie powielany i nie jest już jakiś taki ciekawy chociaż... chociaż jeśli dobrze to poprowadzisz i opowiesz może wyjść coś dobrego. Nadzieja w tym że tego nie spieprzysz. :P Plakat który jest... cholera. On jest ZAJEBISTY! Innego słowa na to nie mam, ten ognisty ptak na środku. Kurde, to wyszło ci świetnie.:D
Gdyby nie plakat dostałbyś 5/10 bo fabuła jest nawet, nawet ale dostaniesz 7+/10 ;)

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 21-07-10, 10:27     

No Miłosz, zaskoczyłeś mnie tym plakatem :D . Sam bym lepszego nie zrobił :) . W ogóle, zasługujesz za niego duże brawa. Przejdźmy do fabuły, co prawda było parę komiksów w którym głównym bohaterem syn boga, ale nie przypominam sobie, żeby był on synem Beliara (co prawda pojawił się raz taki koleś w bodajże "Wojowniku" Ado'o, ale tylko pod koniec). Do tego dość ciekawie zrobiłeś, że to Innos jest prędzej "tym złym". Ogólnie komiks zapowiada się bardzo dobrze. Zasługujesz zdecydowanie na 8/10.

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 21-07-10, 11:26     

Zapowiedź naprawdę milę mnie zaskoczyła...

Przede wszystkim podoba mi się motyw, że będzie to syn Beliara, a nie innego boga, i tak jak napisał Indiana, w tym komiksie to chyba Innos będzie tym złym...

Plakat nr. 1 (ten z kulą), bardzo, ale to bardzo mi się podoba...
Plakat nr. 2, Bardzo ładnie wyszło ci zdjęcie Adanosa (naprawdę :D )

Ocena, 8/10

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 21-07-10, 11:59     

O żesz kurde w sznycel :P No, no, naprawdę przywaliłeś tą zapowiedzią. Plakat naprawdę miażdży, chociaż mógłbym się przyczepić że nie ma na nim tytułu komiksu, z którym wyglądałby lepiej. Fabuła jest bardzo oryginalna. Przypomina mi nieco film wytwórni Disneya "Hercules" ale wśród komiksów to nowość. Niektórzy wspomnieli podobieństwo do "Wojownika" Ado'o, ale jednak to jest coś innego. Może i jest trochę nielogiczności w tej fabule (Innos zły, po co wygania Adanosa skoro ten nic nie zrobił?) ale mam nadzieję że dobrze i sensownie wszystko poprowadzisz w samym komiksie.
A więc, zapowiedzią zaskoczyłeś i zaimponowałeś, plakat jest świetny, więc spodziewam się świetnych efektów w samym komiksie. Fabuła przedstawia się ciekawie, ale w komiksie musi mieć sens. Dostajesz mocne 8+/10. Czekam na ten komiks!
Powodzenia!
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 21-07-10, 13:31     

Uważam, że jeżeli ktoś chce tworzyć historię w istniejącym już świecie, to powinien się dopasować do jego realiów. Dlatego nie wybaczę tego, że uczyniłeś Innosa najpotężniejszym.

Pierwszy plakat jest naprawdę dobry, drugi zepsułeś tymi napisami. Mam jednak nadzieję, że w komiksie nie będziesz tak przedawkowywał efektów specjalnych. Fabuła (pomijając hierarchię bogów w Gothic'u) zapowiada się nieźle. Czekam na komiks, jednak bez większego entuzjazmu.

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 21-07-10, 13:35     

O cholercia. Plakat nr 1 miażdży! Wydaje mi się, że chciałeś tam przedstawić Feniksa, ale może się mylę i jest to po prostu jakiś ognisty ptak a'la Pokemon. W każdym razie za plakat 10-/10, bo nie znalazł się tytuł komiksu.
Ten plakat nr 2 to chyba przedstawienie postaci i to nie jest do końca plakat, co? Ale fajna poza Adanosa, podoba mi się ;) .

A sama fabuła... nieco naciągana i bezsensowna, ale może komiks wyjdzie lepszy. Chyba chciałeś plakatem zatrzeć trochę błędy w fabule :D . Ale ze mną się to nie uda :) . Za fabułę masz 6/10, aczkolwiek liczę, że komiks wyjdzie naprawdę niezły.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 22-07-10, 07:57     

EDIT: Wszystko naprawione! Prace ruszą niebawem.

@DOWN
Chętnie pomogę.

Ostatnio zmieniony przez Miłosz 23-07-10, 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 22-07-10, 16:56     

No żesz kurna plakat prosty a jaki zawalisty. Grafik z ciebie bardzo dobry co by nie gadać. A i te przedstawienie postaci... Użyłbym innej czcionki z lekka poszarpanej i naprawdę było by fajnie. Co do fabuły... O synach bogów dużo było ale zobaczymy jak to będzie wyglądać w ogólnym rozrachunku.

PS. Jak masz jakieś fajne rendery z Gothica to możesz mi je podesłać na PW? Jestem grafikiem i kiedy robiłem plakat na moją zapowiedź (Soldier Side) to miałem problem z renderami bo sam ich wycinać nie lubię (mi słabo wychodzi heh) a w necie nie mogłem znaleźć.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi