Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Visor
24-07-10, 16:16
Edzio i Magiczny Stolec
Autor Wiadomość
Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 10-07-10, 16:36   Edzio i Magiczny Stolec  

Edzio i Magiczny Stolec

Plakat

Edzio jest zwykłym mieszkańcem Jakiejś Zabitej Dechami Dziury Na Krańcu Świata. Jednakże pewnego dnia przychodzi do niego list, w którym dowiaduje się, że od urodzenia był zapisany do Tajemniczej Szkoły Ninja, Której Położenia Nikt Nie Zna. Jednakże na tym kończy się radość Edzia, gdyż aby dostać się do tej szkoły, musi przejść jeszcze jeden test - odgadnąć zagadkę Magicznego Stolca. Magiczny Stolec to potężny, prastary artefakt. Czasami Edzio otrzyma pomoc swojego przyjaciela - Abstynenta.

Gatunek: Komedia.
Data wydania: Prawdopodobnie ostatni tydzień wakacji.

Będzie to mój drugi komiks (nie licząc komiksu wiosennego, bo wg. mnie on się nie liczy), tym razem humorystyczny. Jest to taki małe przygotowanie przed moim priorytetowym projektem, który poznacie dopiero (pewnie) w przyszłym roku :) .

PS. Może niektórzy się zdziwią, dlaczego, skoro jeszcze Golem nie został wydany ja już zapowiadam nowy komiks? A bo Golem jest już skończony, ale jak obiecałem na SB, wydam go w przyszłym tygodniu, a ja słowny jestem XD.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Jakoob 

Wysłany: 10-07-10, 16:51     

Komedia, lubię komedie :D Ale postaraj się by humor był nie taki ekhm "niesmaczny", albo nie wykorzystuj oklepanych tekstów typu: "This is Sparta !" ;)
Nie no myślę że jakoś to wyjdzie, może ciekawie :D
Plakat jest OK (nie jest to może jakiś super wybitny plakat, lecz jest spox ^^ ), wyraźne litery może ciut za ciemno, ale jest spoko :) Za zapowiedź masz: dziwinć ;)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 10-07-10, 16:56     

Cóż ;) Plakat jest bardo ładny (nie, nie dlatego, że jest na nim przedstawiony murzyn i magiczny stolec xD ), fabuła zapowiedzi zapowiada się ciekawie, oraz miło widzieć zapowiedź komiksu humorystycznego, których raczej ostatnio mało (nie licząc oczywiście MK ;) ). Głośno ci kibicuję w tworzeniu Twojego trzeciego dzieła (wybacz, liczę komiks wiosenny :mrgreen: ) i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Na komik czekam z niecierpliwością, i wystawiam ocenę: 9+/10 :D

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 10-07-10, 17:02     

Panie drogi, jeszcze niedawno strofowałem miśkagrabo o sceny, które wywoływały niesmak. Tytuł mi się zdecydowanie nie podoba. Zachęcić ludzi to ty nie potrafisz :P

Fabuła: ekhm... absuard idzie ci nieźle. Aż do przesady. Tak nieżle, że aż nieśmiesznie. Mają mnie bawić: Magiczny Stolec, imię Abstynent i nazwa wioski tudzież nazwa szkoły ninja? No, ale już inne aspekty fabularne lekko lepsze są, jak by stwierdził Yoda. Ale gó*no zadające zagadki? Mnie to nieśmieszy.
Fabuła lekko kojarzy mi się z Harrym Potterem. Nie wiem, czemu.
7/10.

Plakat: stanowczo nadużywasz tej czcionki. I w dodatku przesadzasz z rozmiarem. A co plakat przedstawia? Koleś podchodzi do gó*na!
Ujęcie ujdzie, podobnie efekt. Stolec wygląda całkiem nieźle.
7/10.

Ocena: 7/10.

Fortuno 

Wysłany: 10-07-10, 17:49     

Karik04 napisał/a:
Ale gó*no zadające zagadki? Mnie to nieśmieszy.
Fabuła lekko kojarzy mi się z Harrym Potterem. Nie wiem, czemu.

1. Jak to "gó*no zadające zagadki" XD? Gdzie ty to wyczytałeś XD.
Jest napisane:

odgadnąć zagadkę Magicznego Stolca
Ale nie w sensie, że tytułowy Magiczny Stolec zada mu zagadkę, a on ma na nią odpowiedzieć XD. Może słowo "tajemnica" lepiej by tu pasowało.

2. I dobrze, że ci się kojarzy. Bo część to będzie właśnie parodia wspomnianego Pottera. Aczkolwiek nie myślcie, że większość fabuły będzie się na tym opierała, bo co to to nie. Tylko początek jest podobny (list itd.), ale później już będzie dużo różnic, powiem nawet, że Harry nie ma dalej wstępu.

Cytat:
stanowczo nadużywasz tej czcionki

Też to zauważyłem XD. Już przy moim następnym dziele użyję jakiejś innej.

Cytat:
Stolec wygląda całkiem nieźle.

Żaden komplement tak mnie nie rozśmieszył XD.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 10-07-10, 17:52     

Nazwa: 2\10 . Edzio, Zbyszek, Zenek... ja wolę bardziej oryginalne imiona
Fabuła: szkoła ninja mnie zniechęciła ... 1\10
Plakat: No już dam 3\10 bo to jedyne to mi się podoba...

Zsumowałem i dodałem kilka minusów i wyszło 2\10

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 10-07-10, 19:40     

Heh, jak tylko przeczytałem tytuł to tak podejrzanie, maniakalnie zacząłem się śmiać xD . Ostatnio dużo tu jest komiksów o tematyce typowo absurdalnej, ale z jednej strony to dobrze (jak komiks jest dobry to się z niego pośmieje, a jak nie, to pośmieje się z twórcy xD ). Widać, że fabuła nawiązuje do Harrego Portfela, a magiczny stolec to pewnie kamień filozoficzny :P . Ogólnie, komiks zapowiada się naprawdę dobrze, jedynie plakat jest słaby. Tak czy inaczej, masz 8-/10

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 11-07-10, 10:11     

Kurcze, całkowicie się zgadzam z kolegą wyżej o tym, że coraz więcej absurdu. W ogóle pojawił się bum humorystycznych komiksów, po UA i RP. Trochę ten stolec mi nie za bardzo pasuje. Chociaż jest to absurdalne, ale to powoli podchodzi pod ten niesmaczny żart. Ale, cóż tu byś mógł wymyśleć ? Warzywa i owoce są już oklepane, małe rzeczy o potężnej mocy też. Zobaczymy, pożyjemy. Plakat trochę słaby, ale jak zwykle fabuła ratuje ocenę.

OCENA: 8/10.

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16
Medale: 1

Wysłany: 11-07-10, 12:27     

Ym, nie wiem co śmiesznego jest w kolejnej nudnie zapowiadającej się "komedii" o kolejnym kretynie, który po raz kolejny ma jakiś strasznie skomplikowany i głupio nazwany cel i po raz kolejny (!) rozwiązuje zagadkę jakiegoś idiotycznie nazwanego przedmiotu.
Przepraszam za ostre słowa, ale w tym opisie nie ma ani krzty humoru. Plakat jest ciemny i niemal nic nie widać, przynajmniej czcionka jest niezła.
Nie wiem za co wystawiono ci oceny typu 8/10, ale ode mnie dostaniesz co najwyżej 3/10.

ReDmAsTeR(PL) 

Wysłany: 17-07-10, 14:27     

Dobra zaczynam oceniać :D

Fabuła: Zapowiada się ciekawie. Fajnie że komedia bo lubię takie gatunki. Również lubię horrory ale to inna bajka. No więc fabuła ciekawa. Dostaniesz 8,5/10.

Plakat: Ciekawy, czcionka również niczego sobie (taka gotycka xD ). Fajnie wykonany ten Magiczny Stolec ponieważ świeci... xD Według mnie to będzie 10/10 za plakat.

Za całość 9/10.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi