Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Visor
24-07-10, 16:24
Przygody Kapitana Jacka Wróbla Cz. I Zbieramy Ekipę
Autor Wiadomość
MaCio$ 

Monet: 2

Wysłany: 23-07-10, 18:58   Przygody Kapitana Jacka Wróbla Cz. I Zbieramy Ekipę  

Jak na razie nie mam zrobionego, żadnego komiksu z zapowiedzianych. Ale na razie chcę spróbować zrobić komiks komediowy ;) W każdym razie spróbować xD xD

Do rzeczy, plakat.

Fabuła:
Jacek będąc na wyspie Khantir dowiedział się o wspaniałej broni "Patelni przeznaczenia",postanawia wyruszyć po nią,lecz aby to zrobić potrzebuje:Statku i załogi więc zaczyna poszukiwania Trochę krótkie,ale komiks nie będzie na 2,3 arkusze :) Liczę,że będzie na 6-8 arkuszy xD

Komentujcie ;)

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 23-07-10, 19:21     

Opis jak początek One Pice. Kapitan rusza po skarb, ale najpierw musi zdobyć statek i załogę. Zdeka oklepane. Podtytuł mówi sam za siebie. Plakat nawet może być. 7/10.

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 23-07-10, 20:12     

Słuchaj, używasz postaci kapitana Jacka Wróbla (co z tego, że u Falandara jest to bezi?), tak samo zapożyczyłeś motyw Patelni Przeznaczenia. I moje pytanie - czy zapytałeś Falandara, czy możesz użyć jego postaci i motywu do komiksu? Bo jeżeli nie, to ode mnie masz ocenę 0/10 za zżynanie i lekki plagiat.

Ale jeżeli nie, masz 6/10 za zapowiedź i, jeżeli potwierdzisz, że dostałeś pozwolenie, to edytuję wpis i podam uzasadnienie i cię przeproszę.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 23-07-10, 20:23     

Opis fabuły nie jest jakiś bardzo ciekawy, jest krótki ale zwięzły i z lekka wiadomo o co będzie chodzić w komiksie. Nie wiem czy ten pomysł jest oklepany czy nie, bo odkąd tu jestem nie widziałem takiego komiksu, może coś przeoczyłem? Ale mniejsza z tym... Szukanie załogi, patelnia przeznaczenia... Nazwy są iście absurdalne i może się pojawić sporo okazji do śmiechu. Plakat natomiast... plakat jest niezły, ba! Można rzecz, na prawdę dobry! =] 8/10

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 23-07-10, 22:52     

Mi się wszystko nie podoba:

Plakat: 1\10 Brzydko wycięte!
Fabuła: Jakieś tam patelnie... 0.2/10

Ogółem: Wychodzi mi na kolejną zapowiedź która nie wyjdzie. Fabułę się szerzej opisuje, bo takie coś:

"Kapitan Jacek Wróbel musi znaleźć załogę ."

3/30

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 24-07-10, 06:59     

Cóż, od początku ten tytuł z czymś mi się kojarzył. I patrząc na post Fortuno wpisałem na jutubie "Jacek Wróbel" i cóż mi wyszkoczyło? Jacek Wróbel i Patelnia Przeznaczenia! No sorry ale widać tu dość mocny plagiat. Osobiście filmu nie widziałem, ale tak czy inaczej zaistniałe rzeczy stawiają komiks, w moich oczach, w nienajlepszej sytuacji. 0/10. NIE PLAGIATOROM!

MaCio$ 

Wysłany: 24-07-10, 07:30     

Nigdy nie oglądałem tego filmu i nigdy o nim nie słyszałem o nim :/

Temat do zamknięcia!!

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
w planach:

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 24-07-10, 11:17     

Film dość stary na YT więc to musi być ewidentnie plagiat do tego render brzydko wycięty. ;/.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 24-07-10, 11:23     

PLAGIAT!!! Nic dodać, nic ując :/ Wszystko ściągnięte od Falandara777 i jego serialu na YT. Według mnie powinieneś dostać warna, kolego.

Gwizdek 

Monet: 7
Warn: 2/4

Wysłany: 24-07-10, 11:34     

Fortuno czemu do zamknięcia.

Jak dla mnie to Fortuno się PODPIERA Falandarem. Postać jest inna, i narazie zbiera ekipę. Plakat jest absurdalny, tak jak i nazwy tych patelni itp.

Dam ci 7/10. Nie obniżyłem za to ze reszta płacze że to plagiat, tylko za plakat.

MaCio$ 

Wysłany: 24-07-10, 11:44     

Nie znam Falandara777 nie oglądałem jego filmów. Ale wysłałem zapytanie na temat tego czy "mogę" wykorzystać i warna mogę dostać mnie to wisi :/ :/

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
w planach:

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 24-07-10, 11:55     

Po pierwsze Panowie, radzę wam przeczytać definicję plagiatu, bo znowu jest ten sam krzyk o to że się zainspirował postaciami, a wy wrzeszczycie że plagiat... bojciu. Zrobił się kompletny łańcuszek, a to plagiat nie jest i warna nie będzie. Jedyne o co proszę, to niech Zygfryd się podpyta tego Falandara. Poza tym, może nawet bez pytania napisać w komiksie że to postacie z tego filmu i nie będzie żadnego problemu. On nie bierze za to pieniędzy, po prostu robi sobie komiks. Ale Zygfryd - też trochę twojej winy, bo powinieneś na wstępie napisać że zapożyczasz postacie, a jakoś nie chce mi się wierzyć żebyś przez przypadek użył tych samych nazw (jeszcze zrozumiem Jacka Wróbla bo to po prostu przetłumaczony Sparrow).

INSPIROWAĆ ALBO WYKORZYSTYWAĆ WˇTKI SPOZA FORUM NIKT NIE ZABRANIA! PLAGIAT TO BEZCZELNE ZERŻNIĘCIE, WPÓJCIE TO SOBIE W KOŃCU!

Więc nie gadać. Następnym razem róbcie awanturę jak zrobi komiks o dokładnie takiej samej fabule i powie że wszystko sam wymyślił.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

lordwik 

Monet: 1

Wysłany: 24-07-10, 14:16     

Ale to z lekka przesadna inspiracja!
Toż tu jest spora część cech tego serialu (oglądałem. polecam).
Zygfryd musiałeś oglądać ten film bo w takie zbiegi okoliczności nie wierzę (takie samo imię głownego bohatera.. też jest piratem, szuka tego samego co w filmie, i pewnie w komiksie wrzuciłbyś tego jeszcze więcej).
Jak dla mnie to nie inspiracja a plagiat 0/10.

MaCio$ 

Wysłany: 24-07-10, 14:37     

Dlatego proszę o usunięcie tej zapowiedzi ;)

Jak chcesz... // V

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
w planach:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi