Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
28-08-10, 20:29
Strzelec Wyborowy
Autor Wiadomość
MaCio$ 

Monet: 2

Wysłany: 30-07-10, 14:49   Strzelec Wyborowy  

Witam...Na razie zakończyłem jeden arkusz tego komiksu ;)

Tu link do zapowiedzi:
http://gothickomiksy.pl/t...rowy-vt5124.htm

Co tu się rozpisywać...Jest to pierwszy arkusz, w komiksie aż tak dużo akcji nie będzie (a może xD ) Ważne dla mnie są uwagi...Chcę by komiks ładnie się prezentował dlatego chcę
byście mówili co źle itd.

Dobra oto arkusze:

Arkusz 1

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

Ostatnio zmieniony przez MaCio$ 02-08-10, 18:45, w całości zmieniany 1 raz  

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16
Medale: 1

Wysłany: 30-07-10, 16:30     

Pierwszy arkusz wygląda... chaotycznie.
Plusa masz za ładną operację kamerą i brak jakichkolwiek pozostałości HUD'a. Za to minus za to, że wszystkie mordy są takie same. Poza tym nie wiadomo po co i na co, gdybym nie czytał zapowiedzi to kompletnie nic bym nie zrozumiał. Mogłeś chociaż ponadto pokazać tę naradę... Dodatkowo skąd ten facet wiedział, że to właśnie przez danego oficera została rozwalone jego załoga? Hm? Strasznie dużo nieścisłości, powinieneś to poprawić w następnych arkuszach.
Nie mówiąc już o tym, że koleś chce sam w pojedynkę rozwalić ponad dziesięciu szwabów. I jeszcze jedzie za nimi do Smoleńska, ot, ciekawe, środek wojny, a ten zapieprza samotnie na grupę Niemców. Kompletny brak logiki.
Mogę ci wystawić co najwyżej 4/10.

MaCio$ 

Monet: 2

Wysłany: 01-08-10, 18:58     

Bym przeklną ale nie przeklnę!! Bałwanku ;) W tej grze ryje są takie same, ROZUMIECIE!!
TAKIE SAME!! do cholery pisałem to już w "ostatniej nadziei"!! A co do reszty, to nie są oficerowie którzy rozkazali zniszczyć kolumnę... To po prostu oficerowie którzy dowodzą obroną Smoleńska!! A Fiodor nie rozwali sam 10 szkopów...Każdy zobaczy jak to będzie wyglądać!

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 02-08-10, 14:05     

Stopień generała to nie stopień oficera!
Reszta bez zarzutu: 9/10

Znaczy się powinienem obniżyć ocenę ze względów moralnych ale mam nadzieję że będzie tylko lepiej!
Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 02-08-10, 16:54     

Trochę uhistoryczniasz nam forum. I dobrze!

Fabuła: fajna, ale narazie mało jej. Motyw zemsty i wątek dokańczania zadania są TU ciekawie zrealizowane.
Trochę zabrakło wprowadzenia do fabuły, wytłumaczenia co, jak i gdzie.
Popełniłeś rażącą nieścisłość: czemu oficerowie zatrzymali się w tej chacie skoro mogli wszystko obgadać w aucie albo innym sztabie?
Jak już wspomniano, brakuje sceny w tym domu czy chociażby wytłumaczenia o czym trajkotali naziole.
Mimo to fabuła jest ciekawa i "holiłudzka". 7+/10.

Wykonanie: usunąłeś HUD'a i zrobiłeś ładne ujęcia. Dymki bez zarzutu, czcionka i inne duperele. Sklejka git. Obróbki w programach graficznych nie stwierdziłem.
Co więcej pisać? 8+/10.

Teksty: zdażali się Niemcy pisani z małej litery, ale poza tym baboli nie ma.
Tekstów niewiele, ale trzymają jako taki klimat. Ot, solidna robota niczym się nie wybijająca na tle innych TWOICH komiksów.
Tekst o Smoleńsku był zbędny. Mogłeś go sobie darować bo Smoleńska po prostu nienawidzę przez ciągłe gadanie o nim. Jak nie TVN to TVN24. Jak nie TVN24 to Polsat. Jak nie Polsat to TV Trwam. A teraz jeszcze ty!
7+/10.

Ogólnie: nieźle, naprawdę nieźle, ale po pierwszym arkuszu to ja ci wiele nie powiem. Dawaj następne.

Ocena: 7+/10.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi