Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
28-08-10, 20:29
Tajemnice Bogów
Autor Wiadomość
Anticitizen 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 16-08-10, 11:31   Tajemnice Bogów  

No i pierwszy arkusz zrobiony i zahostingowany. Sorry,że taki długi, bo zauważyłem, że niektóre komiksy są, krótsze.
I tylko pozostało: Arkusz 1: częśc pierwsza: Z pewnych powodów nie podaję... Podam kiedy usunę wątki komediowe, bo są na poziomie przedszkolnym...

Ostatnio zmieniony przez Anticitizen 17-08-10, 09:14, w całości zmieniany 2 razy  

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 16-08-10, 11:56     

Spoko. Ale nie zamierzam pobierać komiksu. Zmniejsz rozmiar, podziel arkusz na dwie czesci i wrzuc. Wtedy ocenie.

Fortuno 

Wysłany: 16-08-10, 13:57     

Eee... chciałeś chyba, żeby było śmiesznie, co? Niestety, ale śmiesznie nie jest :/ . Żarty typowe jak u dziecka z 1. klasy podstawówki :/ . No naprawdę, mogłeś chociaż robić jakieś lepsze "dowcipy".

Jeżeli chodzi o fabułę, to od razu wspomnę, że jest ona słaba. Słaba, słaba i jeszcze raz słaba. No cóż, i w sumie to nawet nie ma co więcej mówić, bo nie zauważyłem ŻADNEGO pozytywnego w niej aspektu, więc chyba rozumiesz.

Co się zaś tyczy wykonania, to nie jest ono aż tak słabe. Arkusze Dartama wyglądają ładnie, jakość nawet niezła. Niestety, ujęcia też nie są twoją mocną strona, jest bardzo dużo nieładnych. Sceny walki też ci nie wyszły. Jeżeli można nazwać je scenami walki.

Dobra, na razie ci oceny nie wystawię, żeby cię nie dołować aż tak bardzo, bo może weźmiesz sobie moje i innych uwagi do serca, i następne arkusze będą cud-miód.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

lordwik 

Monet: 1

Wysłany: 16-08-10, 15:26     

O Rany!
Nie wiadomo nawet czy to komedia czy poważny.
Żarty stoją na poziomie dziecka z przedszkola.
Fabuła jest totalnie bezsensu- chodzi sobie bezi z patykiem i wszystkich zabija.
Wykonanie bardzo kiepskie- powtóżenia wyrazowe i słabe ujęcia.
Dam ci najbardziej chyba znaną na forum radę- CZYTAJ PORADY!!!
Ocene dam 1/10.

Anticitizen 

Wysłany: 16-08-10, 16:22     

Już drugi part idzie mi lepiej ten chyba usunę i później zrobię od nowa poważniej... Do komedii nie mam smykałki i wyszedł mi taki shit, że sam się załamałem na sobie zrobię to od nowa bez wartościi komedyjnych (jak będę miał czas)...

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 16-08-10, 16:31     

Kaszaną tego nie nazwę... Ale jaka zapowiedź taki komiks :/ . Żarty na poziomie... Yyyy no właściwie poniżej jakiegokolwiek poziomu. Fabuła. Raz że idzie za szybko,dwa że jest oklepana. Teksty... Yyyyy no jak żarty. Słabe. Same screeny ładnie pyknięte ale to za mało by dać ocenę wyższą niż 3/10. Nie kontynuuj tego komiksu. Zrób nowy napisz na papierze fabułę przemyśl ją 5 razy i dopiero się weź za robotę. I zostaw w spokoju komiksy komediowe bo ci nie wychodzą.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

timex550 

Monet: 15

Wysłany: 16-08-10, 18:57     

Hmm... ciałem być złośliwy, ale jak to przeczytałem to mi się żartów odechciało. Co to ma być człowieku!? Komedia? Nie. Tragedia? W 100% - NIE. No to co? Chyba wiem - nieudany komiks.

Fabuła: Jest tak szczątkowa i idiotyczna, że wcale jej nie widać. Przypomina mi to bezmyślne slasher'y, w których znikoma fabuła daje motywację i powód do ciągłej eksterminacji wrogów. Pod tym względem twój komiks to dno.

Wykonanie: Pochwalę cię za jakość arkusza. Niestety za screeny już nie. Praca kamery jest nienajlepsza, czionka jest w stosunku do siebie nieproporcjonalna (na jednym obrazku są dwa dymki z różnej wielkości czcionką) i jeszcze to trzykrotne powtórzenie takiego samego obrazka (jedynie teksty zmienione) są wielką plamą na honorze. Wspomnę jeszcze o zbyt WIELKICH cyfrach numerujących dialogi i równie za dużych tekstach narratora, które potrafią uśpić czytelnika, a nie rozbawić.

Ogólnie: Więcej nie będę mówić. Bardzo słabo - mocne 1/10 (za jakość).

Eragorn 

Wysłany: 17-08-10, 06:03     

Na pierwszy ogień idzie fabuła...której brak ten Karmazyn po prostu kazał mu iść, a tam Beliar rzuca tekstem "Jesteś wybrańcem potężnej broni..." dają mu jakąś tam broń o mocy armagedonu, idzie i szlachtuje pół Khorinis. Wykonanie też nie jest dobre często obrazki powtarzały się tuż obok siebie,można było zrobić chociaż inne ujęcie :!: . Teksty wołają o pomstę do nieba np. "It's peasant killing time!" kompletnie niszczy resztki klimatu komiksu. Choćbym chciał nie mogę wystawić lepszej oceny niż 2+/10.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi