Wysłany: 25-07-10, 22:56 Tenacious D - Kostka przeznaczenia
Nazwa komiksu: Tenacious D: Kostka przeznaczenia
Gatunek: Komedia,Na podstawie filmu
Premiera: W najbliższym czasie
Fabuła: JB (Jack Black) jako dziecko ucieka z domu. Chciałby stać się gwiazdą rocka. Po drodze dołącza do niego KG (Kyle Gass) i zakładają kapelę którą nazywają Tenacious D. Dowiadują się o istnieniu pewnego artefaktu związanego z szatanem kostki przeznaczenia (to jest kostka do gitary!)która sprawi że staną się gwiazdami muzyki Rockowej.
Coś ode mnie
Wyczerpała mi się chwilowo Wena na tworzenie drugiej części Soldier Side w której napisałem już 3/4 scenariusza biorąc do serca uwagi jakie daliście mi przy moim pierwszym komiksie. Teraz jednak planuję zrobić małą odskocznie dla odprężenia się i tą odskocznią będzie właśnie ten komiks. Mam nadzieję że będzie lepszy od innych części. I ci co już film oglądali... No cóż szkoda bo będą znali fabułę ale cóż można zobaczyć jak ten ŚWIETNY film wyglądałby na silniku Gothica.
PS. Przyznam będzie parę fotomontaży bo nie wszystko da się zrobić normalnie w Gothicu. Ale te fotomontaże nie będą na każdym kroku!
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Ostatnio zmieniony przez karpczonisko 26-07-10, 07:51, w całości zmieniany 1 raz
Fabuła:
Fajne to z gwiadzami Rocka, ale coś mi to z kostką cukru nie pasuje... rozumiem, udoskonalić to, ale gwiazdy rocka i artefakty? 6\10
Plakat:
Te gwiazdy rocka fajnie wyszły... ale reszta mi nie pasuje 5\10
Ogólnie: Powiem to tak: Na pewno chętnie przeczytam ten komiks. Na pewno znajdzie się kilka błędów, niedociągnięć... ale pamiętaj aby komiks czytać 2 razy, 87/100
PRIMO!
Zanim ktokolwiek pieprznie głupotę, że to plagiat niech przeczyta albo to co napisałem na SB o plagiatach, albo oficjalną wersję z wikipedii. Bo naprawdę denerwujące jest to, że wszystko co wam się wydaje podobne bierzecie za plagiat. W tym wypadku to jest ukomiksowienie filmu.
Jednak muszę cię przestrzec, jeśli masz zamiar robić fotomontaże używając scen z filmu to już może być uznane za plagiat. Chociaż i tak na takim małym forum według mnie jest to dopuszczalne.
Co do samego komiksu: pomysł jest według mnie do kitu. Nie da się zrobić komiksu muzycznego w Gothicu, no way. Plakat wyszedł ci super, ale i tak niestety nie wierzę, że uda ci się z tego zrobić coś porządnego.
Tym bardziej, że sam film nie należy do tych które wkładam do szufladki "Lubię"...
Dunno, ocena końcowa to 7/10. Za chęci i dobry plakat
Plakat jest bardzo ładny, wyszedł ci na prawdę świetnie. Heh... =] Jednak co do samego komiksu to Gothic raczej nie ma takich możliwości na zrobienie komiksu muzycznego, i nie wyjdzie ci to tak zajebiście ale... ale warto spróbować. Filmu nie oglądałem, i trzeba by stwierdzić że fabuła jest dosyć, dosyć...
No dobra, więc tak...oglądałem film, podobał mi się, i mam nadzieję, że i komiks mi się spodoba. Plakat nawet nawet, i ogółem rzecz biorąc liczę, że się postarasz. 7,5/10.
Filmu nie oglądałem (nie wiem czy to dobrze, czy źle), więc masz o jednego widza więcej, który nie zna fabuły .
Plakat moim zdaniem jest super, choć ty i tak robisz je dobre . Jak dla mnie za sam plakat 10/10, wszystko ładnie itp.
Ale fabuła mi niestety nie pasuje. Ta kostka to ma być artefakt... rozumiem, komedia, ja sam chciałem zrobić Magiczny Stolec, tylko że tam historia wyglądała nieco inaczej, bo gdybym komiks zrobił, to się byście przekonali, a tak . Dobra, wystawię ocenę, bo w sumie to mnie trochę zaszokowałeś i nie wiem co powiedzieć. Jak dla mnie 7/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
SZERYF Z JAJEM!! Co prawda to jest też na podstawie tamtego filmu, ale ze względu na to iż ja uwielbiam szeryfa z Jajem, to za fabułę masz pełną dyszkę .
Plakat wywalisty, tylko czcionka taka średnia, musisz mi kiedyś dorobić fajny napis do mojego avatara.