Haha! Pumo, komiks wymiata . Co chwile było coś śmiesznego, ale i tak najbardziej absurdalne momenty były najlepsze. Ogólnie humor jak najbardziej Ci się udał, nie wszystkie gagi trzymały poziom, ale większość i tak mnie rozbawiła . No i ładnie wykonałeś różnorakie efekty, co oczywiście Ci plusuje. ''Dlaczego wykopałeś mnie z ''Przyjemnością''? - Eee...'' . Zasłużone 10/10!
W c**j wazeliny jest na forum... skoro miałem czas wpaść na forum, to ocenię i Twój komiks...
1.No to przejdźmy do rzeczy, od razu rzuca mi się w oczy tytuł: "Biała Śmierć", niestety ta nazwa to plagiat(Bajki Robotów - Biała Śmierć), a ja nie widzę różnicy, czy jest to komiks, czy opowiadanie.
2.Dymki - strasznie one duże, jak na takie (moim zdaniem), małe obrazki.
3.Łączniki - wiele nierównych, tylko 2 identyczne ;d
4. Humor na siłę - czasami chciałeś wpakować tu tyle humoru, że jednak ten humor był żenujący.
5. Mimo, że Cię lubię, to to ma być obiektywna ocena, więc 6,5/10 wyciągniesz ode mnie ;]
Do oceny nic nie mam, bo każdy w końcu ma prawo oceniać jak mu się podoba, ale zanim powiesz że coś jest plagiatem, to najpierw się chociaż dowiedz czym plagiat jest Plagiat to wykorzystanie czegoś, co jest objęte prawami autorskimi, wykorzystanie tego do własnych celów i podanie tego jako swoje. I jest to zwykle kradzież utworu lub pomysłu. Więc o plagiacie moglibyśmy mówić gdybym skopiował tu chociażby cały komiks i powiedział że to mój. Tytułu nikt nie broni brać, bo przecież mamy ograniczoną liczbę słów prawda? Jak chcesz, możesz sobie poszukać. Tytuł Bogowie Wojny widnieje także na grze, książce i albumie muzycznym zespołu ManoWar. O Wiedźminie chyba nie muszę wspominać.
Może za śmieszny ten komiks nie był ale spodobał mi się. Dobrze tego Jokera wkleiłeś. Wykonanie dobre w porywach do bardzo dobrego. Fabuła nawet ciekawa, ale nie było nic ekstrawaganckiego. Ode mnie trzymaj 8/10.
Pumo, miałem użyć tego słowa w przenośni, nie wiem czemu, ale zapomniałem, a ten tytuł mi się od razu skojarzył, więc tylko to napisałem ;d Myślę, że się z tego powodu nie obrazisz...
P.S Wiem czym jest plagiat
Jakbym się obraził to dyskusja by się nie skończyła na tłumaczeniu czym jest plagiat - P.
Mój drogi Pumo. Muszę przyznać, że komiks jest po prostu genialny. Świetnie wklejone rzeczy spoza Gothica, ujęcia świetne, teksty też (swoją drogą humor też jest dobry, tylko rzadko). Ogólnie chyba moment od pojawienia się Pumo-Jokera komiks zyskał na humorze, ale to tylko moje odczucie. O wykonaniu i fabule nie wspomnę, bo to majstersztyk (na początku se pomyślałem: "Co ten człowiek ma napieprzone we łbie?", ale to taka tylko dygresja). Ode mnie 9+/10, bo zupa była za słona.
_________________ Strzeżcie się Lorda Sithów!
"Jeżeli nie wierzysz w Szatana, jesteś moim wrogiem. Jeżeli wierzysz w Szatana, nienawidzę cię. Jeżeli w nic nie wierzysz, jesteś zmarłym."
Lordsith [na konferencji prasowej w dupie]
Wielka dawka humoru! Jak ja sie usmiałemz tego bałwana i klauna Nie wiem jak wkleiłes tak dokładnie tego klauna ale Ci to wyszło genialnie Fabuła oczywista łatwo ylo mozna sie domyslic jak dla mnie 9,5/10!
No tak, komiks "z jajem" gdzie ktoś się wzoruje chociaż odrobinkę na mnie (motyw z wykrzyknikami, mówiłem że ci go wytknę!) nie może być zły. Najpierw jednak zajmę się obrazkami i tymi wszystkimi efektami, które w komiksie występowały. Screeny, jak to w twoim wypadku wykonane bardzo dobrze, ciekawe oraz różnorodne ujęcia i pomysły. Efekty na równie wysokim poziomie. Zwłaszcza to jak wyszło ci "przeklejanie" obiektów z innych obrazów na arkusz komiksu. Zarówno bałwan jak i Joker wmontowani są bez zarzutów (bardzo dobrze dobrałeś jego pozy do wypowiedzi, gratulacje) jednak efekt tej pracy psuje "jakość" Jokera, którą mogę skrócić do jednego słowa - piksele. Ale mimo to sam pomysł jak i wykonanie zdecydowanie na +.
Najważniejszy w całym komiksie jest oczywiście humor, który bije z tego komiksu drzwiami i oknami. Nie był to jednak humor do śmiania się, a dość szczerych uśmiechów - a to i tak dużo. Niestety z smutkiem muszę poinformować, że nie wszystkie żarty mnie rozśmieszyły (choćby przeżarty już motyw "Sparta"), ale większość "dowcipasów" stoi na szczęście po dobrej stronie pojęcia "humor".
Felerem jak dla mnie było to, że - w moim odczuciu - nie wykorzystałeś potencjału historii. Myślę, że mogłaby się trochę przeciągnąć. Na pewno wpłynęło by to dobrze na komiks, bo w takiej formie pozostawia spory niedosyt. Głównie dlatego, że w paru miejscach wszystko po prostu dzieje się zbyt łatwo lub szybko. Parę motywów można by było rozbudować (np. jak dla mnie bałwan za szybko zaufał twojemu drugiemu wcieleniu...), a to zawsze okazja do umieszczenia paru dobrych żartów. Mam wrażenie, że gonił cię czas stąd ta fabularna skromność.
Podsumowując : Komiks w wykonaniu graficznym jest świetny, ale niczego innego się po tobie nie spodziewałem. Dobry montaż doprawiłeś dobrym humorem i ciekawym pomysłem na historię. Niestety historia ta jest dla mnie zbyt krótka by mogła mnie usatysfakcjonować. Po rozważeniu plusów i nielicznych minusów decyduje się na ocenę 8/10.
Haha! Jedyny tekst przez który wymiękłem to Japońskie Bałwany MattiRa!
Fabuła: No nie ma co! Biała śmierć to oryginalna fabuła, jest komedią. Lubię teksty Pumszteina. Jakoś mało jest komiksów o GK... albo ja za mało czytam [; 8/10
Wykonanie: Super były te rendery Puma [: Oczywiście teksty też. Były może dwa błędy, ale chyba celowe np: Pumo powiedział ,,Że so?". 7.5/10
Ogólne Wrażenia: Komiks był bardzo ciekawy. Chciało się go więcej! Wciągająca fabuła, klimat (sierpniowych) świąt jest super! Szkoda że nie każdy GothicKomiksiowicz takich nie robi.
Czego ja ci jeszcze nie oceniłem, skandal. Muszę szybko nadrabiać. Lubię komiksy forumowe, ma już swoje lata, więc na brak mojej obecności w niej nie mogę narzekać. Ale ogółem kolejna ciekawa opowieść w twoim wykonaniu. Nie mam zbytnio co oceniać, więc od razu pochwale cię za wykonanie. Graficznie miłe dla oka, ładny bałwan no i świetny wątek Jokera. Na pewno się nad tym namęczyłeś, więc ocena pójdzie w górę. To raczej wszystko co miałem powiedzieć, a za komiks masz mocne 9\10.