Ech, mam obawy że to powoli będzie komiks o jakimś super terminatorze co rozwala wszystko i wszystkich. Przez to arkusz traci na wartości. Ale wykonanie jest dobre. Głupio jednak zrobiłeś że Mortis niby trafił do Polski. No i bardzo mi się spodobały efekty krwi, jednak jest jej zdecydowanie za dużo. Po jednym ciosie przecież nie wypłynie z 50 hektolitrów krwi. Tak czy inaczej ocena za arkusz 7,5/10.
Tak, wiem. Jeste głupią pumą która wlecze się jak żółw z komiksem któy mógłbym zrobic w parę chwil. Ale wena powoli mi wraca, mam nadzieję że komentarze mnie zmotywują jeszcze bardziej. Jednak, to tylko jeden mały arkusz, więc nie ma zbyt wielkich rewelacji, mam tylko nadzieję że to mnie zmotywuje i następnym razem zrobię DWA porządne arkusze.
Bardzo fajny arkusz. Ale dopatrzyłem się małego plagiatu! Imię Esrin jest moje! (Patrz: podpis, Zaklęty!). Dobra ale oprócz tego jest bardzo łądnie. 9/10.
Imię Esrin jest twoje, ale ESTRIN nie - Pumo Ano niby fakt. Sorry nie zauważyłem - Arth
Eeee....
Co to jest? Bo ja niewiele z arkusza zrozumiałem. Pogmatwałeś sprawę z jakimiś wysysaniami duszy i planami ataku...
Ale powiem tak: Wykonanie i teksty bardzo dobre. Ale fabuła...
Jest bardzo dziwna, jak już wspomniałem. Początek już daje do myślenia (nie rozumiem tego wysysania dusz, ale...), Dalej jakiś dziwny wątek z wskrzeszeniem (:?:); a następnie jakiś spisek na życie Mortisa. Niewiele zrozumiałem, ale arkusz jest niezły.
9/10
PS. Czekam na kolejne części (tzn. chcę wiedzieć, co on chce (XD)).
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Nie oceniłem ci jeszcze arkuszy 24-25. Jakoś dalej nie przemawia do mnie fabuła tego komiksu. Teraz ta czarna ręka tak nagle jakąś armię uzbierała? Jakieś to dziwne. No, ale o kwestii technicznej, wykonaniu i efektach specjalnych nawet nie muszę pisać. Dalej 9/10 bo fabuła mnie cholernie drażni.
Ten arkusz jest zdecydowanie ciekawszy. Widać że zaczyna być wprowadzany spisek na Mortisa. Chociaż faktycznie jak powiedział Ado'o nagle Czarna Ręka zdobyła armię. A te efekty zrobione w Photoshopie (czy gdzie tam to zrobiłeś ) wyszły rewelacyjnie. Ogólnie mogę ci spokojnie wystawić 8/10.
No to ja zrobię małe wytłumaczonko bo mi oceny obniżacie Czarna Ręka nie zdobyła armii od razu, to było takie przerzucenie. Jak wiadomo, w komiksie są zabawy z czasem. No i zrobiłem mały skok do przodu aby wprowadzic czytelnika w nowy wątek W końcu jest napisane że czas jest nieznany, gdyby to się działo w tym samym momencie, w którym Mortis pochłania duszę Luciusa (też macie pamięc, w zapowiedzi to wytłumaczyłem, co z tego że to było rok temu? XD) to bym napisał "tymczasem". No ale nic, zaskoczył mnie Ado'o tą 9, spodziewałem się 8. Tak czy siak, dzięki za komenty
No więc jak dotąd to wszystko okej. Ciekawe jak się to dalej potoczy. Jak narazie jest zarąbiście, jednak trochę się popsuło. Teksty ok, wszystko spoko tylko to nie to co dawniej. Nie wiem czemu mi to nie pasuje, ale spoko. (Jak coś to te arkusze wcześniej czytałem, żeby nie było, że mam dar szybkiego czytania komiksów). No więc dam maksa czyli:
Wiem wiem odszedłem, ale dla mojego ulubionego komiksu zrobię wyjątek i nasmaruję komentarz
Zacznę od minusa, żebyś szybko o nim zapomniał
Nie podobało mi się z tymi "Polakami", jeśli to byli Polacy. Jakoś tak nie za bardzo pasuje do komiksu
OK to by było na tyle minusów
Fantastyczna jak dla mnie zabawa czasem! I to nie tylko zabawa głównego bohatera ale i tak jakby samodzielna akcja skacze tak jakby narrator (wiem zagmatwałem, ale Pumo chyba zrozumie o co chodzi) Od razu wiedziałem że to przyszłość jak tylko zauważyłem, że Patrick idzie!
Kolejny plus to image bohaterów komiksów. Patrick zrobił na mnie piorunujące wrażenie! A spotkanie całej piątki bardzo intrygujące! Brawo!
Bardzo podobał mi się screen jak żołnierze Czarnej Ręki skandują i palą się do boju bardzo fajnie wyglądające screeny.
Efekty krwii, czarów i tak dalej powalają! Jesteś w tym mistrzem! Genialnie to wszystko wygląda!
Teksty znakomicie budują napięcie! Dodają również klimatu, który ten komiks i tak już ma dzięki screenom i fabule.
Fabuła: Marudzicie, że pogmatwane? Dla mnie nie jest pogmatwane tylko tajemnicze! od początku byłem fanem komiksu i uważnie wszystko czytałem, nawet po kilka razy! Dla mnie to nie jest pomieszane a.... TAJEMNICZE!
Ode mnie jak zawsze 10 komiks za każdym razem mnie szokuje, ciekawi i intryguje!
Ps. Czyżby ten łowca potworów był jakimś ukoronowaniem czy coś Galina?! Bo wyglądają tak samo i tacy mocarze. A może mi się tylko wydaje
Uff... zrobiłem je w jeden dzień, męczyłem się bez przerwy żeby zdążyć, bo dziś wyjeżdżam na 10 dni na wakacje, a nie mogę was tak zostawić bez niczego Tak, oto dwa kolejne arkusze Bogów Wojny. Przyjemnego czytania życzę.
To jest jak pasmo górskie. Poziom się podnosi, i opada, podnosi i opada. Na szczęście zaczyna być coraz ciekawiej. Widać że Mortis stał się po prostu kimś kto zapomniał o wszystkim i zależy mu tylko na władzy. Tak czy inaczej gratuluję za efekty specjalne. Teksty też są dobre. Za całość daje ci 9/10.
Świetne. Naprawdę świetne. Nie ma takiej oceny która by tu pasowała. Każda będzie za niska. W czym robisz te efekty ? A "oczko" wygląda wprost świetne. Fabuła - jeszcze świetniejsza. Ogólnie - wszystko jest zaje****.
Musiałem przeczytać 17 arkuszy, żeby dociągnąć do tego momentu No, ale przynajmniej nie zmarnowałem czasu. Komiks naprawdę wspaniale się czyta. Ciekawe efekty wykonane wręcz "prymitywnymi" (ale jakże skutecznymi) metodami, zarąbista grafika, fabułą teksty... rewelacja. Tylko jest jeden minus... KOŃCZ TO WRESZCIE!!! 27 arkuszy! Pogieło Cię!
Dawno nie oceniałem. Co spowodowało, że trochę zmiękłem, i daję 10/10.
EDIT: Wiem, co mi najbardziej w tym komiksie przeszkadzało! ZA DUŻO KRWI! WSZĘDZIE GDZIE SIĘ DA OKRWAWIASZ WSZYSTKO DOOKOŁA! Ale nie wpłynie to na ocenę, jagby co
Arrrgh...czy tylko mnie drażni fabuła w tym komiksie? Kurde...Pumo...wykonanie, teksty, efekty specjalne...wszystko ładnie i pięknie, ale ta fabuła! Kompletnie mnie jakoś nie przekonuje. Tak czy inaczej podoba mi się w twoich pracach ten umiejętnie wykorzystany brak narratora. Na początku pamiętam że szło ci dość średnio, ale teraz wiesz co robisz i dajesz narratora kiedy potrzeba, a kiedy nie trzeba to go nie ma . Masz 9/10 bo fabułą mnie chyba nigdy nie przekonasz .
Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie oceniałem ci Bogów. I jak najszybciej naprawiam ten błąd.
Zacznę od minusów. Może tylko ja tak myślę, ale wydaje mi się, że akcja pędzi niesamowicie i nagle zdałem sobie sprawę że nic nie rozumiem. Wiem tylko że Mortis chce podbić świat. Sama idea fabuły wskakuje na oklepane tory, walka z tyranem... no ale jest to zrobione bdb i dlatego za fabułę masz plus. Największym plusem komiksu są niesamowite efekty. Ten portal w pniaku mnie po prostu rozwalił bo ja musiałbym nad tym siedzieć chyba kilka tygodni. No to ogólnie rzecz biorąc komiks miażdży
Dam ci za całość 9/10 a za te dwa arkusze 8.7/10. I miłego wyjazdu
Jeszcze nie oceniłem ostatnich arkuszy mojego ukochanego komiksu? Przepraszam Zacznę od końca tzn. od oceny. 10 Dlaczego? A no dlatego że fabuła w tym komiksie jest niesamowita Te wszystkie intrygi, wszystko jest ładnie, pięknie ułożone i przemyślane XD Dalej- efekty no po prostu majstersztyk Portale, krew, "oczy" tych, których dusze zostały przejęte - bajka Ortografia i interpunkcja - na to nigdy nie zwracałem większej uwagi, ale pewnie jest wszystko OK
PCH napisałeś żeby już kończył ten komiks Za przeproszeniem ale to chyba Ciebie pogięło (wiem wiem jestem hardcorem że mu się stawiam ). To dzieło jest na tym forum jedyną rzeczą która tak na prawdę przypomina komiks tzn ma wiele różnych wątków i ciąąąąąąąąąąąąąągnie się oraz niewiele tu tekstu narratora, a wszystko jest ładnie pokazane. Pumo, mój przyjacielu (bo chyba jeszcze nim jestem co? ) mam nadzieję że to nawet jeszcze nie jest połowa tego komiksu
Komiks na dychę! nie bede pisal dużo bo jestem na dziwacznym laptopie... ale po prostu musze powiedziec cos o tej fabule... tak świetnie ją układasz, po prostu w jedną wielką historię, po prostu ten komiks jak mało który zrobil na mnie cholernie wielkie wrażenie !!! dobra robota, mam nadzieje ze sie nie zawiode na kolejnej części.!!!
O w mordę, grafika miażdży pałę XD Jak ty zrobiłeś tych skamieniałych orków?! I widzę, że wykorzystałeś Inkwizytora (no jak myślicie, kto mu podsunął pomysł na tę nazwę? ) Podobają mi się też te małe, szare, humorystyczne dopiski na niektórych screenach. Ale fabuła... Jest taka... Z jednej strony ciekawa, ale z drugiej taka jednowątkowa. Teksty w porządku. Czyli tak: za wykonanie 10, za fabułę 7 i za teksty 9. Ocena to 8/10. Niestety, ale z charyzmatycznej postaci zrobiłeś jakiegoś zabijakę.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Genialny komiks a efekty krwi i ran są bardzo ładnie zrobione.
Komiks jest doskonale wykonany a efekty specialne (np.pioruny z miecza lub moc zbroi) są niesamowite.
Fabuła jest bardzo ciekawa i czekać będę na kolejne części (bo mam wielką nadzieję że będą).
Wykonanie 10/10
Fabuła 10/10
Efekty specialne 100/10!!!
Oby na forum było więcej takich komiksów.
Wielkie dzięki za zmarnowanie popołudnia Długie to to jak "Moda na sukces" a jednak aż tak wciąga
Jedziemy z tym koksem:
Początkowe arkusze były trochę nudnawe, żeby nie powiedzieć SŁABE. Ich jakość pozostawiała także sporo do życzenia. Na szczęście postanowiłem przeczytać go do końca (i tak nie miałem nic ciekawego do roboty, więc...). I dobrze zrobiłem bo im dalej w las tym ciem... lepiej . Bohater chaotycznie neutralny był bardzo dobrym wyborem. Niby kierował się jakimiś tam wartościami, ale swojego przyjaciela zabił już z zimną krwią. I ten cały motyw zemsty...
Do tła fabularnego nie mam zbyt dużych zastrzeżeń, poza jednym drobnym szczegółem. W późniejszych arkuszach było kilka tak pogmatwanych momentów, że czasami nie wiedziałem o co chodzi.
Od strony techniczne, jak już wspominałem, na początku było średnio a potem już coraz lepiej.
Dam w pełni zasłużone 8/10. No i czekam na następne części ;D I oby jak najszybciej, bo perspektywa ponownego czytania komiksu, w celu przypomnienia sobie, o czym tak na prawdę w nim chodzi, nie bardzo mi się uśmiecha
Przyznać muszę, że to jest majstersztyk, lepszy od innych twoich komiksów o lata świetlne. Naprawdę, komiks wciąga, gdyby nie to, że jest długi i jest już późno, przeczytałbym zaraz po raz drugi, ale na razie ocenię, a może jutro mały seansik. No nic, w każdym razie mocna fabuła, wciągająca, chce się więcej, a tu... koniec. Niezłe efekty graficzne, naprawdę, mówię szczerze. Ogólnie to jeden z lepszych komiksów na całym forum, przebija kilka prac Piotra. No, ale nie chodzi to o porównywanie cię do Piotra, tylko o rzetelną ocenę.
Masz ode mnie mocne (?) 10/10 i liczę na to, że powrócisz do tego komiksu, bo naprawdę czekanie na niego może dobić .
_________________ Strzeżcie się Lorda Sithów!
"Jeżeli nie wierzysz w Szatana, jesteś moim wrogiem. Jeżeli wierzysz w Szatana, nienawidzę cię. Jeżeli w nic nie wierzysz, jesteś zmarłym."
Lordsith [na konferencji prasowej w dupie]