Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Dwa Światy
Autor Wiadomość
Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 03-11-08, 20:31   Dwa Światy  

Moja praca na Komiksowy Konkurs Wiosenny 2008, dzięki której owy konkurs wygrałem. Tak więc zapraszam do czytania i komentowania ;)

| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 04-01-10, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  

Rekin 

Monet: 11
Medale: 1

Wysłany: 03-11-08, 21:19     

już go czytałem w wiosennym konkursie ale nie można było ocenić no więc moja ocena to 10/10
ps Pierwszy :D

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 03-11-08, 21:26     

Komiks na podstawie filmu "Planeta małp"(Ta nowa wersja) Właściwie to tylko zakończenie, ale jednak.
Fabuła bardzo ciekawa, mimo iż ściągnięta to i tak można w niej utonąć po uszy. Historia w miarę ciekawie przedstawiona. Jak zwykle z wykonaniem i tekstami jest świetnie.
Jako że to Komiks na konkurs wiosenny to podniesię ci trochę ocenę (no cóż ograniczenia czasowe)

Ocena: 9\10

Ps. Co zrobiłeś! Teraz każdy kto dał komiks na ten konkurs będzie się chciał rozreklamować! (W sumie to dobrze(Przynajmniej dla mnie...))

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 04-11-08, 09:23     

Cytat:
. Mało kto ją czytał

Ekhem... Czytałem to tyle razy... ?ałowałem, iż nie mogę jej ocenić ;) . A więc:
Wykonanie: Jak zawsze w Twoich komiksach... 10/10.
Fabuła: Może i ściągana, ale podobała mi się w tej wersji bardzo! 10/10.
Teksty: No nie mam się do czego przyczepić :P .
Ogółem: Na zwycięstwo zasłużyłeś. Kawał dobrej roboty. Ocena 10/10 ;) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Łapa 4000 

Wysłany: 11-11-08, 15:21     

Cytat:
Mało kto ją czytał ale teraz pomyślałem żeby każdy mógł ją ocenić.

Bardzo dobrze, że to zrobiłeś ja jeszcze nie widziałem tego komiksu i myślę, że wielu innych też.
Ogółem komiks jest świetny fabuła jest na odpowiednim poziomie wykonanie bardzo dobre. Daje 10/10 Gratuluje świetnej roboty.

88% Graczy uważa że najważniejsza jest grafika. 10% Uważa że ważniejsza jest fabuła. 1% Uważa że te 98% to idioci. Jeżeli należysz do 1% uważającego że ten drugi 1% uważający en 98% za idiotów, to idioci, wklej to do podpisu.

W trakcie :
- "Gor"

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12
Medale: 2

Wysłany: 15-11-08, 16:55     

Brawo , najlepsze było zakończenie . Zaskakujące!!! Nawet bardzo.

Grafika : 10/10 - Bez zarzutów
Fabula : 11/10 - +1 za podróże międzywymiarowe
Teksty : 10/10 - Bez zarzutu

Ocena końcowa : 10,5/10

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 18-11-08, 16:06     

osz ty wszystko na 10/10 czytałem ten komiks bo to komiks konkursowy :P dlatego dam 9+/10 hah jaki ja zły i nie dobry xD gitesmajonez tak czy siak ty i tak pumo robisz super komisy jestes taim rozwijającą się formą piotra pl tylko ze piotr jest troche wyzej :/ ale pewnie jest starszy a wiecej czasu :P

D-aRta_G.N(A)n
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-08, 23:07     

Bardzo fajny komiks z dobrze przemyślaną fabułą,ładny i estetyczny.

Grafika: 10/10
Fabuła: 10/10
Teksty: 10/10

ogółem 30/30

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 07-03-09, 11:05     

Jak sciągnięta z filmu to troche obniże! :P

Fabuła - Jak juz mówiłem... 5/6

Teksty - Mogą być ale na paru obrazkach błąd... 4/6

Wykonanie - pod względem wykonania to najlepszy komiks na forum. 7/6
Ogólnie 5/6
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

jornbladnir 

Wysłany: 15-04-09, 08:39     

Piękna Fabuła.Czysta grafika.Co moge ci dać jak nie.10/10
To jest SUPER Wykonane!

8)

Moje Komiksy:

W Robocie:
-Inwazja

Zapraszam:www.gothicman.ubf.pl
Lepsze od gothickomiksy.pl

www.gothic-man.aaf.pl
http://rycerze.wp.pl/?ac=...49157&ref=flink
8)

Kaamilek 

Wysłany: 22-04-09, 14:19     

Bardzo fajny komiks Fabuła dobra Wykonanie też 10/10 cóż innego :)

Matis 

Monet: 4

Wysłany: 17-06-09, 10:28     

Komiks fajny bardzo ciekawa historia ocena oczywiscie 10/10 :) :) :)

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 05-08-09, 06:37     

Bardzo dobry komiks. Szczerze mówiąc, nie dziwię sie, że wygrałeś konkurs wiosenny 08 właśnie dzięki tej pracy. Bardzo spodobały mi się te podróże międzywymiarowe (chociaż temat konkursu aż sam się o to prosił). Taka niewiedza, zagubienie ze strony bohatera, inni ludzie, którzy tak naprawdę byli bardzo podobni do poprzednich, choćby z pozycji czy imienia... Oryginalny pomysł. Ale przejdźmy do początku. Myśliwy udaje się na polowanie, by ugotować zupę? No nie wiem, czy taki zupą by sie najadł... powinien raczej iść po to, by zjeść kawał pieczonego mięsa i czuć się najedzony (co nie oznacza, że myśliwy nie powinien dbać o wagę, aby móc się szybko poruszać). No chyba, że zjadłby raczej dużo takiej zupy. Ale przejdźmy do samego polowania - zabija kretoszczura, po czym mówi, że taka kupa sadła starczy mu na przynajmniej tydzień. W takim razie dlaczego nie zakończył polowania? Moim zdaniem powinien wrócić ze swoją zdobyczą do obozu. Ostatecznie po takim czasie mięso było by już trochę bardziej... nieświeże? Mógłby upolować młodego ścierwojada, który nie starczył by mu na zbyt długo. Było by w tedy trochę bardziej sensownie. Następnie, gdy myśliwy idzie do jaskini, widzi siedzącego wilka, który "odpoczywa po udanym polowaniu". Na miejscu myśliwego, ustrzeliłbym go, ponieważ miałbym dodatkowo jego skórę. Gdy już wychodzi z jaskini w dalszej części pracy, widzi tego samego wilka, z tym, że z Mrocznych Tajemnic... To z całą pewnością dobre zastosowanie niewiedzy, które wciąga czytelnika. Następną częścią pracy, którą chciałbym poruszyć, to siedzenie w lochu. Spotyka drugiego siebie. To z całą pewnością bardzo ciekawe. Gdy już są w obozie ruchu oporu, ten plan z upitą strażą. Czy wszyscy strażnicy musieli dostać nagrodę? Ja bym nie nagradzał wszystkich na miejscu Gomasa, ponieważ jest to chyba oczywiste, że upita straż nie poradzi sobie z zagrożeniem, a zwłaszcza w jego sytuacji (ewentualnie dawałbym tą nagrodę najpierw pewnej części, potem drugiej itd.). Zakończenie jest oczywiście doskonałe. Komiks pod względem fabularnym bardzo mi się podoba, poza tymi kilkoma błędami, które wymieniem. Strona graficzna - może i nie było tam jakichś wyjątkowych screenów (co nie oznacza, ze screeny nie były dobre), ale ten ze strzałą w pysku kretoszczura jest naprawdę niezły. Tą pracę czytałem wczoraj, zatem nie będę mówił, jak to wygląda od strony ortografii, ale z góry mogę powiedzieć, że wypowiedzi i opisy były dobre, bez większych powtórzeń. Jedna rzecz mnie tylko gryzła - dwa wykrzykniki, ale na ten temat już sie wypowiadałem. Reasumując, praca należy do bardzo dobrych i podobała mi się.

9/10

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 29-08-09, 13:16     

WoooW!!! Aż żałuje, że nie przeczytałem tego komiksu wcześniej, on jest ZARˇBISTY!!! Świetny komiks :D hah, no po prostu miodzio! Te wszystkie sceny , a dialogi to aż miło się czyta . Pumo, jesteś po prostu jednym z najlepszych komiksiarzy, i muszę się z tym pogodzić ( XD ) A końcówka świetna, no ogólnie.. chciał bym by moje komiksy były przynajmniej w połowie dobre jak twoje.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 29-08-09, 15:57     

KamilzLasu napisał/a:
MM, a ty nie byłeś jednym z sędziów? XD

Potwierdzam- BYŁ.

Co do samego komiksu... fajny. Trochę krótki, ale porządnie zrobiony i dość ciekawy. 8+/10.

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 29-08-09, 20:13     

Komiks jest super ... Ciekawy, przyznam że wciągnął mnie :P Załuję że nie przeczytałem go wcześniej :/ To jest chyba jeden z najlepszych jakie przeczytałem (serio ^^ ) Zrobiony porządnie... Pomysł z dwoma światami też ciekawy. Mam małe pytanko. Przeniósł się do Świata gdzie orkowie podbili miasto albo podczas jego nieobecności podbili? Jak to było? :D
Łap 10/10

Zamiast wrócić do domu, przeniósł się do zupełnie innego świata, w którym rządzili orkowie, a ludzie byli prymitywni - Pumo.

Myrtan 

Wysłany: 09-01-10, 20:10     

Komiks w zasadzie mi sie nie spodobał, reszta twpich prac jest godna uwagi ale ta... deczko mniej. Zacznijmy od fabuły : pewnego dnia mysliwy idzie zapolowac łapie mu sie noga :P I jest w innym świecie, takiego typu fabuły nie lubie. Troche sie postarałes z tymi zmienionymi teksturami za co masz duzy +. Teksty hm... raczej bez błedów. Zastanawiam sie nad jednym jak wykombinowałes szate arcymaga ognia i kostur maga wody? ;) 8/10

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 10-01-10, 20:26     

Myrtan, szata i kostur pochodzą z Mrocznych Tajemnic. Kostur na 100% mroczne tajemnice, szata raczej też. Żeby nie było offtopu:

GENIALNA praca. Te dwa alternatywne światy, i końcowy motyw z Planety Małp xD łap 10/10, nie będę się rozpisywał :P

Przypominam że motyw nie jest z Planety Małp bo nigdy tego nie oglądałem - P.

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 15-05-10, 12:47     

Komiks super! bardzo mi się podoba. Śmieszna jest ta końcówka :mrgreen:
Ogólnie, trochę krótki i wszytko szybko leci ale jest fajny.

Ocena 8/10 Bo stać cię na lepsze :P

michur 

Wysłany: 15-07-10, 10:20     

super komiks fajna fabuła, dobre teksty, wszystko sie dzieje tak szybko, i fajny koniec hehe 9/10

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 07-08-10, 12:33     

Nie znam planety małp, to chyba dobrze?

Fabuła: Dwa światy, super wykorzystałeś tą dziurę, w MT ona jest, tak? Właściwie to trzy światy, koniec jest najlepszy [: 7.8/10

Wykonanie: Konkurs wiosenny, ta praca musiała wygrać, ma najciekawszą fabułę, super teksty. W tekstach błędów nie znalazłem. 8/10

Ogólnie: Czytałem go z ciekawością, chciałem od razu przejść do końca, bo wytrzymać się nie da [;
Humor, tak jak mówiłem, objawia się na końcu. Pojawia się taki wielki :mrgreen: . Ale imię Gomas obniża lekko ocenę. Zawsze zamiast Gomez jest coś na "G" albo coś podobnobrzmiącego.

85/100

Odpowiedz do tematu