Mój pierwszy komiks. Zrobiłem go już dawno ale dopiero teraz zacząłem myśleć o rozpowrzechnieniu. Może kiedyś mój sposób robienia komiksów był dość... specyficzny... ale moim kumplom sie podoba to mam nadzieję że wam też. Poza tym planuję remake
XXX - Linki padły, jak znajde to wrzucę.
?yczę miłego czytania
Ostatnio zmieniony przez Pumo 02-04-10, 11:43, w całości zmieniany 4 razy
Połącz to w jedno i zmniejsz obrazki, akcja pędzi do przodu jakby ją Cieniostwór gonił ( XD ) Fabuła nawet niezła, a niechce mi się rozpisywać bo późno 4/10
Jak zmniejsze obrazki to będe sie z tekstami musiał od początku męczyć. Ale wrzuce w ten sposób tylko ze 3 komiksy które już zrobione mam (łącznie z tym) A nastepne już zrobie w mniejszym formacie.
Beliar
Wysłany: 09-10-07, 16:05
Wielkie obrazki. Każda strona komiksu jest bardzo krótka. Akcja strasznie pędzi do przodu. Jednak bardzo podoba mi się ten pomysł z magiem. Dużym plusem są jeszcze dymki wyglądają jak z komiksu, jakby jeszcze obrazki były jak z prawdziwego komiksu to wygląd byłby idealny jak dla mnie. Ocenka 6/10
No spoko komiks Fajnie zrobiony itp. 9/10 bo coś tam dziwnego jest ... np. Walka z czarnym magiem.. rachu ciachu i po świetnym paladynie Ale nie chcę cię zniechęcać. Czekam na kolejne części
Heh dzięki za dobre słowa . Co do tego że Pumo załatwił paladyna dwoma ciosami: To był potężny mag Beliara z wyczesanym magicznym mieczem. Po prostu paladyn nie miał szans . Właśnie zamieściłem ostatnią strone pierwszej części (patrzcie mój pierwszy post) Część druga i ostatnia jest już sporo dłuższa. Komiks ma około 50 obrazków a to moja pierwsza poważna praca. A co do dużych obrazków to... przyznaje sie że nie miałem pojęcia o tym że można powiększyć arkusz painta . Dowiedziałem się dopiero niedawno. A to wszystko dlatego że kiedyś próbowałem powiększyć ten arkusz i sie nie dało (pewnie musieli wprowadzić w XP możliwość zwiększania rozmiarów arkusza). Moje następne komiksy (o ile jakieś jeszcze zrobie bo przerzucam się na branżę filmową) będą miały mniejsze obrazki.
Mówiłem że może wam sie zakończenie nie podobać Ale nie myślcie że Mag Beliara będzie wszystkich niszczył. Kiedyś poślizg będzie . A krótki bo to mój pierwszy komiks. Historia Pumo jest ostro długa (teraz jest już 100 obrazków a może dobić do 200 albo i więcej). Więc poczekajcie.
Ooooo komiks o sobie
Jest parę niedociągnięć, np. narrator czasem małą czcionką i w ogóle go nie widać XD Zaraz czytam drugą część i zobaczę co się stanie
A narazie daję 8,5/10
W tej części, podobnie jak w pierwszej brak TDES x]
Podobał mi się ten obrazek ostatni pierwszego arkusza z tym orkiem
I fajnie narysowana czaszka Śniącego
Narrator dalej trudny do przeczytania czasem.
Daję 7/10
Tak więc, jak na pierwszy komiks to było całkiem nieźle, oczywiście obrazki za duże, narrator czasem niewidoczny, ale... się zastanawiam po co ci to wogólę mówię. Teraz nie robisz takich błędów.
Ocena... hmm jak za pierwszy 7\10
Hmm kolejna część i te same błędy. Nie będe ich wymieniał z oczywistych względów. (Już ich nie robisz) Pewien fakt zasługuje na zauwarzenie: Tu nie ma błędów ortograficznych!
Ocena 7\10
Bardzo fajny jest ten komiks, tylko czasami były orty, albo te napisy na czerwonym polu, były czasem nie do przeczytania. No, ale komiks fajny, a ocena 8/10
Moim zdaniem brakuje takiego emm... klimatu ;] Dodałeś również kilka motywów komediowych , Czasami źle widać napisy. I w tych arkuszach mogłeś dać więcej obrazków ;p Jakoś brakuje mi wielowątkowości (no chyba, że komiksy się takowymi nie cechują) ;] Waham się pomiędzy 6/10 a 7/10. Jako to mój pierwszy komentarz, dam 7/10
Taak.
Jednak ocenię.
Wszystkiego najlepszego z okazji 2007 (XD) urodzin, Pumo!
Wykonanie: Nie można ukrywać XD. Kiepsko, ale twój pierwszy... 4+/10.
Fabuła: Mi się wydaje, że to w pewnym sensie komedia. Zaskoczyłeś mnie, gdy stałeś się smokiem - ożywieńcem . 6+/10.
Teksty: Często niewidoczne. 8/10.
Ogółem: Dam ci 6/10, bo to Twój pierwszy, Pumsteinie. Remake i II część po skończeniu BW i Ultarisa są dobrym pomysłem .
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.
Serious Pandzior
Wysłany: 01-12-08, 22:00
Nie mam teraz czasu i się spieszę, więc looknąłem w ostatniej chwili na komiks i zauważyłem taki błąd historyczny. Paladyni byli zajęci wojną z orkami na kontynencie, i bardzo rzadko odwiedzali Khorinis jeśli w ogóle. Tam raczej stacjonowała straż królewska. Akcja toczy się chyba przed wypadkami z G2. A po za tym Orkowie nie atakowali Khorinis. Ale to komiks i rządzi się swoimi prawami, prawami i zasadami jakie wyznaczy autor. To tyle.
Nie trzeba mi odpisywać w temacie, bo i tak na bank tego nie przeczytam.
Pozdrawiam, i życzę cierpliwości w tworzeniu nowych komiksów.
Komiks jest średni:
Wykonanie: Kiepskie, zbyt duże obrazki, dymki i napisy, 5/10.
Fabuła: No tak po części fajna, a więc 7/10.
Teksty: Sam nie wiem co powiedzieć, ale dam 8/10.
Ogólnie: 6/10.
No wiem że te obrazki za duże, każdy mi to wspomina. Teraz już nie robie tak komiksów. Kiedyś tak robiłem ale teraz nie. Więc już pomijajcie ten fakt.
TY CHYBA ŻARTUJESZ XD
No ok... więc komiks jest całkiem niezły krótki-niezły ma ciekawą fabułę, bohaterów (lok-regar-ogar grałęm w war-crafta ) i zakończenie... ale... przez większość komiksu jest cieeeeemno niby dobrze, bo ataki są zazwyczaj w nocy. Są jeszcze te twoje idiotyczne wcinki np ,,FIGHT" ,,We are the chempions" ,,...czy w tej grze były dzieci..." no sory... ale tak czy siak... 6/10
_________________ DO KUJA Z POLITYKĄ Tu się Gothic i twórczość z niego liczy . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem.