Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Papcio ChmieLL
02-04-10, 10:36
Strażnik Bronas
Autor Wiadomość
edw@rd_98
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-10, 22:26   Strażnik Bronas  

No mili państwo, tak jest. Strażnik Bronas to komiks na 1 Kwietnia który sam zrobiłem i muszę przyznać że udało mi się was nabrać że to prawdziwy komiks prawdziwego głupka forumowego :P Prosiłbym żebyście ocenili poziom realizmu, bo pojazd już od każdego dostalem xD Macie okazję napisać sobie dwa komenty do jednego komiksu.

POWTARZAM! TEN KOMIKS TO ŻART NA PRIMA APRILIS! POD ŻADNYM POZOREM SIĘ NA NIM NIE WZOROWAĆ PRZY ROBIENIU PRAWDZIWEGO KOMIKSU! XD

http://zapodaj.net/0bbe617eeee7.jpg.html
http://zapodaj.net/6144a20253ba.jpg.html

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 28-03-10, 22:31     

JP (w sensie że ja pi**dolę) co to jest? 21 OBRAZKÓW? Brak TDES, błędy ortograficzne, screeny zza pleców postaci, głupie teksty (co ty czynisz, w porcie jest dużo typów zpod ciemnej gwiazdy) nierówne obrazki, dziwna fabuła (Mogę zostać strażnikiem? - OK), paintówka na końcu... długo by wymieniać. Za ten kawałek dostajesz 1/10 .

Ostatnio zmieniony przez Xardass1 28-03-10, 22:44, w całości zmieniany 1 raz  

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 28-03-10, 22:40     

Trochę późno jest i nie chce mi się za bardzo tego... czegoś... oceniać. Naprawdę, twój "pirszy" komiks sprawił że wróciłem pamięcią do kultowej "tajmwniczości" czy "komiksu hek". I niestety, nie jest to zaleta. Komiks niedbały, teksty do niczego, błędy, wykonanie kuleje, że o fabule nie wspomnę. Strażnikiem główny cieć został błyskawicznie.
"-Cześć, chce być strażnikiem
-OK"
Jeszcze ta jego rozpacz na początku "nie może z tym żyć" zamordował człowieka a potem sobie idzie w miasto i zostaje strażnikiem. Że o poszukiwaniach w porcie nie wspomnę. Słabiuteńko. Nic więcej niż 1/10 nie mogę dać. Może cię pocieszy to, że mimo iż twój komiks to dno, to jednak na forum pod tym dnem, można znaleźć jeszcze parę metrów mułu i żwiru. Dla uproszczenia powiem, że widziałem gorsze rzeczy.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 29-03-10, 08:08     

Tragedia. Brak TDES, żenujące błędy ortograficzne i opłakana fabuła. Paintówka na końcu pokazuje w jakim masz to forum poważaniu. Mam dla ciebie radę. Przeczytaj porady i słownik! To jest po prostu tragiczne. Rozumiem, że chcesz robić komiksy, ale pomyśl nim je zrobisz. To jest niewiele lepsze od "komiks hek" i innych tego typu dzieł. Radziłbym ci jeszcze, byś przeczytał Bestsellery i inne komiksy ich twórców. 1/10.

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 29-03-10, 12:49     

Ekhm... Zadam podstawowe pytanie: Co to jest? Brak TDES, błąd na błędzie, wykonanie koszmarne, nie równe obrazki, screeny zza pleców ( większość ), słaba jakoś. Kolorowe kreski na końcu mnie rozwaliły XD To wygląda jakbyś go robił po to żeby tylko był, po nic więcej. Fabuła jest eee... Tu w ogóle jest fabuła?! Główny deb... znaczy bohater chciał zostać strażnikiem i został w jedną chwilę? ;O 1/10

lordwik 

Monet: 1

Wysłany: 29-03-10, 15:07     

Jezuuuuuuuuuuu!!! CZTAJ PORADY!!!
Standardowo wymienie plusy i minusy.
Plusy:
Brak
Minusy:
- ujęcia zza pleców (jest ich troche).
- brak TDES który nieudolnie próbowałeś zamaskować.
- brzydkie i nierówne obrazki.
- znowu bezi
- bezsensowana fabuła ( jakiś farmer zostaje wywalony z roboty i niechcący zabija swojego pracodawcę a następnie i idzie do miasta i postanawia zostać strażnikiem więc idzie do Andre i od razu nim zostaje {nie musi nawetv wykonywać zadania.} a potem dostaje misje ) po tym wszystkim powiedziałeś jeszcze informacje na temat 2 arkusza i zdradziłeś że bohater będzie walczył z szefem starażników.
Minusów jest znacznie więcej ale nie będe ich wymieniał.
Wielu nowych takich jak ty przychodzi na forum i robi komiks który można nazwać "gównem" lub "spamem".
Oto dobre rada: nie kontynłuj tego komiksu, przeczytaj porady i zacznij wymyślać coś co będzie miało bardzo dobre oceny i komentarze.
Ocena tego komiksu to 0/10.

Gwyn 

Monet: 4

Wysłany: 29-03-10, 15:10     

Ogólnie komiks jest cholernie nieestetyczny, teksty i fabuła naiwne jak mój brat, nie mówiąc o braku jakiejkolwiek staranności czy przyłożenia się do pracy

1/10 i idź oglądać Zmierzch, bo książki pewno nie czytałeś i nie przeczytasz.

the world belongs to those who see its potential

Ostatnio zmieniony przez Gwyn 29-03-10, 16:32, w całości zmieniany 1 raz  

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 29-03-10, 15:24     

Genialne, po prostu genialne. Uwielbiam takie komiksy czytać, od razu polepsza mi się humor :mrgreen:

Fabuła: nie ma co, wspaniała. Pewien farmer zabija pracodawce, a potem zostaje strażnikiem. A ten pościg, hmmm... nie ma co, po obejrzeniu tego, też powiniem zostać strażnikiem. Nic dodać, wiele ująć. (0/10) :evil:

Wykonanie: nie równe obrazki, a o oddzielaczach już nie wspomnę, bo jedno z drugiego wynika. W ogóle złe ujęcia, często nawet nic nie można było zobaczyć, albo ta poszerzona głowa. Nie mam ochoty lamentować się nad tym. (0/10) :evil:

Teksty: właśnie teksty, powodują że twój komiks staje się największym z gniotów, na GK. Od czego by tu zacząć :mrgreen: . Ortografia. "Stuj", "zabujca", "zpod", "nendzny", "zodziej" i wiele innych. Czerwony narrator jest ledwo przeczytalny (w jpg zawsze się rozmazuje). Dymki zajmują 1/2 obrazka, chociaż są w nim tylko dwa słowa. Na dodatek nie ponumerowane. (0/10) :evil:

Inne współczynniki: masz głupiego avatara; ja bym się wstydził taki komiks robić dla GK; nie potrzebnie napisałeś co będzie w drugiej części.

Podsumowując: DN0/10 :evil:

Miało być nie surowo, ale dla nowych ocenę zawsze mnożę przez 1,5...

Visor 
Bo w sklepie pustki

Wysłany: 29-03-10, 18:25     

Tam nie szczypmy się z szczegółami - 10/10.

Co z tego, że komiks jest zmontowany jakby dziecko się ochlało i dorwało do Painta? Przecież pijany człowiek zyskuje na kreatywności, a co za tym idzie - może to jest kreatywne wejście w nową ere montażu komiksów? Taki... uporządkowany burdel. Niby jest do dupy, nierówno i tyle, ale jakiś tak słabo wyczuwalny szereg zachowują! Tak! Czuje się natchniony! To nowa droga do zostania królem komiksów, podbicia Gabonu i zakrzywienia czasoprzestrzeni! A to zabiłoby adminów i mógłbym wtedy zamknąć forum! Khm... no i brak TDES i często widoczne zabawy z rozdzielczością... za twoje pionierskie podejście po prostu przymknę na to oko. Poza tym te ujęcia... powiem ci tak pozytywnie - n/c.

Fabuła?! Zaskoczyła! Widać, że szef straży ma nosa, że od razu mianował go strażnikiem, wielkie brawa dla niego. Tylko dlaczego nie ma w ekwipunku pelerynki super-mana? Wtedy dodałbyś mu trochę bohaterskości, a co za tym idzie również i epickości. Myślę, że w następnych odcinkach bohaterowie dalej będą popisywać się niesamowitą intuicją i inteligencją. Liczę na zagadki godne Sherlocka. Poza tym podziwiam, że potrafisz tak zaskakiwać akcją, która pędzi niesamowicie i ciągle zaskakuje zwrotami akcji. To jest naprawdę beztalencie upchnąć akcje na 20 słabych obrazkach.

Ortografia? Walić to, że rzucasz byk na byku... dopisz, że masz dysleksje i będzie ci wybaczone. Ogólnie teksty są epicką porażką, ale fabułą to trochę tuszujesz. Dlatego "Ózn@ł3m, sze n13f@rt0 s13m pSz3j/\/\0FaĆ". W końcu żyjemy w wolnym kraju nie?

Więcej mi się nie chcę pisać... wole krytykować niż zachwalać. 10/10.
Sickhead (By Visor i Pumo)

I mini komiksy...
Ech, te trendy...

Jeśli chcesz abym ocenił ci komiks, wyślij mi kwiaty i czekoladki.

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 29-03-10, 18:30     

Już się niemogę doczekac jako Bonas zmierzy się z "aszefem strażników" xD

Dobra, przejdźmy do komiksu który... no, jedynie co mogę to to... że jest EKSTRA! Naprawdę wciągająca fabuła i te nieoczekiwane zwroty akcji. Zwłaszcza to, jak zabił tamtego farmera, nie spodziewałem się tego :o . Pełne uzanie. Oprócz tego te teksty... idealnie pasują do klimatu komiksu. Są takie... oryginalne. Co tu dużo mówić, efekty są znakomite, zwłaszcza te ujęcia kamerą. Nic dodać, nic ująć. 10/10.

PS. Nie zwracaj uwagi na tych gości co ci dają słabe oceny. Oni się po prostu nie znają :P .

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 29-03-10, 18:34     

jak to mawiał garrador "zaginasz czasoprzestrzeń" tym komiksem xD

Komiks rewelka. Jest tak słąby że aż idealny xD Świetne ujęcia, te paintowe blaski. Intersuje mnie bardziej to kukurydziane pole, mało o nim było. Morderca który ściga złodziej EPICKA fabuła xD piekne, naprawde. Mój phoenix wypada blako xD

10/10! peirwsza w histroi dziesiatka w moim systemie oceniania xD

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 29-03-10, 18:44     

Wiesz, bardzo lubię oglądać anime. To taki mój sposób na spędzenie wolnego czasu. Większość tutejszych userów uważa mnie z tego powodu za psychopatę, ale kto by się tam przejmował takimi drobiazgami. Anime, wbrew powszechnemu przekonaniu, ma bardzo głęboką i ciekawą fabułę, porusza wiele ważnych kwestii takich jak chodź by sens życia, i takie tam. Inne anime... co to ja miałem... ach tak ocena komiksu! Wybacz, twoje wspaniałe dzieło swoją niesamowitością podziałało na mnie w sposób ogłupiający, co tłumaczy tamto cóś wyżej... więc powiem tylko że sam Piotr PL powinien ci pozazdrościć komiksiarskiego kunsztu. Oczywiście 10/10

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 29-03-10, 18:52     

Lmfao.
Zamiast się zgrywać postawię ci normalną ocenę.
Zacznijmy od tego, że zupełnie nie przemyślałeś tego co zrobiłeś. Nie będę nawet pisał o brzydkich obrazkach. Zniósłbym komiks brzydki, jeśli miałby dobrze opowiedzianą historię. Twój natomiast zmierza do nikąd. Nie wiadomo o co chodzi, dialogi są strasznie słabe, ogólnie żadna akcja nie wynika z drugiej. A na akcję nie ma reakcji, czym rzeczywiście zaprzeczasz prawom fizyki xD
1/10

edw@rd_98
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-10, 18:40     

Oto nastepna czesc bronasa! Tym razem ujawni sie morderca i bronas dowie sie czegos ważnego.

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/4a8a6be7.jpg

I przeprazsam za tą czarna kreske ale nie moglem jej juz usunac :( nie obnizajcie mi za to oceny bo to przypadek

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 30-03-10, 18:48     

Dalej mam do powiedzenia tylko jedno: JP CO TO JEST? Dalej nierówne obrazki, dalej głupia fabuła, dalej brak TDES, dalej masa błędów ortograficznych... Wykorzystałeś kolejny oklepany wątek - wybraniec - kolejny super dobry heros (co jest dość dziwne, bo zabił przecież niewinnego farmera) Wszystko dzieje się za szybko. Walki... 2 obrazki i koniec. Tekst "armor" w ogóle nie pasuje do klimatu. Daję 1/10.

EDIT:
O, właśnie zauważyłem coś nowego. Po pierwsze, nie zrozumiałeś że oceny Spiaka, Indyego, Visora i CJa to ironia? -.-. Po drugie, zauważyłem obrazę do Deatha. Brawo, obniżyłeś sobie ocenę do 0/10. Takiego czegoś nie tolerujemy.

Ostatnio zmieniony przez Xardass1 30-03-10, 18:56, w całości zmieniany 1 raz  

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 30-03-10, 18:51     

Lol XD Powiedz, że ten komiks to podpucha... Błagam. No cóż... Komiks jest słaby. Fabuły nie ma, wykorzystałeś tu najgorsze motywy (wybraniec bogów, strażnik w jeden dzień zostaje bohaterem). Wykonanie leży niestety. W lewym dolnym rogu kolejna obraza użytkownika. Teksty poza tym to tragedia... Fatalne i dziecinne "Giń" "Nie, to ty giń" czy coś takiego :P Niestety, mimo chęci nie mogę dołączyć do CJ'a, Visora, Indiany i Śpiącego, bo nie wystawię dziesiątki. Ode mnie tylko dziesięć razy mniej.

LEGENDA

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 30-03-10, 19:18     

Piotrze_pl! Masz następcę! Mistrzostwo! Fenomenalne dialogi, mistrzowska fabuła, świetne zwroty akcji i wreszcie wzruszające zakończenie.

Dobra, koniec żartów. Zacznę od poinformowania cię, że powinieneś dostać warna. Ten easter egg na końcu na to zasługuje. A teraz o komiksie. Lubisz "Zmierzch"? Po nicku i avatarze widać, że tak. Więc ocenię wszystkie aspekty komiksu z perspektywy "Zmierzchu"(Jeśli się da. Powiało grozą?):
:arrow: Fabuła- poziom "Zmierzchu"
:arrow: Teksty- poziom "Zmierzchu"
:arrow: Zwroty akcji- poziom "Zmierzchu"
:arrow: Wykonanie- poziom "komiks hek"
Tyle, że dla mnie poziom sagi o wampirku i dziewczynce( komiksu hek też) to poziom dna. Bez obrazy, oczywiście.

Teraz na poważnie: słaba fabuła, teksty do kitu, reszta tragiczna. Jak dla mnie: AntyBestseller(powinno coś takiego powstać. Kto jest za?). Ocena 1/10.

Teraz rada dla ciebie(podaję po raz drugi, ale niech będzie) Czytaj porady i druga rada Czytaj słownik. Dziękuję za uwagę. Może twoje następne prace będą lepsze.

Ostatnio zmieniony przez Karik04 30-03-10, 19:20, w całości zmieniany 1 raz  

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 30-03-10, 19:19     

Nie no, mieciesz. Naprawdę nie wiem, jak po tylu komentarzach jeszcze nie skapowałeś co robisz źle? To nie takie trudne, trochę się przyłożyć. No ale widzę że do ciebie to raczej nie dociera. Błędy wciąż te same co w poprzedniej części. Zryte teksty, zryta fabuła, zryta grafika. Jeszcze ten wątek z Adanosem... "Bronas... jestem twoim ojcem" xD Zapewne chciałeś dodać tej opowieści trochę epickości, ale chyba się trochę minąłeś z zamierzonym celem. Na dodatek te walki, jedno-dwu obrazkowe. Dobrze że już skończyłeś, bo nie wiem czy wytrzymałbym takie napięcie przez więcej części. Nic innego niż 1/10 nie mogę postawić.

PS. Jestem przeciw AntyBestsellerowi :P

Cavalorn 

Wysłany: 30-03-10, 20:45     

Najciekawsze jest to, że on najwyraźniej przeczytał wszystkie wasze komentarze o 1. części... i oto skutek. :P I że przyczepił się do Deatha, który właściwie go nie pojechał, w przeciwieństwie do innych. :P
Edek, nie wyszło ci. I czytaj, młoda foka, porady, bo twoja "kariera" komiksiarska będzie twoją kompletną plamą. I wziąłbyś, do cholery, pod uwagę to, co ci pisali w komentarzach, bo oni głupot nie piszą. Akurat czarna kreska jest tu najmniejszym problemem. POMYŚL, a nie upierasz się przy swoim.
Ocena opisowa wystarczy.

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

Kentis 
Najemnik

Wysłany: 30-03-10, 21:09     

Hahaha. Komiksu dawno tak złego nie widziałem. W pierwszym arkuszu krzywo obrazki. W drugim nieco lepiej. Porozciągane obrazki i ,,zabujca" powalają. Wow dostałem nowy armor (czy coś takiego). Ginie Adanos mu mówi, że jest jego synem, daje mu moc ten wyczuwa smoka zabija go, na luzie całą armię wroga. Zostaje bogiem. Ocena to 1/10. Nie dam 2/10 bo obraziłbym Kraksę, któremu dałem taką ocenę, a był od ciebie sporo lepszy.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Ostatnio zmieniony przez Kentis 31-03-10, 11:42, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 30-03-10, 21:22     

Ooo, stary. Ten arkusz jest 100x lepszy od pierwszego :D . Wszystkie zalety które pojawiły się w pierwszej części, jedynie się poprawiły. Przy okazji, fajnie ci wyszła ta teksturka oraz armia potworów. A przy okazji, ten zabójca... w życiu bym się nie domyślił, że to ten człowiek. Po raz kolejny mnie zaskoczyłeś. Trzymaj zasłużone 100(!)/10 ;)

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 31-03-10, 06:42     

Ooooo... A myślałem, że nigdy już nie przeczytam takiego komiksu...

Pierwszy arkusz złe obrazki, krzywe eeee... Właściwie to nie było (kurde jak to się nazywało...) kresek między obrazkami (:D Niech ktoś mi powie jak to się nazywa na PW)
Drugi Arkusz też powalający na kolana, ten twój ,,zabujca" ludzieee, jak można popełnić ten sam błąd w całym komiksie? Nie mogłem znieść, że nad głowami NPC'ów były ich nazwy (i to w dwóch arkuszach xD ), co tu można jeszcze dopowiedzieć, oprócz tego, że poprawiłeś nieco obrazki.

Moja ocena to 1/10 (Gz)

kubisa 

Monet: 4

Wysłany: 31-03-10, 11:02     

Emmm... czekaj, czekaj XD Muszę powstrzymać atak śmiechu XD Już. Jakbym miał określić komiks jednym słowem to bym powiedział... chyba "P*****ństwo" :] Zaczynając od fabuły. Krw mać, co to jest? To może od początku. "Bronas jest farmerem na farmie Akila" - brzydko brzmi. "Bronas! chodź tu!" - powinno być "Bronas! Chodź tu!". Poza tym ten Akil sam do niego szedł :> "O co chodzi???" - zaburzenia osobowości czy co? "Zle pracujesz! Zbierasz za mało kukurydzy! Przykro mi ale musze cie zwolnić" - źle. Powinno być "?le pracujesz! Zbierasz za mało kukurydzy! Przykro mi, ale muszę Cie zwolnić." "Nikt mnie nie będzie obrażał! Zginiesz za to gnido!" - WTF? Ale mi obrażanie, zwolnili wujka Bronka i tyle. Znowu zaburzenia osobowości? "Co ty czynisz??" - Staje bez obrony, pięknie.
"AAAAaaa" - "OMG ROTFLLOL", to po prostu było śmieszne XD "cóż ja uczyniłem? Nie moge z tym zyć Uceikam stąd!" - ?le. "Cóż ja uczyniłem? Nie mogę z tym żyć! Uciekam stąd!". Obrazek nr 8 - miał UCIEKAĆ czy zabijać? Reszta zdań w arkuszu jest... nienormalna. A tu jakieś "stuje", a tam "zabujcy". Twoją ortografię określę tak: trzecia klasa. "Zabujce" zrozumiem, takich słów nie uczą w szkołach. Jak masz problemy ze stawianiem przecinków, poszukaj w szkołach lub na internecie. Czas na wykonanie komiksu. Jest kiepsko... obrazki nierówne, jakość ohydna. Komiks zapewne robiłeś, aby tylko mieć. Smutne, ale prawdziwe... za pierwszy arkusz dostaniesz 1/10
Drugi arkusz... to samo: syf, burdel i kupa. Patrząc na pierwszy obrazek pomyślałem "Mam dość". Ale jak już się zabrałem za ocenianie, musiałem przeczytać. Pierwszy obrazek przedstawia jakiegoś "zabujce" i "palladyna". "aaaaaaaaaaaaa" Paladyna pięknie wygląda. "Nendzny" - XD Jeśli zamierzasz robić komiksy: TDES i porady krw mać. Może by tak play_ani? No właśnie... To co było na dole arkusza... brak komentarza. Deadth nawet Cie nie pojechał. Nieładnie wampirku, nieładnie. No i masz 1/10.
Loris chce na urodziny nowe łożysko.

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 31-03-10, 11:35     

Kurcze, jakbyś nie umiał wywnioskowywać z tego co inni napisali na temat pierwszego arkusza. Szczerze mówiąc to druga część jest 100 razy gorsza od poprzedniej.

Fabuła: chyba jednak stwierdziłem że robisz sobie jaja. Podejrzewam, że masz 12 lat, a fabuła przypomina jakby wymyślił ją 6 lat. Nie ma głównego wątka, ale jest niesamowity zwrot akcji. Nagle okazuje się, że jest synem boga. Szczerze mówiąc to raczej tym "zabujcą" powinien być Bronas. Przecież zabił: farmera, zabujce oraz dwóch strażników. (0/10). :evil:

Wykonanie: znowu te same błędy podniesione do potęgi n-tej. Najgorsze co mogłeś zrobić to ta szata z głową szkieleta. (0/10). :evil:

Teksty: te same i jeszcze sporo nowych błędów. Teksty też są dziecinne. (0/10). :evil:

Podsumowując: DN0/10. :evil:

Eskel 

Wysłany: 31-03-10, 12:06     

No sorry, ale ten komiks to jeden wielki żart. XD Nigdy się tak nie uśmiałem jak terz, czytając ten komiks. XD Fabuła która jest eee może krótko, w tym komiksie nie ma fabuły. Powalił mnie tekst "Bronas... jestem twoim ojcem" Wykonanie to jedna wielka tragedia, szata z twarzą kościotrupa to koszmar, brak TDES. A teksty są strasznie słabe, błąd na błędzie. Niestety, ale mogę tu wystawić tylko: 0.5/10 0.5 pkta dostajesz za to że mnie rozbawiłeś XD

Amen. xD

lordwik 

Wysłany: 31-03-10, 12:07     

Za drugi arkusz od razu mogę wystawić 0/10.
Myślę że jeszcze trochę i będziesz następcą pro-komiksa.
Drugi arkusz tak jak pierwszy jest totalnie do dupy.
A teraz informacja do wszystkich: nie piszcie mu postów z ironią bo on nie wie co to jest i myśli że na serio dajecie mu wysokie oceny.
Szczerze mówiąc powiem że uważam iż edw@rd_98 powinen dostać ostrzeżenie za takie zaśmiecanie forum.

Razvay 

Wysłany: 01-04-10, 14:24     

lol. ten ,,komiks'' (Czy da się TO tak nazwać?) to jakiś żart:
-Chcę być strażnikiem!
-OK, oto zbroja i miecz.
Omg... A o blędach ortograficznych i braku TDES to już nie wspomne :roll: .
a fabua okropnie chaotyczna! -Chodź tu! zwalniam cię!
-Łaaaa! nie obrażaj mnie! giń maszkaro!
A dalej już tylko podobne noobostwo.
Oceniać nie trzeba.

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 02-04-10, 10:50     

Dobra, umieszczam Bronasa żebyście mogli sobie ocenić czy jest przekonujący xD A tymczasem napiszę parę ciekawostek.

1. Dlaczego Bronas? No cóż... chciałem żeby imię wydawało się jednocześnie głupie i żeby była też widoczna próba zrobienia jakiegoś epickiego, poważnego, fantastycznego imienia :D

2. Scena z zabójcą to nawiązanie do jednego z komiksów który kiedyś zapowiadałem, ale zrobiłem tylko dwie części których nie ujawniłem :D

3. Scena z synem Adanosa? Oczywiście, nawiązanie do Gwiezdnych Wojen, gdy Vader mówi do Luke'a "Jestem twoim ojcem"

4. Zaklęcie które wymawia Adanos to kilka przerobionych pojęć z architektury :D Są to kolejno - Rustyka, Kuros, Kaseton, Epitafium, Tempetto i Palazzo.

5. Mroczny pancerz Bronasa to nieudana próba stworzenia płaszcza Śmierci. Wyglądało beznadziejnie więc uznałem że będzie pasowało do komiksu xD

6. Scena ze smokiem to nawiązanie do mojego pierwszego komiksu Obrona Khorinis którego do dziś się wstydzę :D

7. Kolejne zaklęcie, tym razem wypowiedziane przez Bronasa. Podobnie jak w poprzednim, nazwy i pojęcia z architektury :D Portyk, Antwerpia, Villa Rotonda, Pałac Dożów, Redentore i Ruccelai :)

8. Czarna krecha przez cały długi arkusz to naprawdę przypadek xD

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 02-04-10, 16:44     

A gdzie 'Kilka ładnych ujęć, które udało ci się cyknąć podczas robienia komiksu'?
Bez tego Twoja praca jest pusta :/

Cavalorn 

Wysłany: 18-04-10, 11:03     

Ktoś (może to ty?) na Shout-Boksie dawał link do jakiegoś forum, gdzie był ten komiks i nie był tak strasznie oceniany... tamto też ukartowałeś, czy naprawdę komentujący byli tacy niewybredni? :P
Gratuluję żartu. :)

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

Odpowiedz do tematu