Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Wiedźmin ZAKOńCZONY
Autor Wiadomość
Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 29-03-08, 00:25   WiedĽmin ZAKOńCZONY  

Mój pierwszy niebadziewny komiks który skończyłem w 100% ;) Oparty na opowiadaniu A. Sapkowskiego pod tym samym tytułem. UWAGA! Fabuła nie jest moja, to prawda, dlatego nie musicie jej oceniać. Ale TEKSTY (nie licząc pierwszego arkusza) są stworzone przeze mnie, miejscami opartę o te z książki. Dobra, kończę przemowę i zapraszam do czytania ;)

| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 28-10-08, 15:04, w całości zmieniany 12 razy  

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 29-03-08, 08:00     

Powiem ci tak Pumo komiks jest bardzo ciekawy ale niestety są nierówne obrazki i dlatego dostaniesz 9\10.(gdyby równe obrazki było by 10).

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Siwy_PL

Wysłany: 29-03-08, 08:00     

No podziwiam cię że robisz komiks o wiedźminie :) Musiałś dobrze przeczytac książkę
Plusy:
Grafika
Dobra operacja kamerą
Dobre teksty ,nie żauważyłem żadnych większych błędów
Minusy:
Mógł byś postarac się z tą waką

8) Dam ci 9,5/10 :wink:

Pzdr. :D

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Ostatnio zmieniony przez Siwy_PL 29-03-08, 09:19, w całości zmieniany 1 raz  

Mazak 

Medale: 1

Wysłany: 29-03-08, 09:14     

ŚWIETNIE. Obrazki troszkę nierówne ale tu mi to nie przeszkadza . Fabuły się nie ocenia, bo z opowiadania jest. Screeny naprawdę dobre, lecz zauważyłem jedna literówkę. Mianowicie : ROZWALE zamiast ROZWALę :wink: Rób dalej/ JUż się domyślam co będzie na pierwszych obrazkach w 2 części XD w grze chyba to było :twisted:

9\10

Pozdro
Maazte

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 29-03-08, 09:57     

Naprawdę fajne...tylko mogłeś pokazać jak walczy z tym drągalem. Reszta ok...ten rozjaśniony obrazek był ŚWIETNY! Ale niestety szara czcionka jest momentami nieczytelna i fabuła, mogłeś sam coś wymyślić..trochę nie lubię jak ktoś tak zrzyna z książki :roll: . Masz 8/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 29-03-08, 10:39     

Starałem się zachować klimat książki dlatego nie pokazałem walki z drągalem :P Mógłbym spróbować dorzucić coś od siebie chociaż sam nie wiem jak to by pasowało.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 29-03-08, 11:33, w całości zmieniany 2 razy  

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 29-03-08, 10:54     

No, no, brawa dla ciebie Pumo! Zachowałeś klimat z książki, z tego co pamiętam, to będzie strzyga pod koniec? Ciekawe, jakiego potwora wybrałeś do roli strzygi... Ale na razie extra, nic innego jak 10/10.

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 29-03-08, 11:27     

PIęKNE! CZUŁEM SIę JAKBYM CZYTAŁ KSI!?Kę!
Fabuła - Oczywiście 10/10 - mimo, że sam jej nie wymyślałeś, to Sapkowski zrobił to genialnie za ciebie :P 10/10.
Teksty - Teksty, oprócz początku, są wzięte z opowiadania, a jak wiadomo, Sapkowski jest mistrzem dialogów ;) 10/10.
Wykonanie - Rewelacyjne! Obrazki nie są równe, ale mi to wcale nie przeszkadza! Piękne rozjaśnienie, tylko wybrałbym inny miecz dla Wieśka ;) Ale oczywiście 10/10!
Moja ocena: Jestem tym komiksem wprost oczarowany. Nie ma dla niego innej oceny niż 10!
PS. Chyba pierwsza dziesiątka, gdy oceniam surowo ;)

KERTH: Strzygą chyba będzie szkielet cieniostwora ;) A dalsze wydarzenia znam... ;) I wiesz co ci powiem? Nie zmieniaj fabuły! :)

LEGENDA

Farvan

Wysłany: 29-03-08, 11:36     

Spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak wypadł nie źle. Trochę tak głupio czytać jak już wie się co się stanie ;) Teksty do końca zerżnięte z Wiedźmina, i to właśnie mi najbardziej nie pasowało, wolałbym żebyś dodał coś od siebie. Obrazki trochę takie za bardzo przybliżone (widać te wszystkie brzydkie rzeczy w Gothic'u), jednak ten screen z oświetleniem był niezły. Trochę brakowało tych fajniejszych słów Sapkowskiego, mogłeś użyć tych kilku fajniejszych, jednak i tak widzę, że zostały one trochę użyte. I moim zdaniem troszeczkę za duże screeny, czasami musiałem przesuwać suwakiem żeby obejrzeć w pełni screena. Mam nadzieje, że w następnych częściach dorzucisz coś od siebie, proponowałbym jakiś mały zwrot akcji, taki jakiego nie było w książce, bo taka oklepana fabuła nie przyciąga zbytnio. Ocena: 7/10

Ps. Czytając niedawno porazkolejny Witchera, od razu ta akcja skojarzyła mi się właśnie z tą karczmą, i tak jakoś wszystkie inne lokacje kojarzyły mi się z światem Gothic'a :)

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 29-03-08, 11:37     

No niezłe, niezłe, szczególnie straż z pałkami XD
większych błedów niewidze więc dam 10/10 czekam na kolejną częśc :)

GornZGornowni

Wysłany: 29-03-08, 11:47     

mam pytanie jak zrobiles ze ma miecz dwuręczny na plecach i jedno reczny na pasie a ocena 5/10

Beliar

Wysłany: 29-03-08, 11:55     

To jest niesamowite :!: Niestety nie czytałem książki więc nie mam porównania. Ale jak dla mnie, to jest jak prawdziwy komiks tzn. Są okrągłe dymki, nie obrazki nie są równe i czasem są po dwa w wierszu, na kilku obrazkach nie ma żadnego napisu. Po prostu miód. Klimat boski człowieku 11/10 dostajesz :!:

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 29-03-08, 12:13     

No komiks ładny, świetna fabuła, ale szkoda, że to nie twoje opowiadanie, jakbyś sam coś takiego wymyślił i tak porządnie wykreował. Byłbyś prawdziwym mistrzem. Szkoda jednak, że to na podstawie opowiadania Sapkowskiego. Ale i tak nie będę na to zwracał uwagi przy ocenie. Bo ładnie to ukazałeś w Gothicu. Zazwyczaj nierówne obrazki nieładnie się prezentują jednak takie jak ty żeś zaprezentował wyglądają przecudnie.

Fabuła – 7!/6
Grafika – 6/6 – Szkoda tylko ze obdzielasz obrazki czerwoną linią,
Teksty – 7!/6 – Większości a może i nawet wszystkie na podstawie ksiązki. Ale dobrze że przepisałeś bez błędów :D

Ocena ogólna – 7/6 :wink:

Xardas80

Monet: 1

Wysłany: 29-03-08, 12:34     

no no no, Pumo, tego się spodziewałem ;) komiks jest po prostu CUDNY! Książki nie czytałem (:(), ale powiem ci, że fabuła wciąga :D . No cóż, daję ci 10/10 i nie wiem co by tu jeszcze napisać... hmm... PUMO MA MIEć DZIAŁ KOMIKSOWY!

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 01-04-08, 09:18     

Niestety mam złą wiadomość dla tych którym komiks się spodobał. Muszę wstrzymać prace. Na razie nie mówię że projekt upadł, to się okaże za pare dni. Ale niestety nie mogę go dokończyć :(

Pewnie i tak się nikt nie nabrał na ten żart no ale trudno. Prima aprilis!

Ostatnio zmieniony przez Pumo 02-04-08, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 01-04-08, 12:51     

Jak dla mnie jest bardzo dobrze. Obrazki nie są takiej samej wielkości, ale tu jakoś to nie przeższkadza. No i jest jeszcze za ciemno. Dobra daje ocenę. 9/10. Jest dobrze ale może być lepiej

Donavan

Wysłany: 01-04-08, 13:05     

komiks bardzo dobry, klimat z książki jest ale jakoś...tak...czegoś mi tu brakuje :D nie wiem czego ale czegoś brak i za to coś dostajesz 8/10

DarkHallow

Wysłany: 06-04-08, 15:41     

Nie wierze własnym oczom!
To najlepszy komiks jaki czytałem od dawna.
MASZ TALENT PUMO! Gorąco oczekuję następnego odcinka.
Te nierwne obrazki wcale nie przeszkadzają.
10/10

+Tożsamość cz.I (100%),
+Tożsamość cz.II:Rzeź (100%),

Aktualnie robione:
Tożsamość cz.III: Bunt (10%)

Prace nad Tożsamość cz.III: Bunt:
Fabuła: [50%]
Screeny: [1%]
Montaż: [1%]

Piszę poprawnie po polsku
.

Chcesz żebym ocenił twój komiks? Pisz na PW!

Kałasznikow 

Wysłany: 08-04-08, 14:02     

Naprwde ŚWIETNY komiks. Dawno już takiego dobrego nie czytałem szkoda ż enie było walki ale i tak komiks super! oczywiście że 10/10 A i tobie serio przydałby sie własny dział :wink:

Regis_Osso 

Wysłany: 17-04-08, 16:00     

Całkiem fajnie... zekranizowane? Ukazane, to lepiej pasuje. 8/10 w związku z tym. Tylko nie wiem czy mogłeś napisać na dole "by Pumo". W końcu "większość" ściągnąłeś z pierwszego opowiadania pierwszego tomu "Ostatnie ?yczenie". Tak czy inaczej ujęcia są bardzo dobre. Bo fabuły i tekstów nie będę oceniać (nie ma takiej miary). Ucieszył bym się gdybyś dał następne części.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "

Chrzest Ognia

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 25-04-08, 18:48     

Nie jest źle na pewno :lol: Nierówne obrazki, nie pokazana walka z tymi trzema. Bardzo spodobał mi się ten obrazek pojaśniony :) Ogólnie, wiedziałeś co i gdzie uchwycić kamerą, więc ocena to 8/10.

Danek000

Wysłany: 03-05-08, 21:11     

Twoje wykonanie jest bardzo dobre, teksty też, ale nie muszę mówic dlaczego ;) literówek chyba żadnych(albo ja ich nie widzę). Mimo że wiem dokładnie co sie później stanie to i tak chcę obejrzeć finałową walkę z twojej perspektywy ;) . 10/10, 100/100 albo 6/6- jak wolisz ;)

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 04-05-08, 08:06     

Wow!!! mnie się podoba :D bez sastrzeżeń ja tam 10/10 czekam na następną cz ale jeden minus:że niemog doczekać się kolejnej cz :twisted:

Ciekos 

Warn: 1/4

Wysłany: 04-05-08, 11:01     

Coś mi tu śmierdzi pierwszą częścią sagi. Jeśli się nie mylę to pt. Miecz Przeznaczenia. No a co do komiksu to wszystko git, ale dziwnie wyglądają szyldy od knajp. 9/10
I pytanko jakiego to on użył znaku bo nie mogę skojarzyć

Ostatnio zmieniony przez Ciekos 21-09-08, 16:15, w całości zmieniany 2 razy  

HunterBots19

Wysłany: 04-05-08, 12:48     

Bardzo dobrze zrobione, chociaż miecz Geralta mi nie pasuje.
Wziąłbyś raczej jakiś prosty miecz.
Ogólnie wszystko jest w porządku.Rób dalej bo widać że masz talent :)
Może byś wymyślił jakąś akcję własną.
Daje 5+/6 bo nie jest idealny ale i tak zachęcam cię zebyś robił dalej ;)

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 04-05-08, 16:35     

Ciekos: to chyba znak Aard jest i nie śmierdzi "Mieczem Przeznaczenia" tylko "Ostatnim ?yczeniem". ;)

LEGENDA

Kamilzot 

Wysłany: 24-05-08, 17:51     

To jest bezna..... doskonałe. Normalnie komiks jest najlepszy na świecie. Wszystko mistrzowskie. Chyba dam 10/10. Albo nie...lepiej 10000000/10.
Oooo, tak lepiej. Pumo to jest mistrzostwo.

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 24-05-08, 18:36     

Dzięki za ocenę. Teraz możecie sobie przeczytać drugą część! Tylko nie oczekujcie zbyt wiele. To po prostu rozmowa z Veleradem. Najlepiej będzie się to czytało tym którzy Wiedźmina nie czytali. ;)

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 24-05-08, 18:45     

No miło się czyta:
Fabuła - to tylko rozmowa, ale wiem, że wiedzmin jest ogółem ciekawy 10\10.
Teksty - nie znalazłem ortów (szkoda XD) 10\10.
Wykonanie - widze, że się postarałeś 10\10.
Ocena ogólna: 10

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Ostatnio zmieniony przez Bartek 120 24-05-08, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 24-05-08, 18:48     

Ale fajnie się czyta. I ten klimat. Dobrze, że nie czytałem wiedźmina bo teraz to fajnie mi się to czyta. Teksty oczywiście idealne i bezbłędne. No co tu się rozpisywać jest Super 10/10

Odpowiedz do tematu