Mój pierwszy niebadziewny komiks który skończyłem w 100% Oparty na opowiadaniu A. Sapkowskiego pod tym samym tytułem. UWAGA! Fabuła nie jest moja, to prawda, dlatego nie musicie jej oceniać. Ale TEKSTY (nie licząc pierwszego arkusza) są stworzone przeze mnie, miejscami opartę o te z książki. Dobra, kończę przemowę i zapraszam do czytania
No podziwiam cię że robisz komiks o wiedźminie Musiałś dobrze przeczytac książkę
Plusy:
Grafika
Dobra operacja kamerą
Dobre teksty ,nie żauważyłem żadnych większych błędów
Minusy:
Mógł byś postarac się z tą waką
Dam ci 9,5/10
Pzdr.
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
ŚWIETNIE. Obrazki troszkę nierówne ale tu mi to nie przeszkadza . Fabuły się nie ocenia, bo z opowiadania jest. Screeny naprawdę dobre, lecz zauważyłem jedna literówkę. Mianowicie : ROZWALE zamiast ROZWALę Rób dalej/ JUż się domyślam co będzie na pierwszych obrazkach w 2 części XD w grze chyba to było
9\10
Pozdro
Maazte
_________________ To twoja walka ,to twoje życie. Nigdy na dnie , zawsze na szczycie !
Naprawdę fajne...tylko mogłeś pokazać jak walczy z tym drągalem. Reszta ok...ten rozjaśniony obrazek był ŚWIETNY! Ale niestety szara czcionka jest momentami nieczytelna i fabuła, mogłeś sam coś wymyślić..trochę nie lubię jak ktoś tak zrzyna z książki . Masz 8/10.
Starałem się zachować klimat książki dlatego nie pokazałem walki z drągalem Mógłbym spróbować dorzucić coś od siebie chociaż sam nie wiem jak to by pasowało.
No, no, brawa dla ciebie Pumo! Zachowałeś klimat z książki, z tego co pamiętam, to będzie strzyga pod koniec? Ciekawe, jakiego potwora wybrałeś do roli strzygi... Ale na razie extra, nic innego jak 10/10.
PIęKNE! CZUŁEM SIę JAKBYM CZYTAŁ KSI!?Kę!
Fabuła - Oczywiście 10/10 - mimo, że sam jej nie wymyślałeś, to Sapkowski zrobił to genialnie za ciebie 10/10.
Teksty - Teksty, oprócz początku, są wzięte z opowiadania, a jak wiadomo, Sapkowski jest mistrzem dialogów 10/10.
Wykonanie - Rewelacyjne! Obrazki nie są równe, ale mi to wcale nie przeszkadza! Piękne rozjaśnienie, tylko wybrałbym inny miecz dla Wieśka Ale oczywiście 10/10!
Moja ocena: Jestem tym komiksem wprost oczarowany. Nie ma dla niego innej oceny niż 10!
PS. Chyba pierwsza dziesiątka, gdy oceniam surowo
KERTH: Strzygą chyba będzie szkielet cieniostwora A dalsze wydarzenia znam... I wiesz co ci powiem? Nie zmieniaj fabuły!
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak wypadł nie źle. Trochę tak głupio czytać jak już wie się co się stanie Teksty do końca zerżnięte z Wiedźmina, i to właśnie mi najbardziej nie pasowało, wolałbym żebyś dodał coś od siebie. Obrazki trochę takie za bardzo przybliżone (widać te wszystkie brzydkie rzeczy w Gothic'u), jednak ten screen z oświetleniem był niezły. Trochę brakowało tych fajniejszych słów Sapkowskiego, mogłeś użyć tych kilku fajniejszych, jednak i tak widzę, że zostały one trochę użyte. I moim zdaniem troszeczkę za duże screeny, czasami musiałem przesuwać suwakiem żeby obejrzeć w pełni screena. Mam nadzieje, że w następnych częściach dorzucisz coś od siebie, proponowałbym jakiś mały zwrot akcji, taki jakiego nie było w książce, bo taka oklepana fabuła nie przyciąga zbytnio. Ocena: 7/10
Ps. Czytając niedawno porazkolejny Witchera, od razu ta akcja skojarzyła mi się właśnie z tą karczmą, i tak jakoś wszystkie inne lokacje kojarzyły mi się z światem Gothic'a
mam pytanie jak zrobiles ze ma miecz dwuręczny na plecach i jedno reczny na pasie a ocena 5/10
Beliar
Wysłany: 29-03-08, 11:55
To jest niesamowite Niestety nie czytałem książki więc nie mam porównania. Ale jak dla mnie, to jest jak prawdziwy komiks tzn. Są okrągłe dymki, nie obrazki nie są równe i czasem są po dwa w wierszu, na kilku obrazkach nie ma żadnego napisu. Po prostu miód. Klimat boski człowieku 11/10 dostajesz
No komiks ładny, świetna fabuła, ale szkoda, że to nie twoje opowiadanie, jakbyś sam coś takiego wymyślił i tak porządnie wykreował. Byłbyś prawdziwym mistrzem. Szkoda jednak, że to na podstawie opowiadania Sapkowskiego. Ale i tak nie będę na to zwracał uwagi przy ocenie. Bo ładnie to ukazałeś w Gothicu. Zazwyczaj nierówne obrazki nieładnie się prezentują jednak takie jak ty żeś zaprezentował wyglądają przecudnie.
Fabuła – 7!/6
Grafika – 6/6 – Szkoda tylko ze obdzielasz obrazki czerwoną linią,
Teksty – 7!/6 – Większości a może i nawet wszystkie na podstawie ksiązki. Ale dobrze że przepisałeś bez błędów
Ocena ogólna – 7/6
no no no, Pumo, tego się spodziewałem komiks jest po prostu CUDNY! Książki nie czytałem (:(), ale powiem ci, że fabuła wciąga . No cóż, daję ci 10/10 i nie wiem co by tu jeszcze napisać... hmm... PUMO MA MIEć DZIAŁ KOMIKSOWY!
Niestety mam złą wiadomość dla tych którym komiks się spodobał. Muszę wstrzymać prace. Na razie nie mówię że projekt upadł, to się okaże za pare dni. Ale niestety nie mogę go dokończyć
Pewnie i tak się nikt nie nabrał na ten żart no ale trudno. Prima aprilis!
Jak dla mnie jest bardzo dobrze. Obrazki nie są takiej samej wielkości, ale tu jakoś to nie przeższkadza. No i jest jeszcze za ciemno. Dobra daje ocenę. 9/10. Jest dobrze ale może być lepiej
Nie wierze własnym oczom!
To najlepszy komiks jaki czytałem od dawna.
MASZ TALENT PUMO! Gorąco oczekuję następnego odcinka.
Te nierwne obrazki wcale nie przeszkadzają.
10/10
Naprwde ŚWIETNY komiks. Dawno już takiego dobrego nie czytałem szkoda ż enie było walki ale i tak komiks super! oczywiście że 10/10 A i tobie serio przydałby sie własny dział
Całkiem fajnie... zekranizowane? Ukazane, to lepiej pasuje. 8/10 w związku z tym. Tylko nie wiem czy mogłeś napisać na dole "by Pumo". W końcu "większość" ściągnąłeś z pierwszego opowiadania pierwszego tomu "Ostatnie ?yczenie". Tak czy inaczej ujęcia są bardzo dobre. Bo fabuły i tekstów nie będę oceniać (nie ma takiej miary). Ucieszył bym się gdybyś dał następne części.
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
Nie jest źle na pewno Nierówne obrazki, nie pokazana walka z tymi trzema. Bardzo spodobał mi się ten obrazek pojaśniony Ogólnie, wiedziałeś co i gdzie uchwycić kamerą, więc ocena to 8/10.
Twoje wykonanie jest bardzo dobre, teksty też, ale nie muszę mówic dlaczego literówek chyba żadnych(albo ja ich nie widzę). Mimo że wiem dokładnie co sie później stanie to i tak chcę obejrzeć finałową walkę z twojej perspektywy . 10/10, 100/100 albo 6/6- jak wolisz
Coś mi tu śmierdzi pierwszą częścią sagi. Jeśli się nie mylę to pt. Miecz Przeznaczenia. No a co do komiksu to wszystko git, ale dziwnie wyglądają szyldy od knajp. 9/10
I pytanko jakiego to on użył znaku bo nie mogę skojarzyć
Ostatnio zmieniony przez Ciekos 21-09-08, 16:15, w całości zmieniany 2 razy
HunterBots19
Wysłany: 04-05-08, 12:48
Bardzo dobrze zrobione, chociaż miecz Geralta mi nie pasuje.
Wziąłbyś raczej jakiś prosty miecz.
Ogólnie wszystko jest w porządku.Rób dalej bo widać że masz talent
Może byś wymyślił jakąś akcję własną.
Daje 5+/6 bo nie jest idealny ale i tak zachęcam cię zebyś robił dalej
To jest bezna..... doskonałe. Normalnie komiks jest najlepszy na świecie. Wszystko mistrzowskie. Chyba dam 10/10. Albo nie...lepiej 10000000/10.
Oooo, tak lepiej. Pumo to jest mistrzostwo.
Dzięki za ocenę. Teraz możecie sobie przeczytać drugą część! Tylko nie oczekujcie zbyt wiele. To po prostu rozmowa z Veleradem. Najlepiej będzie się to czytało tym którzy Wiedźmina nie czytali.
No miło się czyta:
Fabuła - to tylko rozmowa, ale wiem, że wiedzmin jest ogółem ciekawy 10\10.
Teksty - nie znalazłem ortów (szkoda XD) 10\10.
Wykonanie - widze, że się postarałeś 10\10.
Ocena ogólna: 10
Ale fajnie się czyta. I ten klimat. Dobrze, że nie czytałem wiedźmina bo teraz to fajnie mi się to czyta. Teksty oczywiście idealne i bezbłędne. No co tu się rozpisywać jest Super 10/10