Jak w nazwie tematu mam pomysł aby robić grę, opartą na fabule danego komiksu.Pierwsze co mi przyszło namyśl do zrobienia to......Ojczyzna. Żart, pomyślcie sobie ile taka gra by ważyła. . A naprawdę chodzi mi o na przykład........
-Zakazane Sztolnie
Aktualnie rozpoczynam prace nad grą,, Zakazane sztolnie,,Oczywiście pierw potrzebuje zgody niezwykłemu twórcy Pbf,ów o Stalkerze i o Gothicu oraz autora komiksu Zakazane Sztolnie oraz wielu innych znanych tytułów komiksowych..Lestka.
Można tutaj podawać swoje propozycje co do komiksowych-gier.
"tajewmniczość"? Pomysł dobry? Czy to tak się pisało?
A tak poważnie to przede wszystkim odpuściłbym sobie komiksy o gościu co rozwala hordy beliara!
Ja ci daję zgodę na adaptację moich komiksów pomijając fakt że mam tylko 3 MK...
Nóż z ciemności byłby moim zdaniem podstawą tego projektu! Niestety wszyscy już wiedzą jak to się kończy...
Na twoim miejscu dogadałbym się z Chocolade na temat Srebrnego pióra!
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Hmm niezły pomysł ci powiem.
Może kiedyś sam bym się wziął za bohatera.
A polecam komiksy
Bohater 1-3
Francess & Clin , Kompania
Basket & Wigo .
czemu te komiksy
Bohater - poszukuje sposobu na zemstę, i żeby przejść do następnych lokacji wykonywał kilka zadań - gra akcji(z przygodówki to mało by miało).
Francess i Clin, Kompania - jak dobrze pamiętam , zadań tam mieli mnóstwo - gra przygodowo-akcji.
Basket & wigo. No cóż sposobów na podbicie nowego jorku jest także wiele, dało by się zrobić że co rozdział rozpoczynają od nowa podbój - gra przygodowa
A ja zaproponowałbym swoją najlepszą serię komiksów, czyli UA.
Czemu ? Własna baza wypadkowa czyli uniwerek. Jest sporo postaci z imionami. Można byłoby wymyśleć jakąś fabułę. Ba, można byłoby połączyć z światem Rysia Piksela i (jak brat się zgodzi) Pana X. Wtedy byłaby mieszanka wybuchowa Była by to gra przygodowa z wątkiem humorystycznym.
Problem w tym, że tak po prostu nie dałbym ci wolnej ręki do wymyślania fabuły i żartów (tu chodzi o dobry wizerunek moich pomysłów, na który sam musiałem zapracować ) Po drugie, nie wiem czy uda ci się zrobić zbroje w RPG Maker'ze szatę Ojca Dy-Rektora. Ale jak chcesz, możemy podyskutować na ten temat.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.