Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Komiks RPG Maker.
Autor Wiadomość
Tumbor 

Monet: 1

Wysłany: 07-07-10, 16:56   Komiks RPG Maker.  

Jak w nazwie tematu mam pomysł aby robić grę, opartą na fabule danego komiksu.Pierwsze co mi przyszło namyśl do zrobienia to......Ojczyzna. Żart, pomyślcie sobie ile taka gra by ważyła. :o :o :o . A naprawdę chodzi mi o na przykład........
-Zakazane Sztolnie
Aktualnie rozpoczynam prace nad grą,, Zakazane sztolnie,,Oczywiście pierw potrzebuje zgody niezwykłemu twórcy Pbf,ów o Stalkerze i o Gothicu oraz autora komiksu Zakazane Sztolnie oraz wielu innych znanych tytułów komiksowych..Lestka.
Można tutaj podawać swoje propozycje co do komiksowych-gier.

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 08-07-10, 09:32     

"tajewmniczość"? Pomysł dobry? Czy to tak się pisało?

A tak poważnie to przede wszystkim odpuściłbym sobie komiksy o gościu co rozwala hordy beliara!

Ja ci daję zgodę na adaptację moich komiksów pomijając fakt że mam tylko 3 MK...

Nóż z ciemności byłby moim zdaniem podstawą tego projektu! Niestety wszyscy już wiedzą jak to się kończy...

Na twoim miejscu dogadałbym się z Chocolade na temat Srebrnego pióra!
Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.

Kael'thas 
Władca Pustki

Monet: 9
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 08-07-10, 12:45     

Hmm niezły pomysł ci powiem.
Może kiedyś sam bym się wziął za bohatera.

A polecam komiksy
Bohater 1-3
Francess & Clin , Kompania
Basket & Wigo .
czemu te komiksy

Bohater - poszukuje sposobu na zemstę, i żeby przejść do następnych lokacji wykonywał kilka zadań - gra akcji(z przygodówki to mało by miało).

Francess i Clin, Kompania - jak dobrze pamiętam , zadań tam mieli mnóstwo - gra przygodowo-akcji.

Basket & wigo. No cóż sposobów na podbicie nowego jorku jest także wiele, dało by się zrobić że co rozdział rozpoczynają od nowa podbój - gra przygodowa xD

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 09-07-10, 10:03     

A ja zaproponowałbym swoją najlepszą serię komiksów, czyli UA.

Czemu ? Własna baza wypadkowa czyli uniwerek. Jest sporo postaci z imionami. Można byłoby wymyśleć jakąś fabułę. Ba, można byłoby połączyć z światem Rysia Piksela i (jak brat się zgodzi) Pana X. Wtedy byłaby mieszanka wybuchowa :D Była by to gra przygodowa z wątkiem humorystycznym.
Problem w tym, że tak po prostu nie dałbym ci wolnej ręki do wymyślania fabuły i żartów (tu chodzi o dobry wizerunek moich pomysłów, na który sam musiałem zapracować :P ) Po drugie, nie wiem czy uda ci się zrobić zbroje w RPG Maker'ze szatę Ojca Dy-Rektora. Ale jak chcesz, możemy podyskutować na ten temat.

Odpowiedz do tematu