Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
06-07-09, 16:06
Okładki...
Autor Wiadomość
MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 01-10-08, 17:49   Okładki...  

Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie to proszę osoby uprawnione aby przenieść temat gdzie jego miejsce.

Teraz pozwoliłem sobie stworzyć "okładkę" dla "Noża z Ciemności". Jak wam się podoba? Jeśli się spodoba będe robił więcej...

PS. Pozwoliłem sobie dodać na końcu najlepsze, moim zdaniem, komentarze.

PS2. Wersja PNG:

Ostatnio zmieniony przez MattiR 03-10-08, 16:55, w całości zmieniany 2 razy  

Cavalorn 

Wysłany: 01-10-08, 18:00     

Screen może i dobry, ale ma pewien drobny błąd, brzemienny w skutkach... ujawnia fabułę komiksu! Od razu wiadomo, kto jest mordercą. Z komiksu można się domyśleć, ale nie jest to dawane aż tak prosto z mostu.
Najlepiej zrób drugą okładkę, może coś z tego wyjdzie. I nie powinno być, moim skromnym zdaniem, komentarza Papcia, gdyż też jest tam drobniutkie co nieco o akcji.
Mimo to, naprawdę ciekawa okładka. :)

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 01-10-08, 18:03     

Dużo sobie pozwalasz XD XD XD
Okładka nie za dobra; nie wiem w ogóle po co do komiksu okładka :P Poza tym czerwone napisy zlewają się na niebieskim.

LEGENDA

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 01-10-08, 18:10     

Cavalorn zgadzam się z tobą w kwestii że okładka ujawnia mordercę.

Screen nie będę kłamał podoba mi się. Tylko jedna uwaga Diego jest podświetlony wiesz jak łatwo tego uniknąć mogłeś :?: Ustwiaasz sobie Diega potem wchodzisz w Bezia ustawiasz i jeśli Diego jest podświetlony to wchodzisz w Diega i wciskasz F6. No ale nie jestem do końca pewny czy tak jest, ale jak coś to masz mini poradę na następne Okładki. Aha i moim zdaniem autor powinien być na dole chyba w prawym dolnym rogu dokładnie... A tytuł w dobrym miejscu :!: Aha i ten granatowy po prawej za bardzo w oczy daje i psuje klimat. Najlepiej czarne tło i białe napisy albo jakoś.. No nie wiem byleby tak w oczy nie dawało. Moim zdaniem jest ok. Próbuj dalej XD Zobaczymy co z tego wyjdzie XD I pamiętaj nie ujawniaj za bardzo fabuły. Wiem, że to trudne ale skoro podjąłeś się tego musisz próbować, jak to mówią jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz XD

Rób następne, ciekaw jestem jak będą wyglądały okładki do moich komiksów XD

KZL Nie wiesz po co do komiksu okładka :?: Widać, że nigdy komiksu nie czytałeś...

KamilzLasu 

Wysłany: 01-10-08, 18:14     

Wiem, czytałem PRAWDZIWE komiksy. Ale przypuszczam, że NIKT z forum nie drukuje sobie komiksów, i nie sprzedaje ich w sklepach (też nie wypożycza XD) :P

LEGENDA

Doriansen 

Wysłany: 01-10-08, 18:21     

No. Ale nie do końca o to mi chodziło. Zauważ, że nasze komiksy bardzo się rozwinęły. Możliwe, że wkrótce graficznie będą dorównywały tym prawdziwym. A skoro dążymy do tego by te komiksy były takie jak prawdziwe można i okładkę zrobić. Jak to się mówi: "Co nas nie zabije to nas wzmocni" XD Więc dla mnie pomysł jak najbardziej trafny.

Pomyśl tylko można takie okładki porozsyłać po innych forach, na okładce byłby link do strony i nasze forum by trochę "urosło" XD Więc dla mnie pomysł jak najbardziej trafny :)

MattiR 
Gray Hat Pirate

Wysłany: 01-10-08, 18:27     

Faktycznie, pomyliłem się. Gdy będe mógł poprawię przód.

Ado'o 

Monet: 19

Wysłany: 03-10-08, 13:12     

Cóż...Przednia okładka zdradza mordercę co jest wielkim minusem. To tak samo jak wychodził komiks Gwiezdne Wojny: Nowa Nadzieja i by od razu na okładce ujawnili kim jest Darth Vader XD. No bez przesady. Dalej mamy w ogóle nieczytelne komentarze użytkowników które nie zostały wzięte w cudzysłów :evil: ! To jest w ogóle nie dopuszczalne. I nie wiem czy widziałeś jak wygląda okładka do komiksu? Bo ta mi bardziej przypomina do gry lub filmu. Nie będę oceniał bo chyba nie ma sensu.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

MattiR 
Gray Hat Pirate

Wysłany: 03-10-08, 16:14     

Zmieniłem tę okładkę. Teraz wygląda tak:

KamilzLasu 

Wysłany: 03-10-08, 16:17     

Nadal tła nie poprawiłeś :? Niebieski jest nieczytelny, ale okładka - wporzo! :P

LEGENDA

JakubcioPL 

Monet: 25
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 03-10-08, 16:24     

Po za tym nie zapisuj tego jako JPG, bo się robi takie okropne rozmycie przy literach, przez co wygląda to obrzydliwie.

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 03-10-08, 20:06     

Fajna sprawa z tymi okładkami, co prawda trochę marnie wykonanie (bo w Paincie), ale pomysł jest ciekawy. Byłoby lepiej abyś pokombinował z tym w Photoshopie lub Gimpie. Efekty byłby wtedy lepsze. Ocena 4/6. No dobra 5/6 bo zamieściłeś tam mój komentarz XD

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Berengar 

Monet: 4

Wysłany: 05-10-08, 15:10     

Oho? Tworzenie okładek? Spoko sprawa! :D Jak już jesteśmy przy "Nożu z ciemności" to pozwolę sobie dodać swoją okładkę. :wink:

MattiR 
Gray Hat Pirate

Wysłany: 05-10-08, 17:35     

Spoko okładka Berengar. Teraz jestem ciekaw opinii samego Piotra w tejże sprawie.

Berengar 

Wysłany: 05-10-08, 18:21     

Dziękuję. Prawdę mówiąc to planuję więcej okładek. :wink: Dla odmiany wezmę na celownik jakieś inne tytuły. Ich twórcy chyba nie będą mieli nic przeciwko?

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 05-10-08, 18:27     

Ja nie mam nic przeciwko !!! (wiem że nie o mnie chodziło ale lubie sie wtryniać XD)

A co do okładek MattiR11`a:
-Nie zachęcają do komiksu, który jest świetny...
-Jak już wiadomo, ukazują, kto jest mordercą...
-Daję za obie (bo jak dla mnie to są jednakowego poziomu) 5/10 :)

A co do okładki Berengara:
-Świetna jest !!! Myślę, że Piotr by sobie lepszej nie wymyślił ;)
-Oczywicha 10/10 :)

Berengar 

Wysłany: 05-10-08, 19:33     

Kolejna okładka. :wink:

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 05-10-08, 19:40     

Ojć, ta już nieco mniej mi się podoba... Jakaś taka... Za dużo czerwonego mi się zdaje :wink:
Daję za tą 8/10 :)

Ado'o 

Monet: 19

Wysłany: 06-10-08, 13:23     

A moim zdaniem do "Łowcy Nagród" jest dużo lepsza okładka niż do "Noża z Ciemności 2". W tej drugiej Werter stoi i się lampi...mnie taka okładka nie przyciągnęłaby. "Łowca Nagród" zaś...No świetna jest! Ja bym ją zrobił nieco inaczej, ale wygląda bardzo fajnie :D . Jak kiedyś zainstaluję G2: NK to Ci pokażę jak bym to zrobił ;) . No to jak temat ma się tak rozrosnąć to ocenię dotychczasowe okładki...
MattiR11 teksty są nieczytelne, a sam obrazek nie wzbudza większego zainteresowania. 5/10.
Berengar
"Nóż z Ciemności 2" Mi się za bardzo nie podoba. Zresztą opinię pisałem wyżej 6/10.
"Łowca Nagród" 9/10 ;) . Świetny klimat panuje na obrazku ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Dartam 

Wysłany: 06-10-08, 14:01     

Berengar okładka jest świetna, jednak tylko graficznie, jakbyś mógł zrobić takiego typu jak zrobił to MattiR to byłoby super, bo ta twoja to taki jakby plakat niż okładka. Ale wykonanie jest niezłe i za to dostaniesz 5-/6 :)

Berengar 

Wysłany: 06-10-08, 14:12     

Hm, w zasadzie to nie do końca się z tobą zgadzam mości Dartamie. :) Okładka komiksu zawsze wydawałami się jednym obrazkiem z jakimś konkretnym tytułem. MattiR11 robi coś na kształt ogłoszenia, albo bilbordu zachęcającego do przeczytania komiksu.

Ps: MattiR11, zapisuj w formacie PNG. Nie będą wychodzić rozmazane litery. :wink:

Dartam 

Wysłany: 06-10-08, 14:22     

Berengar the witcher napisał/a:
MattiR11 robi coś na kształt ogłoszenia, albo bilbordu zachęcającego do przeczytania komiksu

MattiR raczej robił to na kształt okładki od pudełka z grą. W każdym razie tak to wygląda. :)

Berengar 

Wysłany: 06-10-08, 14:29     

Aha... O takie okładki ci chodziło. Nie zrozumieliśmy się. :D

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 06-10-08, 20:33     

No ciekawy pomysł macie :) Ale przejdę do oceny :P
1.Okładka MR11:
A.Tragedia to niebieskie tło, okropne, popraw to jak chcesz mieć ocenę większą od 4/10 (ode mnie :P ), reszta jest OK tylko, tak troszkę krwi mogłeś na podłodze zrobić :P Dam -3/10 bo niebieskie tło psuje efekt :|
2.Okładki Berengara:
A.Dla mnie tytuł powinien być bardziej wyeksponowany (to samo tyczy się i drugiej), bo samo zdjęcie przysłania wszystko inne, oraz Werter stoi takkk... no dziwnie, mógłby być w innej pozie :/ Okładka na 5/10
B.Tu jest super tylko ten tytuł mógłby być ciut większy, ale tylko troszeczkę, reszta to same plusy i jest 8/10 :)
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Doriansen 

Wysłany: 06-10-08, 20:51     

Berengar TAK :!: Właśnie o takie coś chodziło :!: Okładki fantastyczne :!: Ne nie wiem Co powiedzieć. Dokładnie tak sobie wyobrażałem okładki do naszych komiksów. Zrób proszę jakąś okładkę do mojego komiksu XD

Berengar 

Wysłany: 07-10-08, 14:44     

Widzisz Doriasen... Chętnie bym okładkę zrobił... Ale jest mały problem. :? Nia mam zainstalowanego Gothica 1, a płytkę znowu pożyczyłem. Mogę zrobić za jakiś czas, albo użyć do tego screena z Gothica 2. Mógłbym tak zrobić?

Dartam 

Wysłany: 10-10-08, 16:45     

A tutaj moja okładka, komiksu Frances i Clin. :wink:

(Kliknijcie na obrazek by go powiększyć)

Całość wykonana w Photoshopie. :)

Danek000

Wysłany: 10-10-08, 17:01     

Ta okładka rządzi xD . Tylko to jest chyba pudełko od gry, i zrób jakieś lepsze tło- będzie git.

KamilzLasu 

Wysłany: 10-10-08, 17:15     

O lol XD Prawie jak Gothic 3 - prawie robi nie tak wielką różnicę XD Wymiatasz DartMan :D

LEGENDA

Kuba1 

Monet: 3

Wysłany: 10-10-08, 18:25     

Zgadzam się z KzL wymiatasz Dartam , nie przesadzajcie że to jest takie samo jak g3 , bo to pudełko jest o wiele lepsze!!

Odpowiedz do tematu