Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Profil postaci RPG
Autor Wiadomość
timex550 

Monet: 15

Wysłany: 09-03-10, 19:27   Profil postaci RPG  

To jest profil postaci z mojego forum RPG (nie podam linku, jest to niezgodne z regulaminem xD ). Jest to mój pierwszy obszerny profil postaci RPG. Ale proszę, zwróćcie uwagę na to, że pisałem go ponad rok temu, a od tego czasu nabrałem doświadczenia, więc, gdzybym pisał go teraz, pewnie byłby lepszy. W każdym rozie zapraszam do czytania i poprosze o oceny (wszystkie).

Było lato, zaczynała się przerwa od nauki na kontynencie. Młodzież ludzi i niziołków już przestała uczęszczać do akademii. Ale tam gdzie żyją okrowie nie może być przerwy, cały rok trenują i ćwiczą walkę. Nie uczą się etykiety i pisania. Szkolą się by zabijać, grabić i niszczyć wszystko co napotkają. Ale jeden z nich nie chciał takiego losu. Chciał samemu o decydować o sobie. I postanowił uciec. Udało mu się. Zbiegł pod koniec szkolenia walki dwuręcznym toporem. Uciekając zabrał ze zbrojowni najlepszy pancerz i najostrzejszy topór. I zaczął swoją tułaczkę po świecie. Miał zamiar dotrzeć do królestwa ludzi i tam rozpocząć naukę w Akademii Walki. Jednak droga do cywilizowanego świata nie była łatwa. W czasie podróży zaciągnął się do band rzezimieszków. W jednej z nich nazywali go Gorand. I takie imię nasi po dziś dzień.
Gdy był w krainie niziołków łapał przestępców i likwidował bandy za pieniądze, ale nigdy nie zgadzał się na proponowaną cenę. Zawsze chciał więcej. Stąd jego przydomek - Chytry.
Kiedy wreszcie przybył do królestwa ludzi, nie przypominał już zwykłego orka. Jego skóra zmieniła się i przybrała kolor zielonokremowy. Rysy twarzy też przypominały już bardziej człowieka niż orka. Zamiszkał w stolicy i przeszedł szkolenie w wymażonej akademii.
Początkowo ludzie traktowali go jak intruza, ale z czasem to minęło, stał się szanowanym obywatelem.
Po 5 latach życia w mieści, gdzie pracował jako instruktor walki w Akademii Wojskowej, przeprowadził się na obrzeża by tam zasmakować przygód.
Teraz, Gorand Chytry, jest najemnikiem, pracującym za pieniądze. Nosi ciężką płytową zbroję i biegle posługuje się dwuręcznym torprem. Jeżdzi po wsiach i miastach szukając pracy, a jego motto brzmi: "Masz problem, wynajmij Goranda". Lubi pracować sam. Jego czoło szpeci blizna, która została po walce z Czarnym Ogrem, kiedy ten uderzył go swoją kolczastą maczugą.
Gorand ma sławę zabójcy Zielonego Smoka ze Wzgórz Toden i likwidatora bandy dezerterów z Alapińskiej armii. Zajął się także pokonaniem Nieumarłego Jory z Nekropolii Koren, za co dostał z resztą pokażną sumę w złocie i odznaczenie Czempiona Wzgórz.

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 09-03-10, 19:39     

Hmm (ivonowe haememem). Krótkie zdania. Część kropek mógłbyś zastąpić przecinkami. I napisz w edycji, że to ork, ktoś kto cię nie zna się nie domyśli. Historia ładna (aczkolwiek brakuje fragmentu o rycerzu idącym z nim do miasta jaszczuroludzi [tylko timex to zrozumie]). Trochę chaotyczny początek. Ogółem 8-/10 (ciesz się).

P.S. Witamy na forum ;)

P.S.2 Wrzucę swoją postać, jak mi się zachce.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Odpowiedz do tematu