Gra tworzona w rpg maker vx ale nie ma nic związanego z grą rpg.
Jest to gra logiczno-zręcznościowa. By przejść na kolejne piętra musicie przejść różne wyzwania na danym piętrze. Na razie nie mam zbytnio pomysłu na większą fabułę do tej gry, ale myślę że może udało by się jakoś wcisnąć was tam , w grze będziemy sterować 4 postaciami , ale nie wiem jeszcze jak je zamieniać by daną się ruszało
Wieża weny przedstawia losy 4 bohaterów, którzy chcą zdobyć odrobinę weny do swoich prac, w archiwach gk odnajdują wzmiankę o Wieży Weny gdzie najstarsi użytkownicy otrzymywali błogosławieństwo weny, dzięki czemu mogli tworzyć. Lecz od dawna nikt z niej nie korzystał, bohaterowie postanawiają spróbować tej metody na zdobycie weny.
Wersja beta oferuje niestety tylko 3 piętra + intro , jest na nich 9 wyzwań Planuję zrobić około 50 pięter , ale może zejść nawet na 100
Pomysł na dodanie was do gry: Możecie występować na 2 różne sposoby, albo w formie bossów. Albo w formie zagubionych użytkowników , którym będzie np trzeba pomóc, albo oni pomogą wam. Możecie zgłaszać tu swe kandydatury i jeśli chcecie mieć jakiś tam wygląd to tutaj, tak samo jak u archanixa
No to ja się zgłaszam...
Wygląd taki sam jak u Archanixa, ściągnij z tamtego tematu
I kcę być bossem. Nasuwa się pytanie...
Czy można będzie mieć własny wygląd podczas WALKI? Bo jak tak, to ofc. chciałbym licza z google ale lepiej najpierw napisać.
Ps. Sorry za tak dziwnie napisany post... chory jestem więc ledwo wiem co piszę.
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Ja też się zgłoszę jako pomagający, jak pomagam wyślę ci na PW. Wygląd weź z tematu Archanixa. No a teraz co do gry, to jest nawet ciekawa. Lubię gry zręcznościowo-logiczne a ta mi się bardzo spodobała. Najdłużej męczyłem się z wyzwaniem gdzie jest pełno tych gości w zbroi. Jeśli chodzi o błędy to tylko kilka ortów nie przeszkadzających zbytnio. Oby tak dalej.
Najlepiej osoba której trzeba pomóc Na jakimś wyższym piętrze żebym się znalazł, po pokonaniu powiedzmy, trzeciego bossa Widzę siebie jako pijaka mówiącego śmieszne rzeczy, który potrzebuje mocnej dawki alkoholu. Wyśmienity wojownik i wiking ;p Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, wal śmiało na PW ;]
Nowe info
1)
Wy czyli Bossowie, Pomocnicy, Lub postacie w potrzebie. Obmyśliłem jak będzie z wami wyglądała fabuła.
Bossowie - Należą do organizacji która chce zdobyć dla siebie wenę.
Pomocnicy - Użytkownicy którzy walczą z organizacją.
Potrzebujący - Inni zagubieni użytkownicy , którzy jak główni bohaterowie chcieli dostać błogosławieństwo weny.
2)
W kolejnych poziomach będą pojawiać się wyzwania wymagające poruszania się 2 postaciami naraz, utrudni to grę, albo tym co mają towarzysza przy sobie ułatwi.
3)
Będą pojawiać się natomiast checkpointy. Gdzie nie będziemy musieli przechodzić poziomu od początku.
4)
Wyłączyłem możliwość zapisu podczas wyzwań.
5)
Każdy użytkownik który jest w grze ma prawo dać jedną swoją melodie, która będzie jego theme'm. Linki wysyłać na PW
Bossowie mają prawo do dwóch. Lecz jedno musi bardziej kojarzyć się z bitwą. A drugie do np spotkania się, oczywiście nie musicie dwóch Wystarczy że dacie jeden.
proponowane nutki:
Bossowie :
Walka - Coś walecznego , ostrego albo smętnego w stylu i tak nie wygrasz .
Spotkanie - Coś tajemniczego albo smętnego że i tak nie wygrasz.
Pomocnicy:
Coś dającego ducha walki, ale nie tak ostrego jak u bossów.
Potrzebujący - Coś tajemniczego , albo zwykła nutka jakaś fajna
Uwaga: Jeśli nie będzie mi pasować dana melodia , nie dodam jej, lecz dam drugą szanse na dodanie w z wytłumaczeniem czego poszukuje.
6)
Kolejne demko będzie zawierało około 9 pięter i około 3 bossów (2 nowych)
wyzwań natomiast będzie razem wszystkich ponad 30 ale nie więcej niż 40.
Sądzę że do tego tygodnia go skończę.
I chciałbym być bossem. Zaraz wyślę propozycję, jak walczyć na PW do ciebie, Kael.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Chciałbym wystąpić na którymś poziomie Wieży.
Najlepiej jako pomocnik Bossa.
Jeśli chodzi o theme to walka z mojego nowego demka!
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
jak tylko będę miał 8mb od neti ( na razie ciągnę mobilnym od neti( Dali mi żebym miał internet za nim założą normalny i ma on 1Mb przepustowości( ale u mnie działa 64-128 kb)
Przy okazji dzięki naszemu kochanemu Cj'owi któremu udało się demko które mnie niezmiernie wkur...zyło bo nie ściągnąłem jej a zebrał pochwały więc robię dalej
Ps: Tak teraz robię do końca
Ps2: To nie znaczy że możecie sobie robić nadzieje
pocieszę cię mistrzu zła... moim zdaniem praca CJ'a wypada słabiej od naszych wypocin...
Nowe Demko które wyśle będzie zawierało 2 pierwsze rozdziały które udało mi się stworzyć zanim "porzuciłem" projekt. (W pierwszym demie był tylko pierwszy rozdział)
Dodatkowo:
- Licznik śmierci ( klawisz
- Najlepszy czas w jakim przeszedłeś dane wyzwanie ( informacja przy krysztale)
- Poprawienie bugów
- Zapis możliwy tylko w wybranych miejscach
- Sprubóje póprąwic pólrzcżyźńe
- Misje obsługujące dwie postacie przez jednego użytkownika / sterowanie w a s d
(żal mi tych którzy będą potrzebowali do jego przejścia towarzysza do gry )
- Więcej fabuły ( rozbudowane intro przy okazji )
- Ulepszone tekstury twarzy podczas rozmów
- Poradnik do gry spróbuje zamieścić na stronie gdyby ktoś nie mógł danego poziomu przejść
Spróbuję w miarę stworzyć trudniejsze poziomy
Chyba tyle, jeśli czegoś zapomniałem dopisze.
Dla polepszenia humoru i zwiększania wam nadziei (MUHAHAHA)
te 2 screeny