Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
20-09-10, 21:44
Przenoszenie zbroji z G2 do G1
Autor Wiadomość
darth_kranek 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 17-11-08, 13:30   Przenoszenie zbroji z G2 do G1  

Piszę ten tutek z myślą o tych nie zbyt wtajemniczonych :P
A więc ten prosty (czy na pewno prosty) poradnik, przedstawi wam, jak dodać zbroje z Gothic 2/Gothic 2 NK do Gothic 1 :]

Zacznijmy do tego że trzeba będzie wiedzieć jaką zbroję chcemy sobie, że tak powiem wyeksmitowac z Gothica 2 :) . Ja sobie wybrałem Skórzaną zbroję :) . To co będzie nam do tego zabiegu potrzebne to kolejno:

- Gothic starter
- GMDK
- Polskie skrypciory (można znaleźć na The Modders ale nie polecam xP )
- Tektura zbroji którą chcemy przenieść (wyciągamy ją przez Gomana :)
- Pliki .ASC (można znaleźć na The Modders paczki ze wszystkimi .ASC)

Skoro mamy już wszytkie potrzebne nam rzeczy zabieramy się do dzieła! :D

1. Wrzucamy tekturkę tej zbroji do folderu Gothic\_Work\Data\Textures\_COMPILED\
Oczywiście z rozszerzeniem .TEX

2. Wrzucamy .ASC tej zbroji do folderu Gothic\_Work\Data\Anims\_compiled\armor\

3. Teraz czas przerobić skrypt Gothic\_Work\Data\Scripts\Content\Items\Armor.d
a więc otwieramy go, zjeżdżamy na sam dół, i kopiujemy część dotyczącą byle jakiej zbroji i wklejamy na sam koniec :)

Kończąć wszystie przeróbki wygląda to tak:
Kod:

/******************************************************************************************/

INSTANCE LEATHER_ARMOR(C_Item) \\[color=red]Kod na zbroje, nie może się powtarzać[/color]
{
    name                     =    "Skórzana Zbroja"; \\[color=red]To nazwa zbroji, która będzie się wyświetlać, jeżeli ją wyrzucimy z ekwpiunku :P.[/color]

mainflag                 =    ITEM_KAT_ARMOR; [color=red]\\Tego nie zmieniać.[/color]
    flags                     =    0; [color=red]\\Tego nie zmieniać.[/color]

protection [PROT_EDGE]    =    30; [color=red]\\jedno z tych dwóch jest od obuchów a drugie do cientych tylko nie pamiętam które.[/color]
    protection [PROT_BLUNT] =     30;
    protection [PROT_POINT] =     30; [color=red]\\Ochrona przed strzałami/bełtami.[/color]
    protection [PROT_FIRE]     =     15; [color=red]\\Ochrona przed ogniem.[/color]
    protection [PROT_MAGIC] =     15; [color=red]\\Ochrona przed magią.[/color]

value                     =    1000; [color=red]\\Wartość.[/color]

wear                     =    WEAR_TORSO; [color=red]//Nie zmieniać.[/color]

visual                     =    "sttm.3ds"; [color=red]\\To jak będzie wyglądać zbroja w tej „paczce”, jako że nie znalazłem tych z G2 to użyłem ze G1 Szaty Cienia(czy jak to się pisze).[/color]
    visual_change             =    "Armor_Leather_L.asc"; [color=red]\\Nasz .ASC o którym wcześniej pisałem(jest to zbroja po założeniu).[/color]
    visual_skin             =    0; [color=red]\\Tego raczej nie zmieniać, a nie chce mi się tłumaczyć do czego to :P.[/color]
    material                 =    MAT_LEATHER; [color=red]\\To materiał z jakiego jest wykonany, w końcu to skórzana zbroja a nie metalowa :P.[/color]

description                =    name; [color=red]\\Zostawić w spokoju i to na dole też :P.[/color]
    //TEXT[0]                =    "";
    TEXT[1]                    =    NAME_Prot_Edge;        COUNT[1]    = protection    [PROT_EDGE];
    TEXT[2]                    =    NAME_Prot_Point;        COUNT[2]    = protection    [PROT_POINT];
    TEXT[3]                     =    NAME_Prot_Fire;        COUNT[3]    = protection    [PROT_FIRE];
    TEXT[4]                    =    NAME_Prot_Magic;        COUNT[4]    = protection    [PROT_MAGIC];
    TEXT[5]                    =    NAME_Value;            COUNT[5]    = value;
};

Ufff...to chyba wszystko, jak coś pokręciłem to poprawcie mnie :P .

Tutek opieram na tym, że chcący go użyć zna chociaż podstawy.

Zabrania się kopiowania całości, bądź częsci poradnika i rozpowszechniania, bez zgody autora, którym jestem ja czyli darth_kranek :]

Daj monetę autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono monet: 2:
Dartam, Męczydusza
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi