Wysłany: 17-11-08, 13:30 Przenoszenie zbroji z G2 do G1
Piszę ten tutek z myślą o tych nie zbyt wtajemniczonych
A więc ten prosty (czy na pewno prosty) poradnik, przedstawi wam, jak dodać zbroje z Gothic 2/Gothic 2 NK do Gothic 1
Zacznijmy do tego że trzeba będzie wiedzieć jaką zbroję chcemy sobie, że tak powiem wyeksmitowac z Gothica 2 . Ja sobie wybrałem Skórzaną zbroję . To co będzie nam do tego zabiegu potrzebne to kolejno:
- Gothic starter
- GMDK
- Polskie skrypciory (można znaleźć na The Modders ale nie polecam )
- Tektura zbroji którą chcemy przenieść (wyciągamy ją przez Gomana
- Pliki .ASC (można znaleźć na The Modders paczki ze wszystkimi .ASC)
Skoro mamy już wszytkie potrzebne nam rzeczy zabieramy się do dzieła!
1. Wrzucamy tekturkę tej zbroji do folderu Gothic\_Work\Data\Textures\_COMPILED\
Oczywiście z rozszerzeniem .TEX
2. Wrzucamy .ASC tej zbroji do folderu Gothic\_Work\Data\Anims\_compiled\armor\
3. Teraz czas przerobić skrypt Gothic\_Work\Data\Scripts\Content\Items\Armor.d
a więc otwieramy go, zjeżdżamy na sam dół, i kopiujemy część dotyczącą byle jakiej zbroji i wklejamy na sam koniec
INSTANCE LEATHER_ARMOR(C_Item) \\[color=red]Kod na zbroje, nie może się powtarzać[/color]
{
name = "Skórzana Zbroja"; \\[color=red]To nazwa zbroji, która będzie się wyświetlać, jeżeli ją wyrzucimy z ekwpiunku :P.[/color]
mainflag = ITEM_KAT_ARMOR; [color=red]\\Tego nie zmieniać.[/color]
flags = 0; [color=red]\\Tego nie zmieniać.[/color]
protection [PROT_EDGE] = 30; [color=red]\\jedno z tych dwóch jest od obuchów a drugie do cientych tylko nie pamiętam które.[/color]
protection [PROT_BLUNT] = 30;
protection [PROT_POINT] = 30; [color=red]\\Ochrona przed strzałami/bełtami.[/color]
protection [PROT_FIRE] = 15; [color=red]\\Ochrona przed ogniem.[/color]
protection [PROT_MAGIC] = 15; [color=red]\\Ochrona przed magią.[/color]
visual = "sttm.3ds"; [color=red]\\To jak będzie wyglądać zbroja w tej „paczce”, jako że nie znalazłem tych z G2 to użyłem ze G1 Szaty Cienia(czy jak to się pisze).[/color]
visual_change = "Armor_Leather_L.asc"; [color=red]\\Nasz .ASC o którym wcześniej pisałem(jest to zbroja po założeniu).[/color]
visual_skin = 0; [color=red]\\Tego raczej nie zmieniać, a nie chce mi się tłumaczyć do czego to :P.[/color]
material = MAT_LEATHER; [color=red]\\To materiał z jakiego jest wykonany, w końcu to skórzana zbroja a nie metalowa :P.[/color]
description = name; [color=red]\\Zostawić w spokoju i to na dole też :P.[/color]
//TEXT[0] = "";
TEXT[1] = NAME_Prot_Edge; COUNT[1] = protection [PROT_EDGE];
TEXT[2] = NAME_Prot_Point; COUNT[2] = protection [PROT_POINT];
TEXT[3] = NAME_Prot_Fire; COUNT[3] = protection [PROT_FIRE];
TEXT[4] = NAME_Prot_Magic; COUNT[4] = protection [PROT_MAGIC];
TEXT[5] = NAME_Value; COUNT[5] = value;
};
Ufff...to chyba wszystko, jak coś pokręciłem to poprawcie mnie .
Tutek opieram na tym, że chcący go użyć zna chociaż podstawy.
Zabrania się kopiowania całości, bądź częsci poradnika i rozpowszechniania, bez zgody autora, którym jestem ja czyli darth_kranek