Mam problem z animacjami w Gothic'u 2. Normalnie, wszystkie działają. Lecz kiedy sam próbuję jakąś wywołać kodem, w konsoli wyświetla się "*nazwa animacji* started." ale tak naprawdę to postać nic nie robi. Wie ktoś jak to naprawić?
Do poprawnością kodu nie mam żadnych zastrzeżeń, jestem w stu procentach pewien, że dobrze wpisuje. (na wszelki wypadek - play ani t_dialoggesture_01 )
To bardzo dziwna sytuacja.
W humans.mds jest do człowieka normalnie przypisana animacja t_dialoggesture_01 do 21, aczkolwiek po wpisaniu jej w konsolę w grze, po prostu nie działa.
Nie mam pojęcia czemu.
Swego czasu bawiłem się animacjami (i wiele z Gothica1 przeniosłem do Gothica2) i zauważyłem, że w owym humans.mds jest jeszcze kilka innych zapisanych animacji, które także po wpisaniu nic nie dają (przykładowo s_WhiShoot, która w mds jest przypisana do czarów).
Rozwiązaniem może być przeniesienie tego z Gothica1, ewentualnie najpierw porównanie humans.mds'ów z obu części gry.
Kiedyś, kiedy jeszcze robiłem komiksy (na Gothic Site) na sto procent używałem komend do animacji (do Gothic II) tylko nie mogę sobie przypomnieć jakie komendy to były.