Wysłany: 15-07-10, 08:19 Gothic 2 NK - Wywala przy włączeniu
Gdy wczytuję zapisaną grę w Gothic 2 NK to pod koniec ładowania wywala mnie do pulpitu z Acces Volation, od razu mówię, że nie używałem kodów, mam oryginał, reinstalowałem już kilka razy, i zmieniałem plik VDFS.
Spróbuj uruchomić nową grę, zapisać ją i wczytać. Możliwe, że plik z save'm, który próbujesz odczytać ci się "zepsuł". Raz miałem dokładnie taki sam problem i rozpoczęcie nowej gry pomogło. Musiałem zacząć grać od początku. Od tamtej pory robie 2 takie same savy, na wszelki wypadek (zwłaszcza kiedy robie komiks ).
EDIT:
Jeśli pomogłem daj monetę Ala ja jestem chciwy
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
No to pewnie Gothic wykrywa błąd z komputerem. Tak się czasami dzieje. Spróbuj skorzystać z pomocy technicznej. masz taką możliwość. Sam nigdy nie korzystałem, więc nie wiem jak to działa, ale chyba musisz zarejestrować grę na stronie wydawcy. Nie chcę cię wprowadzić w błąd. Może zapytaj się na SB, czy ktoś wie coś na temat pomocy technicznej. Tyle ode mnie. Sory, że nie mogłem pomóc.
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
Dobra, udało mi się to naprawić. Tylko, że teraz po włączeniu wczytanej czy to nowej gry zacina się i pozostaje tylko Ctrl+Alt+Delete. Dodam, że tak samo zaczęło mi się dziać w Gothicu 1.
Wątpliwe aby stało ci się coś z kompem, wina musi leżeć w Gothicu, ale skoro reinstalka nie pomagała... Może straciłeś wcześniej jakiś plik (bo coś ci się zwaliło) i teraz masz pobrudzoną lub zarysowaną płytę i brakuje jeszcze jakiegoś innego pliku... Może spróbuj przeczyścić płytę czy coś w ten deseń i zainstaluj... A instalowałeś może na innych kompach? Bo teoretycznie wszystko się może zdarzyć .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Zainstaluj na innym kompie jak masz taką możliwość i spr. czy będzie dziać się to samo co u ciebie. Jeżeli to samo to wina lezy na płycie z Gothiciem, tzn. nie ma jakiegoś pliku. Raczej możliwość że płytka jest porysowana odrzucam. A jeżeli na drugim kompie będzie elagancko chodził to znak że coś stało siez twoim komputerem. Albo wlacz Gothica i ustaw wszystkie opcje na minimalne, i sprawdz czy bedzie to samo.
Instalowałem na drugim na XP i tam wszystko działa. Więc to na pewno nic z płytą, wcześniej dobrze chodził teraz się coś zrąbało. Zmniejszałem te opcje i ciągle to samo.
Jakby reszta kolegów była równie spostrzegawcza co ja to dostrzegli by pod twoim postem ikonkę Visty. Na Viście jest mnóstwo problemów z Gothiciem, nawet jeśli ich wcześniej nie miałeś. Spróbuj w ustawieniach zmniejszać widoczność. Na którejś z niższych powinno ci podziałać. Niestety, nic innego zrobić się nie da. Oprócz zainstalowania XP oczywiście.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Jak napisał Kentis może to być przez Vistę. Ale jeżeli nie to spróbuj zoptymalizować procesor. Kiedyś męczyłem się z tym pół roku, aż wreszcie instalując Gothic 3 zoptymalizowałem proca i wszystko działa.
Na Viście jest mnóstwo problemów z Gothiciem, nawet jeśli ich wcześniej nie miałeś.
Jakbyś nie zauważył ja też mam ikonkę Visty i mi wszystko pięknie hula.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Jeśli masz Pendrive'a, to możesz spróbować skopiować folder Gothica z tego drugiego kompa i odpalić z Pendrive'a na swoim kompie. Jak nadal tak się będzie działo to ewidentnie problem tkwi w kompie.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Optymalizowałem różnymi sposobami i programami i nic. A jeśli chodzi o spatchowanie to podeślij mi jakieś patche , bo ja żadnych oprócz service packów nie znam.
Dobra Gwizdek moneta. Początkowo to nic nie dawało ale po przeskanowaniu kompa programem "Przyspiesz Komputer" zadziałało. Do zamknięcia.
EDIT:
Jednak sprawy się trochę skomplikowały. Proszę nie zamykać! Problem znowu się powtarza. Gdy pogram ok. 2 min znowu się ścina. HELP!
Naciśnij ikonkę windows na klawiaturze i r jednocześnie. Wpisz w okienko msconfig. Potem wejdź w uruchamianie i odznacz wszystko co niepotrzebne Ci w pracy. Potem zrestartuj system i powiedz jak jest.
_________________ Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Pumo.
Zapoznaj się z regulaminem.
CCleanerem skanowałem już wcześniej, mam antivira skanowałem kompa wczoraj i w autostarcie już dawno odznaczyłem niepotrzebne programy. Może to ścinanie ma jakiś związek z nagrzewaniem się kompa, bo jak kilka dni temu włączyłem gothica od razu po włączeniu kompa to się nic nie ścinało, ale jak już pochodził z 4h to z powrotem zaczął się ciąć. Dzisiaj to powtórzyłem i gdy po starcie systemu włączyłem gothica to śmigał ale po jakimś czasie zaczął się ciąć. Więc morze być coś nie tak z wiatrakiem albo coś?