Wysłany: 16-08-10, 07:00 Grafika tnie a dĽwięk trzeszczy
Tak jak w temacie. Są dwa problemy, a pierwszy, to jest to, że grafika często się tnie. Rozumiem Dragon Age czy CoD 4 (chociaż CoD zawsze mi działał bez zarzutów), ale jak gram w takich Kozaków czy Hitmana to to jest lekka przesada, prawda? Oprócz tego, nie raz dźwięk trzeszczy. Co prawda parę razy trzeszczało razem z zacinającą się grafiką, ale zdarzało się nie raz tak, że słychać było trzaski podczas słuchania muzyki czy kiedy włączał się dźwięk włączania Windowsa. Za pomoc rzecz jasna moneta.
PS. Jak tylko ktoś mi wyskoczy "poszukaj se w google" to normalnie go zabiję. Przez praktycznie cały czas szukałem odpowiedzi i nic.
Hmm...
Na początek spróbuj zaktualizować sterowniki karty graficzej, karty dźwiękowej (lub płyty głównej, jeżeli masz zintegrowaną kartę dźwiękową). Jeśli to nie zadziała, rozkręć obudowę i sprawdź czy wszystko jest dobrze powkładane (coś mogło się poluzować). Warto też powyciągać RAM, karty itp. w celu sprawdzenia styków - mógł się któryś przepalić.
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
Spróbuj też tego: wciśnij na klawiaturze kombinację R + klawisz windows'a i wpisz "dxdiag" ( bez "" ), pojawi Ci się okienko "Narzędzie diagnostyczne DirectX". Wejdź w zakładkę "Dźwięk" i zmniejsz lub zwiększ przyśpieszenie dźwiękowe ( jeśli masz na max., zmniejszasz, a jeśli na min. zwiększasz ). Mi w przypadku Spellforce'a pomogło. A co do zacinania się grafiki, może masz jakąś starszą wersję sterowników?
Sargon, wielkie dzięki, pomogło . Widocznie też ten dźwięk był powiązany z zacinającą się grafiką, bo oba problemy zniknęły. Tak czy inaczej, masz monetę . Temat można zamknąć.