No więc tak, nie do końca wiedziałem jak nazwać temat... ale mam kolejny problem. Tak, tak, pewnie niektórzy się wkurzą, bo ostatnio mam dużo problemów, ale taki to mój los XD.
Otóż coś mi się w Gothicu (2+NK) zwaliło, bo zmieniam plik NewWorld.ZEN, ale cały czas pozostaje to, co było w poprzednim... dobra, mało zrozumieliście, więc wam wyjaśnię.
No więc robiłem ten mod dla Indiany. Ale po skończeniu, potrzebowałem klasztoru takiego jakim był dawniej, więc poprosiłem o niemodyfikowany plik NewWorld.ZEN, którego użyczył mi Kastet (dzięki). Ale chcąc podmienić ten plik niezmieniany Kasteta z tym, co na nim robiłem moda dla Indiany, nic się nie dzieje i cały czas w grze pokazuje mi się to, co robiłem dla Indiany. Zmieniłem też ten plik NewWorld.ZEN na ten, co robił mi Skorpion bramę w Górnym Mieście - cały czas to samo.
I moje zapytanie: czy wiecie co zrobić? Co może być przyczyną tego?
PS. Tak, wiem, od razu powiecie "reinstaluj Gothica i będzie cacy". Jasne. Tylko, że to było pożyczone od kolegi, a nie moje, teraz nie mam możliwości dostania płyty, więc reinstalka odpada.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Oddisabluj Worlds_addon.vdf, włącz grę przez Nową grę (World powinien być niezmieniony) i ją wyłącz.
Później (mając oczywiście mój zen w folderze) znów zdisabluj Worlds_addon.vdf.
A ja polecam zaczęcie nowej gry. O ile prace nad modem zacząłeś PO wgraniu zmodyfikowanego ZENa.
Oczywiście, jestem taki głupi, że w ogóle nie skumałem, że grę trzeba zacząć od nowa . Za kogo ty mnie masz XD.
Kastet
Zrobiłem tak, jak powiedziałeś, ale to nic nie dało .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
timex550, Działa tylko, kiedy odpalę przez GothicStarter z tą funkcją, ale pojawia się problem - nie ma żadnych postaci, zero, null. Ale cóż, po prostu sam spróbuję w wolnej chwili pobawić się spacerem i przywrócić dawny wygląd klasztoru, ale na razie nie jest mi potrzebny.
Temat niech zostanie otwarty, może jednak ktoś coś powie ciekawego .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,