Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 13:00
Basket & Wigo TM (ZAPOWIED? ;))
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 31-08-08, 12:56   Basket & Wigo TM (ZAPOWIED? ;))  

Witam. Tych dwóch w nazwie chyba każdy zna ;) Tym razem zobaczycie ich w zupełnie nowym rodzaju przygód. Znaczek ,,TM" obok nazwy nie oznacza ,,trademark" lecz ,,The Movie" ;) Tak jest. Zobaczycie nowe przygody Basketa oraz Wiga w filmie ;)
Sprzęt już gotowy do nagrywania. Kwestie z aktorami przećwiczone, a scenariusz napisany i ciągle bogacony o nowe dodatki ;) Już wkrótce pojawi się na YouTube. Obiecuję wiele wątków, gagów, parodii, muzyki i śmiechu. Film powstaje przy wsparciu mistrza filmów- Raziela ;)
Przygoda filmowa bohaterów będzie zupełnie nowa niż poprzednie i co najważniejsze- długa. Co oferuje duuużo humoru ;)

Oto oficjalny Trailer:
http://pl.youtube.com/watch?v=rrk-gW5_zU4

A oto obsada i twórcy:

Reżyseria – Piotr_PL.
Scenariusz – Piotr_PL.
Projekt scen – Piotr_PL i Raziel
Muzyka – Piotr_PL i Raziel
Używane programy:
-Sony Vegas
-FRAPS
-IVONA
-Save2pc
-Gothic 1 & 2 NK

Aktorzy:
-Wrzód.........jako Basket.
-Bezimienny.........jako Wigo.
-Thorus.........jako Thorus.
-Piotr_PL.........jako Piotr_PL.
-Kharim.........jako Black Tupac.
-Tarrok.........jako BabaJaga.
-Scutty.........jako Scutty/Skate.
-Milten.........jako De Bilten.
-Onar.........jako Onar/Oral.
-Lester.........jako Howard Webb.
-Vasilij.........jako Rosjanin.
-Diego.........jako Nico Bellic.
-Zombie.........jako Stalker from Carnobil
-Arto.........jako Big Boss.

I inni...

Oficjalny plakat promocyjny Filmu:

Na koniec co nieco o fabule :)

Nowy Jork się nie zmienił. Ludzie nadal prowadzą tam swoje życie- spokojne lub nie. Jednak dwóch Polaków mieszkających od lat tam, knuje ponowny plan na ,,Spolszczenie Nowego Jorku". Jednak zanim zaczną wprowadzać plan w życie, chcą napić się dobrego wina i rozgrzać. Nie wiedzą że od tego rozpocznie się najbardziej zwariowana i pokręcona przygoda w ich życiu, która będzie pakować ich w co raz większe tarapaty.

Do zobaczenia na planie ;)

Piotr_PL i Raziel

Wrath of the Lich King

Patryk94 

Wysłany: 31-08-08, 13:06     

Nie wiem co o tym powiedzieć :| To jest extra, a nie extra to za mało... To jest BOSKIE!!! :D Fabuła zapowiada się fajnie, a ten filmik jest extra i muza pasuje do tego filmiku ;) Czekam na 1 część Basket'a & Wigo TM ;)

PS: Aaa XD Zapomniałem o ocenie Zapowiedzi XD Ocena to 10/10 :D

Ostatnio zmieniony przez Patryk94 31-08-08, 13:15, w całości zmieniany 2 razy  

Kamilzot 

Wysłany: 31-08-08, 13:06     

Wiesz, niby fajnie lecz to nie jest to. Oceny nie wystawię, ponieważ wolałbym komiks, ale powodzenia :wink:

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 31-08-08, 13:07     

Co do traileru:
Troszkę nudnawy i dłuuuugi. Trailery zwyklę są tak do 2 minut... No a co do samego jego wykonania to jest OK. niektóre sceny nawet wywołały u mnie uśmiech. Nie jestem wymagający w filmach bo się na nich po prostu nie znam więc 9/10 ode mnie dostaniesz :)

Co do plakaciku to jest wszystko w porządku. Nie jest nic przesadzone, ale mogłeś jakoś bardziej zaszaleć XD 9/10

xxxl 

Wysłany: 31-08-08, 13:09     

Yes,kolejne przygody dwóch idiotów!Z pewnością obejrzę gdy już wyjdzie.Tylko szkoda,że to już nie komiks.Za trailer i zapowiedź daję 9/10.

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

Kael'thas 
Władca Pustki

Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 31-08-08, 13:11     

już na trailerze sie uśmiałem to co będzie w całym filmie XD

oczekuje tego filmu bardziej niż mojego "bohatera" XD

10/10 ale jak byś był uczciwym polakiem Piotrze to ściągnij se cracka do frpasa

Piotr_PL 

Wysłany: 31-08-08, 13:24     

Kael'thas napisał/a:
już na trailerze sie uśmiałem to co będzie w całym filmie XD

oczekuje tego filmu bardziej niż mojego "bohatera" XD

10/10 ale jak byś był uczciwym polakiem Piotrze to ściągnij se cracka do frpasa

FRAPSA mam pełną wersję ;) Nie będzie tego głupiego napisu www.fraps.pl

Wrath of the Lich King

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 31-08-08, 13:55     

To jest ekstra :D Wiedziałem że nowa część przygód Basketa i Wigo, będzie filmem ;) Po prostu wiedziałem :D Za zapowiedź nie moge dać nic innego, jak tylko... 10/10

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 31-08-08, 14:33     

Filmik trochę nudny...
1. Zgadłem, że to będzie film w temacie BiW5 ;)
2. Trailer nudny, nic ciekawego nie ma, plusem jest tylko fajna muzyka.
3. Mam nadzieję, że powrócisz do KOMIKSU Basket i Wigo, bo film nie będzie aż taki śmieszny, zwłaszcza, że pewnie jako głos podłożysz Ivonę... :| Ja zawsze WYOBRA?AŁEM sobie jaki głos ma Wigo a jaki Basket i jakoś lepiej wychodziło to zamiast Ivony XD
4. Oceny nie dam.

LEGENDA

Piotr_PL 

Wysłany: 31-08-08, 15:07     

Ech ludzie XD Zrozumcie wreszcie że ja robię Zapowiedzi/trailery nie po to żeby ładnie wyglądały, ale po prostu żeby nakierować na to o czym będzie film/komiks. Nie oceniajcie zapowiedzi bo to po prostu nakierowanie :P Tak samo w filmach. Plakaty zazwyczaj pokazują główne postacie a nie najciekawsze częśći filmu :P Dla mnie ważne jest to jak wyszedł komiks/film a nie zapowiedź :P

Wrath of the Lich King

bartek

Wysłany: 31-08-08, 18:12     

Trailer nudny i długiiii.... :roll: Ale film może będzie lepszy :) ?ycze powodzenia przy pracy a tak po za tym to chyba zły dział :) A ocena 5/10

Milten Michał 

Medale: 3

Wysłany: 31-08-08, 19:24     

Ja też podzielam niestety zdanie... takie niepewne, Kamila... Owszem, bardzo się ciesze z nowej części no ale... Na filmie to już nie to co komiks :( Też zawsze wyobrażałem sobie ich charakter... W ogóle nie podoba mi się ten pomysł z przerzucaniem zarąbistej trylogii komiksu (BiW) na Film... Według mnie... to zrujnuje dobre imię BiW, ja na twoim miejscu zrobił bym to na Komiksie, bo fabuła ''Spolszczenie Nowego Jorku" już śmiesznie mi się zapowiada... Ehhh.. no sorry, ale nie podoba mi się ten pomysł w cale.

Co do treilera, to spodobała mi się muzyczka, taka przyjemna i fajnie dopasowana do filmiku, trochę przydługi, ale wcale nie nudny, ciekawy tez... ale dobra, nie jest to nie wiadomo co xP ... No 7.5/10 za treiler a za pomysł 1/10.

Piotr_PL 

Wysłany: 31-08-08, 19:37     

W porządku, ale mam do was wszystkich prośbę. Czy moglibyście nie oceniać czegoś co jeszcze nie wyszło? :/ Właśnie dlatego jestem przeciwny dawania oceny zapowiedziom. Ludzie oceniają cały komiks/film jeszcze przed premierą, a tak postępują hejterzy :/ To tak jak ja bym miał teraz ocenić film ,,Max Payne" mimo że jeszcze nie wyszedł. Jak była zapowiedź ,,Xardas kontra Werter" to też było wiele głosów krytycznych, a potem komiks odniósł mega sukces. Dlatego proszę was, nie oceniajcie czegoś co jeszcze nie miało premiery, a już zwłaszcza po samej zapowiedzi, bo dla mnie to jest Hejterstwo :/

Wrath of the Lich King

Kamilzot 

Wysłany: 31-08-08, 21:02     

Tutaj się z Piotrem zgodzę. Jak któryś napisze, że się podlizuje to ochrzanię. Co do wypowiedzi. Zapowiedź to tylko zapowiedź, pokazanie, że coś się ukaże. Jak to mówią "Nie oceniaj książki po okładce". Ja tego traileru nie oceniłem, ponieważ wprowadza on tylko co będzie się działo. Przecie zapowiedź "Umarli Powstają" była słaba, a komiks miodzio. Także z całym szacunkiem uważam, że ocenianie zapowiedzi jest zbędne :wink:

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Dankaw 

Monet: 4
Medale: 2

Wysłany: 31-08-08, 21:08     

Dokładnie! Nie ocenia się książki po okładce! Dlatego ocenia się OBRAZEK lub TRAILER! Coś tam można dopowiedzieć o fabule, ale w ogóle NIE OCENIAć! Ogólnie to jest wiele zbędnych tekstów i jest trochę nudne 4/10 I jeszcze coś - w trailerach zwykle pokazuje się kawałki filmu :P

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 01-09-08, 10:03     

Piotr... wiesz, nie powiem, że przeniesienie doskonałego komiksu na "duży ekran" wyjdzie na zdrowie. Wolałbym obejrzeć komiks, jak zawsze, a nie filmowe akcje, w dodatku zapewne z głosem Ivony... ale w fabułę nie wnikam, bo nie chcesz, żeby oceniano "książkę po okładce". Cóż, twoja wola, rób jak chcesz, ale ja wolałbym jak i zapewne spora liczba osób obejrzeć po prostu komiks. ?yczę powodzenia i mam nadzieję, że tą część umieścisz również w komiksie.

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Piotr_PL 

Wysłany: 01-09-08, 14:02     

Dawcor napisał/a:
Piotr... wiesz, nie powiem, że przeniesienie doskonałego komiksu na "duży ekran" wyjdzie na zdrowie. Wolałbym obejrzeć komiks, jak zawsze, a nie filmowe akcje, w dodatku zapewne z głosem Ivony... ale w fabułę nie wnikam, bo nie chcesz, żeby oceniano "książkę po okładce". Cóż, twoja wola, rób jak chcesz, ale ja wolałbym jak i zapewne spora liczba osób obejrzeć po prostu komiks. ?yczę powodzenia i mam nadzieję, że tą część umieścisz również w komiksie.

Spoko. Rozumiem was i się zgadzam, ale niestety w tym przypadku nie może być inaczej. Między innymi dlatego że w tych przygodach niezbędną częścią jest oprawa dźwiękowa, którą w komiksie uzyskać trudno :P W każdym razie nie martwcie się. Ten film to tylko wyjątek. Po nim następne przygody Basketa i Wiga znowu będą w komiksach ;) Ponad to, nie zamierzam odbiegać od klimatu który był w komiksach. Nadal będą te klimaty i ten humor ;) Nie zamierzam robić z przygód Basketa i Wiga czegoś ala. Prawdziwa Historia itp. Klimat pozostanie ten sam ;) Obiecuję ;)

Wrath of the Lich King

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 01-09-08, 16:32     

No żesz... A... Zresztą nie ważne. Zobaczymy jak się zaprezentują Basket i Wigo w filmie...

Saschy

Wysłany: 03-09-08, 14:54     

Mi się tam pomysł podoba w 100%. Wreszcie coś nowego. Co z tego że to nie komiks? Filmik może być 100 razy śmieszniejszy :D

Piotr_PL 

Wysłany: 17-09-08, 18:51     

Witam. Chciałem napisać do wszystkich którzy oczekują filmu. Przepraszam że to się tak długo ciągnie, ale po prostu nie sądziłem że szkoła mi walnie tyle lekcji w tygodniu :P Średnio kończę o 15:35 dlatego na film mam dosyć mało czasu. Przepraszam za te opóźnienia.
Jednak pragnę uspokoić wszystkich. Kręcenie filmu idzie bardzo dobrze, jakość jest wysoka, sceny wyraźne i wszystko idzie tak jak zakładał mój scenariusz. Nie ma powodu do obaw ;) Kiedy będę znał dokładną datę premiery poinformuję was niezwłocznie ;)

Wrath of the Lich King

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 17-09-08, 19:46     

Khy, Khy... Ja tam myślę że film czy komiks to nie ma znaczenia :D Jak ktoś coś robi starannie i z sercem to wyjdzie na pewno, a nie sądzę żeby Piotr robił coś na odwal :| Same postacie już słysząc o nich wywołują śmiech :) Sama zapowiedź fajna, film z pewnością będize lepszy, czyli będzie znakomity XD za trailer daję 9/10 :)
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Piotr_PL 

Wysłany: 23-09-08, 06:52     

Witam każdego z nowymi informacjami ;)
Pragnę powiedzieć że ,,Basket & Wigo The Movie" jest już niemal cały nakręcony ;) Zostały jeszcze tylko dwie albo trzy części. Dlatego ogłaszam że oficjalna premiera będzie miała miejsce w Piątek tego tygodnia ;) Film pojawi się w dwóch wersjach- do obejrzenia na YouTube (zostaną tu podane linki) oraz spakowana do ściągnięcia, dla tych którzy chcą mieć ten film na dysku ;)

A zatem do Piątku ;)

PS: Jak film umieszczę to prawdopodobnie będę chciał obejrzeć parę komiksów. Dlatego jeżeli chce ktoś abym mu ocenił pracę, niech pisze do mnie na PW i poda link do komiksu ;) Obejrzę i ocenię każdy ;)

Wrath of the Lich King

Fangorn

Wysłany: 23-09-08, 10:21     

Wolałbym komiks ale rób co chcesz :/
Sama zapowiedź nudnawa, ale film może być dobry.
Przyznam się, że nie bardzo czekam na niego, ale obejrze jak nie zapomnę.
Pozdro

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 23-09-08, 14:54     

Jak to jeszcze nie oceniłem tej zapowiedzi :shock: ? Ogólnie jest nawet fajna. Podoba mi się dobrze dopasowana muzyka. Jednak nie za bardzo mnie rozśmieszyła...no chyba że nie miała tego na celu. Ogólnie ujęcia fajne i nawet zachęca do obejrzenia filmu. Jednak wydaje mi się że odrobina humoru by nie zaszkodziła :] . 9/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Piotr_PL 

Wysłany: 23-09-08, 22:14     

Fangorn napisał/a:
Wolałbym komiks ale rób co chcesz :/
Sama zapowiedź nudnawa, ale film może być dobry.
Przyznam się, że nie bardzo czekam na niego, ale obejrze jak nie zapomnę.
Pozdro

No rozumiem cię, ale niestety w tej części fabuła jest taka że po prostu nie da się tego zrobić bez ścieżki dźwiękowej. Dlatego nie da się z tego zrobić komiksu.
Zresztą spoko, ludzie ;) Komiksów o Baskecie i Wigu doczekacie się jeszcze co najmniej kilkunastu, więc nie bolejcie tak nad jednym filmem :P Pzdr. Do premiery ;)

Wrath of the Lich King

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 24-09-08, 15:19     

Ja też mam wątpliwości, nawdd twoje podejscie jest inne :? Ale to sie zobaczy Ja jednak bym nie przesadzał z tymi gangami (pierwsza cz. B&W) tlyko dał coś na luz. Chodzi o czysto komediowe...komiedie :D Zobaczymy

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi