Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 12:54
JACK (ZAPOWIED?)
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 24-09-07, 19:11   JACK (ZAPOWIED?)  

To było nieuniknione ;) Wkrótce na Gothic Komiksy pojawi się Remake komiksu ,,Jack- Zemsta po Śmierci" od którego zaczęła się moja kariera ;) W stosunku do oryginału, remake będzie rozbudowany o więcej z życia Jacka, więcej wydarzeń oraz rozbudowaną fabułą i dialogami. Jestem pewien że z moim doświadczeniem uda mi się zrobić godny Remake ;)

Do Kolonii od lat trafiają więźniowie, nawet za najdrobniejsze przestępstwa. Wkrótce do Kolonii wpada Jack. Nie zdaje on sobie sprawy że nastąpi związane z nim wydarzenie, które sprowadzi nieszczęście na Kolonię.

PS: Gorące podziękowania dla Wagnera i Konga, za zrobienie i przesłanie dla mnie tekstury ;)

Wrath of the Lich King

Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 24-09-07, 19:17, w całości zmieniany 1 raz  

Diego

Medale: 1

Wysłany: 24-09-07, 19:16     

Super zapowiedz ale nie wiem czy można zrobić lepiej Jacka :D ocena:10/10.
PS.Ta twarz jest Super Wagner.

Dodane po 27 sekundach:

Jestem Pierwszy XD 8)

Zrobione:
-Gothic Vs. Świat realny (Mini-Komiks)

Robie:
-Brak

Konq

Wysłany: 24-09-07, 19:22     

Ja zrobiłem teksturę,Wagner przesłał

Autor postu dostał w mordę.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 24-09-07, 19:28     

Świetna zapowiedz...lecz z remejkami trzeba uważać, ale wierzę w twoje umiejętności i napewno ci się uda :!: ocena 10/10
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Piotr_PL 

Wysłany: 24-09-07, 19:29     

Konq napisał/a:
Ja zrobiłem teksturę,Wagner przesłał

Potwierdzam. Wcześniej zapomniałem o tym napisać. W każdym razie podziękowania należą się i Kongowi i Wagnerowi, bo ta tekstura to dla mnie był najważniejszy składnik komiksu ;)

Wrath of the Lich King

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 24-09-07, 19:43     

:o ... No wierz co piotr... Nie spodziewałem się tego. I szczerze :!: Coś mi tu śmierdzi XD XD XD I to nie są przepalone obwody mojego Laptopa XD XD XD Ale... Zaskoczyłeś mnie tym trochę bo............. Bo.......... Kurde ! Czy ja zawsze muszę zapomniać mojej mowy XD :!: :?: A ! bo, Jack Zemsta po śmierci to prawdziwy ,,Klasyk''. To teraz wygląda tak jagby... Dajmy np.... Portret Piccaso XD I tak źle pewnie jego imię napisałem ale niejsza z tym. Weśmy Portret PIccaso. No ten z tamtą babą XD Nie pamiętam ! Ale do sedna sprawy. TO tak jak byś teraz ten OBRAZ przemalował na nowo... :/ Nie za bardzo i się to podoba. Bo Klasyków Jak i wielkich dzieł, się nie rusza. :? Ale DOBRA ! teraz porozmaiwajmy jakim jesteś wspaniałym komiksiarzem XD XD XD :!: Bardzo chiał bym to napisać ale nie mogę. Sorki. Zapowiedź Podoba mi się. Bardzo ! Nawet jest Superowa ! Ma klimat ! ALe... Pomysł i Komiks... Nom... Nie chcę cię obrazić ani żebyś stracił wene ! Ale ! Już nie poodba mi się ten pomysł :/ Sorki...

Za zapowiedź : 9,5/10 bo czegoś takiego BARDZO potrzebnego mi brakuje.

A co do Pomysłu i Komiksu. To nie chcę byś znowu stracił wene do komiksów więc oceny nie wystawie. Sorki

Rynezian 

Wysłany: 24-09-07, 20:28     

Peter_GB pomysł fajny, ale nie rób takiego długiego komiksu, tylko taki np. jak D?T, bo gdyby było to dłuższe straciło by klimat. A remak, napewno uda ci się go uczynić! Powodzenia! Good then my prince XD

Wagner 

Monet: 7
Medale: 6

Wysłany: 24-09-07, 20:33     

Może, wielkich dzieł się nie rusza, ale przemalowywając je od nowa mogą być o wiele lepsze. Sam pomyśl, komiks o Jacku był krótki, prosty i polegał tylko na zabijani ludzi z NO. Nad remakem, można byłoby wprowadzić wiele zmian, które czyniły by komiks jeszcze lepszym. Nie wiem kiedy BS wyda kżt:pzp, ale wtedy zobaczyliśmy jakie my dodaliśmy nowe wątki fabularne. Piotr po raz kolejny na ciebie liczę i myślę, że znów pokażesz klase. W końcu z xardas vs werter były komentarze "co..ożywianie zmarłych..ble" a jednak było wielkie pozytywne rozczarowanie.

PS: Przesłać? Za łatwo, musiałem zapakować mu ją w paczkę i dać jako oddzielnego moda :D .

Konrad

Monet: 5

Wysłany: 25-09-07, 08:00     

Remake ? SUPER! Zawsze chciałem wiedzieć co się później wydarzyło z Jackiem ( chyba umieścisz dalszą historię XD )
Powodzenia nad pracą!
Wojna w Koloni 2
Ostatni Seigeen
Aktualizowane:
Vengeance
Ostatni Seigeen : Tajemnica szepczących

Beliar

Wysłany: 25-09-07, 14:14     

Zapowiedź cudna. Ta twarz Jacka miodzio. A co do komiksu. Poprawianie tego co już jest ciekawym pomysłem. Mam nadzieję jednak, że nie przesadzisz i nie zrobisz remaku wszystkich swoich komiksów XD.

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 25-09-07, 14:27     

Ach i wróciła wena naszemu masterowi komiksów :D XD No za zapowiedź 9,9/10 bo trochę no... ee.... taka jakby lepsza od innych zwykłych XD Ale też nie najlepsza ale dałem ci tyle by ci weny nie psuć :D

Piotr_PL 

Wysłany: 25-09-07, 14:27     

Beliar napisał/a:
Zapowiedź cudna. Ta twarz Jacka miodzio. A co do komiksu. Poprawianie tego co już jest ciekawym pomysłem. Mam nadzieję jednak, że nie przesadzisz i nie zrobisz remaku wszystkich swoich komiksów XD.

Nie no, bez jaj XD Sądzę że innych moich prac nie muszę (narazie) robić Remaków. Jack wystarczy ;) Poza tym wziąłem sporo na barki, bo ten komiks ma dla mnie znaczenie moralne. Zaczął moją karierę i chcę przekonać się jak będzie wyglądał w wersji nowej, gdy nabrałem już sporo doświadczenia. I nie martwcie się, ja nie jestem z tych co robiąc Remake, zmieniają całkowicie fabułę. Raczej dodaję kilka nowych rzeczy od siebie, ale fabuły nie ruszam. W każdym razie, jak już mówiłem, więcej tutaj będzie z życia Jacka niż w oryginale, oraz sensowna fabuła z dialogami ;) Więcej nie zdradzę ;)

PS: O, po raz trzeci mam 666 postów. Po raz trzeci przeklęty XD Tylko ja i Chuck Norris możemy dokonać czegoś takiego XD XD

Wrath of the Lich King

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 25-09-07, 14:48     

Piotr niechce watpic w twoie zdolnosci ale wyczuwam ze tu bedzie cos nie tak... Niemowie ze komiks bedzie dobry ale i zly. Niewiem czy remake bedzie dobrym wyjsciem choc szczerze sie tego niespodziewalem... Coz zobaczy sie ale to raczej bedzie historyjka o ludku ktory bedzie lazil wta i spowrotem az niestanie sie zombie... Tylko piotr niezrob tu zadnych duzych scenicznych wojen i przygodowek bo komiks bedzie spartolony. Troche watpie ale zobaczymy

Milten Michał 

Medale: 3

Wysłany: 25-09-07, 16:06     

Piotrpl napisał/a:
Beliar napisał/a:

Nie no, bez jaj XD Sądzę że innych moich prac nie muszę (narazie) robić Remaków. Jack wystarczy ;) Poza tym wziąłem sporo na barki, bo ten komiks ma dla mnie znaczenie moralne. Zaczął moją karierę i chcę przekonać się jak będzie wyglądał w wersji nowej, gdy nabrałem już sporo doświadczenia. I nie martwcie się, ja nie jestem z tych co robiąc Remake, zmieniają całkowicie fabułę. Raczej dodaję kilka nowych rzeczy od siebie, ale fabuły nie ruszam. W każdym razie, jak już mówiłem, więcej tutaj będzie z życia Jacka niż w oryginale, oraz sensowna fabuła z dialogami ;) Więcej nie zdradzę ;)

Aha... Ale boje się, że przez coś może się po prostu ten komiks nie udać :/ Ale Rzycze ci powodzenia. Chyba zmieniam zdanie na temat tego co powiedziałem bo... Bo... Eh. znowu :?: XD Zapomniałem... A ! Myślałem, że będzie np : Po NO będą podbijać SO I tym podobne :] Ale jeżeli mówisz, że fanuły starego Jacka nie zmienisz to znaczy, że komiks może być fajny :] A co mi szkodzi ? 10/10 ale coś i tu śmierdzi :twisted: XD
PS: O, po raz trzeci mam 666 postów. Po raz trzeci przeklęty XD Tylko ja i Chuck Norris możemy dokonać czegoś takiego XD XD

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 28-09-07, 19:50     

No niewiem... :? Zapowiedź bardzo dobra, wykonanie jest Very Good :D Mi też coś się tu niepodoba :/ Chociaż z twoimi umiejętnościami powinno być OK :wink: Ale nieraz już widziałem spieprzone remaki :( Oczywiście wierzę że to będzie udane :) Tylko nie rób tego tak długiego jak Xsardas kontra Werter, bo wtedy bedzie dno :/ ?yczę sukcesów XD ... a jeszcze ocena XD 9,9/10 bo coś śmierdzi XD
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 29-09-07, 12:41     

Jeee, miałem nadzieję że kiedyś to będzie :cheers: . Konq, świetna tekstura :thumleft: . Oby komiks był lepszy. Za zapowiedź dam ci
9,9/10

Piotr_PL 

Wysłany: 29-09-07, 13:48     

Nic nie mogę powiedzieć narazie. Zdaję sobie sprawę że choćbym nie wiem jak się starał, to oryginalnego Jack'a nie przebiję. Lecz zrobię co w mojej mocy, żeby komiks się udał. W każdym razie nie spodziewajcie się zbyt wielkiej akcji, za życia Jack'a, bo jego przygody za życia były proste- pracował roznosząc wodę :P Oraz nie będzie tak wiele zombie jak w Ziemii żywych Trupów, bo w Nowym Obozie nie ma aż tylu ludzi. Jednak sądzę że taki stan rzeczy pozwala nie odbiec od oryginału i zapewnić ciekawie zrobiony Remake komiksu, który nie ma za wielkiej fabuły :P ;)

Wrath of the Lich King

Wagner 

Monet: 7
Medale: 6

Wysłany: 29-09-07, 19:19     

Mógłbyś też rozwinąć "wątek" dlaczego Jack stał się zombie i powrócił do życia? Jakieś narady najemników, zebrania magów. Aaa..dodał bym jeszcze niektórym zombie Jack'a więcej oleju w głowie, poza tym zrób więcej batalii.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi