Wysłany: 11-06-10, 15:27 Kodeks Szpiega II -Tajemnica Zaginionych- (ZapowiedĽ)
Witam. Przychodzę z zapowiedzią następnego komiksu Kontynuacja przygód Szpiega Carsona, znanego jako ,,Cień". Tym razem jego misja będzie dużo bardziej niebezpieczna i skomplikowana.
2 tygodnie po zniszczeniu nielegalnego Handlu rudą, Carson wykonuje od czasu do czasu drobne zlecenia. Jednak wkrótce do Gildii Pokoju i Równowagi docierają pogłoski o tajemniczych zniknięciach na terenie Starego Obozu, o które podejrzewa się seryjnego mordercę. Po zaginionych, ani oprawcach nie pozostaje ślad, poza plamami krwi. ,,Cień" postanawia wziąć sprawy w swoje ręce i odkryć zagadkę i motywy serii morderstw. Nie zdaje sobie jeszcze sprawy, że tajemniczy zabójca również stosuje taktykę, czyniącą go bardzo ciężkim przeciwnikiem do złapania.
Więcej nie powiem, bo nie chcę żeby za wiele fabuły wypłynęło, a tutaj będzie miała ona najważniejszą rolę Chwilowo nanoszę korekty i rozbudowy na scenariusz komiksu.
Zapowiedź, Piotrze, bardzo dobra. Liczę że Kodeks Szpiega II będzie lepszy od poprzednika. Plakat jest znakomity, a fabuła... To co wiemy nam wystarczy. 9/10.
Wiem że to dziwnie zabrzmi, ale zapowiedź kojarzy mi się z najnowszym Sherlockiem Holmesem. Giną ludzie, zostaje plama krwi. Sądzę że tym człowiekiem będzie jakiś wpływowy człowiek, a zabójstwa będą się opierały na:
1. Wspomnieniach
2. Śmierci dziecka
3. Problemach.
Ale Piotrze, chylę czoło przed twoimi pracami. Są genialne.
Pozdrawiam, Gwizdek.
_________________ Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Pumo.
Zapoznaj się z regulaminem.
Zapowiedź bardzo dobra, fabuły nie pokazałeś za dużo ani za mało, tak w sam raz by dowiedzieć sie o czym komiks będzie mniej więcej. Po przeczytaniu I części, drugą przeczytam na pewno i liczę że będzie lepszy od poprzednika. Co do Plakatu to jest standardowy, jednak ujęcie jakie przedstawiłeś jest po prostu "Zaje*iste" ;D Na środku tytuł i tyle... Więc za zapowiedź będzie 9/10
Wiem że to dziwnie zabrzmi, ale zapowiedź kojarzy mi się z najnowszym Sherlockiem Holmesem. Giną ludzie, zostaje plama krwi. Sądzę że tym człowiekiem będzie jakiś wpływowy człowiek, a zabójstwa będą się opierały na:
1. Wspomnieniach
2. Śmierci dziecka
3. Problemach.
Pozdrawiam, Gwizdek.
Gwarantować Ci mogę że najnowszego Sherlock'a Holmes'a nie oglądałem jeszcze Jeżeli go trochę przypomina to przypadkowy zbieg okoliczności ;p Jednak na temat motywów zabójstw niczego narazie nie zdradzę
1. Wspomnieniach
2. Śmierci dziecka
3. Problemach.
Pozdrawiam, Gwizdek.
Gwarantować Ci mogę że najnowszego Sherlock'a Holmes'a nie oglądałem jeszcze Jeżeli go trochę przypomina to przypadkowy zbieg okoliczności ;p Jednak na temat motywów zabójstw niczego narazie nie zdradzę
Koledze Gwizdkowi biegało o grę i, wnioskując z zapowiedzi; kolega Gwizdek się rozczaruje
A co do samej zapowiedzi, to nie będę ci tu recenzji pisał (przeczytałem pkt. 11 i wiem, że tego nie lubisz). po prostu powiem, co mi w duszyczce gra.
Przede wszystkim ratujesz mi humor. Chory człowiek, a tu świat go tak rozpieszcz Mundial, nowy komiks Piotra_PL i tak dalej, i tak dalej.
Fabuła zapowiada się na ciekawy kryminał. Szykuje się interesujące starcie. Obaj bohaterowie będą działac podobnie i liczę, że Carson tak łatwo, jak w jedynce nie wygra.
Sam plakat jest moim zdaniem świetny. Lekko uderzył mnie tekst "w skrycie". Ale nikt- nawet ty- nie jest doskonały.
Podsumowując, szykuje się komiks, który przeczytam z zapartym tchem i z niecierpliwością będę czekal na trójkę. Której sobie i całemu forum życzę.
No, to chyba wszystko. A, właśnie! Ocena! Dam ci 10/10. Moje odczucia względem twoich komiksow najprościej przedstawić za pomocą zwykłego '10/10"
A więc, zacznijmy od tego, że fabuła jest... mniej interesująca. Chyba tylko tak to można nazwać. Bo cóż, o ile po tym komiksie można się prędzej spodziewać spisków, dążenia do władzy i w ogóle działania w ukryciu, o tyle tutaj mam wrażenie, że prędzej temu Carsonowi będzie bliżej do detektywa niż do szpiega. Zresztą, to ma seryjny morderca do pokoju w barierze? Tym powinna prędzej zajmować się straż, a nie jakaś tajna organizacja. Wyobrażasz sobie, dajmy na ten przykład, Sama Fishera uganiającego się za jakimś mordercą? Jeśli chodzi natomiast o plakat, to nie jest... taki sobie. Czcionka napisu "Kodeks Szpiega II" w ogóle nie pasuje do niczego, a napis na "Tajemnica Zaginionych" nadaje się do jakiś nędznych horrorów z Niemkami w roli głównej... Bo za tym, w tym dolnym podpisie zauważyłem jeden błąd, a mianowicie "Żyjąc [...] w skrycie..." Co to kurde jest . Ale bądź co bądź sam obrazek jest niczego swoje. Prosiłeś (w domyśle ), żeby nie wystawiać za zapowiedzi ocen, więc po prostu ci powiem, że czekam na komiks, ale nie oczekuje rewelacji . Cóż, taki ze mnie krytyk dla adminów .
prędzej temu Carsonowi będzie bliżej do detektywa niż do szpiega. Zresztą, to ma seryjny morderca do pokoju w barierze? Tym powinna prędzej zajmować się straż, a nie jakaś tajna organizacja.
Poczekasz na komiks i przeczytasz go to się wszystkiego dowiesz. Nie będzie to takie proste jak się wydaje. Ja po prostu nie chcę zbyt wiele wątków z fabuły zdradzać a jedynie podstawę.
Indiana napisał/a:
Wyobrażasz sobie, dajmy na ten przykład, Sama Fishera uganiającego się za jakimś mordercą?
Sam Fisher a Carson to dwie zupełnie inne osoby.
Indiana napisał/a:
Jeśli chodzi natomiast o plakat, to nie jest... taki sobie. Czcionka napisu "Kodeks Szpiega II" w ogóle nie pasuje do niczego, a napis na "Tajemnica Zaginionych" nadaje się do jakiś nędznych horrorów z Niemkami w roli głównej...
Potarzam po raz setny i jeżeli jeszcze raz będę musiał to tłumaczyć, to będę dawał warny. Obrazek do Zapowiedzi traktuję JEDYNIE jako okładkę. Nie wiem jakie znaczenie ma czcionka w komiksie, a tym bardziej jaki czcionka w Zapowiedzi ma wpływ na komiks? Jak będę miał kaprys to napis zrobię ołówkiem z Painta.
Indiana napisał/a:
czekam na komiks, ale nie oczekuje rewelacji .
Ja też nie oczekuję rewelacji, bo komiksy robię dla hobby a nie żeby były jakimś super wybitnym i genialnym pod każdym szczegółem dziełem. Ja po prostu pracuję po swojemu i robię komiksy żeby ludzie mogli sobie je w wolnej chwili poczytać. Nie rozumiem tego powszechnie panującego teraz trendu że każdy tak ostro do wszystkiego podchodzi jakby mu płacili grube pieniądze za każdy najdrobniejszy tylko błąd. Ja nic nikomu nie zabraniam, ale uważam że czytanie komiksu tylko i wyłącznie po to aby powytykać najdrobniejsze błędy jest jakieś dziwne.
Zanim to miałem ocenić przeczytałem szczegółowo oba punkty. Zacznę od plakatu jest w normie. Jednak moją uwagę przyciągnęły 2 zdania na końcu. Bardzo dobrze ułożone i nie wyjaśnia zbyt wiele. Z fabułą jest tak samo lubię tylko jej fragment, a nie całość, bo w każdej chwili twórca może coś zmienić. Jednak zapowiedź jest przyzwoita i czekam na twój komiks. A za zapowiedź wystawiam ci 9+\10.