Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Piotr_PL
04-06-10, 07:17
Kodeks Szpiega (Zapowiedź)
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 31-05-10, 08:05   Kodeks Szpiega (ZapowiedĽ)  

Witam. Dzisiaj jak wszyscy wiemy jest dzień dziecka ;) Ja jednak postanowiłem wszystkim zepsuć humor i oznajmić że wracam do komiksów :D Zamierzam również wprowadzić na listę moich prac, jeszcze nie poruszany przeze mnie gatunek komiksów.

http://zapodaj.net/05b91f9e565e.jpg.html

Gatunek: Szpiegowski

W Nowym Obozie żyje Kret o imieniu Carson. Od bardzo dawna sprawia on niemal same kłopoty, przez kradzieże czy buntowniczy charakter, jednak łapanie go zawsze sprawiało Najemnikom kłopoty. Pewnego dnia przykuwa on uwagę ludzi, którzy sądzą że jego możliwości mogą zostać dobrze wykorzystane...

Fabuły narazie tylko tyle, gdyż nie chcę zdradzać zbyt wiele. Reszta okaże się z premierą ;)

- Powrót do komiksów po bardzo długiej przerwie.
- Nowe rodzaje arkuszy komiksów. Tym razem po 30 obrazków zamiast 45 ale w wyższej rozdzielczości. Dzięki temu nie będą one zbyt dużo ważyć.
- Pierwszy w mojej karierze komiks Szpiegowski.
- W roli głównej, debiutujący wśród moich aktorów - Kopacz Kyle.
- Już nie daję zdjęć na Fotosik, bo teraz niewyraźne są tam napisy ;p

Premiera na 100% jeszcze w tym tygodniu ;)

Wrath of the Lich King

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 31-05-10, 08:22     

Piotr_PL napisał/a:
Dzisiaj jak wszyscy wiemy jest dzień dziecka ;)

Jutro xD

Ok, dawno zapowiedzi nie oceniałem, ale Tatusiowi Komiksów w Gothicu ocenię :D Fabuła się dość smacznie zapowiada, a znając Ciebie, to skleciłeś coś niezłego. Mam nadzieję, że nowy typ komiksów, nie sprawi kłopotów :) Dobra co ja będę pieprzył o fabule, ją ocenię w komiksie. Ale obrazek, twój styl, kilka obrazków, jeden duży w tle i podpis na dole. Ogólne wrażenie jest dobre, tylko skriny są lekko rozmazane, jeśli chodzi o plakaty, to lepiej zapisywać w PNG. ładniej wyglądają. I drugie, moje już ostatnie zastrzeżenie, to czcionka głównego napisu, taka zwykła Windowsowa. Tytuł dla mnie mógłby być bardziej wyróżniony ;) Ale na pochwałę zasługują ujęcia, może te dwa małe od lewej są standardowe, ale to duszenie :D Świetnie, bardzo mi się podoba. To duże natomiast jest bardzo klimatyczne, a gdyby nie to rozmazanie to byłoby już miażdżące :P
Okej dam za całość 8/10 i czekam na komiks :D
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Piotr_PL 

Wysłany: 31-05-10, 09:24     

ArcyMag napisał/a:
Ogólne wrażenie jest dobre, tylko skriny są lekko rozmazane, jeśli chodzi o plakaty, to lepiej zapisywać w PNG. ładniej wyglądają.

Spoko, przydatna rada. Pomyślę o tym ;) Jednak ten komiks już zacząłem w JPG to już go w tym skończę ;p Chociaż fakt faktem, mnie też od zawsze wkurzało to rozmazanie w JPG ;p Dlatego jak będę robił następny komiks to sięgnę twojej porady ;) )

Wrath of the Lich King

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 31-05-10, 12:11     

Odkąd jestem na forum mam okazje ocenić twoją zapowiedz pierwszy raz XD A więc zaczynamy: Fabuła komiksu zapowiada się ciekawie, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń... Czytając twoje poprzednie komiksy, pewnie zrobiłeś coś równie dobrego :D Co do plakatu to... tytuł komisksu ma słabą, windowsowa czcionke którą jest zapewnie, Arial. :P Dwa to rozmazane obrazki o których wspomniał już Arcymag. Natomiast screeny są dobrze zrobione... Obrazek jak dusi jakiegoś kolesia, super wyszedł. Tak samo screen główny, niezły i klimatyczny. Ujęcie również fajne. 0/10

Tak, to jest żart albo i nie... 8+/10

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 31-05-10, 12:47     

Hyh, hyh hyh. Komiks piotra, w sumie Zapowiedzi twoje zawsze wyglądaja podobnie :D Mniejsze okienka na wielkim obazku. Żeby w tych trudcnyh komiskowych czasach ktoś dostał 10/10 za sam plakat, trzeba się trochę bardziej narobić :D No ale to w sumie styl piotra ;) Napewno pomysły i fabuła w komiksie będą dobre. W sumie to piotr. To on powinien nam mówić jak się robi komiksy a nie my mu xD 8/10 za zapke.

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 31-05-10, 13:34     

Typowe, tło 3 obrazki tytuł i jakiś tam podpis :D . Ale lubię tę filozoficzne cytaty, pasują do twojego komiksu. Tak jak mówią powyżej, fabuła zapowiada się fajnie, ale co do plakatu, mogłeś się więcej narobić :) . Im więcej Cię nie ma, tym większy poziom komiksów :) . Trochę rozmazane skriny. 8=/10.
Oceń Pisarza :D .
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 31-05-10, 14:19     

Piotr_PL napisał/a:
- Powrót do komiksów po bardzo długiej przerwie.

Cieszymy się z tego powodu :P

Piotr_PL napisał/a:
- Nowe rodzaje arkuszy komiksów. Tym razem po 30 obrazków zamiast 45 ale w wyższej rozdzielczości. Dzięki temu nie będą one zbyt dużo ważyć.

To akurat zmiana może być dość dobra. Technika komiksów musi iść do przodu.

Piotr_PL napisał/a:
- Już nie daję zdjęć na Fotosik, bo teraz niewyraźne są tam napisy ;p

Wiemy o tym. Już od dość dawna nie korzystamy z Fotosika.

Piotr_PL napisał/a:
Premiera na 100% jeszcze w tym tygodniu ;)

Uuu... To szybko xD

A teraz sama zapowiedź... Plakat taki... klasyczny. Klasyczny plakat w stylu wczesnokomiksiarskim xD Ale nadal te plakaty mają wzięcie i są robione, więc nie ma się co czepiać. Jak zwykle najmocniejszą częścią plakatu jest tekst na samym dole. Podnosi on ocenę plakatu do noty 8/10

Fabuła... Jak to w zapowiedzi powinno być. Za mało by zaspoilerować, za dużo by wyjaśniać wszystko w czasie akcji komiksu. Gatunek szpiegowski... Nie bardzo przepadam za tym gatunkiem. Zobaczymy co wyjdzie w praniu. 7/10.

I teraz muszę wystawić ocenę końcową. Po bardzo skomplikowanych obliczeniach na które składało się wiele czynników, a mianowicie ocena za fabułę i za plakat (xD) wystawiam co następuje...

7+/10.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 31-05-10, 15:17     

Po raz pierwszy mam okazję ocenić twoją zapowiedź w dniu wydania. No, do roboty. Dycha się sama nie wystawi xD

Fabuła: Fabuła szpiegowska zawsze mnie kręciła, więc za to masz u mnie duży plus. Poza tym sam pomysł Chociaż niedawno lykowasty robił "Kryptonim: Bezimienny" to to zapowiada się dużo lepiej. Wogóle nie ma porównanie na płaszczyźnie fabularnej. Poza tym czuć, że możesz z tego zrobić nawet cały cykl. A to plus, bo to, co dobre powinn trwać xD
Dobrze opisałeś bohatera, wprowadziłeś w wydarzenia i napisałeś to w takim stylu, że po prostu nie mogę się doczekać.
Za fabułcię 10/10

Wykonanie: Plakat bardzo ładny. Wprawdzie te dwa pierwsze screeny lekko "klasyczne" xD , ale pozostałe dwa miażdżą. Ten z duszeniem to rewelacja. Widać, kto tu jest mistrzem.
Za wykonanie 10/10

Ogólnie (No, chyba pięciu zdań nie będę oceniał xD ): Dziadzio Komiks powraca xD I to w wielkim stylu. Już się nie mogę doczekać.

Ocena: ta nie może być mniejsza niźli 10/10!

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16

Wysłany: 31-05-10, 17:59     

Fabuła szpiegowska... Całkiem całkiem pomysł, tylko... ten pomysł z tajną gildią niczym jakąś agencją. I dodatkowo zwykły kopacz. Wątpię, że będzie to historia od zera do bohatera, jednak... Jednak coś z tego niestety, ale będzie musiało być, bo to nie komedia i bohater nie będzie non stop spadał z dachu, ot tak, dla uciechy.
Sama nazwa mi się nie podoba xD Kodeks - strasznie nadużywane słowo, mam nadzieję, że znajdzie pokrycie w komiksie ;)
W plakacie nie ma się do czego przyczepić, chociaż jest dla mnie nieco zbyt chaotyczny. Całość ratuje jednak ten cytat, a raczej twoje własna myśl, na dole. Że tak to ujmę: w ostatniej chwili zbudowała klimat.
Na pewno nie dam ci takiej oceny jak Karik, ani jak nikt inny dotychczas. Według mnie, to jak na ciebie zapowiedź jest... słaba. Chociaż mimo wszystko pomysł mi się podoba, to sam zalążek fabuły jest nieco oklepany... i nie mówię tu o GK, a po prostu o kulturze masowej :P
A więc...
7-/10.

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 31-05-10, 19:00     

Dzień dziecka raczej jutro ;) Fajnie, fajnie, twój pierwszy komiks od... chyba półtora roku już? :o Liczę, że powrócisz do swojej dawnej formy. Może być ciekawie i mam nadzieję, że tak będzie. Dobra zapowiedź, ale nie oceniam jej.

LEGENDA

Elminster 
1/2/3/24/4

Wysłany: 31-05-10, 19:34     

A ja już straciłem nadzieję że kiedykolwiek powrócisz do robienia komiksów, na szczęście się myliłem.
Zapowiedź...taka sobie :P Plakat w twoim już trochę przestarzałym stylu. Mimo wszystko nawet na takich obrazkach potrafisz ukazać coś ciekawego i napisać coś co zbuduje klimat i podkręci atmosferę :) Co do fabuły to niewiele zdradziłeś. Wiem tylko że pewien kret zostanie szpiegiem, dość mało informacji. Jednak to nie zmienia faktu że zapowiada się coś świeżego i być może interesującego. Jestem ciekaw jak przedstawisz robotę szpiega i co ważniejsze jaką historię wymyslisz.
Ocena: 7/10

W sumie to chętniej bym Cię widział w kryminale :D

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Piotr_PL 

Wysłany: 31-05-10, 20:11     

Zapowiedzi komiksów zawsze będę robił takie jakie robię. Powód? Zapowiedź nie ma dla mnie takiego znaczenia żeby się do niej super extra przykładać ;p Dla mnie ona ma jedynie pokazywać o czym będzie komiks i już ;p No sorry, taki mam styl i będę się tego trzymał. W końcu chodzi raczej o swoje metody, niż o upodabnianie się do jakiegoś powszechnie lubianego schematu.
Dlatego błagam niektórych, nie piszcie recenzji o zapowiedzi ;p Już gdzieś mówiłem że u mnie one nie mają żadnego innego znaczenia, a żeby tylko pokazywać na jaki temat będzie komiks. Jeżeli będę miał taki kaprys to może się nawet zdarzyć że zrobię Zapowiedź która jest po prostu czarnym obrazkiem z białym tytułem na środku :P Dla mnie liczy się komiks ;)

A co do samego komiksu to najbardziej prawdopodobna data premiery to będzie 3 czerwca ;) Pzdr.

Wrath of the Lich King

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 01-06-10, 17:15     

Oki, komiks zapowiada się całkiem całkiem, ale mam pewne zastrzeżenia co do wykonania. Chodzi o to, że screeny na zapowiedzi są lekko rozmazane. Po za tym, sam pomysł, z kopaczem o pewnych zdolnościach wysłany jako szpieg nie jest aż taki zły, tylko... Kurde, kradzieże i buntownicze zachowanie do rzeczy które bardziej układają się w bandytę który atakuje z ukrycia, ale walki prowadzi w zwarciu, niż cichego, niewidocznego szpiega. Krótko mówiąc, pomysł dobry, ale niedopracowany. Ocena: 7/10.

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 01-06-10, 17:15     

Oki, komiks zapowiada się całkiem całkiem, ale mam pewne zastrzeżenia co do wykonania. Chodzi o to, że screeny na zapowiedzi są lekko rozmazane. Po za tym, sam pomysł, z kopaczem o pewnych zdolnościach wysłany jako szpieg nie jest aż taki zły, tylko... Kurde, kradzieże i buntownicze zachowanie do rzeczy które bardziej układają się w bandytę który atakuje z ukrycia, ale walki prowadzi w zwarciu, niż cichego, niewidocznego szpiega. Krótko mówiąc, pomysł dobry, ale niedopracowany. Ocena: 7/10.

xxxl 

Wysłany: 01-06-10, 20:28     

Hmm... fajnie, że komiks wyjdzie tak szybko od wydania zapowiedzi. W tym tygodniu, a może nawet za dwa dni... przynajmniej nie będzie długiego oczekiwania nań :P . Co do zapowiedzi - podoba mi się, że to będzie komiks szpiegowski. Jakaś nowość. Screeny na zapowiedzi nie zrobiły na mnie większego wrażenia. No, poza trzecim od lewej z tych mniejszych. Tamten był świetny. Ogólnie za zapowiedź dam 8,5/10.

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 01-06-10, 22:19     

O taaa Piotr wraca. Zobaczymy, czy wyszedł z wprawy.
Nigdy nie potrafiłem się zbytnio rozwodzić na temat zapowiedzi, toteż i tu mój komentarz nie powinien przekroczyć jakiejś ogromnej ilości znaków.
Plakat jest standardowy dla Ciebie. Jeden duży obrazek na nim kilka małych. Są one nieco niewyraźne ale to wszystko przez ten nielubiany przez nikogo JPEG. Nawet ciekawie wygląda obrazek, na którym nasz bohater dusi ( :?: ) strażnika. Podoba mi się też ten duży screen bardzo klimatyczny :) Niestety czcionka trochę sztywna, że się tak wyrażę. Psuje to efekt troszkę. Aaa... Zapomniałbym. Uwielbiam te twoje klimatyczne teksty na dole plakatu. Zawsze wiesz jak zareklamować komiks. Co do przedstawienia fabuły można powiedzieć, że opowiedziałeś nam nieco o wstępie. Niby za mało, ale w sumie ok że nie zdradzasz za dużo. Też nie lubię wiele wyjaśniać w zapowiedzi :)

Ogólne wrażenie jest takie, że chyba jednak nieco zapomniałeś. Jestem jednak pewien, że Kodeks Szpiega będzie solidną produkcją, która zasługuje przynajmniej na dziewiątkę, ponieważ w trakcie tworzenia wrócisz do swojej stuprocentowej efektywności. Póki co za zapowiedź tylko 8

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16

Wysłany: 02-06-10, 21:20     

No, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie. Plakat nie powala, ale wszyscy wiedzą że ty nie lubujesz się w na maksa wypasionych plakatach ze wszystkimi bajerami (w czym, jak wiadomo, ja się lubuję xD ). Najciekawszy jest pomysł, mało jest (o ile w ogóle jest) komiksów szpiegowskich. Jeśli masz ambicje na duży hit, to mam nadzieję że oglądałeś już takie filmy jak Tożsamość Bourne'a i że komiks będzie trzymał w napięciu jak chociażby Prison Break. Daję 8/10, zapowiada się ciekawie, masz bardzo duże pole do popisu, więc pewnie ci się uda :D
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Piotr_PL 

Wysłany: 03-06-10, 07:08     

Pumo napisał/a:
Jeśli masz ambicje na duży hit, to mam nadzieję że oglądałeś już takie filmy jak Tożsamość Bourne'a i że komiks będzie trzymał w napięciu jak chociażby Prison Break.

Stary, Tożsamość, Krucjata i Ultimatum Bourne'a to moja ukochana trylogia XD Znam te filmy na pamięć :D Zdecydowanie wolę Jasona Bourne'a/ Davida Webb'a od Jamesa Bonda ;p Stawiam na wyszkolenie w walce niż na gadżety ;)
A tak przy okazji chciałem powiedzieć że premiera komiksu już jutro ;)

Wrath of the Lich King

Kentis 
Najemnik

Wysłany: 03-06-10, 10:42     

Pora ocenić. W moje urodziny Piotr na forum i jeszcze komiks zapowiada. Marzenia się spełniają. Zapowiedź jak każda z twoich nie powinna być oceniana, ponieważ ty tylko informujesz o komiksie i każdy czeka w napięciu na niego. Co do samej zapowiedzi to z plakatem mi się kojarzą asasyni, którzy też twierdzili, że zabicie jednej osoby to niewielka ofiara za życie wielu. Fabuła świetnie się zapowiada i wreszcie twój komiks bez bezimiennego! Do tej pory to chyba tylko w trylogii Gomeza i Sennym Koszmarze nie było go (jeśli coś ominąłem to przepraszam). Premiera blisko i możesz być pewny, że ocenię w ten sam dzień w który się ukaże (chyba, że wstawisz o 23:59).

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi