Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 13:00
Krwawa Pełnia (ZAPOWIED?)
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 25-10-08, 13:19   Krwawa Pełnia (ZAPOWIED?)  

Witam ;) Po filmie-komedii, wracam z komiksem-horrorem ;) Jednak zupełnie innym niż wszystkie moje poprzednie prace.

Wyspa Khorinis. Od kilku tygodni ludzie na wyspie żyją w strachu i niepewności. Każdego dnia znajduje się przynajmniej jedną osobę, rozszarpaną przez tajemniczą istotę, która nocami poluje w lasach i okolicach miasta. Gdy na niebie pojawi się blady Księżyc, w okolicy słychać skowyt. Na miejscu pozostają tylko rozerwane ciała i odciski niezidentyfikowanych łap. Nikt nie wie kim jest bestia, a każdy kto usłyszał jej przerażające wycie nie przeżywał nocy. Tymczasem znany w okolicy myśliwy - Dragomir, wie że prędzej czy później może paść również na niego. Mając podejrzenia co do tego czym jest potwór, postanawia na własną rękę dowiedzieć się tego, oraz spróbować powstrzymać dalszy rozlew krwi. Jednak nie wie że tajemnica potwora jest bardziej skomplikowana niż mu się wydaje.

Komiks będzie tworzony przy pomocy gier: Gothic 2 oraz Morrowind, do której ściągnąłem mod, dodający świat z Gothica 2.
Specyfika komiksu może niektórym przypominać klimat z pierwszej części ,,Noża z Ciemności" jednak miejsce mordercy zajęła bestia. Będzie też większy nacisk na tajemnicę i zaskoczenie ;)

Komiks inny niż moje wcześniejsze horrory, jednak planowany przeze mnie od bardzo dawna ;) Premiera już wkrótce....w pełnię Księżyca :>

PS: Błagam was, nie dawajcie mi oceny obrazka zapowiedzi. Już mówiłem że robię je po to aby było wiadomo o czym komiks, a nie żeby ładnie wyglądały :P

Wrath of the Lich King

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 25-10-08, 13:45     

No no, może być coś ciekawego :) Fajne jest to oko potwora ujęte :]
Nic tylko czekać ;)

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 25-10-08, 14:32     

Domyślam się że tym potworem będzie wilkołak ;) . Ogólnie muszę skomentować twój obrazek bo inaczej bym chyba umarł :D . Oko ładnie wycięte i dodaje uroku zapowiedzi, tego mrocznego uroku ;) . Księżyc mogłeś poplamić krwią, wtedy efekt byłby zabójczy! Ogólnie podoba mi się klimat zapowiedzi. Fabuła opisana ciekawie i zachęca do komiksu. Mam nadzieję że klimat komiksu powali na łeb "Las Śmierci" i "Nóż z Ciemności" :P . Powodzenia! 10/10 ;) .

I bardzo chętnie zobaczyłbym tego moda do Morrowinda. Jak coś to wyślij mi link na PW ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Patryk94 

Wysłany: 25-10-08, 19:14     

No, no zapowiada się następny świetny komiks robiony przez Piotra :D Jak zwykle wyjdzie świetnie i będzie jak zwykle dużo krwii i pełni księżyca XD Fabułą jest bardzo ciekawa, a plakat jest fantastyczny! Jak powiedziałeś, żeby nie dawać ocen to nie dam, a i życzę powodzenia przy robieniu tego komiksu ;)

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16

Wysłany: 25-10-08, 20:00     

Komiks zapowiada się świetnie chociaż każdy pewnie domyślił się że "eliminatorem" w tej produkcji będzie wilkołak. Ale zapowiedź jest dość klimatyczna, te łapy wystawione w stronę Księżyca (szkoda tylko że Księżyc nie w pełni), to oko. Wszystko ładnie. Fabuła zapowiada się ciekawie ale mam nadzieję że to nie będzie coś w stylu "Bestia zabija, myśliwy jej szuka, znajduje ją i zabija, koniec". Mam nadzieję że komiks będzie oryginalny ;) Tak czy siak 10/10!
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Kuba75 

Monet: 4

Wysłany: 25-10-08, 20:34     

No, no! Mam nadzieję że będzie kolejny hit! Uwielbiam takie horrory! Plakat wyszedł fenomenalnie, ale wedle twojego życzenia nie ocenię.

Mocium panie, poprawnie piszę na twe zawołanie!
.

Dankaw 

Monet: 4
Medale: 2

Wysłany: 26-10-08, 09:31     

Hmmmmmmm... Coś mi przypomina ta zapowiedź... bestia i zabijanie w nocy? Myśliwy? Widać nie czytasz za wiele komiksów - sam już robię taki komiks (ale prace stoją w miejscu). Sama zapowiedź klimatyczna, ale aż za dużo napakowałeś tych podejrzeń itp.

Piotr_PL 

Wysłany: 26-10-08, 09:57     

Dankaw napisał/a:
Hmmmmmmm... Coś mi przypomina ta zapowiedź... bestia i zabijanie w nocy? Myśliwy? Widać nie czytasz za wiele komiksów - sam już robię taki komiks (ale prace stoją w miejscu). Sama zapowiedź klimatyczna, ale aż za dużo napakowałeś tych podejrzeń itp.

Nie bój się :D ;) Znam Twój komiks i mogę ci gwarantować że mój dotyczy zupełnie innej historii, dzieje się w innym miejscu, inni bohaterowie, raczej nie będzie za wiele męstwa i wojowniczości oraz zupełnie inny potwór ;) Rozwój fabuły natomiast będzie miał charakter podobny do tego co było w pierwszej części ,,Noża z Ciemności" ;) Już od dawna to planowałem ale czekałem na okazję, aż będę miał wszystko co potrzebne ;) Tzn. mod na świat Gothica itp.

Pozdro Dankaw i dzięki za ocenkę ;)

Wrath of the Lich King

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 26-10-08, 11:21     

Ocenię ci fabułę i obrazek. Po prostu tak się przyjęło. Ale dam osobno oceny.
Fabuła: nie będę ukrywał, że z opisu przypomina Shadow Beasta Dankawa. Jednak to tylko opis. 3+/5.
Plakat: Bardzo dobry! Te szpony tak ciekawie zrobione; to samo oko. Hm... Za plakat 3+/5, tak samo jak za fabułę (czcionka kiczowata...).
Czyli razem to będzie 7/10. ;)

LEGENDA

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 26-10-08, 11:59     

Hmm.. ten potwór to na pewno będzie Wilkołak ;) . Już to widać po samym opisie i tych łapach... Co do zapowiedzi, ciekawie zrobiona, ciekawy pomysł, ale trochę to zbyt podobne do ShadowBeast'a, ale nie oskarżam cię o plagiatorstwo czy coś :P . Mi tam czcionka pasuje, a to oko fajnie wygląda :D . Nie wiem, czy dobrze tak umieścić w Oblivionie naszego Gothic'a, ale znając ciebie to wyjdzie na dobre.. masz 9/10, nie mogłem się powstrzymać od oceny, ale przyjmuj ją jako ocenę FABUŁY, nie obrazka.

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 26-10-08, 12:21     

Według mnie zapowiedź w ogóle do shadoł bista nie jest podobna... Jak patrze na obrazek to nawet mi do głowy on nie wlecial... co do opisu (fabulyy) to tez mi do głowy nie wleciał.
No ale dobra, Widać, piotr ''wróciłeś' do komiksów :D I dobrze, i źle! Bo Basket i VVigo TM... było zarypiste... tak samo jak i twoje komiksy, może w przyszłości zobaczymy kilka twoich filmików, hehe. Ale co do zapowiedzi, no ładna, bardzo klimatyczna, oraz przedstawiająca fabułę, dość znaną. ''Bestia zabija, mysliwy jej szuka, znajduje i zabija'' (tak jak powiedział Puma :D ) nom, ale jestem w 99% pewien, że piotr masz nie jeden as w rękawie, i nie będzie to komiks na podstawie tego co właśnie powiedziałem :P napewno będzie on oryginalny :D
Jak dla mnie, kolejna zapowiedź warta 10/10 :D

Rekin 

Monet: 11
Medale: 1

Wysłany: 26-10-08, 20:57     

kolejny komiks słwanego PiotraPl z komiksów :D
uwielbiam twoje komiksy i mam nadzieje że ten komiks będzie podobny do lasu śmierci a i będzie tak samo tajemniczy ja nóż z Ciemności życzę powodzenia w komiksie a ocena za plakat przyszłego komiksu wynosi 10/10

Lee 

Wysłany: 26-10-08, 23:37     

No proszę proszę wreszcie doczekamy się profesjonalnego komiksu o klimacie horroru z udziałem (Tak obstawiam :P ) wilkołaka. No nieźle się zapowiada.No i to będzie chyba pierwszy komiks na forum w którym głównym bohaterem jest Dragomir za tą zapowiedź masz 10/10 nie mogę się doczekać :)

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 27-10-08, 16:43     

Zapowiedź całkiem spoko, fabuła, no cóż poczkamy zobaczymy, ale zapowiada się nieźle :P Obrazek spoko, wyszedł OK, lecz cuda to to nie są :D A tym potworem to pewnie będzie Szczur bagienny XD :lol: Chociaż zmutowany chrząszcz lub Wrzód też pasują ;D Ogólnie zapowiedź luzik, +8/10

Ps. I nie wiem czemu, ale tytuł czytam "Kurwa Pełna" XD
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 28-10-08, 12:22     

Fajnie ci wyszło to oko potwora, zapowiada się obiecująco mam nadzieję, że pobije na głowę Las Śmierci ocena to 10/10

PS. Ciekawe jak zrobisz wilkołaka.

PSS. oby wyszedł jak najszybciej.

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 28-10-08, 17:20   Re: Krwawa Pełnia (ZAPOWIED?)  

Piotrpl napisał/a:

PS: Błagam was, nie dawajcie mi oceny obrazka zapowiedzi. Już mówiłem że robię je po to aby było wiadomo o czym komiks, a nie żeby ładnie wyglądały :P

?atujesz? XD
Ale na serio, obrazki są po to, żeby je ocenić... ?art. Są w tym celu, w którym mówisz. Tak, nie przejmuj więc się tą oceną, ale za obrazek dam wiadome 10/10.

No a fabuła...
Mod do morrka - fajny pomysł...
Ale trochę to mało oryginalne, chociaż i tak twoje komiksy są świetne.
Tajemnica... Zaskoczenie... Tu już lepiej...
Las śmierci wyszedł Ci świetnie, obyś to powtórzył...
Liczę też na oryginalność w samym komiksie, chociaż pomysł... No wiesz XD. (czytaj parę linijek wzwyż)
Ale trudno, muszę to dać.
No może i nie trudno, ale masz to...
10/10 XD

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Kałasznikow 

Wysłany: 28-10-08, 21:28     

o WOW super no to będzie coś dobrego do czytania :D zapowiedź jest w dobrym klimacie i...... taka jakaś tajemnicza bardzo fajne jest to oko wilka w rogu zapowiedzi ogólnie to bardzo ciekawa 10/10

Archanix 

Wysłany: 31-10-08, 16:33     

dość nieoryginalnie ale kogo to obchodzi skoro liczy sie klimat.

Piotr_PL 

Wysłany: 03-11-08, 07:36     

Komiks będzie prawdopodobnie w tą środę albo czwartek ;) Jestem już blisko końca i całą fabułę mam ułożoną, oraz wszystkie dialogi ustalone ;) Jeszcze tylko końcówka zostanie przelana na obrazki i komiks gotowy będzie ;)

Wrath of the Lich King

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi