Czas aby rozpocząć pracę nad największym, komiksowym dziełem mojego życie właśnie nastąpił Nie mogłem znaleść mundurów, lecz coś zesłane zostało mi z nieba. Zanim dowiecie się o czym będzie komiks zdradzę kilka ciekawostek.
-Scenariusz do komiksu układałem bardzo dokładnie i zajęło mi to około trzech miesięcy
-Musiałem wydać 87 zł. abym mógł zrobić go wedle swojej wizji.
-NAJWA?NIEJSZE: Ten komiks to moje marzenie. Nie zrezygnuję z niego, bez względu na to jakie przeciwności napotkam.
-Będzie najdłuższym komiksem jaki dotąd zrobiłem (Podejrzewam że przekroczy 2000 obrazków)
-W komiksie będzie sporo odniesień do wydarzeń z mojego życia.
Jest 5 maja 2010 roku. Na świecie zapanował kryzys gospodarczy, jakiego nie widział świat. Na skutek tego wszystkie wielkie organizacje, takie jak NATO, ONZ czy Unia Europejska po prostu się rozpadły. Chaos się wzmaga.
Tymczasem pewien mieszkaniec Polski. Dwudziestoletni Piotr Morawski, który w ogóle nie przejmuje się wydarzeniami na świecie. Ma plany na spokojne życie, zdala od zgiełku oraz pragnie zdobyć serce swojej znajomej- Marty. Mimo iż jest ona już zajęta, Morawski nie zamierza zrezygnować.
Tymczasem świat polityczny jest zupełnie inny. Polska codziennie zalewana jest roszczeniami z Niemiec w sprawie jej zachodnich ziem. Niemcy uważają że z rozpadem ONZ nie obowiązują żadne układy, a więc nawet ten z konferencji w Poczdamie. Uważają że Polska nielegalnie posiada ich ziemie i wysyłają żądania zwrotu. Polska związana stałym przymierzem z USA nie zamierza jednak ulec. Stany Zjednoczone obiecują że jeżeli Niemcy tkną cokolwiek, co należy do Polski, to ich armia zetrze Niemcy z mapy Europy. Jednak państwo Niemieckie ignoruje ostrzeżenia i nadal wysyła żądania do Polski.
Piotr Morawski który pragnie w spokoju i bez rozgłosu przeżyć swoje, nie zdaje sobie sprawy że los zapisał mu znacznie większą rolę w historii. A ta rola nadejdzie już wkrótce i będzie musiał wybrać pomiędzy dwiema najbliższymi mu rzeczami.
No Piotrze, szacunek dla ciebie. Pomysł jest nawet niezły, a i żeby wydać 87 zł na komiks. Ja bym czegoś takiego nie zrobił (mam na razie tylko 50 euro). Zakładam przy okazji że właśnie poznaliśmy twoje nazwisko, prawda?. A co do zapowiedzi to jest całkiem całkiem, ale więcej mówi tekst niż zapowiedź więc ocena to 9,9/9,9 XD XD XD
PS. Dlaczego pod Arcymagiem jest napisane że został zbanowany?
No Piotrze, szacunek dla ciebie. Pomysł jest nawet niezły, a i żeby wydać 87 zł na komiks. Ja bym czegoś takiego nie zrobił (mam na razie tylko 50 euro). Zakładam przy okazji że właśnie poznaliśmy twoje nazwisko, prawda?. A co do zapowiedzi to jest całkiem całkiem, ale więcej mówi tekst niż zapowiedź więc ocena to 9,9/9,9 XD XD XD
Itak chciałem tą grę A co do nazwiska to inne jest. To żadna tajemnica. Na nazwisko mam Markiewicz. Trochę podobne do Morawski- ta sama litera.
Bardzo dobra zapowiedź! 10/10 ! Interesujące scenny z gry Wordl of Confilct(czy jakoś tak)
PS ?yczę powodzenia i szczęścia w robieniu tego komiksa
Dankaw
Wysłany: 17-11-07, 10:26
2000 obrazków :shock: Ale nie oszukujmy się - Nic niejest idealne! Zapewne będzie dużo błędów (w końcu duży komiks), ale pewnie to nieznaczy na pewno! Dlatego życze Ci by komiks się udał, nieczęsto spotyka się kogoś kto wydaje 100-ówkę na komiks Nazwisko jest wyjaśnione, a Marta - czy przypadkiem tak nienazywa się twoja dziewczyna? I szkoda że mam za mało miejsca na dysku C to może bym zrobił Ci mundury, ale bez tego też da się żyć Choć wiecie co? Za mundur mogliście wziąść Ciężki strój szkodnika i Strój szkodnika oraz Zbroję cienia i tylko zmienić teksturkę! I wtedy 3D niebyłoby potrzebne! A no właśnie, zapomniałem ocenić zapowiedzi! Komiks wydaje się być Super Produkcją! Wydać go od razu na cały świat jak Wiedźmina 10/10
Beliar
Wysłany: 17-11-07, 10:35
Łoo 2000 obrazków. To mi chyba zajmie cały dzień na przeczytanie XD. A teraz na poważnie: Fabuła robi wrażenie, jednak jeden zwykły człowiek się w to miesza..... Co ja pieprze.... To jest ok, i zapowiedź i fabuła i w ogóle wszystko. Nie ma co sie rozpisywać 10/10
U.S.A -dobry naród POLSKA-więcznie pokrzywdzony kraj NIEMCY-bbbeeeeee ile razy już to widziałem,lepsz był by pomysł gdzie wszystkie ataki terrorystczne to tylko była propaganda amerykanów która miała na celu zdobycia jak najwięcej ropy naftowej z bliskiego wschodu.
:? U.S.A -dobry naród POLSKA-więcznie pokrzywdzony kraj NIEMCY-bbbeeeeee ile razy już to widziałem,lepsz był by pomysł gdzie wszystkie ataki terrorystczne to tylko była propaganda amerykanów która miała na celu zdobycia jak najwięcej ropy naftowej z bliskiego wschodu.
Licz się ze słowami. Polska to moja ojczyzna i jestem z niej dumny. Obrażając Polskę obrażasz mnie. Nie będzie to żaden komiks antyniemiecki, ani nie zrobię go antyamerykańskiego, bo ty tak sobie chcesz. Przesłanie tego komiksu będzie znacznie ważniejsze. Ten komiks powstanie bez względu na to czy się komuś podoba czy nie. Nie po to pracowałem trzy miesiące nad scenariuszem żeby porzucać projekt.
Supcio zapowiedź ! Ale dobiłeś mnie tymi 2000 obrazkami :shock: ! No... to napewno długi ci to zajmie, bo przecierz Papcio robił też baardzo długo Winlou, a ma 600 obrazków to bedziemy czekać na ten komix z 3 razy dłużej XD XD XD No ale zapowiedź bardzo mi się spodobała lecz nie wiem czemu, w ogole nie ma klimatu która by pasowała do fabuły XD Bo świat Gothica=21 wiek XD ale tak to baaardzo mi się spodobał ten napis "Ojczyzna" Według mnie za Zapowiedź 9/10 (sry XD )
A za Pomysł 100000/10 2000 obrazków, ooo boooże XD
Chodziło mi o to że POLSKE przedstawia się zawsze jako wioche a nie kraj z piękną tradycją(nie chodzi o twój komiks).Jestem ku...wa Polakiem i jestem z tego dumny do ch...ja,może jestem rasistowską śwnią ale napewno nie antypatryiotą.
:arrow: Chodziło mi o to że POLSKE przedstawia się zawsze jako wioche a nie kraj z piękną tradycją(nie chodzi o twój komiks).Jestem ku...wa Polakiem i jestem z tego dumny do ch...ja,może jestem rasistowską śwnią ale napewno nie antypatryiotą.
Rozumiem. Sorka, mój błąd. Co do komiksu, to więcej się o nim dowiecie gdy będzie treść wywiadu. A tradycje i pokazanie piękna Polski nie ominą komiksu, możecie mi wierzyć Jest to komiks w który zamierzam włożyć całe swoje, narodowe serce.
Widze piotr że masz obsesje na punkcie kraju Jak ja się kiedyś bawiłem w wojne to polska dlamnie nieistniała Tylko AMERYKA. Każdą zabawe jaką wymyśliłem to było o USA a Polska dlamnie nieistniała Polska dla polaków przekrętów i bydlaków(...) XD oczewiście niechce żebyście sobie pomyśleli omnie że jestem jakiś nienormalny i wogule POLSKA JEST NAJLEPSZA a ale chyba X vs. W nic nieprzebije
WOW
Prawdziwy patriota prawdziwy. Respect Piotr. Także lubię polska ( bez politycznego świata oczywiście W końcu coś fajnego (bez urazy twórcowie(twórcowie?XD)) mam na myśli że w końcu fabuła nie będzie taka że jest jakiś tam bohater który staje się postrachem w całym komiksowym świecie . Piotr mam nadzieje że twój ?yciowy projekt nie upadnie . Komiks na pewno będzie zajeb***y. Mam nadzieje że będzie kilka bohaterów a nie jeden najsilniejszy boss bo takie rozwiązanie strasznie psuje fabułę. ?yczę powodzenia w dalszej produkcji. Aha naprawdę dużo tych screenów . Ale skoro będzie tyle screenów to pewnie będzie tyle samo błędów może powinieneś wydać beta testy . A i ciekawe kiedy będzie premiera może 2010 XD. Tylko żeby się ten twój cel życiowy nie stał się jakąś wizją XD XD XD.
Zapowiedź spoko tylko trochę te screeny takie jakby wyrwane nie wiadomo skąd I oczywiście twarz bezia która już mnie dosłownie irytuje:D. Dobrze że jak gra się to nie widać jego twarzy:D
Piotr_PL napisał:
Rozumiem. Sorka, mój błąd. Co do komiksu, to więcej się o nim dowiecie gdy będzie treść wywiadu. A tradycje i pokazanie piękna Polski nie ominą komiksu, możecie mi wierzyć Wink Jest to komiks w który zamierzam włożyć całe swoje, narodowe serce.
Mam nadzieję, że Polska nie bedzie tak 'Pięknie' wyglądać jak Polska dzielnica w Basket i Wigo Nie sądzę, żeby ten komiks wyszedł tak późno. Ja spodziewam się go gdzieś tak... w marcu
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Świetnie . Nie mogę się doczekać. To będzie dla mnie wielki hit ,nawet jak ci nie wyjdzie. Zawsze obserwuje trochę z zazdrością twoje komiksy. Są niedoścignione IDEALNE. Kamera , fabuła , klimat. Piotrze mogę z całą pewnością potwierdzić. ?e nie jesteś już TYLKO najlepszym komiksiarzem z "gier" ( nie wiem jak to nazwać ) ,ale już jednym z najlepszych w Polsce. Pisz scenariusze do filmów, lub twórz książki. Nadajesz się Powodzenia nad projektem.
Piotr! Normalnie :shock: !!! 2000 obrazków! To mnie powaliło! A i jeszcze plusik do zapowiedzi, ponieważ dzięki niej przekonałeś mnie do WiC. Co tu dodawać... 10/10+ XD
Piotr zadziwiasz mnie komiks posiadający 2000 obrazków to dopiero coś. Ja miałem problem z częściami kompani które liczyły tylko 24 obrazki i męczyłem się nimi miesiącami a ty zamierasz zrobić komiks z 2000 obrazkami. Jestem pełen podziwu jak się w to angażujesz. Coś mi się zdaje ze będzie to kolejny twój hicior po twoich umiejętnościach komiks z 2000 obrazkami to dla ciebie pestka. Powodzenia
Wysłany: 26-11-07, 20:45
nie rozumiem dlaczego juz oceniacie:? za zapowiedź odrazu po 10/10
a co do pracy:
cóż, licze ze będzie to najlepszy komiks jaki powstanie i żaden komiks go nie przebije przez najbliże kilka lat, skoro włożysz w niego całe serce, to licze na naprawde ciekawy komiks życze powodzenia
Sorka, że daję ocenkę tak późno i będzie aż 2000 tysięcy obrazków? Wow. Będę czytał cały dzień i w ogóle kiedy ten komiks wyjdzie . Tak jak niektórzy wspomnieli masz obsesje na punkcie kraju ale nic dziwnego każdy taki powinien taki być
1 Grudnia (Sobota) umieszczę w Ogłoszeniach coś, ala promo tego komiksu Znajdzie się tam m. in. specjalny trailer z World in Conflict, będący pokazem walk o Polskę, oraz lista głównych postaci.
No Piotr jesteś prawdziwy Patriota Na pewniaka będzie to hicior komiksów Dobra ocena 100/100 XD Powodzenia przy komiksy (2000 obrazków to nie lada wyzwanie )!
Do prac nad komiksem OJCZYZNA dochodzi nowa gra. Początkowo komiks powstawał jak wiecie przy pomocy dwóch gier: ,,Gothic" i ,,World in Conflict". Teraz dochodzi trzecia gra- ,,Operation Flashpoint". Jest to wspaniały symulator współczesnego żołnierza. Jestem pewien że świetnie nada się do tej pracy