Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 13:01
Pole Chwały (ZAPOWIED?)
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 04-03-08, 09:29   Pole Chwały (ZAPOWIED?)  

Po ogromnym sukcesie OJCZYZNY, następny komiks był tylko kwestią czasu ;) Jednak już nie taki długi bo bym nie wyrobił :P Oto zapowiedź kolejnego komiksu, dziejącego się w Polsce. Lecz tym razem nie fikcyjnego i w pełni zgodnego z historią.

Polska. Lato 1410 roku. Zakon Krzyżacki przeżywa szczyt potęgi. Jednak wielki mistrz niedawno zmarł a jego miejsce zajął słynący z wojowniczości Ulrich von Jungingen. Król Polski- Władysław Jagiełło oraz Książę Litwy- Witold zdają sobie sprawę że może to oznaczać zagrożenie dla Unii polsko-litewskiej. Do Europy środkowej zjeżdżają najprzedniejsi rycerze z całego kontynentu, a obie strony szykują się do starcia w imię Boga.

Komiks o jednej z najsłynniejszych bitew w naszej historii.

UWAGA: Komiks będzie o bitwie pod Grunwaldem. W związku z czym do niego będzie niezbędne użycie gier: Gothic II oraz Medieval II: Total War. Między innymi dlatego że w Gothicu trudno o konie i kilkadziesiąt tysięcy rycerzy. Więcej informacji na wikipedia/bitwa pod grunwaldem.

PRACE NA JAKIŚ CZAS WSTRZYMANE

Wrath of the Lich King

Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 18-03-08, 16:33, w całości zmieniany 3 razy  

Hubi2 

Monet: 1

Wysłany: 04-03-08, 10:05     

Znając twoje komiksy będzie super!!! I jeszcze Historyczny!!!
Zapowiedź:10/10
Ortografia:10/10
Grafika/10/10
Pomysł:10/10
Dostajesz ode mnie 100000000000/10 XD

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 04-03-08, 12:30     

Nie wiem jak ty możesz być dobry w komiksach, zapowiedziach i filmach na raz, poprostu ocena 10/10 jest twoją wizytówką :P
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 04-03-08, 12:38     

To tak data moja ulubiona MedivalII najlepszy bitwa pod grunwaldem członek mojej rodziny prapraprapra dziadek tam walczył :) przeżył ale ataku na malbork już nie ;( tak czy siak 10/10

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 04-03-08, 14:06     

No nie wiem co o tym myśleć... Z jednej strony ładnie, wszystko pięknie, no ale... jak będzie coś jak Ojczyzna, że większość obrazków w grze innej niż Gothic, to nie spodziewam się dziesiątki :) .
Zapowiedź jednak jest dobrze wykonana, jednak coś mi w niej brakuje. Daję8+/10.

LEGENDA

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 04-03-08, 18:06     

Piotr czy ty aby nieprzesadzasz? Niedługo cię będziew trzeba na odwyk wziąść XD OK. zajebista zapowiedź OOOOOO Widze że używasz G2 a jak pamiętam miałeś mi ją z upadować :evil:

9/10

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Radwan 

Monet: 2
Medale: 1

Wysłany: 04-03-08, 20:16     

No cóż... :? ostatnio się na Tobie zawodzę, Piotr. Uwielbiałem twoje komiksy ("Nóż z ciemności", "Gomez", "Jack-zemsta po śmierci", [mój ulubiony] Basket & Wigo I, II, III, IV, V), ale teraz... :? Ojczyznę nie doczytałem do końca,bo mi się znudziła ok. 1400 obrazka, a teraz... :| Ale bierzmy się do oceniania:

MINSUSY:
:arrow: Znowu Polska;
:arrow: Znowu wojna;
:arrow: [najgorsze] OBRAZEK!!!
Ten środkowy z końmi fajny, ale reszta... tylko bezimienny wymachuje mieczem, tu zabija wroga, i jakiś gościu siedzący na krześle...
PLUSY
:arrow: pisałem-środkowy obrazek;
:arrow: komiks historyczny... ciężkie wykonanie...

Tak więc przepraszam, :roll: ale :roll: 40\100
Mam nadzieję, że tek komiks Ci się uda...

Pozdrowienia!

Piotr_PL 

Wysłany: 04-03-08, 20:25     

Znowu Polska bo znudziło mnie już to że wszędzie tylko opiewa się zajebistość Ameryki albo Anglii, a wojna dlatego że jakby był o pokoju to by każdy marudził że nudny :P A co do komiksu, to nie będę za bardzo mógł sobie powymyślać, pododawać itp. To będzie komiks zgodny z prawdą historyczną i będę musiał się trzymać historii. Nie mam innego wyjścia. Dlatego zachęcam aby każdy zaznajomił się z bitwą pod Grunwaldem i stosunkami polsko-krzyżackimi, zanim pojawi się komiks.

Wrath of the Lich King

Thief

Wysłany: 04-03-08, 20:58     

hehe,Radwan wszystkie błędy które wymieniłeś u mnie to plusy ;].
Co do zapowiedzi,wszystko fajne ale obrazek nie za bardzo :/ i mam nadzieje że komiks będzie JEDYNIE w Gothicu (nie jak w Ojczyżnie).

Plusy
Znów Polska ;].
Znów Wojna.

Minsy

Obrazek :/
[/list]

Nick: ThiefS
Level:15
Server:Feniks CH1
Klasa: Wojownik
Nazwa Sklepu:Futra,Bronie,Zbroje od +1 do +6

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8

Wysłany: 04-03-08, 21:12     

Właściwie to z obrazka podoba mi się jedynie środkowy screen(Medival) reszta mi nie pasuje bo prawie nic się na nich nie dzieje. Na jednym gość siedzi na tronie, na drugim walczą a na 3 i 4 bezio macha mieczem. Do wojen nie mam nic przeciwko (o ile są w komiksie lub w grach po prostu fikcji) ale mógłbyś przedstawić ten komiks z punktu widzenia Litwinów lub Niemców a nie Polski bo każdy raczej wie jak to od naszej strony wyglądało (wielkie zwycięstwo itp.) Do opisu nie mam się co przyczepić. Mam jedną wątpliwość\pytanie...
To będzie z punktu widzenia historycznego czy z punktu widzenia "Zbychu z Bogdańca" a może z innego...

Z przykrościa stawiam ci ledwo 4,5\10 ponieważ zapowiedź mi się nie podoba...

Edit:
O zapomniałem o tych dwóch mieczach w nazwie, nawet ładnie wyglądają, podniosą ci ocenę do 5\10.

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Radwan 

Wysłany: 04-03-08, 22:12     

Piotrpl napisał/a:
Znowu Polska bo znudziło mnie już to że wszędzie tylko opiewa się zajebistość Ameryki albo Anglii, a wojna dlatego że jakby był o pokoju to by każdy marudził że nudny :P

Nie chodziło mi o inne kraje, ale o to, że robisz drugi raz pod rząd o wojnach Polskich. Ale ok, jak wolisz robić komiksy o Polsce, ja się nie wtrącam, ale dwa razy pod rząd

Elminster napisał/a:
Do wojen nie mam nic przeciwko (o ile są w komiksie lub w grach po prostu fikcji) ale mógłbyś przedstawić ten komiks z punktu widzenia Litwinów lub Niemców a nie Polski bo każdy raczej wie jak to od naszej strony wyglądało (wielkie zwycięstwo itp.)

No właśnie! wg. mnie komiks byłby o wiele lepszy. Ale cóż... nie można oceniać książki\komiksu po okładce\zapowiedzi ;-) I oby wyszedł Ci duuuuuuużo lepiej niż ojczyzna, bo ona... mi się poprostu niezabardzo podobała...

Pozdrowienia!

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 04-03-08, 23:22     

Obrazek taki sobie...chyba nie miałeś za bardzo pomysłu na zapowiedź :P ...fabuła...hmmm...skąd ja to znam :?: A tak :!: Sam miałem robić komiks o "bitwie pod Grunwaldem", ale to były dość dalekie plany :wink: . Mam nadzieję że w komiksie będzie przeważała ilość obrazków z Gothic-a :wink: . Więc ocena to 8/10 bo obrazek :roll: chyba jednak zabrakło pomysłu...
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16

Wysłany: 05-03-08, 12:01     

Zapowiedź zrobiona świetnie, fajnie wyglądają te obrazki na rogach i ten napis. Komiks zapowiada się świetnie więc trzeba czekać. Mam nadzieję że odniesie sukces Ojczyzny ;) 9/10 bo czegoś w niej brakuje.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Rogash 

Wysłany: 05-03-08, 13:10     

No zapowiedź ładna, trochę screeny mi nie pasują i napis (oczywiście nie treść tylko wygląd). Polska znowu? Może i dobrze chociaż wolę fantasy! Za zapowiedź -10/10

Piotr_PL 

Wysłany: 05-03-08, 16:40     

Aha jeszcze coś. Mam wiadomość dla niektórych. Po tym komiksie na dłuższy czas nie będę robił komiksów o Polsce, żeby nie przesadzać. :P Ten komiks zrobię, a potem będą zwykłe z Gothic'a ;) Poza jednym co będzie na podstawie opowiadania, ale potem już same z Gothica i nawet mam ciekawe pomysły ;)

A co do formy tego komiksu, to było pytanie. Cóż. Na początku będzie z perspektywy polskiego rycerza który jest w Czechach i przybywa do kraju na wieść o wojnie z Zakonem, a potem bardziej z perspektywy Jagiełły, Jungingena itp.

Wrath of the Lich King

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 05-03-08, 17:22     

Hmmmm chyba nie lubisz niemców w ojczyźnie walka z niemcami
tu krzyżacy(też niemcy) może zrobisz ere prechistoryczną :lol:
ale to że robisz takie komiksy dostajesz o de mnie ,,pochwały" ponieważ
nie tylko takie komiksy bawią ale i uczą a w końcu jesteśmy jedną wielką komiksową rodziną :D

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 05-03-08, 22:57     

Mi ogólnie spodobała się zapowiedź, daję od razu 10/10 bo zapowiada się kolejny świetny komiks ;) Zapowiedź też nieźle wykonana, małe minusiki ale bynajmniej DLA MNIE plusy to przykrywają. Czekam na komiks z niecierpliwością a potem masz się zająć B&W 6 (czy tam 5?) :!: XD A przy okazji, ile komiks ma mieć obrazków? Tak na oko?

Piotr_PL 

Wysłany: 18-03-08, 16:35     

Prace nad tym komiksem chwilowo przekładam, bo nie mam teraz ochoty robienia kolejnego komiksu o Polsce. Chcę zrobić inny, własnej fabuły i tym razem w pełni wykorzystujący tylko Gothic'a. Dlatego ,,Pole Chwały" narazie wstrzymuję.

Wrath of the Lich King

Siwy_PL

Wysłany: 18-03-08, 16:58     

srtatatta pod grundwaldem drako5 a mój wujek walczył pod Wiedniem haha
Piotr denerwuje mnie mnie to że Niemcy walczą z POlską .
Mógł byś zrobic bitwe pod Kircholm był to 1605r. Polska miała 3500 jazdy
a Szwedzi 12500 żołnierzy,polska wygrała choc miała prawie 4 razy mniejszą
przewage .W tej bitwie Husaria i Polska znów zatriuwowała.
Dam ci 8/10 :wink:

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 19-03-08, 10:42     

Jak dla mnie zapowiada się fajnie. Niedawno kupiłem Medieval II i Tato na punkcie tej gry kompletnie zwariował (czytaj : gra od popołudnia do nocy XD ) .Wogóle zobaczymy jak to będzie. Daje 9/10 bo do 10-tki czegoś brakuje

Galeria_Ciastek 

Wysłany: 20-03-08, 16:20     

No, zapowiedź ciekawa. Podobają mi się Ci rycerze :) Ale jest mały problem, te niebieskie flagi po prawej to zakonu? No dobra, 9/10, ale nie rób długiego komiksu! OJCZYZNE katowałem 2 dni :D
Ostatnie Zlecenia 4 (nie będę skromny - pierwszy komiks w Gothicu 3 na forum XD)
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1601
Tomb Raider: Black Troll (mój pierwszy komiks, totalna klapa :D )
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=386

Milten Michał 

Wysłany: 26-06-08, 21:24     

Ty no zarąbiście!!! Iż prace zostły zawieszone, rozumiem to ;) Jednak twój speed jest po prostu niewiarygodny, więc zapewne nie podtrwa to wieki zanim ujżymy ten komiks :D no zobaczymy, zobaczymy. A tak to - bardzo mi się podob, w ogole lubie wszytsko co powiązane z rycerzami i polską :) 10/10

HunterBots19

Wysłany: 07-07-08, 10:00     

No no, czekam na ten komiks, tylko nie przesadzaj z długością xD
Jak czytałem Ojczyznę to przez ponad godzine czytałem ;] Dam 10/10 BRAWO!

100 POST!!

Tylko godzinę :shock: taa jasne - MM

Patryk94 

Wysłany: 09-07-08, 10:40     

Znowu o Polse i wojna... Obyś nie zrobił tak długiego komiksu, jak Ojczyzna :D Obrazek nie fajny, mało pokazuje: 3 kratki z palandynami, króla i armia konnych jeźdzców. Ale tym razem Polska w erze średniowiecznej :D Fabuła całkiem, całkiem. Więc ocenki:
* Obrazek: 5/10 Mógłbyś zrobić lepszy obrazek.
* Fabuła: 10/10 Fajna :D
* Razem: 9/10
Napewno wyjdzie fajny komiks :D

Danek000

Wysłany: 18-07-08, 16:45     

Dostajesz odemnie 11/10 za zamą bitwę pod Grunwaldem, obrazek przestaje sie dla mnie teraz liczyc :] .

200 POST!!!

xxxl 

Wysłany: 22-07-08, 12:02     

Obrazek dosyć ładny, zapowiedź fabuły ciekawa. Poza tym dodatkowym plusem jest to, że ten komiks będzie o Bitwie pod Grunwaldem. Bez żadnego zastanowienia daję ci 10/10.

Ostatnio zmieniony przez xxxl 16-10-10, 20:33, w całości zmieniany 1 raz  

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 26-07-08, 19:54     

Szkoda, że zawieszone prace, bo chciałbym ujrzeć ten komiks PRZED lasem śmierci, no ale... Zapowiedź nawet dobra, ale te screeny z Gothica są znacznie gorsze od tego z Medievala. Ale te teksty i dwa miecze... Ponieważ to twój komiks, dam 10/10 :P . Pozdro.

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 05-04-10, 09:52     

Szkoda, że zawiesiłeś. Naprawdę liczyłem, że zrobisz. No nic, może kiedyś do tego wrócisz. Za zapowiedź dam 10/10. Wygląda naprawdę dobrze a do tego te teksty...

MaCio$ 

Wysłany: 08-06-10, 08:03     

Fabuła fajna (lubię historyczne komiksy...w twoim wykonaniu xD )
Szkoda że zawieszone :( ale i tak dam 10/10 xD
i co chciałem?

Aha...jak będziesz robił w gothic i Medieval to do gothica przydadzą się tekstury Zbroi
Krzyżaków,Polaków i Litwinów ;) Pozdrawiam.

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

Odpowiedz do tematu