Po ogromnym sukcesie OJCZYZNY, następny komiks był tylko kwestią czasu Jednak już nie taki długi bo bym nie wyrobił Oto zapowiedź kolejnego komiksu, dziejącego się w Polsce. Lecz tym razem nie fikcyjnego i w pełni zgodnego z historią.
Polska. Lato 1410 roku. Zakon Krzyżacki przeżywa szczyt potęgi. Jednak wielki mistrz niedawno zmarł a jego miejsce zajął słynący z wojowniczości Ulrich von Jungingen. Król Polski- Władysław Jagiełło oraz Książę Litwy- Witold zdają sobie sprawę że może to oznaczać zagrożenie dla Unii polsko-litewskiej. Do Europy środkowej zjeżdżają najprzedniejsi rycerze z całego kontynentu, a obie strony szykują się do starcia w imię Boga.
Komiks o jednej z najsłynniejszych bitew w naszej historii.
UWAGA: Komiks będzie o bitwie pod Grunwaldem. W związku z czym do niego będzie niezbędne użycie gier: Gothic II oraz Medieval II: Total War. Między innymi dlatego że w Gothicu trudno o konie i kilkadziesiąt tysięcy rycerzy. Więcej informacji na wikipedia/bitwa pod grunwaldem.
PRACE NA JAKIŚ CZAS WSTRZYMANE
Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 18-03-08, 16:33, w całości zmieniany 3 razy
To tak data moja ulubiona MedivalII najlepszy bitwa pod grunwaldem członek mojej rodziny prapraprapra dziadek tam walczył przeżył ale ataku na malbork już nie tak czy siak 10/10
No nie wiem co o tym myśleć... Z jednej strony ładnie, wszystko pięknie, no ale... jak będzie coś jak Ojczyzna, że większość obrazków w grze innej niż Gothic, to nie spodziewam się dziesiątki .
Zapowiedź jednak jest dobrze wykonana, jednak coś mi w niej brakuje. Daję8+/10.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Piotr czy ty aby nieprzesadzasz? Niedługo cię będziew trzeba na odwyk wziąść XD OK. zajebista zapowiedź OOOOOO Widze że używasz G2 a jak pamiętam miałeś mi ją z upadować
No cóż... ostatnio się na Tobie zawodzę, Piotr. Uwielbiałem twoje komiksy ("Nóż z ciemności", "Gomez", "Jack-zemsta po śmierci", [mój ulubiony] Basket & Wigo I, II, III, IV, V), ale teraz... Ojczyznę nie doczytałem do końca,bo mi się znudziła ok. 1400 obrazka, a teraz... Ale bierzmy się do oceniania:
MINSUSY: Znowu Polska;
Znowu wojna;
[najgorsze] OBRAZEK!!!
Ten środkowy z końmi fajny, ale reszta... tylko bezimienny wymachuje mieczem, tu zabija wroga, i jakiś gościu siedzący na krześle...
PLUSY pisałem-środkowy obrazek;
komiks historyczny... ciężkie wykonanie...
Tak więc przepraszam, ale 40\100
Mam nadzieję, że tek komiks Ci się uda...
Pozdrowienia!
_________________ Jeżeli uwarzasz, że te 99% graczy, z durnowatymi podpisami z jakimiś procentami, to idioci, wklej to do podpisu!
Znowu Polska bo znudziło mnie już to że wszędzie tylko opiewa się zajebistość Ameryki albo Anglii, a wojna dlatego że jakby był o pokoju to by każdy marudził że nudny A co do komiksu, to nie będę za bardzo mógł sobie powymyślać, pododawać itp. To będzie komiks zgodny z prawdą historyczną i będę musiał się trzymać historii. Nie mam innego wyjścia. Dlatego zachęcam aby każdy zaznajomił się z bitwą pod Grunwaldem i stosunkami polsko-krzyżackimi, zanim pojawi się komiks.
hehe,Radwan wszystkie błędy które wymieniłeś u mnie to plusy ;].
Co do zapowiedzi,wszystko fajne ale obrazek nie za bardzo i mam nadzieje że komiks będzie JEDYNIE w Gothicu (nie jak w Ojczyżnie).
Plusy
Znów Polska ;].
Znów Wojna.
Minsy
Obrazek
[/list]
_________________ Dane z gry Metin II(Polecam )
Nick: ThiefS
Level:15
Server:Feniks CH1
Klasa: Wojownik
Nazwa Sklepu:Futra,Bronie,Zbroje od +1 do +6
Właściwie to z obrazka podoba mi się jedynie środkowy screen(Medival) reszta mi nie pasuje bo prawie nic się na nich nie dzieje. Na jednym gość siedzi na tronie, na drugim walczą a na 3 i 4 bezio macha mieczem. Do wojen nie mam nic przeciwko (o ile są w komiksie lub w grach po prostu fikcji) ale mógłbyś przedstawić ten komiks z punktu widzenia Litwinów lub Niemców a nie Polski bo każdy raczej wie jak to od naszej strony wyglądało (wielkie zwycięstwo itp.) Do opisu nie mam się co przyczepić. Mam jedną wątpliwość\pytanie...
To będzie z punktu widzenia historycznego czy z punktu widzenia "Zbychu z Bogdańca" a może z innego...
Z przykrościa stawiam ci ledwo 4,5\10 ponieważ zapowiedź mi się nie podoba...
Edit:
O zapomniałem o tych dwóch mieczach w nazwie, nawet ładnie wyglądają, podniosą ci ocenę do 5\10.
Znowu Polska bo znudziło mnie już to że wszędzie tylko opiewa się zajebistość Ameryki albo Anglii, a wojna dlatego że jakby był o pokoju to by każdy marudził że nudny
Nie chodziło mi o inne kraje, ale o to, że robisz drugi raz pod rząd o wojnach Polskich. Ale ok, jak wolisz robić komiksy o Polsce, ja się nie wtrącam, ale dwa razy pod rząd
Elminster napisał/a:
Do wojen nie mam nic przeciwko (o ile są w komiksie lub w grach po prostu fikcji) ale mógłbyś przedstawić ten komiks z punktu widzenia Litwinów lub Niemców a nie Polski bo każdy raczej wie jak to od naszej strony wyglądało (wielkie zwycięstwo itp.)
No właśnie! wg. mnie komiks byłby o wiele lepszy. Ale cóż... nie można oceniać książki\komiksu po okładce\zapowiedzi I oby wyszedł Ci duuuuuuużo lepiej niż ojczyzna, bo ona... mi się poprostu niezabardzo podobała...
Obrazek taki sobie...chyba nie miałeś za bardzo pomysłu na zapowiedź ...fabuła...hmmm...skąd ja to znam A tak Sam miałem robić komiks o "bitwie pod Grunwaldem", ale to były dość dalekie plany . Mam nadzieję że w komiksie będzie przeważała ilość obrazków z Gothic-a . Więc ocena to 8/10 bo obrazek chyba jednak zabrakło pomysłu...
Zapowiedź zrobiona świetnie, fajnie wyglądają te obrazki na rogach i ten napis. Komiks zapowiada się świetnie więc trzeba czekać. Mam nadzieję że odniesie sukces Ojczyzny 9/10 bo czegoś w niej brakuje.
No zapowiedź ładna, trochę screeny mi nie pasują i napis (oczywiście nie treść tylko wygląd). Polska znowu? Może i dobrze chociaż wolę fantasy! Za zapowiedź -10/10
Aha jeszcze coś. Mam wiadomość dla niektórych. Po tym komiksie na dłuższy czas nie będę robił komiksów o Polsce, żeby nie przesadzać. Ten komiks zrobię, a potem będą zwykłe z Gothic'a Poza jednym co będzie na podstawie opowiadania, ale potem już same z Gothica i nawet mam ciekawe pomysły
A co do formy tego komiksu, to było pytanie. Cóż. Na początku będzie z perspektywy polskiego rycerza który jest w Czechach i przybywa do kraju na wieść o wojnie z Zakonem, a potem bardziej z perspektywy Jagiełły, Jungingena itp.
Hmmmm chyba nie lubisz niemców w ojczyźnie walka z niemcami
tu krzyżacy(też niemcy) może zrobisz ere prechistoryczną
ale to że robisz takie komiksy dostajesz o de mnie ,,pochwały" ponieważ
nie tylko takie komiksy bawią ale i uczą a w końcu jesteśmy jedną wielką komiksową rodziną
Mi ogólnie spodobała się zapowiedź, daję od razu 10/10 bo zapowiada się kolejny świetny komiks Zapowiedź też nieźle wykonana, małe minusiki ale bynajmniej DLA MNIE plusy to przykrywają. Czekam na komiks z niecierpliwością a potem masz się zająć B&W 6 (czy tam 5?) XD A przy okazji, ile komiks ma mieć obrazków? Tak na oko?
Prace nad tym komiksem chwilowo przekładam, bo nie mam teraz ochoty robienia kolejnego komiksu o Polsce. Chcę zrobić inny, własnej fabuły i tym razem w pełni wykorzystujący tylko Gothic'a. Dlatego ,,Pole Chwały" narazie wstrzymuję.
srtatatta pod grundwaldem drako5 a mój wujek walczył pod Wiedniem haha
Piotr denerwuje mnie mnie to że Niemcy walczą z POlską .
Mógł byś zrobic bitwe pod Kircholm był to 1605r. Polska miała 3500 jazdy
a Szwedzi 12500 żołnierzy,polska wygrała choc miała prawie 4 razy mniejszą
przewage .W tej bitwie Husaria i Polska znów zatriuwowała.
Dam ci 8/10
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
Jak dla mnie zapowiada się fajnie. Niedawno kupiłem Medieval II i Tato na punkcie tej gry kompletnie zwariował (czytaj : gra od popołudnia do nocy XD ) .Wogóle zobaczymy jak to będzie. Daje 9/10 bo do 10-tki czegoś brakuje
No, zapowiedź ciekawa. Podobają mi się Ci rycerze Ale jest mały problem, te niebieskie flagi po prawej to zakonu? No dobra, 9/10, ale nie rób długiego komiksu! OJCZYZNE katowałem 2 dni
Ty no zarąbiście!!! Iż prace zostły zawieszone, rozumiem to Jednak twój speed jest po prostu niewiarygodny, więc zapewne nie podtrwa to wieki zanim ujżymy ten komiks no zobaczymy, zobaczymy. A tak to - bardzo mi się podob, w ogole lubie wszytsko co powiązane z rycerzami i polską 10/10
HunterBots19
Wysłany: 07-07-08, 10:00
No no, czekam na ten komiks, tylko nie przesadzaj z długością
Jak czytałem Ojczyznę to przez ponad godzine czytałem ;] Dam 10/10 BRAWO!
Znowu o Polse i wojna... Obyś nie zrobił tak długiego komiksu, jak Ojczyzna Obrazek nie fajny, mało pokazuje: 3 kratki z palandynami, króla i armia konnych jeźdzców. Ale tym razem Polska w erze średniowiecznej Fabuła całkiem, całkiem. Więc ocenki:
* Obrazek: 5/10 Mógłbyś zrobić lepszy obrazek.
* Fabuła: 10/10 Fajna
* Razem: 9/10
Napewno wyjdzie fajny komiks
Obrazek dosyć ładny, zapowiedź fabuły ciekawa. Poza tym dodatkowym plusem jest to, że ten komiks będzie o Bitwie pod Grunwaldem. Bez żadnego zastanowienia daję ci 10/10.
Ostatnio zmieniony przez xxxl 16-10-10, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda, że zawieszone prace, bo chciałbym ujrzeć ten komiks PRZED lasem śmierci, no ale... Zapowiedź nawet dobra, ale te screeny z Gothica są znacznie gorsze od tego z Medievala. Ale te teksty i dwa miecze... Ponieważ to twój komiks, dam 10/10 . Pozdro.
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Szkoda, że zawiesiłeś. Naprawdę liczyłem, że zrobisz. No nic, może kiedyś do tego wrócisz. Za zapowiedź dam 10/10. Wygląda naprawdę dobrze a do tego te teksty...
Fabuła fajna (lubię historyczne komiksy...w twoim wykonaniu )
Szkoda że zawieszone ale i tak dam 10/10
i co chciałem?
Aha...jak będziesz robił w gothic i Medieval to do gothica przydadzą się tekstury Zbroi
Krzyżaków,Polaków i Litwinów Pozdrawiam.
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam