Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 13:04
Punkt Zwrotny -Upadek Bractwa- (ZAPOWIED?)
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 05-11-08, 16:48   Punkt Zwrotny -Upadek Bractwa- (ZAPOWIED?)  

Witam. Po skończonym komiksie ,,Krwawa Pełnia", postanawiam od razu zapowiedzieć następną pracę ;) Tym razem będzie trochę inna niż reszta, ale już od jakiegoś czasu planowałem to. Alternatywna wersja historii, znanej z mojej starej trylogii ,,Gomez". Mam nadzieję że komiks jak wyjdzie to się spodoba ;)

Kolonia. Mija równo 10 lat odkąd skończyła się wielka Wojna Kolonijna i zginął Gomez. Do zwycięstwa nad agresorem poprowadził żołnierzy Cor Angar. Ale co by się stało gdyby Angar wcześniej zginął? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć znany w Kolonii pisarz, który w 10 rocznicę zakończenia wojny wydaje najnowsze dzieło, przedstawiające zupełnie inne losy wojny. Cor Angar ginie podczas bitwy na Klifie, a armia Starego Obozu podbija Bractwo i wygrywa wojnę. Gomez triumfuje swój ostateczny sukces i narzuca na Kolonię swoje własne prawa. Jednak gdy Stary Obóz, świętuje w lasach Kolonii powstaje ruch oporu, który zamierza położyć kres panowaniu agresora i przywrócić wolność.

Do zobaczenia na premierze ;)

PS: Postanowiłem zrobić taki motyw z książką, aby zrobić zmiany fabuły z trylogii Gomez, jednocześnie nie naruszając jej ;)

Wrath of the Lich King

Vesten 
Hand of the King

Medale: 1

Wysłany: 05-11-08, 16:59     

Hohohoho!
Nie spodziewałem się, że Punkt Zwrotny będzie miał taką fabułę...
Zobaczymy co stało by się z światem w przypadku zwycięstwa Hitlera... Bo Gomeza wzorowałeś na II wojnie...
Obrazek: Dam ci 9/10, podoba mi się ;) .
Fabuła: Mi się podoba ten motyw, że to książka. No i pierwszy to będzie, od czasów sprzed OJCZYZNY, komiks w kolonii, czyż nie? Tak czy siak, damci 10/10 i zobaczymy, co z tego wyniknie :P .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 05-11-08, 17:01     

Hmm.. całkiem ciekawy pomysł, Piter :D . Szczerze, to nawet podoba mi się ten "punkt zwrotny" fabuły w tym komiksie. Nareszcie jakiś komiks będzie w GI! XD Masz za zapowiedź 9/10.

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 05-11-08, 17:21     

No Pioter :D . Ciekawy pomysł ;) . Podoba mi się to:
Piotrpl napisał/a:
PS: Postanowiłem zrobić taki motyw z książką, aby zrobić zmiany fabuły z trylogii Gomez, jednocześnie nie naruszając jej :wink:

Naprawdę ciekawy pomysł z tą księgą i w ogóle. Mam nadzieję że fabuła nie będzie tak prosta że Cor Angar ginie, SO podbija Bractwo, powstaje ruch oporu, zmiatają Gomeza i jego armię w pył i koniec. Plakat fajny, podoba mi się ta maszerująca armia Gomeza. Ogólnie udało ci się mnie jako tako zachęcić, jednak zapowiedź 10 to to nie jest. 9/10 i życzę powodzenia przy komiksach ;) . I cieszy mnie twój powrót po tak długiej przerwie...Wreszcie komiksy które mają klimat tych starych komiksów :P .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Rekin 

Monet: 11

Wysłany: 05-11-08, 18:28     

ooo PiotrPL wziął się ostro do roboty tego samego dnia wydać fantastyczny komiks i dać zapowiedź kolejnego?
ty chyba masz za dużo wolnego czasu! xD :D
ocena za zapowiedź to 10/10

Rhobar I 

Wysłany: 06-11-08, 20:28     

Sądze, że ten komiks będzie bardzo dobry. Nie mogę się doczekac komiksu. To prawdopodobnie będzie prawdziwy hit.

ocena 10/10

Średnia ocen Armii: 6,1

Komiksy które zamierzam zrobic:
1. Ostatnia Ofensywa

2pac

Monet: 1

Wysłany: 06-11-08, 21:02     

A ja wam powiem , po co robić kolejnego "Gomeza" skoro i tak wiadomo że Gomeza obalą . Piotrze to duży błąd że w zapowiedzi streszczasz całą fabułę komiks ma zaskakiwać zresztą myślę , że wyjdzie z tego odgrzewany kotlet......

Najpierw jest denaturat a potem są pretensje.

Człowiek nie jest po to , aby nim rządzić.

Piotr_PL 

Wysłany: 07-11-08, 09:16     

2pac napisał/a:
A ja wam powiem , po co robić kolejnego "Gomeza" skoro i tak wiadomo że Gomeza obalą . Piotrze to duży błąd że w zapowiedzi streszczasz całą fabułę komiks ma zaskakiwać zresztą myślę , że wyjdzie z tego odgrzewany kotlet......

A skąd wiesz że Gomeza obalą? A skąd wiesz że szczęśliwie się skończy? Nie streściłem całej fabuły, tylko początek podałem. To co się będzie dokładnie w komiksie działo to już nie jest napisane. Poza tym komiks nie zawsze musi zaskakiwać. Cała trylogia ,,Gomez" nie za bardzo zaskakiwała a sukces odniosła. Tutaj będą pokazane losy wojny która potoczyła się w odwrotną stronę. Nie martw się, nie będzie to żaden kotlet :P . Zresztą nie da się ocenić komiksu który jeszcze nawet nie wyszedł.

Pzdr. ;)

PS: A co do prac nad komiksem to trochę się przełożą, bo podupadłem na zdrowiu. Ale sądzę że od poniedziałku już się zaczną ;)

Wrath of the Lich King

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 07-11-08, 15:27     

Byleby jak najszybciej. Krwawa Pełnia nie ie była za dobra, lecz - mam nadzieję - że tym komiksem powrócisz do swojej formy ;)

LEGENDA

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 08-11-08, 07:41     

Super, zrobiłeś Krwawą Pełnię (Nie wiedziałem, że tak szybko wyjdzie) i od razu zaczynasz robić nowy komiks, tym mnie zadziwiłeś. Nie mogę się doczekać dam ci 10/10

Patryk94 

Wysłany: 11-11-08, 11:16     

Nawet fajna zapowiedź :] Plakat fajny jest, a fabuła jest ciekawa. Więc pewnie wyjdzie fajny komiks. A ocena to 10/10.

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 11-11-08, 11:20     

Obrazek niezły jak zawsze w twoim wykonaniu :P No a co do fabuły to... może to byc WIELKI POWRÓT PIOTRAPL :P Bo komiksy o wojnie wychodziły Ci najlepiej :D A wystawię ocenkę +9/10, bo to zabicie Angara jest no... zbyt głębokie XD
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 19-11-08, 16:14     

o0 jupi gomez mi sie strasznie podobał trochre nie wiem jak to ocenic to bo graficzne wykonanie dobre ale nie bdb czyli 7+/10 fabyłe czesciowo znamy ae tera sie zmieni czyli fabyła i aciekawienie 10/10 no a razem dam 9/10 (nie liczyłem :P ) ale ciesze sie ze bedie co czytac ;]

Keb-fan Gothica 

Monet: 2
Medale: 2

Wysłany: 20-11-08, 20:19     

Hmmmm... no Piotrze, nie wiem co może z tego wyjść. Niby pięknie i wogóle, plakacik miodeczek ale fabułka... toż "Rebelia" to mój pomysł XD Powstaje ruch oporu? No wiesz? To jest moja fabuła XD nie no żarcik. Ogólnie dobrze. Ale myślę, że zostawienie Gomeza takim, jakim jest byłoby jednak lepsze. Nie robi się poprawek ideału :D Ale publicznie jestem pełen nadziei ;) ocenka... hmmmm... 8.7/10

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 21-11-08, 07:29     

Na początku pomysł mi się bardzo nie podobał. Teraz jednak, gdy po raz drugi zajrzałem do tej zapowiedzi, muszę przyznać, że masz bardzo ciekawy pomysł. Zobaczymy, co ten nieznany autor napisze. ;) Mam nadzieję, że komiks będzie tak fajny, jak jego "wielki odpowiednik".

2pac napisał/a:

Nie zgodzę się z Tobą. Raczej nie będzie to odgrzewanym kotletem. Jest to po prostu urozmaicenie starego komiksu, przez zrobienie nowego i na pewno nie na siłę.

PS.

Mam nadzieję, że po tym komiksie będzie Basket i Wigo 6. :]

DarkHallow

Wysłany: 22-11-08, 09:40     

No, no, no... Szykuję się niezły komiks! Ciekawy jestem już teraz, jak to się skończy... No to czekamy na komiks Piotrze! 10/10

+Tożsamość cz.I (100%),
+Tożsamość cz.II:Rzeź (100%),

Aktualnie robione:
Tożsamość cz.III: Bunt (10%)

Prace nad Tożsamość cz.III: Bunt:
Fabuła: [50%]
Screeny: [1%]
Montaż: [1%]

Piszę poprawnie po polsku
.

Chcesz żebym ocenił twój komiks? Pisz na PW!

DuoGum 

Wysłany: 23-11-08, 15:37     

No zapowiada się ciekawy komiks.A tak jak idą prace ??.

Obrazek: 9/10.Spodobał mi się bardzo.Fajne te czerwone ramki ;)
Fabuła : 9+/10.Jest dość ciekawa.Ale mam nadzieję że nie będzie to jak już ktoś napisał : odgrzewany kotlet.

Ogólnie : 9/10

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 23-11-08, 19:22     

Stary dobry Gomez.
Oczywiście 10/10.
Mam pytanie. Kiedy wyjdzie 1 część?

Gorn's

Wysłany: 24-11-08, 16:07     

Już sie nie mogę doczekać ,zapowiada się bardzo ciekawie :)
Za obrazek dam 10/10 :wink:

Piotr_PL 

Wysłany: 13-12-08, 13:59     

Witam. Pragnę każdego kto na komiks czeka, zapewnić że prace trwają, mimo że ciągnie się to. Po prostu sami wiecie jak jest. Szkoła, szykowania do matury za rok, praca też nie za dużo czasu daje i ogólne urwanie głowy, którego nie mogę przekładać. Jednak nie przerywam prac ;) Po prostu uważam że nie ma sensu robić na siłę ale wtedy kiedy można. Dlatego tyle czasu to trwa.
Zbliżają się powoli święta więc może w szkole trochę zluzują ;p Wtedy ostro się biorę za komiks ;) Pozdrawiam.

PS: Jest to jeden z tych komiksów które chcę dopracować najlepiej jak się da, dlatego niczego nie robię tam na siłę i aby nadrobić straty przez szkołę, możliwie uatrakcyjniam fabułę.

Wrath of the Lich King

Piotr_PL 

Wysłany: 17-01-09, 16:49     

Jako że jutro (W niedzielę) będzie oficjalna premiera komiksu, mogę już zamknąć ten temat ;) Do zobaczenia ;)

Wrath of the Lich King

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi