Wysłany: 05-11-08, 16:48 Punkt Zwrotny -Upadek Bractwa- (ZAPOWIED?)
Witam. Po skończonym komiksie ,,Krwawa Pełnia", postanawiam od razu zapowiedzieć następną pracę Tym razem będzie trochę inna niż reszta, ale już od jakiegoś czasu planowałem to. Alternatywna wersja historii, znanej z mojej starej trylogii ,,Gomez". Mam nadzieję że komiks jak wyjdzie to się spodoba
Kolonia. Mija równo 10 lat odkąd skończyła się wielka Wojna Kolonijna i zginął Gomez. Do zwycięstwa nad agresorem poprowadził żołnierzy Cor Angar. Ale co by się stało gdyby Angar wcześniej zginął? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć znany w Kolonii pisarz, który w 10 rocznicę zakończenia wojny wydaje najnowsze dzieło, przedstawiające zupełnie inne losy wojny. Cor Angar ginie podczas bitwy na Klifie, a armia Starego Obozu podbija Bractwo i wygrywa wojnę. Gomez triumfuje swój ostateczny sukces i narzuca na Kolonię swoje własne prawa. Jednak gdy Stary Obóz, świętuje w lasach Kolonii powstaje ruch oporu, który zamierza położyć kres panowaniu agresora i przywrócić wolność.
Do zobaczenia na premierze
PS: Postanowiłem zrobić taki motyw z książką, aby zrobić zmiany fabuły z trylogii Gomez, jednocześnie nie naruszając jej
Hohohoho!
Nie spodziewałem się, że Punkt Zwrotny będzie miał taką fabułę...
Zobaczymy co stało by się z światem w przypadku zwycięstwa Hitlera... Bo Gomeza wzorowałeś na II wojnie...
Obrazek: Dam ci 9/10, podoba mi się .
Fabuła: Mi się podoba ten motyw, że to książka. No i pierwszy to będzie, od czasów sprzed OJCZYZNY, komiks w kolonii, czyż nie? Tak czy siak, damci 10/10 i zobaczymy, co z tego wyniknie .
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Hmm.. całkiem ciekawy pomysł, Piter . Szczerze, to nawet podoba mi się ten "punkt zwrotny" fabuły w tym komiksie. Nareszcie jakiś komiks będzie w GI! XD Masz za zapowiedź 9/10.
PS: Postanowiłem zrobić taki motyw z książką, aby zrobić zmiany fabuły z trylogii Gomez, jednocześnie nie naruszając jej
Naprawdę ciekawy pomysł z tą księgą i w ogóle. Mam nadzieję że fabuła nie będzie tak prosta że Cor Angar ginie, SO podbija Bractwo, powstaje ruch oporu, zmiatają Gomeza i jego armię w pył i koniec. Plakat fajny, podoba mi się ta maszerująca armia Gomeza. Ogólnie udało ci się mnie jako tako zachęcić, jednak zapowiedź 10 to to nie jest. 9/10 i życzę powodzenia przy komiksach . I cieszy mnie twój powrót po tak długiej przerwie...Wreszcie komiksy które mają klimat tych starych komiksów .
ooo PiotrPL wziął się ostro do roboty tego samego dnia wydać fantastyczny komiks i dać zapowiedź kolejnego?
ty chyba masz za dużo wolnego czasu!
ocena za zapowiedź to 10/10
A ja wam powiem , po co robić kolejnego "Gomeza" skoro i tak wiadomo że Gomeza obalą . Piotrze to duży błąd że w zapowiedzi streszczasz całą fabułę komiks ma zaskakiwać zresztą myślę , że wyjdzie z tego odgrzewany kotlet......
_________________ ---------------------------------------------------------
Szanuj prezydenta swego bo możesz mieć gorszego
A ja wam powiem , po co robić kolejnego "Gomeza" skoro i tak wiadomo że Gomeza obalą . Piotrze to duży błąd że w zapowiedzi streszczasz całą fabułę komiks ma zaskakiwać zresztą myślę , że wyjdzie z tego odgrzewany kotlet......
A skąd wiesz że Gomeza obalą? A skąd wiesz że szczęśliwie się skończy? Nie streściłem całej fabuły, tylko początek podałem. To co się będzie dokładnie w komiksie działo to już nie jest napisane. Poza tym komiks nie zawsze musi zaskakiwać. Cała trylogia ,,Gomez" nie za bardzo zaskakiwała a sukces odniosła. Tutaj będą pokazane losy wojny która potoczyła się w odwrotną stronę. Nie martw się, nie będzie to żaden kotlet . Zresztą nie da się ocenić komiksu który jeszcze nawet nie wyszedł.
Pzdr.
PS: A co do prac nad komiksem to trochę się przełożą, bo podupadłem na zdrowiu. Ale sądzę że od poniedziałku już się zaczną
Super, zrobiłeś Krwawą Pełnię (Nie wiedziałem, że tak szybko wyjdzie) i od razu zaczynasz robić nowy komiks, tym mnie zadziwiłeś. Nie mogę się doczekać dam ci 10/10
Obrazek niezły jak zawsze w twoim wykonaniu No a co do fabuły to... może to byc WIELKI POWRÓT PIOTRAPL Bo komiksy o wojnie wychodziły Ci najlepiej A wystawię ocenkę +9/10, bo to zabicie Angara jest no... zbyt głębokie XD
o0 jupi gomez mi sie strasznie podobał trochre nie wiem jak to ocenic to bo graficzne wykonanie dobre ale nie bdb czyli 7+/10 fabyłe czesciowo znamy ae tera sie zmieni czyli fabyła i aciekawienie 10/10 no a razem dam 9/10 (nie liczyłem ) ale ciesze sie ze bedie co czytac ;]
Hmmmm... no Piotrze, nie wiem co może z tego wyjść. Niby pięknie i wogóle, plakacik miodeczek ale fabułka... toż "Rebelia" to mój pomysł XD Powstaje ruch oporu? No wiesz? To jest moja fabuła XD nie no żarcik. Ogólnie dobrze. Ale myślę, że zostawienie Gomeza takim, jakim jest byłoby jednak lepsze. Nie robi się poprawek ideału Ale publicznie jestem pełen nadziei ocenka... hmmmm... 8.7/10
Na początku pomysł mi się bardzo nie podobał. Teraz jednak, gdy po raz drugi zajrzałem do tej zapowiedzi, muszę przyznać, że masz bardzo ciekawy pomysł. Zobaczymy, co ten nieznany autor napisze. Mam nadzieję, że komiks będzie tak fajny, jak jego "wielki odpowiednik".
2pac napisał/a:
Nie zgodzę się z Tobą. Raczej nie będzie to odgrzewanym kotletem. Jest to po prostu urozmaicenie starego komiksu, przez zrobienie nowego i na pewno nie na siłę.
PS.
Mam nadzieję, że po tym komiksie będzie Basket i Wigo 6.
No zapowiada się ciekawy komiks.A tak jak idą prace ??.
Obrazek: 9/10.Spodobał mi się bardzo.Fajne te czerwone ramki
Fabuła : 9+/10.Jest dość ciekawa.Ale mam nadzieję że nie będzie to jak już ktoś napisał : odgrzewany kotlet.
Witam. Pragnę każdego kto na komiks czeka, zapewnić że prace trwają, mimo że ciągnie się to. Po prostu sami wiecie jak jest. Szkoła, szykowania do matury za rok, praca też nie za dużo czasu daje i ogólne urwanie głowy, którego nie mogę przekładać. Jednak nie przerywam prac Po prostu uważam że nie ma sensu robić na siłę ale wtedy kiedy można. Dlatego tyle czasu to trwa.
Zbliżają się powoli święta więc może w szkole trochę zluzują ;p Wtedy ostro się biorę za komiks Pozdrawiam.
PS: Jest to jeden z tych komiksów które chcę dopracować najlepiej jak się da, dlatego niczego nie robię tam na siłę i aby nadrobić straty przez szkołę, możliwie uatrakcyjniam fabułę.