Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 12:47
Wiedźmin- Ostatnie życzenie (ZAPOWIED?)/ "ODWOŁANY"
Autor Wiadomość
Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 12-05-07, 21:47   WiedĽmin- Ostatnie życzenie (ZAPOWIED?)/ "ODWOŁANY"  

Wiedźmin- wojownik który od narodzeń poddawany jest mutacjom, czyniącym go mistrzem we władaniu mieczem. Jeden z najwspanialszych z nich- Geralt z Rivii (zwany także Białym Wilkiem) znany jest szeroko w swoim świecie. Jego zawodem jest zabijanie potworów, a jego przyjacielem miecz.

Komiks na podstawie jeden z książek Andrzeja Sapkowskiego z cyklu ,,Saga o Wiedźminie". Jako że komiks będzie na podstawie książki, to komiks będzie baaaardzo dłuuugi XD.

Osoby którym chcę podziękować za to że ten komiks powstanie:

Andrzej Sapkowski- za stworzenie Geralta z Rivii oraz całego świata Wiedźmina.
Grupa Poziomkaz- za wspaniałego moda do Gothica- Mroczne Tajemnice, który zostanie wykorzystany do komiksu.
Raziel- który podsunął mi moda i udzielił wielu porad ;)

PS: Chciałem żeby w komiksie Geralt miał inną twarz i białe włosy, ale niestety w modzie MT nadal miał twarz Bezimiennego, więc tak to muszę pozostawić :P

PS2: Nie da się ukryć że ten komiks bardziej zrozumieją ci co czytali książkę, ale sądzę że tym co nie są w temacie też się spodoba ;) Nie zepsuję tak wielkiego projektu ;)

Komiks ukaże się wkrótce. Ze względu na to że będzie ogromny, może mi to trochę czasu zająć ;) Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 28-05-07, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  

Rynezian 

Monet: 1
Medale: 1

Wysłany: 12-05-07, 21:54     

Fajnie. Nie mogę się doczekać! Nie czytałem tej książki, ale słyszałem, że jest cool, tak cool jak Mućka :wink:
PS Mućka to mój ulubiony zwierz

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5
Medale: 5

Wysłany: 13-05-07, 05:52     

po 1. To będzie dobre ;)
po2. ja bym mu dał średnią zbroje szkodnika.
po3. Jak zrobiłeś w G1 smoka z G2? jesli jest na to kod to bardzo bym prosił!!!
po4 jak zrobiłeś to że ten smok lata? CZARNA MAGIA!!!

Rynezian 

Medale: 1

Wysłany: 13-05-07, 07:02     

Papciu, to mroczne tajemnice. Tam wszystko jest możliwe :wink: A tak na serio to smoki są w mrocznych tajemnicach, ale latanie to zagadkowa sprawa :wink:

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 13-05-07, 08:18     

hehe niespodziewalem sie tego potobie. Ale czy tam beda jakies bitwy, ciekawosyki cos co rozwija fabule? Mam nadzieje ze tak.
Zkad wzoles tego smoka??

Zapowiedz 7/10

Kael'thas 
Władca Pustki

Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 13-05-07, 08:24     

CJ przecież już mówił że robi to z moda mroczne tajemnice, nie czytałem książki ale każdy odcinek oglądalem wiedźmina i jedyny bezsens jaki wystąpi w twoim komiksie to to że jest w gothicu za malo ataków, i że nie da sie odciąć gowy :P i przebić :( ale zobaczy co z tego winiknie

CJ 

Wysłany: 13-05-07, 09:32     

Jak dac tu smoka? Zastanawia mmnie czemu wy piszecie "zapowiedz" Przeciesz to dzial zapowiedzi wiec nietrzeba pisac. Ja, kto ma zwas G1 do sciagniecia :P

Kael'thas 
Władca Pustki

Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 13-05-07, 10:16     

NIestety Cj mam ten sam problem nie mam G1 ale szukam po necie

ZNALAZŁEM pisze że pl to chyba bedzie po eng :P dam na dział down i load

CJ 

Wysłany: 13-05-07, 11:06     

Musi byc PL. Daj go na dowland tylko mam nadzieje ze sie sciagnie i bedzie PL

Zerox 
Nabijacz postów

Monet: 14
Medale: 3

Wysłany: 13-05-07, 19:23     

To się napewno uda(zresztą jak wszytkie komiksy Piotra). Zapowiedź jest świetna, a co dopiero komiks :dwarf:

Koniec z komiksami - czas na emeryturę

Piotr_PL 

Wysłany: 13-05-07, 19:55     

Ale ostrzegam ;) Biorąc pod uwagę to że komiks będzie oparty na książce, może być często nudnawo. Naprawdę trzebaby książkę przeczytać ;) Ale postaram się żeby był tak dobry, jak książka ;) Pozdro.

Piotr_PL 

Wysłany: 26-05-07, 12:00     

Kurde :/ Naprawdę się zaczynam zastanawiać czy ten komiks wyjdzie :? Jak narazie nie ma za fajnej akcji, tylko duuuuuuuuużo gadania. Poza tym strasznie trudno to wszystko zrobić, bo jednocześnie strzelać zdjęcia i czytać urywki z książki, a potem jeszcze raz na dialogi. Obawiam się że nie ma gwarancji czy komiks jednak wyjdzie :/

CJ 

Wysłany: 26-05-07, 13:12     

Tyle komiksow zapowiedziales,skonczyles... Mysi byc ten pierwszy raz ale moge doradzic. Przyspiesz to zeby akcja szybciej sie dziala a nie tylko gadanie. Jezeli tego nieskonczysz to... Daj to na mnini komiksy :P

Piotr_PL 

Wysłany: 28-05-07, 14:40     

KOMIKS ODWOŁANY

Przykro mi, ale ten komiks by odniósł klapę i byłby tylko stratą czasu. Bardzo trudno się go tworzyło, gdyż musiałem strzelać zdjęcia, czytając urywki z ksiązki, a potem jeszcze raz pisząc dialogi. Akcji było bardzo mało, a większość to były cholernie długie rozmowy. Nie licząc trudu, to jeszcze po prostu nie wybaczyłbym sobie, gdybym spieprzył tak wielkie dzieło jak ,,Wiedźmin". Odwołuję komiks. Wziąłem się za zbyt wymagający i odpowiedzialny komiks.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi