Wysłany: 08-05-09, 06:07 Zostawiony na Śmierć (ZAPOWIED?)/ PROJEKT WYCOFANY
Witam. Oto zapowiedź następnego komiksu spod mojej stajni ;p Komiks będzie z gatunku ,,Horror" jako że na wszystkie inne gatunki narazie nie mam weny Ale teraz o czym będzie komiks :
UWAGA: Wbrew obrazkowi, bohaterem nie będzie Bezi. To zdjęcie było prototypowe i zapomniałem zrobić nowe. W każdym razie bohater nie będzie Bezim.
OPIS:
Clarence jest doświadczonym alchemikiem. Pracuje od lat w Khorinis u mistrza Constantino. Jego życie jest zwyczajne i nie bogate w specjalne wydarzenia. Jednak zmienia się to gdy pewnego dnia dostaje list od ojca, którego nie widział ponad 10 lat. W liście tym, ojciec mówi gdzie wyruszył i chce aby syn poszedł jego śladem. Clarence bardzo pragnąc znów zobaczyć ojca, postanawia wyruszyć. Nie zdaje sobie jednak sprawy że będzie to początek największego koszmaru jaki kiedykolwiek mógł przeżyć.
UWAGA: Zanim się nastawisz na swoją wizję komiksu, kilka faktów
-Komiks wg. mnie ma być tzw. ,,Survival-Horror'em" gdzie bohater chce przetrwać.
-W komiksie prawdopodobnie w ogóle nie będzie akcji, walki itp. Dlaczego? Ponieważ bohater nie jest herosem, a zwykłym, przeciętnym człowiekiem który jest sparaliżowany strachem. To klimat i groza mają być głównym napędem komiksu.
-Proponuję komiks (gdy już wyjdzie) czytać po zmroku, gdyż to da lepszy klimat
-W komiksie będzie sporo gadania, czytania jakichś notatek itp. tak więc nastawcie się na czytanie
-W sumie komiks ma być robiony na takiej samej zasadzie co ,,Las Śmierci" ale tym razem chcę aby był jak najstraszniejszy i tajemniczy.
-Komiks będzie robiony w Gothic I i II.
To chyba wszystko Do zobaczenia na premierze
AHA i jeszcze coś. Zachęcam was do podawania mi mrocznych lokacji z gry, które są dosyć ciasne ;p Przydadzą mi się a w Gothicu II wszystkie jaskinie są beznadziejnie oświetlone
Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 14-05-10, 08:32, w całości zmieniany 2 razy
Zacznę od końca... Nie mogę ci pomóc z tymi lokacjami bo dawno nie grałem w G2 i po prostu nie pamiętam...
-Więc tak... survival horror... kolejny. Ale właśnie za to lubię twoje komiksy
-Next... Brak akcji, mnóstwo gadania... Zapowiadałeś już tego typu komiks... Bodajże przy "Punkcie Zwrotnym". To jest właśnie dobre. Bo kogo interesują herosi jacyś??? Nikogo...
-Sam tytuł komiksu dość dużo mówi. Bohater raczej nie będzie miał towarzystwa jak sądzę...
Historia: W miarę ciekawie się zapowiada, choć nie powiem żeby była jakoś szczególnie genialna... Ale takie rzeczy zawsze wychodzą przy premierze więc myślę iż warto będzie czekać...
Plakat niezły... Jedyne co mi się nie podoba to... główny bohater, który ponownie będzie miał mordę Bezimiennego... Dałbyś kogoś innego.
Ogólnie zapowiedź niezła... Nic tylko czekać na komiks. 8+/10.
O kurde, zapomniałem zrobić nową fotkę. To było tylko zdjęcie prototypowe. W każdym razie wymazać. Bohaterem nie będzie Bezi, tylko kto inny. Zapomniałem zrobić nową fotkę.
Bohaterem nie będzie bezimienny - plus.
Nie będzie akcji... Cóż, w moim Poecie też nie ma akcji, a oceny są nie najgorsze. Jeżeli chodzi o czytanie, to jest to jedna z rzeczy, które lubię najbardziej. W gruncie rzeczy lubię komiks o zwykłym człowieku w śmiertelnym niebezpieczeństwie, kiedy musi wygorzystać spryt i inteligencję, aby przeżyć ( a nie bierze kilof i zabija wszystko co żyje...). Co zaś się tyczy samej fabuły - nic specjalnego. Ale po co jakieś genialne wprowadzenia do akcji survival - horroru? Ciekawi mnie, czy podczas gadania do siebie oszaleje? Jak dla mnie, to mogłoby być ciekawe.
Ogólną oceną za zapowiedź będzie: 9+/10. Czemu nie 10? Cóż... Coś mi na to nie pozwala. Ale prezentuje się dobrze. Liczę więc na kolejny Punkt Zwrotny, tylko, że taki w górę, powrót do formy. No nic, życzę powodzenia .
Co do lokacji (sam GII, bo w GI wiadomo ):
- Mógłby w tych... podziemiach, czy czymśtam trafić do starożytnej krypty (tej z Inubisem).
- Ciekawa jest jakinia pod mostem na drodze do pisamid i słonecznego kręgu, niedaleko napadniętej karawany. Jest tam ciało orka bez głowy i 2 bodajże cieniostwory.
- Dobra mogłaby być jaskinia z pustą runą do próby ognia (ma jeszcze jedno odgałęzienie, z pełzaczami.
- Kopalnia rudy w obozie Dextera
- Kopalnie rudy tego paladyna na S... od niego był Diego... CHyba Silvestra czy jakoś tak.
- Komnaty Górskiej Twierdzy.
- Mogą się przydać podziemia kryjówki magów wody.
- Jaskinia pełna szkieletów koło Słonecznego Kręgu.
- Wąskie bądź co bądź podziemia klasztoru (część pod biblioteką).
- Jaskinia obok kryjówki Lestera (Jest tam grób niejakiego Lotara). Możesz zrobić, iż on nie jest I - szym wędrowcem tam.
- Jaskinia obok drugiego wyjścia z miasta (tam gdzie jest mika). Na zachód od ścieżki do karczmy po harpią.
- Jaskinia bandytów za farmą Akila.
- Jakinia bandytów na drodze do latarni.
To chyba tyle .
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Cóż, fabuła bardzo mi przypomina tą z Penumbra: Czarna plaga, możliwe, że to na niej się wzorowałeś. Cóż, fabuła prosta, ale sądzę, że coś dobrego z tego wyniknie. Kolejnym plusem jest to, że bohaterem nie jest bezimienny. Obrazek nie jest zły, a wręcz bardzo dobry. Jeżeli jest to prototyp, to czekam na ostateczną wersję. Póki co ocena to 9/10.
Ps. Kawałek fabuły zapożyczyłeś z Penumbry, to znaczy jej opis?
No Piotrze, czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję że to będzie twój najlepszy horror. Ocena za zapowiedź to 9+/10. Jeśli chodzi o lokacje, to koło słonecznego kręgu, jak się dobrze poszuka to się znajdzie schody w dół. Tam jest opuszczona kopalnia. I obok chaty Dextera jest półka skalna. Na końcu jest taka świetna miejscówka. Pusta kopalnia, pełna nieumarłych i zamkniętych drzwi. Jest tam tak fajnie, bo całkiem ciemno. Jest tam masa zombie i szkieletów.
Jeśli ma to być horror, to ciekawe co z tego wyjdzie. Rozumiem komiks poważny, komiks-komedia, ale horror? Raczej w komiksie nie da się zrobić prawdziwego horroru (przynajmniej Gothicowym) i wątpię, by nawet Tobie się to udało. Las Śmierci nie był straszny, Krwawa Pełnia była raczej komedią niżby horrorem. Opisy zapewne będą wprowadzały w klimat, bo sam screen z Gothica nigdy nie będzie przerażał. Ogólnie mówiąc, komiks zapowiada się ciekawie i mam nadzieję, że większość pracy masz już skończone.
Oczywiście wierzę, że nie będziesz tam używał magii, ani tajemniczych jaskiń z pustelnikami, którzy mieszkają w nich od sześciu lat.
Zapowiada się ciekawy komiks... Daje 9/10 a co do lokacji... Bardzo lubię takiego rodzaju komiksy . I dobrze że będzie trzeba czytać ja uwielbiam czytać
Już od początku zauwazyłem że wzorujesz się na grze "Penumbra". A wracając do komiksu to zapowiada się nieźle. Ale mam nadzieję że tak samo będzie z samym komiksem. Największy plus - zero beziego, możemy krzyczeć "HURAAAA!". Dobra, nie będe sie rozpisywał, po prostu czekam na komiks a ocena to 9/10.
Muszę przyznać że zapowiedź ci wyszła. Jest zrobiona w starym, sprawdzonym i co najważniejsze, dobrym stylu. Czyli jeden większy obrazek i kilka mniejszych (w tym przypadku dwa). Od razu w oczy wpadł mi taki...lekko czerwony filtr. Nadaje on ciekawego klimatu zapowiedzi...Także ten wilkołak/wilk (nie mogę się dokładnie przyjrzeć) nieźle się prezentuje. Sama fabuła wydaje się być tajemnicza i nawet ciekawa. Ogólnie mogę wystawić 9/10 bo klimat zapowiedzi jest dobry, ale brakuje w niej czegoś oryginalnego...
Fabuła zapowiada się całkiem nieźle, mam nadzieję że będzie parę oryginalnych pomysłów. Przydałby się jakiś duży powiew świeżości w tym komiksie, dlatego też liczę że będzie dobry. Pomysł faktycznie zaczerpnięty z Penumbry, ale nikt nie broni brać inspiracji z innych dzieł. Trochę nie podoba mi się obrazek. Nie przeszkadza mi aż tak bardzo że korzystasz z tego samego schematu, ale ten czerwony kolor ramek mi nie pasuje. Jest zbyt jasny, mógłbyś użyć jakiegoś ciemniejszego odcienia, albo czarnego, a najlepiej nas czymś zaskoczyć. No i czcionka taka sobie, widzę że potraktowałeś ją sprejem dla lepszego efektu ale trochę to nie wyszło i wygląda trochę ubogo. No ale komiks zapowiada się dobrze i mam nadzieję że taki też będzie. Za zapowiedź masz 8/10.
Heh. Ci co mówią że komiks opieram na Penumbrze mają rację Chcę z tego zrobić horror i specjalnie na potrzeby komiksu przeszedłem trylogie ,,Penumbra" oraz ,,Blair Witch Project" a nawet ,,Obscure" Ale nie o tym teraz. Potrzebuję pomocy
Słuchajcie pamiętałem kiedyś jak się robiło aby postać inaczej chodziła. Że można przełączać aby łaziła jak Mag, Strażnik itp. Może mi ktoś przypomnieć jak się to robi? Będzie potrzebne ;pp
LoL po co tyle tego ? Bawiarnia ze skryptami i innymi tego typu rzeczami
Wpisujesz po prostu w konsoli w Gothicu kody:
apply overlaymds humans_mage - chód maga
apply overlaymds humans_arrogance - jak bogacz
apply overlaymds humans_militia - jak paladyn
apply overlaymds humans_tired - jak robotnik
apply overlaymds humans_relaxed - jak najemnik (wyluzowany)
apply overlaymds humans_babe - jak kobieta
apply overlaymds humans_flee - jak ktoś, kto ucieka
apply overlaymds humans_sprint - jak sprinter
Proszę bardzo I odpisz na tego PW, co ci wysłałem kilka godz. temu
Wszystko zapowiada się na kolejną dziesiątkę lecz; "Zostawiony na śmierć" i "skazany na śmierć"
Dziwne podobieństwo nazw co nie?
Nie mówię że to coś złego ale cześć ludzi będzie miało skojarzenia mało związane z tym jaki rzeczywiście będzie komiks.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Kolejny ciekawie zapowiadający się komiks. Fabularnie zapowiada się dobrze. Dobrze, że wzorujesz się mniej-więcej na grrze typu Penumbra jedna z moich ulubionych. W komiksie nie będzie dużo akcji trochę to martwi, ale napisałeś, że będzie dużo notatek, pamiętników itp. Za to masz plusa. Kolejnego + masz na pewno za to, że Bezi nie jest gł. bohaterem. To chyba na tyle za zapowiedź masz 9+\10. Szykuje się dobry horrorek.
EDIT:
Prosiłeś o dobre miejsca znam jedno biblioteka w NK niedaleko obozu piratów. Jest tam dużo pomieszczeń, drzwi i dość ciemno.
cały czas robisz horrory ostatnio XD
ale je i tak bardzo lubię
będzie fajny komiks już się doczekać nie mogę a ocena za tą zapowiedź to 9/10
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
O rany to genialne!
Myślę że będzie to bestseller albo nawet więcej NAJLEPSZY HORROR NA GK.
Czekam z niecierpliwością na komiks bo opis i plakat są zarąbiste.
Coś czuję, że to ma szanse na BESTSELLERA. Naprawdę. Czekam z niecierpliwością. Plakat fajny, klimatyczny. Bohaterem nie będzie Bezi? To dobrze. Za zapowiedź 10/10. Powodzenia.
Przykro mi to mówić, ale komiks zostaje zamknięty (przynajmniej narazie) z produkcji. Powód? Nie idzie wcale tak jak chciałem. Przede wszystkim w Gothicu mało jest strasznie miejsc bardzo ciemnych, albo budujących klimat i nadających się do scen jakich oczekiwałem w komiksie. Jak przeglądałem to co zrobiłem, to będę szczery - prawie w ogóle nie jest straszny ;p
Dlatego podjąłem decyzję o wycofaniu tego projektu. I jeżeli jeszcze raz mam być szczery, to fabuła bardziej niż straszyła, to przynudzała ;p Większość dotychczasowego komiksu polegała właściwie tylko na tym że facet z pochodnią chodzi po ciemnych jaskiniach i ciągle gada do siebie.
Kto wie, może kiedyś wymyślę coś lepszego fabularnie względem tego komiksu, ale chwilowo jest on wycofany.