Wiedźmina już prawie skończyłem (Tak dobrze czytacie, już sporo zrobiłem ale na razie nie wstawię ). Ultarisa, Bogów Wojny i Ostatniego Bastionu i tak na razie nie zrobię bo nie mam Gothica (tylko MT ale to by kompletnie popsuło klimat komiksu). Tak więc czas na zapowiedź kolejnego projektu pod tytułem Haymaker - Decydujące Starcie. Komiks opowiada historię profesjonalnego płatnego mordercy o którym tak naprawdę nic nie wiemy, oraz kupca, Clive'a Ashborna, który w młodości pomógł paladynom pokonać szalejącą falę morderstw. W Khorinis żyło się spokojnie. Jednak zaczęło pojawiać się coraz więcej morderstw. Paladyni znowu zwrócili się o pomoc do Clive'a i teraz morderca i szlachcic polują na siebie a przyświeca im ten sam cel: zabić przeciwnika. Zapewniam że w komiksie będą naprawdę niespodziewane zwroty akcji. To tyle co mam do powiedzenia. Zapraszam do oceny okładki.
Szczerze powiedziawszy to fabuła mi się podoba , ciekawie wymyślona jednakże jest pdobna do Noża z Ciemności - mam nadzieję, iż się w komiksie przekonam, że jest innaczej . A co do plakatu, jest fajny i dobrze wykonany, za zapowiedź masz 9/10
PS: Ta zapowiedź natchnęła mnie i mam pomysła na kolejny komiks
Dobra żeby była jasność: Komiks za cholere nie będzie miał nic wspólnego z NZC możecie mi wierzyć. Nawet teksturę płaszcza mordercy przerobiłem żeby nie było że ściągam z komiksu Piotra. Więc spoko bo tą fabułę sam wymyśliłem i zapewniam że jest bardzo oryginalna
Potwierdzam Coś o tym wiem XD Swoją drogą, to zapowiedź bardzo dobra, ale taka... nie wiem jak to nazwać XD Za obrazek - 7, za fabułę - 9 (ja tez mam w planach komiks o mordercy, ale nie będzie to zwykła rozpierduła z wrzodem XD). Masz 8/10.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Fabuła i owszem podoba mi się . Zwłaszcza kiedy przeczytałem "Zapewniam że w komiksie będą naprawdę niespodziewane zwroty akcji." I na to liczę . Wiem że wytłumaczyłeś czemu, ale wkurza mnie to że zacząłeś już tak wiele projektów, a jeszcze żadnego nie skończyłeś. I za to cię potępiam (bez urazy ). Niestety obrazek jakoś nie przypadł mi do gustu. Strasznie naćkane na nim jest i nie mogę go rozkminić. Wydaje mi się że 8-/10 to sprawiedliwa ocena .
Zapowiada się bardzo dobry komiks:
Fabuła - powiem ci szczerze, że trochę mi się nie podoba 9\10.
Obrazek/plakat - bardzo ładny 10\10. W jakim programie zrobieś taki zajebis*y plakat Ocena ogólna: 9+\10.
Zapowiedź taka, że się tak wyrażę "Pumowa" czyli w twoim stylu. Podoba mi się ten styl. No i prawie jak zwykle dałeś nazwę komiksu, której nie rozumiem Dobra do rzeczy: Fajna czcionka. Fajnie wyglądają bohaterowie tak na dole jak są na przeciw siebie. Co do fabuły na pewno będzie ciekawie. ode mnie 10/10
Edit, o! 10 minut mi się otwierało ale ok, no ladne efekty specjalne, ale dla mnie wszytsko to takie pomedrdane, nie trzyma się kupy Fabułcia niczego sobie, muszę przyznać, ale zrobil bys jeden komiks i go skonczyl ;p 7.5/10
Przecież nie powiedziałem że już teraz go robię a Wiedźmina olewam Ten komiks zacznę robić po WIedźminie więc nie narzekajcie na to że robie 2 prace na raz
Hmm.. nareszcie będzie jakiś fajny komiks. Fabuła mi się spodobała, ten napis na screenie też jest niezły, ale tam jest tak "naćkane" (jak to powiedział Ado'o(sław)) tych postaci, że nic nie widzę. Masz no.. 9-/10 za zapowiedź .
Wysłany: 06-07-08, 12:38
Komiks zapowiada się nieźle Trochę "standardowa" fabuła, ale "zwroty akcji" mnie porzekonują co do komiksu Może być niezły. Okładka jest dobrze złożona, czyli dam...8,5/10, powodzenia Pumo!
Fabułą dobra, a obrazek tak samo. Napis fajowy, morderca i pewien człowiek Gdybym miał ocenić fabułe to miałą by ocenke: 8/10, a obrazek zaś 9/10. Więc ocenka 9/10
Fabułę oceniam oddzielnie, ocena za fabułę 10/10, coś dodać? Nie, to przechodzimy dalej.
Obrazek: Tutaj to mam dylemat... z jednej strony bardzo mi się podoba, a z drugiej skala ocen jest tylko do 10 i jaką ocenę dać? Widzę zmiany w teksturze szaty poszukiwacza, duży +. Zapowiedź extra się prezentuje, powinna to być zapowiedź wakacji (jak dla mnie), a ocena... ehh... raz kozie śmierć... 15/10.
Wpadłem na to przeglądając dział i nie mogłem sobie odmówić zostawienia komenta. Hmm... coś czuję. Czy to aby nie ,,Nóż z Ciemności" Piotra? Bardzo podobne. Detektyw/obywatel ugania się za mordercą. Tylko tutaj na pierwszy rzut oka widać różnicę. Morderca działa na zlecenie, a to może bardzo odmienić postać rzeczy. No w sumie to nie jest tutaj zbyt wiele opisane, ale jeśli zamierzasz to wydać to bardzo chętnie poczekam. 9/10.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Komiks będzie, o to się nie ma co martwić. Po prostu SH, a zaraz po nim Ultaris, mają dla mnie najwyższy priorytet. Ale Haymaker (już zmieniłem nieco tytuł, scenariusz i imiona głównych postaci) będzie moim ulubionym komiksem Pisałem już o podobieństwach do NZC, ale to jest raczej wzorowane na przygodach pana Jasona, a ja planuję zrobić coś w stylu Thrillera, gdzie historia trzyma się na intrygach i zwrotach akcji. Jedyne co ten komiks będzie miał wspólnego z NZC to Gothic i (i tak przerobiony) strój poszukiwacza dla głównego "killera".
Szczerze mówiąc, tekst na plakacie przywodzi na myśl tylko jedno
Fabuła: Dwóch ludzi polujących na siebie, przy czym morderca nie ogranicza się tylko do detektywa, a ten cały czas poświęca na złapanie go. Polują na siebie itp. Skąd ja to znam? Po prostu nie mogę oprzeć się wrażeniu, że fabuła z czymś mi się kojarzy. Ale zaliczę to in plus, gdyż nie jest to czysta zżynka a jeno fabuła przywodząca na myśl.
Ciekawią mnie jak ta fabuła się rozwinie. Zdecydowanie działająca na cżłowieka opowiastka.
9/10.
Wykonanie: Plakat świetny, ale to masz w zwyczaju. Ten jest wprawdzie wiekowy, ale nic nie stracił na swej zajebistości.
Napisy wyglądają klimatycznie, wprost wgniatają w fotel.
Obok karpczoniska jesteś moim ulubionym twórcą plakatów 10/10.
Ogólnie: Dawaj to szybko! Chromolić Ultarisa! Ale SH ma być
Podejrzewałem, że komiksy o "zabujcach" i "mordulcach" są oklepane w dwie mańki. Ale to coś innego, innowacyjnego, komiks który widać, że ma potencjał. Ciekawe jak to przedstawisz historię, czy będzie to od strony kupca, mordercy, a może osoby trzecioplanowej czyli od tzw obserwatora. Komiks z o tematyce thrilleru, czy horroru jest bardzo trudno zrobić, bo ciężko odwzorować elementy grozy i strachu na zwykłym arkuszu komiksowym. Cieszę się, że będą niesamowite zwroty akcji, bo to jednak zaskakuje czytelnika gdy "Wróg głównego bohatera, jest bratem szwagra sąsiada, siostry ciotecznej ze strony matki" . Plakat ładny, coś innego niż jeden duży i po rogach małe. 9+/10.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.