Wysłany: 28-06-10, 13:31 SickHead Akt II - Wielkie Polowanie (By ViP)
Kamil z Lasu - Władimir Głośny i jego ekipa (Dymitr Dzika Puma, Towarzysz Visiorowicz, Siergiej Maślane Dłonie, Ivan Niegroźny i Igor Pijany Mistrz), włożyli wiele wysiłku i dokonali wielu poświęceń aby zdobyć ten jakże cenny twór znanego artysty - Piotra z Polski. Kiedy w końcu im się udało, a Kamil znalazł się w ich rękach, szybko z nich wypadł... ekipa nie ma czasu na poszukiwania Kamila, który mógł popłynąć z prądem rzeki w każde miejsce na wyspie. Potrzebują - i to szybko - prezentu zastępczego, dla Pijanego, który za parę dni bierze ślub. Będzie ścigał ich czas, a znalezienie odpowiedniego prezentu nie będzie sztuką łatwą.
Jakby tego było mało, po piętach deptać im będzie żądny zemsty i nieświadomy losu swej rzeźby Piotr z Polski, oraz kapitan miejskiej milicji. Ścieżki z nieudolną szajką skrzyżują także tajemniczy ludzie, którzy wydają się mieć jakiś niewyrównany interes z paczką "złodziejów" jak i samym Piotrem z Polski. Czy parę dni starczy na znalezienie prezentu?
Tak mili państwo... skończył się akt pierwszy Sickhead, czas na akt drugi, pod tytułem Wielkie Polowanie Choć na pozór wygląda to jak część druga, to jest to po prostu następny rozdział i mimo oddzielnej zapowiedzi, pojawi się w tym samym temacie co akt pierwszy. Wszystkich, którzy się martwią, zapewniamy, nie czeka was powtórka z rozrywki i akcja nie skupi się tylko i wyłącznie na poszukiwaniu prezentu. Poznacie motywy i historie starych, jak i nowych postaci drugoplanowych, oraz krótkie historie w stylu tych, z pierwszych dwóch arkuszy aktu pierwszego. Do zobaczenia niebawem!
Świetnie się zapowiada. Sam plakat wygląda zarąbiście. Prezent wygląda fajnie i zastanawiam się co w nim będzie. Jeszcze podoba mi się zetknięcie murów z dolną częścią obrazka. Ładnie ci wyszła pozycja facepalm'a. Tylko mam do jednej rzeczy zastrzeżenie. Na końcu napisałeś ,,Pozdrawiają Pumo i Visor". Nie powinno być Visor i Pumo (ViP)? Tak wiem czepiam się Czekam z niecierpliwością i zastanawiam się jakie jeszcze wątki wpleciecie. Ocena: 10/10
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Pierwszy akt Sickhead to dla mnie już klasyka. Absolutna klasyka komedii stojąc w jednym rzędzie z takimi GothicKomiksowymi sławami jak B&W czy UA. Nieprzeczytanie go to po prostu grzech i występek karany banem ( ). Duet ViP uderza ponownie. I znów nadchodzą fale śmiechu.
Fabuła: zabawna, a jakże! Pomysł z poszukiwaniem prezentu to jednak nówka. Jakoś takiego pomyslu na zawiąznie akcji nie widziałem a trochę już na GK siedzę.
Opis jest pierwszorzędny. Zapowiada się wielkie starcie. Ciekawią mnie ci tajemniczy ludzie. Zapowiadają się oni znakomicie. Reszta to już starzy znajomi. Ale i tak ich nowe przygody zapowiadają się znakomicie !
Za fabułę macie dychę zaufania. 10/10. Czemu zaufania? Bo w normalnych okolicznościach wystawiłbym 1/10... wróć! 9+/10. Ale, jako że znam wasze umiejętności w tworzeniu fabuły to dychę jednak wystawię.
Macie u mnie kredyt zaufania, jak powtarzał w kółko mój nauczyciel fizyki podczas wystawiania ocen
Plakat: jak patrzę na plakaty i ogólnie rzeczy obrobione przez Pumo to stwierdzam, że nasz kochany Junior Admin to geniusz! Nie mówię tego by się podlizać, ale dlatego, że taka jest prawda. Wykonanie w jego wykonaniu ( ) to maestria.
Ładnie wrzuciłeś Głośnego, Piotr kapitan i Tajemniczy Jegomość u góry oraz szajka biegnąca po prezent wyglądający na tle całości po prostu obłędnie. Z całości bije harmonia i ogólna estetyka.
Napis elegancki. Wszystko napisane ładną, czytelną czcionką.
Pumo, plakat niesamowity, gratuluję doskonałej roboty.
I życzę powodzenia obu częściom duetu ViP! A i byłbym zapomnial. Za plakat 10/10.
Fabuła komiksu zapowiada się iście komediowo, po przeczytaniu tego małego fragmentu fabuły mogę stwierdzić że komiks będzie równie genialny co część I, a humor... może wywołać u mnie falę śmiechu na co bardzo licze, choć wiem że sobie poradzicie z humorem. Poszukiwania nowego prezentu to jest raczej coś nowego i oryginalnego w twórczości komiksowej. Siedzę już jakiś czas na GK i jeszcze takiego pomysłu nie zauważyłem. Za co duży plus Panowie. Ciekawy może być wątek z tymi tajemniczymi ludźmi, liczę też na to że pojawią się nawiązania do różnych komiksów tak jak w Akcie I w bodajże przedostatnim arkuszu. Co do plakatu to jest po prostu zajebisty, innego słowa na to nie ma. Jak Pumo się za coś zabiera to robi to jak najlepiej i żeby wyglądało zajebiście by były duże oceny Fajnie zrobiona jest tez ta paczuszka i miewam że to właśnie prezent dla Pijanego? Nieźle na plakacie wygląda Głośny, do tego Piotr, kapitan i tajemniczy i szajka biegnąca po prezent. Wygląda to znakomicie. Czcionka jest ładna i czytelna, pasuje do tego plakatu. Co by tu jeszcze... a właśnie, ocena. Jeśli napiszę że będzie to 10/10 to nikt się nie zdziwi i wy też bo zapowiedź jest po prostu fantastyczna, po przeczytaniu Sickhead I wiem już na co was stać i że część druga również będzie na ocenę 10.
10!/10 Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia duetowi ViP i czekać na komiks.
Pierwszy akt był genialny. Mam nadzieję, że i tym razem będzie tak samo. Zacznę od plakatu. Poprzedni plakat nie przypadł mi do gustu za to tu jest odwrotnie, dobre dobranie barw, dobra estetyka. Do fabuły zastrzeżeń nie mam. Każdy wie, że jest dobra. XD Ocena wynosi 9+\10. Nie dam dychy.
Plakat bardzo ładny, naprawdę bardzo ładny, paczka ci fajnie wyszła.
Fabuła, kontynuacja poprzedniej części, wiem czego się spodziewać, mnóstwa humoru!
Dobrze, ocenię tą zapowiedź, jako że Sickhead to jeden z lepszych komiksów komediowych (podkreślam, jeden z lepszych).
Plakat mi się podoba. Wszystko ładnie wycięte, dodane, zrobione. Ujęcie niezłe i już zapowiada komiks humorystyczny. Sam plakat zapowiada niezłą jazdę bez trzymanki XD. Aczkolwiek napis mi się nie podoba, dlatego 9/10.
Jeżeli chodzi o samo słowo pisane. Cóż, komiks naprawdę zapowiada się ciekawie i prawdopodobnie będzie więcej śmiechu. Poszukiwanie prezentu? Coś nowego. 10/10 za zapowiedź.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Zdecydowanie muszę powiedzieć, że ty i Elmo jesteście mistrzami zapowiedzi. Potraficie zrobić świetny plakat, który przyciągnie uwagę. Świetnie, jak zwykle, skomponowałeś ze sobą elementy przedstawione na plakacie. Wszystko ze sobą ładnie współgra. Fabułę przedstawiłeś bardzo ładnie. W sposób zwięzły, nie zdradzający za dużo czy za mało.
Sichkhead to klasa sama w sobie. Kto nie czytał ten... noga. W przyszłości drugi akt to lektura obowiązkowa 10/10
Ps. Przeczytałem ostatnią część 1 aktu, ale obecnie nie mam czasu ocenić...