Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Pumo
06-03-10, 22:17
SickHead - Ludzie z Urazem (By ViP)
Autor Wiadomość
Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 20-02-10, 19:25   SickHead - Ludzie z Urazem (By ViP)  

Mili państwo... Ja i Visor, pragniemy przedstawić państwu zapowiedź komiksu, który zapisze się złotymi kartami w historii świata. Komiksu, który będzie owocem naszej wspólnej pracy.

Historia opowiada o sześciu niezwykłych ludziach. Władimir, Dymitr, Visiorovicz, Igor, Siergiej i Ivan są złodziejami. Chociaż jest to określenie użyte na wyrost tak jakby nazwać Uwe Bolla dobrym reżyserem, a Tibię epicką opowieścią. W tym komiksie poznamy fach złodzieja od kuchni, oraz dowiemy się jak skutecznie uciekać przed strażą. Poznamy również struktury władania niezorganizowaną grupą pseudoprzestępczą oraz zbrodnie na dobrym imieniu fachu zlodzieja.

Tak przedstawia się historia komiksu. A oto plakat.

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-02/d9a574bb.png
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 18-04-11, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

Kraksa 

Monet: 2

Wysłany: 20-02-10, 19:51     

Bardzo ładny plakat. Fabuła oryginalna. Może być świetnie. Ciekawie zrobiłeś plakaty. Ale bardzo ciężko się czyta. Za to że jesteś już dobry w robieniu komiksów dostaniesz 9/10
"Mam w dupie przeznaczenie!"

Moje Komiksy:

Zrobione:
Ray-Odejście. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4836
Niezapomniana Osiemnastka. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4725
Zatopienie Marzanny. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4882

Zawieszone:
Najemnik-Tajemnicza wieża.

Planowane:
Ray-Przyjaciel

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 20-02-10, 20:19     

Naprawdę ciężko mi to ocenić. Fabuła pierwszy raz taką widzę, ale wnioskuję, że będzie to coś jak opowiadanie, historia. Dlatego fabuła może być bardzo dobra. ;) Plakat no tu będzie gorzej. Raził po oczach. Za zapowiedz dam ci (wam XD) 8+\10. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5
Medale: 5

Wysłany: 20-02-10, 20:22     

Zapowiedź bardzo fajna, wasze mordy także :D Tylko czemu to jest w komiksach Pumo, skoro to wasz wspólny projekt? Hmm? :]

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 20-02-10, 21:08     

Plakat jest .... surrealistyczny xD A fabuła tak samo xD Ale coś podejrzewam że komiks nie wyjdzie... chociaż, skoro bierze się za to Visor... :D 9/10

Keb-fan Gothica 

Monet: 2

Wysłany: 20-02-10, 21:22     

"Poznamy również struktury władania niezorganizowaną grupą pseudoprzestępczą" XD
Zapowiedź jest bardzo dobra. Fabuła już zapowiada się interesująco. Siergiej "Maślane dłonie" bardzo mnie przekonał do komiksu :D nie wiem, dlaczego takie nędzne dziewiątki dostajecie, macie odemnie dychę i czekam z niecierpliwością.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 20-02-10, 22:53     

:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Plakat rozbrajający. Za niego należy się 10/10.

Sama fabuła nie jest aż taka genialna, ale zapowiada się bardzo dobrze. Sądząc po imionach w komiksie będzie odrobinę rusyfikacji, jak sądzę. Oby tylko w imionach. Porównania do Bolla i Tibii jak najbardziej trafne z tego co widzę.

Pumo napisał/a:

Poznamy również struktury władania niezorganizowaną grupą pseudoprzestępczą oraz zbrodnie na dobrym imieniu fachu zlodzieja.

To zdanie jest po prostu dobijające. Niezorganizowana grupa pseudoprzestępcza :-) :-)
Nie bardzo rozumiem drugą połowę zdania, ale się domyślam o co chodzi... 9+/10. Niech już wam będzie. Koalicja Kot i Visielec wkracza do akcji :P

PS.: Kto robił plakat? Pumo?

Plakat wykonałem ja, ale cały pomysł i kompozycję wymyśliliśmy z Visorem. Podział wygląda tak, że jemu zawdzięczacie fabułę, mi tworzenie, a wydarzenia w poszczególnych arkuszach będą opracowywane na zmianę lub wspólnie - P.

Czyli tak jak się spodziewałem :P -MR

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 21-02-10, 10:04     

Ok, słuchajcie, albo mam poczucie humoru zupełnie niezgodne z waszym, albo po po prostu jestem jakiś inny. Historia jest średnia. Cóż, grunt, że masz przynajmniej jakąś fabułę i za to plus. Plakat natomiast jest ładny, ale to co miało mnie rozbawić, nie rozbawiło. Jedynie przy czym się uśmiechnąłem, to:
Pumo napisał/a:
Poznamy również struktury władania niezorganizowaną grupą pseudoprzestępczą oraz zbrodnie na dobrym imieniu fachu zlodzieja.

Ale po za tym, to nic. W ostateczności daje wam 6/10 i mam nadzieję, że komiks będzie na tyle dobry, bym mógł powiedzieć "zgadzam się, to było mocne" reszcie forum :) .

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 21-02-10, 10:58     

Zacznę od obrazka który wyszedł wam bardzo ładnie. Podobają mi się wasze "mordy", zwłaszcza Visora. Pakaty z poszukiwanymi również ładne oraz śmieszne. Dimitr "Dzika Puma" -nic nie warty XD Fabuła przedstawia sie również całkiem nieźle. Chociaż mogło byc lepiej. Mam nadzieję że wymyślicie coś nowego/innowacyjnego/Arcyśmiesznego...lub wszystko naraz :)
To tyle...8\10

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 21-02-10, 16:48     

No cóż...plakat jest bardzo pomysłowy i ogólnie spodobał mi się. Ten pierwszy plakat gończy cienko wyszedł, ale reszta jest ok. No i samo poczucie humoru takie trochę koślawe, ale wierzę że w komiksie będzie lepszy. Fabuła jak to w komedii mało istotna, ale opis też taki...no taki mało zachęcający. Mogę wam (?) dać 8/10 za naprawdę oryginalny i ciekawy plakat.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 21-02-10, 22:41     

Kolej na mnie. Nareście jakiś poważny komiks zuodziejstwie, huligaństwie, gwałtach itp. Będę potrzebować relaxu po tak dużej dawce humoru.

Dobra, teraz na serio. Oklepana fabuła xD

No dobra, teraz naprawdę na serio. Napradę mało zachęcająco przedstawiony jest tu humor. W przeciwieństwie do Ado'o uważam, że fabuła w komiksach humorystycznych, jest tak ważna jak i poważnych. A zapowiada się na jej brak. Wiem jak było to z UA. Dwie części nie mające fabuły, były bardzo kiepskie, ale następne, posiadającą akcję intrygę oraz sensację xD były lepsze :D . A więc dobrze wam radzę, zacznijcie myśleć nad fabułą, a dobrze na tym wyjdziecie.

Plakat: no, trochę mnie zaskoczył, ale jeśli chodzi o skalę, to ponad przeciętnie. 7/10.
Fabuła: właśnie jej tu brak i tu pojawia się problem. Ratuję cię tylko to, że coś będzie się dziać. 3/10.
Humor: wiadomo, jak ktoś robi sam coś śmiesznego, to inne śmieszne prace go nie śmieszą. Ale próbowałem czegoś wspaniałego się wypatrzyć, ale chyba mi się nie udało, albo nie ma. 5/10.

Podsumowując: 5/10, ale że to wasz wspólny komiks dzielę ocenę na pół, dla każdego xD .

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 24-02-10, 15:23     

Plakat naprawdę udany, w przeciwieństwie do moich - wy mieliście POMYSŁ na niego. Dam 4+/5. Fabuła może być interesująca, ale trudno to dowieść na podstawie kilku zdań. 4/5. Skomplikowane działania matematyczne udowodnią, że ocena za zapowiedź to 8+/10. ;)

LEGENDA

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi