Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
15-08-09, 12:59
Wiedźmin (Już jest!)
Autor Wiadomość
Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 09-03-08, 15:45   WiedĽmin (Już jest!)  

Jako że mam problem z Gothiciem 1 i nie moge dokończyć Ultarisa i Bogów Wojny to w G2 zrobię komiks Wiedźmin. Zanim zaczniecie sie zastanawiać jak to zrobie to mówie już że to nie będzie zrzucenie na Gothica całej sagi tylko pierwszego opowiadania o wiedźminie pod tym samym tytułem Oceniajcie zapowiedź.

PS. Strzyga prawdopodobnie będzie wyglądała inaczej niż na zapowiedzi.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 29-03-08, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  

Piotr_PL 

Monet: 9

Wysłany: 09-03-08, 16:53     

Zobaczymy. Sądzę że wyjdzie ci bardzo dobrze, bo Wiedźmin to poważny temat ;) Ja jednak od razu powiem że też zamierzam zrobić komiks o tym opowiadaniu, jednak w grze ,,Wiedźmin" a nie ,,Gothic" ;) Powodzenia przy robocie ;)

Wrath of the Lich King

Drako 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 09-03-08, 17:54     

Rzeczywiście ciekawie się zapowiada i prosze cię by było identycznie jak w wiedźminie bo moja siora gra sobie w niego w norwegii a zanim ja tam pojade to wyjdzie chyba 3! :evil: a za zapowiedź 9+/10 :D

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 09-03-08, 18:00     

No, super to wygląda zwłaszcza napis. Mam nadzieję że strzyga będzie wyglądać całkowicie inaczej bo ta... to raczej wogóle nie podobna. Wszystko jest piękne ale fabuły nie znam bo nie czytałem książki. Ale z tego co słyszę o tej sadze to chyba przeczytam...
Za zapowiedź masz...
8\10

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 09-03-08, 18:48     

No no "Wiedźmin" to prawdziwe wyzwanie :wink: ...fabuły "Wiedźmina" nie znam bo jeszcze nie czytałem, ale kiedyś na pewno to zrobię :wink: . Obrazek nawet fajny, ale mogłeś się bardziej postarać...ocena 8/10...
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Rogash 

Medale: 1

Wysłany: 09-03-08, 20:30     

Hehe..Zapowiada się coś ciekawego! Strzyga troche nie przypomina siebie ale że powiedziałeś że będzie wyglądać inaczej przymykam oko na tą z zapowiedzi. Jak sądzę Zamek w GD to będą stare dworzyszcze a miasto Khorinis Wyzima? No więc zapowiedź niezła, napisik fajny. 9/10

Rynezian 

Monet: 1

Wysłany: 10-03-08, 10:02     

Świetna zapowiedź! Robi wrażenie! Jednak jak już powiedziano- Wiedźmak to trudny temat, ale mam nadzieję, że Ci się uda. Jak widzę, Strzygą będzie Cieniostwór. Dobry wybór, biorąc pod uwagę inne opcje. Chociaż można by zmienić teksturę, ale raczej by to nie wyszło, bo zrobienie z cieniaka Strzygi to wyzwanie! Ale możesz użyć nieumarłego Cieniostwora bo nawet ma podobny kolor skóry do Strzygi z Witchera :wink: Ale to Twoja decyzja, ja już nie truję :wink: Zapowiedź... Hmm... 92/100!

Farvan

Wysłany: 11-03-08, 12:41     

Mnie tam temat wiedźmin wcale się nie podoba. Nie lubię jak ktoś bierze gotowca, zamiast sam tworzyć, i główkować nad fabułą. Zapowiedź też jest słaba, nic w niej ciekawego, żadnego dynamizmu, nic. Rozumiem, że zapowiedź nie musi być pełna akcji, ale musi mieć coś, co przyciągnie czytającego. A co do tej strzygi, to rzeczywiście, niezły wybór, patrząc na możliwości Gothic'a, jednak musisz ją zmodyfikować, choć by dodając rudą sierść na plecach. Za zapowiedź daje niestety 3/10 chociaż bardzo przypodobałem sobie komiksy, twojego autorstwa.
Z innej beczki:
Trochę mnie irytuje to, że gdy wyszła gra "Wiedźmin", nagle cała plaga fanów się znalazła, (nicki, historie itp.) a mogę się założyć, że nawet większość filmu nie oglądała, nie wspominając już książki. Nienawidzę osób, które mówią o sobie 'mega fani Wiedźmina', a nie znają książki, mają grę, ale pirata, i jak tu można się nazwać fanem. Ja przeczytałem Wiedźmina w wieku 9 lat, co tam że go czytałem prawie rok, ale przecież nie czas się liczy :P

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 11-03-08, 16:27     

Nie martw się Farvan ja przeczytane mam 5 tomów Wiedźmina (razem ze zbiorami opowiadań) i jestem w tym temacie obeznany. Film też obejrzałem ale to gniot. Mnie też troche denerwuje jak jakieś dzieci przyciągnął napis 18+ i ostrzeżenia: Erotyka, hazard, alkohol i teraz się bawią w Wiedźminów bo w końcu zakazany owoc najlepiej smakuje :)

łyko4

Wysłany: 13-03-08, 17:53     

Fajne trzymam kciuki na zachęte 10/10 :lol: :o :!:

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 14-03-08, 08:39     

Ogólnie Wiedźmin to fajny temat, ale jak napisał Rynezian i paru innych to piekielnie trudny temat. Trzymam jednak za ciebie kciuki. A tak przy okazji to łatwo zrobić strzygę. Futro trochę bardziej niebieskie (ale tylko trochę) i na grzbiecie od głowy trochę czerwonego i (mniej więc ;) ) strzyga gotowa. Osobiście sam jestem dość lekko obeaznany w wiedźminie. 5 opowiadań i początek gry to nic wielkiego. Dobra już powiem ci że daje 10/10.

Ps. Domślam się że Khorinis będzie Wyzimą, a zamek w górniczej dolinie Khaer Moren

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 14-03-08, 08:57     

Właśnie odkurzam książki z Wiedźminem w roli głównej... Przed chwilą przeczytałem opowiadanie "Wiedźmin" z "Ostatniego ?yczenia", i muszę przyznać, że dosyć łatwo będzie zrobić z tego komiks (ale tylko tak mi się wydaję).

Minusy:
Złe umiejscowienie zapowiedzi (Strzyga mieszkała w krypcie)
Plusy:
Cała reszta.
Moja ocena: 8+/10.

Indiana: W tym opowiadaniu nie było Kaer Morhen ;)

LEGENDA

Siwy_PL

Wysłany: 24-03-08, 17:20     

Zapowiedz jest fajna ,zaje*** czionka ale fabuła taka o Dam ci 8/10

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 25-03-08, 13:12     

Kamil to prawda że Strzyga mieszka w krypcie ale z niej wyszła kiedy zaszło słońce bo w końcu Ostrit (czy jak on sie tam nazywał) nie wchodził do krypty tylko łaził po dworzyszczu a Strzyga wyszła z krypty żeby go dopaść. Wtedy Geralt mógł się z nią zmierzyć.

Galeria_Ciastek 

Wysłany: 25-03-08, 14:55     

Fajna zapowiedź, fajnie wycięta postać (:D), fajna fabuła :) . Ogólnie wsyzstko fajne, ale niepodoba mi się ta noc. Wiem, że Geralt walczył ze Strzygą w nocy, ale nie widać za dużo :D 9/10.
Ostatnie Zlecenia 4 (nie będę skromny - pierwszy komiks w Gothicu 3 na forum XD)
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1601
Tomb Raider: Black Troll (mój pierwszy komiks, totalna klapa :D )
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=386

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 25-03-08, 18:17     

Troszkę mogłeś to rozjaśnić :P Zapowiedź niezła, czcionka dobrana dobrze, o tą strzygę sie nie czepiam (bo nie mam pojęcia czym jest XD ), Wiedźmina nie udało się zrobić nawet Piotrowi :P Ale liczę że tobie sięuda ;D masz 9/10
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Siwy_PL

Wysłany: 25-03-08, 23:04     

:? uważam że lepszą strzygą był by troche pomniejszony czarny troll wkońcu
strzyga ma małe nogi i ogromne łapy jak troll a tak przy okazji taki komiks już powstał na GS :roll:

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Milten Michał 

Monet: 1

Wysłany: 26-03-08, 23:39     

No no, to ciekawe skąd się uczył... nie znam innego forum o komiksach, niż Gothickomiksy :D i nie musiał się uczyć, zapewne i tak komiks wyszedł do bani, bo na GS nie ma żadnych dobrych krytyków komiksów :P

Zapowiedź, bardzo dobra, nawet fajnie wszytsko wycięte, a najbaaaardziej podoba mi się czcionka której użyłeś... wygląda klimatycznie 8) 9/10! Powodzenia !

JakubcioPL 

Monet: 25
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 27-03-08, 08:40     

Zapowiedź ładnie wykonana, dobrze zrobiony napis, stanowczo za ciemne tło ... ale to tyle. Nigdy nie czytałem Wiedźmina, ani go nie oglądałem, ani nawet nie wiem o co w nim chodzi, więc zapowiedź jeszcze mniej mi mówi niż innym. Dlatego daję 8/10, czekam na pełnometrażwoy komiks ! :D

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Pumo 
Full-Time Employee

Wysłany: 29-03-08, 13:33     

Pierwszy arukusz komiksu "Wiedźmin" już jest więc można zamknąc temat ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi