Jako że mam problem z Gothiciem 1 i nie moge dokończyć Ultarisa i Bogów Wojny to w G2 zrobię komiks Wiedźmin. Zanim zaczniecie sie zastanawiać jak to zrobie to mówie już że to nie będzie zrzucenie na Gothica całej sagi tylko pierwszego opowiadania o wiedźminie pod tym samym tytułem Oceniajcie zapowiedź.
PS. Strzyga prawdopodobnie będzie wyglądała inaczej niż na zapowiedzi.
Zobaczymy. Sądzę że wyjdzie ci bardzo dobrze, bo Wiedźmin to poważny temat Ja jednak od razu powiem że też zamierzam zrobić komiks o tym opowiadaniu, jednak w grze ,,Wiedźmin" a nie ,,Gothic" Powodzenia przy robocie
Rzeczywiście ciekawie się zapowiada i prosze cię by było identycznie jak w wiedźminie bo moja siora gra sobie w niego w norwegii a zanim ja tam pojade to wyjdzie chyba 3! a za zapowiedź 9+/10
No, super to wygląda zwłaszcza napis. Mam nadzieję że strzyga będzie wyglądać całkowicie inaczej bo ta... to raczej wogóle nie podobna. Wszystko jest piękne ale fabuły nie znam bo nie czytałem książki. Ale z tego co słyszę o tej sadze to chyba przeczytam...
Za zapowiedź masz...
8\10
No no "Wiedźmin" to prawdziwe wyzwanie ...fabuły "Wiedźmina" nie znam bo jeszcze nie czytałem, ale kiedyś na pewno to zrobię . Obrazek nawet fajny, ale mogłeś się bardziej postarać...ocena 8/10...
Hehe..Zapowiada się coś ciekawego! Strzyga troche nie przypomina siebie ale że powiedziałeś że będzie wyglądać inaczej przymykam oko na tą z zapowiedzi. Jak sądzę Zamek w GD to będą stare dworzyszcze a miasto Khorinis Wyzima? No więc zapowiedź niezła, napisik fajny. 9/10
Świetna zapowiedź! Robi wrażenie! Jednak jak już powiedziano- Wiedźmak to trudny temat, ale mam nadzieję, że Ci się uda. Jak widzę, Strzygą będzie Cieniostwór. Dobry wybór, biorąc pod uwagę inne opcje. Chociaż można by zmienić teksturę, ale raczej by to nie wyszło, bo zrobienie z cieniaka Strzygi to wyzwanie! Ale możesz użyć nieumarłego Cieniostwora bo nawet ma podobny kolor skóry do Strzygi z Witchera Ale to Twoja decyzja, ja już nie truję Zapowiedź... Hmm... 92/100!
Mnie tam temat wiedźmin wcale się nie podoba. Nie lubię jak ktoś bierze gotowca, zamiast sam tworzyć, i główkować nad fabułą. Zapowiedź też jest słaba, nic w niej ciekawego, żadnego dynamizmu, nic. Rozumiem, że zapowiedź nie musi być pełna akcji, ale musi mieć coś, co przyciągnie czytającego. A co do tej strzygi, to rzeczywiście, niezły wybór, patrząc na możliwości Gothic'a, jednak musisz ją zmodyfikować, choć by dodając rudą sierść na plecach. Za zapowiedź daje niestety 3/10 chociaż bardzo przypodobałem sobie komiksy, twojego autorstwa.
Z innej beczki:
Trochę mnie irytuje to, że gdy wyszła gra "Wiedźmin", nagle cała plaga fanów się znalazła, (nicki, historie itp.) a mogę się założyć, że nawet większość filmu nie oglądała, nie wspominając już książki. Nienawidzę osób, które mówią o sobie 'mega fani Wiedźmina', a nie znają książki, mają grę, ale pirata, i jak tu można się nazwać fanem. Ja przeczytałem Wiedźmina w wieku 9 lat, co tam że go czytałem prawie rok, ale przecież nie czas się liczy
Nie martw się Farvan ja przeczytane mam 5 tomów Wiedźmina (razem ze zbiorami opowiadań) i jestem w tym temacie obeznany. Film też obejrzałem ale to gniot. Mnie też troche denerwuje jak jakieś dzieci przyciągnął napis 18+ i ostrzeżenia: Erotyka, hazard, alkohol i teraz się bawią w Wiedźminów bo w końcu zakazany owoc najlepiej smakuje
Ogólnie Wiedźmin to fajny temat, ale jak napisał Rynezian i paru innych to piekielnie trudny temat. Trzymam jednak za ciebie kciuki. A tak przy okazji to łatwo zrobić strzygę. Futro trochę bardziej niebieskie (ale tylko trochę) i na grzbiecie od głowy trochę czerwonego i (mniej więc ) strzyga gotowa. Osobiście sam jestem dość lekko obeaznany w wiedźminie. 5 opowiadań i początek gry to nic wielkiego. Dobra już powiem ci że daje 10/10.
Ps. Domślam się że Khorinis będzie Wyzimą, a zamek w górniczej dolinie Khaer Moren
Właśnie odkurzam książki z Wiedźminem w roli głównej... Przed chwilą przeczytałem opowiadanie "Wiedźmin" z "Ostatniego ?yczenia", i muszę przyznać, że dosyć łatwo będzie zrobić z tego komiks (ale tylko tak mi się wydaję).
Minusy:
Złe umiejscowienie zapowiedzi (Strzyga mieszkała w krypcie)
Plusy:
Cała reszta.
Moja ocena: 8+/10.
Indiana: W tym opowiadaniu nie było Kaer Morhen
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Kamil to prawda że Strzyga mieszka w krypcie ale z niej wyszła kiedy zaszło słońce bo w końcu Ostrit (czy jak on sie tam nazywał) nie wchodził do krypty tylko łaził po dworzyszczu a Strzyga wyszła z krypty żeby go dopaść. Wtedy Geralt mógł się z nią zmierzyć.
Fajna zapowiedź, fajnie wycięta postać (:D), fajna fabuła . Ogólnie wsyzstko fajne, ale niepodoba mi się ta noc. Wiem, że Geralt walczył ze Strzygą w nocy, ale nie widać za dużo 9/10.
Troszkę mogłeś to rozjaśnić Zapowiedź niezła, czcionka dobrana dobrze, o tą strzygę sie nie czepiam (bo nie mam pojęcia czym jest XD ), Wiedźmina nie udało się zrobić nawet Piotrowi Ale liczę że tobie sięuda ;D masz 9/10
uważam że lepszą strzygą był by troche pomniejszony czarny troll wkońcu
strzyga ma małe nogi i ogromne łapy jak troll a tak przy okazji taki komiks już powstał na GS
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
No no, to ciekawe skąd się uczył... nie znam innego forum o komiksach, niż Gothickomiksy i nie musiał się uczyć, zapewne i tak komiks wyszedł do bani, bo na GS nie ma żadnych dobrych krytyków komiksów
Zapowiedź, bardzo dobra, nawet fajnie wszytsko wycięte, a najbaaaardziej podoba mi się czcionka której użyłeś... wygląda klimatycznie 9/10! Powodzenia !
Zapowiedź ładnie wykonana, dobrze zrobiony napis, stanowczo za ciemne tło ... ale to tyle. Nigdy nie czytałem Wiedźmina, ani go nie oglądałem, ani nawet nie wiem o co w nim chodzi, więc zapowiedź jeszcze mniej mi mówi niż innym. Dlatego daję 8/10, czekam na pełnometrażwoy komiks !