Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
10 Najlepszych piosenek WSZECHCZASÓW
Autor Wiadomość
Farvan

Medale: 1

Wysłany: 01-06-09, 20:47     

Witam ponownie :)

Dawno sie nie wypowiadałem na forum, w sumie ostatni raz jeszcze na starej domenie, ale od kilu dni zacząłem ponownie obserwować "życie forumowe" ;-) (Mam nadzieje, że jeszcze mnie ktoś pamięta :P ). Przejdźmy do tematu ;-)
Widzę dużo zwolenników ciężkiego brzmienia, to i ja dołączę.

Nie mam specjalnie jakiejś listy, ale swoją trójcę mam ;-)

1 element trójcy (co nie oznacza, ze pierwszy):
Gojira - Vacuity
Francuski zespół Death Metalowy. Cały zespół po prostu zaje****y, daje niezłego kopa, i to w dosłownym znaczeniu. Ten utwór z najnowszego albumu, (trochę słabszego od poprzedniego) wyparł na mnie ogromne wrażenie. Ogólnie o zespole można pisać długo,alerecenzji to my raczej nie chcemy.

2 element trójcy:

Vader - The Book
Vadera to raczej nie trzeba nikomu przedstawiać, heh. Jak nie znasz polskiej chluby muzyki metalowej, to zapewne nie wiesz również kto to był Piłsudski. ;) Vader jak to Vader, zawsze mocne kawałki, ale ten utwór to już naprawdę epicki. Sam początek nieźle wgniata w fotel, a reszta to już...

3 element trójcy:
Hacride - Perturbed
Francuski Death Metal, kolejna porcja. Co tu dużo mówić, nuta warta każdej chwili. Mocny kawałek, niezłe basy, kawał solidnej roboty, dość mało docenianego zespołu.

Następne miejsca już w dość przypadkowej kolejności. Staram się dawać po 1 kawałku z każdego zespołu.

4 miejsce:
Slayer - Bloodline
Nie mogłem sie zdecydować, który utwór wyróżnić. Poszedłem w stronę sentymentów, i tak trafił tu ten kawałek. Slayer, kolejna legenda, aż wstyd nie znać choćby jednego utworu. Raining Blood, Cult, Jihad, Dead Skin Mask, aż się głośniki proszą żeby podkręcić je do maksimum.

5 miejsce:
Six Feet Under - Shadow of the Reaper
To już bardziej dla tradycjonalistów, ciężki Death Metal, albo i Black... Nie dla każdego strawny typ muzyki, początek wchodzący w ucho, ciekawy rytm, mocny wokal, a potem jeszcze lepiej.

6 miejsce:
KAT - Odi Profanum Vulgus
Kolejny polski zespół. W sumie to jeden z niewielu kawałków KATa, który mi przypadł do gustu. Wielbiciel mocnego napie*******a znajdzie tu coś dla siebie, jak i osoba szukająca dobrego nieskomplikowanego tekstu, który kroczy później po najbardziej mrocznych zakątkach głowy. ;-)

7 miejsce:
Cryptopsy - Mutant Christ
Relaksujący kawałek. Rewelacyjna gra na perkusji, może i prosta, ale efektowna. Pewnie, większość nawet nigdy nie słyszała o zespole, a warty poświęceniu kilku chwil. Raczej banda nastawiona na granie, niż wymyślanie tekstów o głębokim znaczeniu.

8 miejsce:
Deicide - Scars of the Crucifix
Powiem tyle, mocny głos wokalisty, ostra gra perkusisty, przekonały mnie, że Deicide, to nie zwykły szary zespół metalowy. Za każdym razem gdy słyszę ten utwór głowa sama każe mi "headbangingować", co każdy szanujący się metalowiec, powinien umieć. :mrgreen:

9 miejsce:
Cannibal Corpse - Gallery of Stupid High
Po prostu Cannibal \m/.

10 miejsce:
Enslaved - The Watcher
Ciężki wybór, wybierałem pomiędzy Amonem Amarthem a Ensavled'em, padło na to 2, właśnie dzięki temu klipowi który, skruszył me serce. Norweski zespół Viking Metalowy, ma na swoim koncie dużo ciekawych kawałków, szczególnie polecam The Voices, Path to Vanir czy Isa.

No to to by było na tyle. Możecie się zdziwić, czemu nie ma Metaliki, Slipknota, który padał nieraz, ale za mało miejsca było. To tak między nami, polecam jeszcze Behemotha(polski zespół), Sabatona, Acid Drinkers(również polski), Ensiferum (folk metal), i trochę odstający od poprzednich, Prodigy. To by było na tyle, ciekawi mnie co Telvani powiesz o mojej TOP 10 ;-)
Ps. linków nie daje, bo chyba każdy umie korzystać z youtube.pl ;-)

Telvani 

Wysłany: 01-06-09, 20:58     

Nono... Death Metal. Brawo XD Witaj wśród nas, bracie Farvanie ^^

Bloodline? No wiesz... jest niezły, ale nic nie przebije Raining Blood... to jest po prostu mistrzostwo, i chyba najlepsza piosenka Slayera jaka powstała... no może, wahałbym się czy nie Angel of Death.

Acid Drinkers, o tak XD Są super. Nie są wybitni, ale na pewno są świetni. Perła polskiej sceny Heavy Metalowej. No i moim zdaniem chyba najlepszy polski metalowy zespół.

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 01-06-09, 21:54     

Moja lista będzie trochę nietrwała, bo jak wiem po kilku miesiącach, pewnie poznam parę nowych niezłych klipów zasługujących na któreś z poniższych miejsc. No ale na dzień dzisiejszy prezentuje się to tak:

10. Gorgoroth - Teethgrinding

9. Gorgoroth - Incipit Satan

8. Mayhem - Wall Of Water

7. Darkthrone - Transilvanian Hunger

6. Arckanum - Rokulfargnýr

5. Gorgoroth - Funeral Procession

4. Arckanum - Sú Vitran

3. Gorgoroth - Carving a giant

2. Gorgoroth - Katharinas Bortgang
Pierwszy utwór Gorgoroth jaki w życiu usłyszałem. To dzięki niemu zacząłem poznawać ten zespół.

1. Gorgoroth - Gorgoroth
Bezapelacyjnie pierwsze miejsce, co prawda z początku nie zwróciłem szczególnej uwagi na ten utwór, jednak po kilku miesiącach doświadczyłem oświecenia. :D

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Telvani 

Wysłany: 01-06-09, 22:01     

Widzę tutaj zamiłowania do Norweskiego Black Metalu, oraz Death Metalu... ciekawi mnie tylko jak bardzo identyfikujesz się ze źródłem tej muzyki (Czyli, jak twierdzi sam lider Gorgorotha, z Szatanem). XD

No ale brawo. Ja na razie nie eksploatuję tej "najcięższej" strony metalu ;] Jak będę chciał zacząć, dam Ci znać :P

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 04-06-09, 18:36     

Cóż - ja mam odmienne gusty od większości społeczeństwa. Ogólnie dzielę muzykę na poważną, utwory nadające się do słuchania, utwory, które mi się nie podobają, ale nie pogardzam nimi oraz kicze. W tej pierwszej wybija się kilku z nich, których nazywam Wielką Piątką. Należą do niej: Bach, Beethoven, Wagner, Mozart i Vivaldi. Pierwszych czterech (sami Niemcy, ciekawe to...) umieszczam w wyobraźni na równi dookoła największego z nich - Włocha Antonia Vivaldiego.

A oto i moje pozycje:

10. Całą listę od dołu otwiera wstęp do III aktu Wagnerowskiego Lohengrina.

9. To miejsce należy się dziełu Wolfganga Amadeusza Mozarta - Eine Kleine Nachtmusik.

8. Tutaj trafi Sonata na kształt fantazji (Sonata Księżycowa) Ludwiga van Beethovena. Wszystkie części Znajdziemy na Wikipedii

7. Cóż. Bez zbędnej gadaniny - V symfonia Ludwiga van Beethovena.
Część I
Część II

6. Chyba obrazą byłoby, gdybym na tym miejscu nie postawił początku największego dzieła Georges'a Bizeta - opery Carmen. Najwybitniejszym jej kawałkiem jest Uwertura, która zajmuje szóste miejsce.

5. Tutaj miałem duży problem. Wiedziałem, że autorem musi być jedyny niewymieniony w klasyfikacji kompozytor Wielkiej Piątki, ale nie byłem pewny co do dzieła. Wahałem się pomiędzy toccatą z fugą d-moll a Koncertami Branderburskimi J. S. Bacha, ale ostatecznie wybieram ten pierwszy. Moim zdaniem najlepszy utwór organowy, jaki kiedykolwiek powstał.

4. To miejsce bezapelacyjnie należy do Wagnera... RICHARDA Wagnera. A konkretniej do początku aktu III opery Walkiria, Jazdy Walkirii.

3. Ostatnie miejsce na podium zajmuje genialna aria Figara z końca ósmej sceny pierwszego aktu Mozartowskiego "Wesela Figara"; rozpoczynająca się słowami: "Non più andrai, farfallone amoroso". Niestety nie znalazłem żadnego dobrego wykonania w internecie.

2. Koronne dzieło Ludwiga van Beehovena, Wielki Triumf Muzyki, coś... Wspaniałego! To cudowna IX symfonia, z której fragmentem jest "Oda do Radości" - hymn Unii Europejskiej.
Część I
Część II

1. Szczyt szczytów, wierzchołek, który wybija się (choć nie za wysoko) nawet nad IX symfonię Beethovena. To Cztery Pory Roku Antonia Vivaldiego, czołowego kompozytora Wielkiej Piątki. Najgenialniejszy utwór w historii, lustro życia, alegoria... Nie, nie ma dobrego porównania na to genialne dzieło. Można tylko słuchać.
Linki do wszystkich dwunastu części znajdziemy w odpowiednim temacie Wikipedii.

I to by było na tyle ;-) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Vesten 05-06-09, 06:48, w całości zmieniany 1 raz  

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 05-06-09, 15:38     

Spoko list Papciu, musiałeś się namęczyć. Wyróżnię kilka numerków: 1, 3, 4, 5, 9, 15, 16, 20, 27, 32, 34, 36, 46, 62, 67, 74, 75, 82. Widzę, że dodałeś kilka metalowych kawałków (na przykład Numer Bestii) :P

LEGENDA

Keb-fan Gothica 

Monet: 2
Medale: 2

Wysłany: 05-06-09, 16:50     

Witam wszystkich.

Dawno mnie nie było :D sporo się pozmieniało. Ale trzeba się wypowiedzieć w takim temacie!
Mój gust jest trochę "lżejszy". Przede wszystkim słucham blues rocka, albo po prostu rocka :D
Tak więc miejsce 10!
10. Dżem - Kim Jestem - Jestem Sobie
9. Kult - Setka Wódki
8. Kult - Generał Ferreira
7. Dżem - Płyń mój bluesie, płyń
6. Oddział Zamknięty - Świat Rad
5. Dżem - Śmiech czy łzy
4. Kult - Lewe lewe loff
I pierwsza trójeczka, ale nie spodziewajcie się wielkich zmian :)

3. Oddział Zamknięty - Ich Marzenia
Tak jest, to jeden z moich ulubionych kawałków Oddziału. I nie ma co się rozpisywać ;)

2. Kult - Pasażer
Hłeh, to mój ulubiony cover Kultu :] mógłbym go słuchać nones stopes.

1. Dżem - Taniec Śmierci
Nie jestem pewien tytułu, ale jestem pewien że jest to mój ulubiony kawałek. Tytułu nie jestem pewien gdyż na dwóch płytach Dżemu widziałem dwa różne tytuły :]
Ale jest to mój ulubiony utwór i absolutnie go uwielbiam.

Hym. To tyle ;-)

Telvani 

Wysłany: 05-06-09, 21:07     

Cholerka... nie było mnie 5 dni, a tu takie dziwy...

Papciu:
Szacun kurna... za Motorheada też :D Jakoś nie widzę szczególnie wpływu "innej" muzyki, więc nie będę się jeszcze raz produkował na ten sam temat ^^

Keb-fanie: Widzę że czujesz Bluesa i Rocka... dobrze xD Lepsze to niż zapewne jakaś techniawka, ale nie chcę tutaj konfliktów rodzić ;]

Vesten: Taaaak, muzyka klasyczna ma ten swój urok. Również za nią przepadam, ale nie jestem jakimś tam maniakiem.

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 08-06-09, 19:44     

Ja robię różne top 3:

Gry komputerowe:
1 Jeremy Soule - Icewind dale main theme http://www.youtube.com/watch?v=-bPZ9Nt_2oA
2 Planescape Torment - credits http://www.youtube.com/wa...from=PL&index=8
3 Wszystkie utwory z Gothic 3

Anime:
1 Higurashi no Naku Koro Ni - http://www.youtube.com/watch?v=MmhZ6FYoNEs
2 .hack sign obsession - http://www.youtube.com/watch?v=BxDJtIuGF30
3 dan dan kokoro hikareteku (DB :D ) - http://www.youtube.com/watch?v=CfWuTu30aJQ

Filmowe: (linków nie podaje bo łatwo znaleśc )

1. Battle of the heroes - John Wiliams
2. hoist the colours (Piraci z karaibów)
3. suicide is painless - melodia z MASH'a

Inne:

- nothing else matters - Metallica (gregorian)
- Sabaton 40-1
- In extremo - herr manneling
- the unforgiven - Metallica
Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.

Telvani 

Wysłany: 08-06-09, 19:52     

Soundtracki! Nono... do tego widzę, iż lubujesz się w balladkach. Oby tak dalej, też w sumie zaczynałem od soundtracków XD

KamilzLasu 

Wysłany: 08-06-09, 20:19     

Mówiłem już wam, że uwielbiam soundtrack z Jade Empire? :P Tutaj najlepsze utwory:
http://www.youtube.com/watch?v=zHYARoLPpDw
http://www.youtube.com/wa...e=related&pos=2
http://www.youtube.com/wa...e=related&pos=3
http://www.youtube.com/wa...e=related&pos=1
http://www.youtube.com/wa...=related&pos=13

Soundtrack z tej gry jest po prostu mistrzowski. Gdy puszczam go sobie w tle, praca nad komiksem od razu robi się milsza :P

LEGENDA

Telvani 

Wysłany: 08-06-09, 20:59     

Dla mnie najbardziej wymiata soundtrack z Sacrifice. Nie znam innej gry, która ma równie genialną, i jakże idealnie dopasowaną oprawę muzyczną.

Niestety linków nie podam, bo nie znam tytułów soundtracku... wiem tylko tyle że została skomponowana przez Kalifornijską Filharmonię Narodową.

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8

Wysłany: 09-06-09, 20:07     

Dawno mnie nie było, ale co tam.

Miejsce 10.
Ostatnie 7 miejsc jest raczej przypadkowe i nie sugerujcie się nimi za bardzo.
Sabaton "Primo Victoria"

Miejsce 9
AC/DC Highway To Hell

Miejsce 8
Gorgoroth "Destroyer"

Miejsce 7
DragonForce "Valley of the Damned"
Zarówno i płyta i utwór zasługują na wszelkie uznanie.

Miejsce 6
Iron Maiden "Dance of Death"

Miejsce 5
Slayer "Raining Blood"
Może i zbytnio oryginalny nie jestem ale ten utwór uważam za najlepszy jaki ten zespół wydał.

Miejsce 4
Metallica "Die Die My Darling"

No i teraz przyszła pora na utwory które uwielbiam.

Miejsce 3
Metallica "Master Of Puppets"
Najlepsza płyta, najlepszy utwór tegoż zespołu, nic dodać, nic ująć.

Miejsce 2
In Flames "Take This Life"

Miejsce 1
Children Of Bodom "Needled 24/7"
Zastanawiałem się tutaj nad Needled 24/7 i In Your Face. Ostateczny głos padł jak widzicie na Needled 24/7.

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Telvani 

Wysłany: 11-06-09, 14:25     

No tak... kolejny ludź słuchający metalu :) Nie spodziewałem się tutaj aż tak wielu zwolenników.

Raining Blood rządzi, chociaż moim zdaniem najlepsze od Slayera jest Angel of Death.

Z Metalliki to moim zdaniem najlepsze jest The Thing That Should Not Be, ale Master of Puppets też jest rozwalisty.

Kolejny Highway to Hell :] Dla mnie najlepsza piosenka AC/DC to Big Balls ("I've got big balls, she's got big balls XD ").

rafjaw5 

Monet: 2

Wysłany: 25-06-09, 19:59     

Miejsce 10:
Paktofonika-Jestem Bogiem
Miejsce 9:
Jamal-Babilon
Miejsce 8:
Jamal-Słowo
Miejsce 7:
Jamal-Automat
Miejsce 6:
Jamal-Rewolucje
Miejsce 5:
Michael Jackson-Smooth Criminal
Miejsce 4:
Michael Jackson-bad
Miejsce 3:
Michael Jackson-Billy Jean
Jedna z pierwszych piosenek Michaela których zacząłem słuchać.
Miejsce 2:
in extremo-Herr Manellig

Miejsce 1:
Jamal-Policeman

jedna z pierwszych piosenek Jamal kolegami puścił i od tej pory słucham dużo Jamala.

Legiss 

Wysłany: 21-08-09, 14:24     

Wsród waszych wszystkich Jamalów i Kalibrów, nie bede oryginalny jak na ulicy xD

1. Kaliber 44 - Plus i Minus
2. Paktofonika - Nowiny
3. Jamal - Babilon
4. Jamal - Ja mówię Daj
5. System of a Down - Shimmy
6. System of a Down - BOOM
7. Eminem - Go To Sleep
8. Eminem - Lose Yourself
9. Daft Punk - Technologic
10. Zero - Bania u Cygana (Hej! xD )

beliar arturro 

Wysłany: 23-08-09, 18:59     

No to teraz ja...
nr. 1 : PAKTOFONIKA Nowiny
nr.2 : Paktofonika Chwile ulotne
nr.3 : PAKTOFONIKA Jestem bogiem/2 kilo/ja to ja, ja to ja 2 (dokuadnie tak),są dni,,wielka gra,wielkie dzięki, gdyby, dejot rusza czarne puyty, C.D. kinematografii, aż strach pomyśleć i w ogule cała paktofonika
nr.4 : kaliber 44 konfrontacje
nr.5 Kaliber 44 : normalnie o tej porze
nr.6 : cała reszta kalibra
nr.7 : Natural dred killaz smoke weed
nr.8 : vavamuffin Smoking
nr.9. vavamuffin Prawda policyjna
nr.10 vavamuffin bless :D
" Jadę do góry wyżej niż na dziewiątej windzie.. a zażalenia proszę kierować gdzie indziej, bo od tego jest sromotny kierownik do spraw nieistotnych ja zajmuję się hip-hop’em zawrotnym lepiej się orientuj, kontaktuj, nie konszachtuj,
PFK jest na mocy paktu tu" :P

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 24-08-09, 01:07     

No wreszcie ktoś kto słucha PFK :] . Osobiście uwielbiam ich kawałki i chyba wymieniłeś wszystkie te najważniejsze. Mimo że grupa nie istnieje już od 2000r. to muzyka ta jest ponadczasowa i wiele osób słucha jej do tej pory, zresztą teraz się większy szał na Paktofonike zrobił niż w czasach kiedy jeszcze nagrywali.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Zapomniany 

Wysłany: 24-08-09, 19:58     

Widzę każdy lubi inne brzemienia, niektórzy rock, inni metal, inni pop itp. Aczkolwiek o gustach się nie dyskutuje.

Może być tak, że mnie wyśmiejecie, ale głównie gustuję w muzyce z filmów, to jedyna muzyka (poza jednym utworem Michaela Jacksona, który osobiście znam na pamięć nie chwaląc się ;) ), której po jakimś czasie mam dość. Większość utworów mogę słuchać przez jakiś czas bez końca, ale wkrótce mam ich dość, a muzyka filmowa... - przeciwnie. Oto moje top 10 ;) .

Od razu na wstępie chciałbym zaznaczyć, że trudno mi było zrobić top 10, bo po prostu za dużo tych utworów i każdy w sumie był bardzo dobry, aczkolwiek udało mi się wybrać te 10 (1 miejsce nie jest utworem z przedziału "Muzyka Filmowa"), które wg. mnie są najlepsze z najlepszych, potocznie - "The Best". Wiele osób może mnie skrytykować itp. Jednakże - taki mam gust, a o tym się nie dyskutuje ;) .

TOP 10 wg. Zapomnianego

10. Nicholas Hooper - Fireworks (Soundtrack z filmu Harry Potter i Zakon Feniksa)
9. Battle of the Heroes (Soundtrack z filmu Star Wars)
8. Harry-Gregson Williams - The Battle (O ile się nie mylę ten Soundtrack jest z filmu Opowieści z Narnii)
7. Karl Jenkins - Dies Irae
6. X-Ray Dog - Army of Doom
5. X-Ray Dog - Clash of Arms
4. Saw [Piła] - Final Theme
No, a teraz wielka trójka, to było najtrudniejsze, ale 1. miejsce i tak z góry było upatrzone.
3. John Williams - Buckbeak's Flight (Soundtrack z filmu Harry Potter i Więzień Azkabanu)
2. X-Ray Dog - The Vesion
1.!!! Michael Jackson - They don't Care About Us

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 24-08-09, 20:26     

Moja kolej :D

1. AC/DC - Highway to Hell
2. Lao Che - Czarne Kowboje
3. Guns N' Roses - Welcome To The Jungle
4. CAKE - Sheep Go to Heaven
5. Joan Jett & the Blackhearts - I Love Rock N Roll
6. STEPPENWOLF - Born to be wild
7. Dire Straits - Walk of Life
8. The Jam - Going Underground
9. Slipknot - Before I Forget
10. Rootwater - Hava Nagila

...i wiele, wiele więcej!

KamilzLasu 

Wysłany: 05-09-09, 14:09     

A oto moje 100 piosenek, które zapuszczam gdy się nudzę ;)

1. Slipknot - Duality
2. Slipknot - Scream
3. Slipknot - Before I Forget
4. Dream Theater - Pull me Under
5. Slayer - Raining Blood
6. Metallica - Master of Puppets
7. Metallica - One
8. Metallica - Whiskey in the Jar
9. Scorpions - Rock you like a hurricane
10. Scorpions - Wind of Change
11. Guns'n'Roses - Godfather
12. Guns'n'Roses - Paradise City
13. Guns'n'Roses - Sweet Child o'mine
14. Guns'n'Roses - Welcome to the Jungle
15. Tenacious D - Belzeeboss
16. Tenacious D - Master Exploder
17. System of a Down - Aerials
18. System of a Down - Fuck the System
19. System of a Down - IEAIAIO
20. System of a Down - Revenga
21. System of a Down - Deer Dance
22. The Cult - She Sells Sanctuary
23. White Zombie - Black Sunshine
24. DragonForce - Valley of the Damned
25. DragonForce - Through the Fire and the Flames
26. DragonForce - Revelations
27. DragonForce - Starfire
28. DragonForce - My Spirit will Go on
29. Nirvana - Smells Like teen Spirit
30. Nirvana - Heart-Shaped Box
31. In Flames - Take This Life
32. In Flames - Acoustic Medley
33. An Endless Sporadic - Impulse
34. Michael Jackson - Billie Jean
35. Michael Jackson - Beat it
36. Sabaton - 40:1
37. Led Zeppelin - Stairway to Heaven
38. AC/DC - Highway to Hell
39. AC/DC - You Shook Me All Night Long
40. Dire Straits - Calling Elvis
41. Twisted Sister - I Wanna Rock
42. Black Sabbath - Iron Man
43. Black Sabbath - Paranoid
44. Black Sabbath - War Pigs
45. Disturbed - Stricken
46. Bullet for my Valentine - Scream Aim Fireeeeeeeeeee XD
47. Disturbed - Down with the Sickness
48. Jimmy Hendrix - Purple Haze
49. Jimmy Hendrix - Voodoo Child
50. Sum 41 - Still Waiting
51. Die Toten Hosen - Hier Kommt Alex
52. Rammstein - Amerika
53. Wuthering Heights - Road Goes Ever On
54. Wuthering Heights - Battle of the Seasons
55. Wuthering Heights - Land of Olden Glory
56. Wuthering Heights - Sleep
57. Wuthering Heights - Longing for the Woods ( The Wild Children i Ring of Fire)
58. Wuthering Heights - Sorrow in Memoriam
59. Wuthering Heights - Highland Winds
60. Wuthering Heights - Bollard
61. Linkin Park - In the End
62. Green Day - American Idiot
63. Green Day - Wake me up september ends
64. In Extremo - Herr Mannelig
65. Joan Jett and the Blackhearts - I Love rock and roll
66. Joan Jett and the Blackhearts - I hate myself for a loving you
67. Aerosmith - I dont wanna miss a thing
68. Aerosmith - Sweet Emotion
69. Aerosmith - Dream On
70. Lions - Metal Heavy Lady
71. Blue Oyster Cult – Cities in Flame on Rock and Roll
72. Lynyrd Skynyrd - Freebird
73. Lenny Kravitz - Are you gonna go my way
74. Lenny Kravitz - Always on the run
75. Sleeping - Don't Hold Back
76. Beastie Boys - Sabotage
77. Stone Roses - She Bangs the Drums
78. Prototype - The Way it Ends
79. Smashing Pumpkins - Cherub Rock
80. Joe Satriani - Satch Boogie
81. Joe Satriani - Surfing with the Aliens
82. Santana - Black Magic Woman
83. Santana - Europa
84. Dave Steward - Lily Was Here
85. Cream - Sunshine of your love
86. Bon Jovi - Livin on a Prayer
87. Bon Jovi - It's my life
88. Vader - Sword of the Witcher
89. Deep Purple - Smoke on the Water
90. Rolling Stones - Paint it Black
91. Rolling Stones - I can't get no Satisfaction
92. Iron Maiden - 666 Number of the Beast
93. ZZ Top - La Grande
94. Soundtrack z Jade Empire
95. Canon Rock - Jerryc
96. On the Rocks - Son et lumiere
97. Carney - Love me Chase me
98. Ryashon - Stone of Triumph
99. Tool - Schism
100. Tool - Vicarious

ZDECYDOWANIE mogę wyróżnić Wuthering Heights, które polecam wszystkim, i Canon Rocka. Te utwory są wspaniałe. Tym razem nie ułożyłem w kolejności od najlepszej do najgorszej.

LEGENDA

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 11-09-09, 16:36     

O i mój top:

21. Velonica - Aqua Timez
20. DISTANCE - Long Short Party
19. Thrash'em - Thrash M
18. Berlin - In Extremo
17. Herr Mannelig - In Extremo
16.Metal Crüe - Sabaton
15. En Esta Noche - In Extremo
14. III Wojna Światowa - Grupa Operacyjna
13.The World - Nightmare
12. Stalingrad - Sabaton
11. Nagareboshi (Shooting Star) - Home Made Kazoku
10. Union (Slopes of St. Benedict) - Sabaton
9. After Dark - Asian Kung-Fu Generation
8. Neues Glück - In Extremo
7. Life is a Lie - Thrash M
6.Sword Of The Witcher - VADER
5.Cliffs of Galipoli - Sabaton
4.Ghost Division - Sabaton
3.Hard Rock Hallelujah - Lordi

2.Frei zu Sein - In Extremo

1. 40-1 -Sabaton

Podium metalowe. Najwięcej piosenek wśród moich ulubionych to utwory Sabatona i In Extremo, ale jest też po piosence z repertuaru Lordi, Vadera i Thrash M. Poza tym jeszcze trochę japońskiego rocka i to właściwie wszystko.

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 27-09-09, 09:25     

Ja tam akurat mało słucham ale 10tkę wyciągnę:

10. Sabaton - Primo Victoria
9. E nomine - Exitus
8. Budka Suflera - Bal Wszystkich Świętych
7. Sabaton - 40:1
6. In Extremo - Liam
5. Sabaton - Union
4. Sabaton - Art of War
3. E nomine - Mitternacht
2. E nomine - Padre Nuestro
1. In Extremo - Omnia Sol Temperet ( moje uulubione :P )

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Ostatnio zmieniony przez Garrador 08-08-10, 09:14, w całości zmieniany 1 raz  

ZłyLudek 

Wysłany: 04-11-09, 18:43     

Jej...nie wiedziałem że istnieją jeszcze fora nie zajęte choćby w jakiejś części przez pokemony lub/i "fóshoffe" barbie.
Miło się zaskoczyłem :)
Muzyka...wspaniała :)
Dzięki wam, poznałem wiele nowych piosenek :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Gwyn 

Monet: 4

Wysłany: 07-11-09, 11:01     

No dobra, dam nową listę, bo się trochę zmieniło, nie słucham tylko metalu, ale uważam go nadal za da bezt : D

10-4 nie odpowiadają prawdziwej kolejność "lubienia"

10. Michael Jackson - Billie Jean - trudno nie docenić geniuszu Jacksona ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Qu-9ePRHYKw

9. Motorhead - The Game
http://www.youtube.com/watch?v=F_JF8oSxXtM

8. Coheed and Cambria - Welcome Home Instrumental - nie mogę znieść wokalu
http://www.youtube.com/watch?v=_3sx_P7Qpys

7. Seether - Broken feat. Amy Lee
http://www.youtube.com/watch?v=hfOYufGFiZg

6. Marylin Manson - If I Was Your Vampire Instrumental - kolejny genialny instrumental
http://www.youtube.com/watch?v=39kuAiz6ENA

5. Gamma Ray - Beyond The Black Hole
http://www.youtube.com/watch?v=n_7t_vO3vlU

4. In Flames - The Jester's Dance
http://www.youtube.com/watch?v=h08Qx4kThUI

3. Gamma Ray - From The Ashes
http://www.youtube.com/watch?v=2ozGjOGFP94

2. Gamma Ray - Induction&Dethronne Tyranny - te piosenki tylko razem są w 101% świetne
http://www.youtube.com/watch?v=mOS0ax8RBrw

1. In Flames - The Jester Race - najlepszy album i piosenka tego zespołu
http://www.youtube.com/watch?v=KJpl97abIcY

Są tu piosenki nie tyle, które słucham non-stop, ale takie, które mają w sobie to coś ;)

the world belongs to those who see its potential

Ostatnio zmieniony przez Gwyn 05-12-09, 17:45, w całości zmieniany 1 raz  

Karlos_Is_Back 

Monet: 12

Wysłany: 09-11-09, 19:35     

Eee, dziwny temat, przyznaję, ale się udzielę:

1. Paktofonika - Chwile Ulotne/Jestem Bogiem/Rób Co Chcesz/2 kilo/ Ja to Ja/ Gdyby/ Powierzchnie Tnące/ Nie Ma Mnie Dla Nikogo/ Nowiny/ Priorytety/ Na Mocy Paktu[4 minutowa].

2. Grz, feat. Pono - Co byś zrobił.

3. Grz - Tak To Ja.

4. Peel Motyff - Nie jest tak źle.

5. Kaliber - Baku Baku - To jest skład/ Moja Obawa/ Plus i Minus i All kawałki]

6. Tede - Wyścig Szczurów

7. Bez Cenzury - My lubimy się n*****ć.

8. Borixon - Re-kontra

9. Gural - El Polako

10. Wzgórze - Mam tak Samo.

Uwaga cytuję regulamin "- Każde nieocenzurowane przekleństwo będzie karane, nawet cytat." Dla zachowania porządku jestem zmuszony ocenzurować przekleństwo i wystawić ostrzeżenie.- Ado'o

FIREWOLF 

Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 14-11-09, 12:53     

1 Spec Ona robi loda mu - czemu? Już mówię: Jak wracałam z Obozu Harcerskiego Samochodem (byłem ,,ochotnikiem" [stałem za blisko drużynowego] do pomocy w Magazynie w Grudziądzu.] Jedziemy, i Instruktor puszcza tą piosenkę. Zasypiam przyniej... a za moment widzę, że cały samochód rzuca... była śliska nawierzchnia, i spitoliliśmy się do rowu... krótko mówiąc: Oststnia piosenka przed wypadkiem samochodowym. Nie żartuje. To nic przyjemnego, a samochód wyglądał jak po jakimś teście karambolu... cały rozpitolony na kawałki

2 Goran Bragović Jeremija - na Obozie bawiliśmy się w Jugoli (,,Bolek i Lolek w Jugosławii" XD) i śpiewa;iśmy tą piosenkę na śpiewankach wieczorem XD ech... wspomnienia

3 Strachy na lachy czarny chleb czarna kawa - Na moim pierwszym obozie, śpiewaliśmy to zkolegami... też miłe wspomnienie

A reszta to tylko ze słuchu lubię... bez żadnych wspomnień

4 List do Che

5 Dixie (Nie jestem rasistą, ale mi się ta piosenkA podoba ^^ )

6 Hasta siempre (j/w nie jestem komuchem (precz z czerwonym ścierwem!!!) ale też mi się ta piosenka podoba)

7 <<Morskie opowieści>>

8 Nezavisna - Montenegro

9 i inne...

10 i jeszcze inniejsze ^^

POZDR0
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 19-11-09, 19:27     

TOP 10 RAP:
1. 2Pac: Ambitionz As A Ridah/When We Ride
2. 2Pac: All Bout A/California love
3. 2Pac: Shorty Wanna Be A
4. 2Pac: Changes/Dear Mama/
5. Akon Ft Snoop Dogg: I Wanna Love You
6. N.W.A: Real Niggaz
7. N.W.A: Niggaz 4Live
8. Snoop Dogg: Sensual Seduction/My Medicine
9. Snoop Dogg ft Dr. Dre: Still Dre
10. The Game: Play The Game (50 Diss)

TOP 10 ROCK:
1. Linkin Park: All Piosenki :)

Sid 

Monet: 4

Wysłany: 03-12-09, 20:04     

1. ZZ Top - Tush
Świetny Kawał, cóż mowić, klasyk :D .
2. Metallica - The Unforgiven
Ta piosenka coś ma w sobie że ciągle do niej wracam...
3. Dżem - Autsajder
"Chociaż puste mam kieszenie..."
4. Sabaton - 40-1
Patriotyzm się kłania :)
5. Sabaton - Ghost Devision
Piosenka poznana przypadkowo, całkiem niezła jest :) .
6. Godsmack - I stand Alone
Super, i tyle ...
7. Micheal Jackson - Beat It
Piosenka, w której Van Halen, gra na rozstrojonej gitarze ;) .
8. Slash - The Godfather Theme
Świetnie to Slash zagrał, dodam że jest on 3 najlepszym gitarzystą na świecie (Przed nim Clapton i Hendrix).
9. Green Day - Working Class Hero
Piosenka, na późne deszczowe popołudnie.
10. Hammerfall - Last man Standing
Piosenki tej słuchał jak grałem w grę "Last Chaos" ale już w tą grę nie gram, ale piosenki nadal słucham :D .
11. Hammerfall - Hearts on Fire
Nie wiem, co napisać o tym utworze :D .
12. Queen - Bohemian Rhaspody
Totalny Klasyk :D
13. Micheal Jackson - Bille Jean
Totalny Klasyk (2) Soundtrack z Vice City ;) .
14. Nightwish - I wish had angel
Przypomina początki z Metalem
15. Green day - Holiday
Piosenka przypomina wakacje (Jak sam tytuł mówi), i dzięki tej piosence słucham rock, i metal.
16. ACDC - TNT
Piosenka z THPS 4, świetna :)
17. Proletaryat - Jochny b. Goode
Jednyny Polski metal który mi się podoba (Behemoth odpada ;D ).
18. Metallica - Nothing Else Matters
Spokojna, Cichutka, na samotny wieczór :)
19. Rage Against The Machine - How Just Kill Man
"Suuuuper" i tyle styknie.
20. Metalica - Enter Sandman
Kiedyś, nałogowo to słuchałem.

Żeby wypisać super piosenki, musiałbym jeszcze napisać z 20 utworów, na razie tylko tyle, może kiedyś więcej doda się.

Pierwszy Userbar - by Sid - trochę nie wyszedł :(

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 21-12-09, 14:49     

OO. Ja Behemotu nienawidzę i dlatego na koncert nie idę -.-
Trochę się gusła zmieniły :D Nowa lista

10. Green Day - Holiday. Niezła pioseneczka :D
http://www.youtube.com/watch?v=olg_bm5FMOo
9. Sabaton - Light in black. SABATON!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-GD_dsk84xM
8. Linkin Park - Numb.
http://www.youtube.com/watch?v=xZPzXo97m6Q
7.Green Day - Viva la Gloria Jedna z najlepszych piosenek Green day'a
http://www.youtube.com/watch?v=DG_jYaIBXFw
6.Sabaton - Masters of the world. Po prostu Sabaton xD
http://www.youtube.com/watch?v=GnRZFnf9q7c
5.Linkin Park - New Divide. Najlepsza piosenka Linkin Parka ^^
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
4. In flames Delight and Angers. Jedyna piosenka In Flames która znajduje moje uznanie :P
http://www.youtube.com/wa...Gc&feature=fvst
3. Sabaton - 40:1. Kto nie zna to...
http://www.youtube.com/watch?v=1QL0bXxjqEQ
2. Gamma Ray - Indroduction - takie krótkie a takie zaj******
http://www.youtube.com/watch?v=pdCeMILVZiQ
1.Green Day - 21 guns. Green DAY!
http://www.youtube.com/wa...W4&feature=fvst
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Odpowiedz do tematu